Jump to content

Pia Zip ( poshtarska shunjalica )

• This topic is locked This topic is locked
515 replies to this topic

#481 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 19:14

Dalje, krenli smo u sklapanje sitnica na ram Attached File  uploadfromtaptalk1507486222506.jpg   294.91K   32 downloads
Zatim postavljanje prednje viljuske
Attached File  uploadfromtaptalk1507486285396.jpg   336.31K   33 downloads
Attached File  uploadfromtaptalk1507486305849.jpg   289.02K   30 downloads
Viljuska je posebno poglavlje i moraću negde da otvorim novu temu, toliko toga ima... et, lx, quartz, zip 125, zip sp1&2 sve su to kompatibilne mono vile ali ni jedna nije ista, niti njene komponente!

Zamenio sam komplet kočione čeljusti i crevo pa je bio red ispustiti vazduh iz sistema
Attached File  uploadfromtaptalk1507486357779.jpg   274.2K   30 downloads
Attached File  uploadfromtaptalk1507486377009.jpg   269.77K   30 downloads

Morao sam da uzmem i novu kilometar sajlu
Posted Image

I na suncu je izgledao ovako
Posted Image

#482 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 19:22

Sto se tiče farbarije, šmirglanje naravno oduzme 3 dana... ruke prašnjave a niko ne slika :)
Attached File  uploadfromtaptalk1507486677890.jpg   365.54K   31 downloads

Muke smo imali sa ispucalom plastikom, gitovanim bokovima, papirnatim nalepnicama...
Attached File  uploadfromtaptalk1507486731913.jpg   354.14K   35 downloads
Attached File  uploadfromtaptalk1507486758747.jpg   403.89K   39 downloads

Nema puno slika u procesu radova... ovo je neka prva ruka..
Attached File  uploadfromtaptalk1507486800153.jpg   352.62K   40 downloads

A ovi je dekla posle farbanja i lakiranja
Attached File  uploadfromtaptalk1507486831314.jpg   282.57K   52 downloads

Plan je bio mat crno ali sam se negde usput, posle mukotrpnog smirglanja, sazalio na one stare pruge i ostavio ih čisto iz fazona.. dakle mat crna sa prelakiranim ošmirglanim šarama na prednoj masci
Attached File  uploadfromtaptalk1507486923334.jpg   379.61K   51 downloads

#483 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 19:25

Utisci iz voznje: mnogo je bolja i upravljivija mono vila, amortizer radi posao bas kao i pravi amort, nema jednsmernog propadanja kao na običnoj vili. Kočnica je nova i jos uvek ne mogu da komentarisem pločice. Duzina kaiša je odgovarajuća, performanse su zavidne!

Napravicu uskoro kraći video zapis.

Veliko hvala Yooaleksandru na strpljenju i potrošenim jagodicama! :)

#484 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 08 October 2017 - 19:44

S cime si lakirao sprejem ili spricom?

Bas mi je zao sto nisi probao lc-a 50,steta za kiler...

#485 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 October 2017 - 19:48

E jbg, šteta za h2o, tako kad se zalomi pred kraj baš ume da iznervira.. sa druge strane odakle si i mogao znati da je hladnjak bušan ..

Ja nemam neko posebno iskustvo sa mono vilom, do trenutka kada je pug ušao u kuću.. dalje je to sve nekako drugačije i upravljivije, imam osećaj kao da vozim biciklo.. još nisam došao do zaključka da li mi je to bolje ili lošije, ume da smeta ta lakoća pri većoj brzini..

Sviđa mi se farba, deluje mnogo ozbiljnije i uglađenije.. čestitke za posao

#486 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 19:48

Rade sve je lowcost.

U spray-u je i farba i lak u spray-u, ofarban za 12eura.

Biće prilika, ima u garazi jos 4 lc cilindra 50-70ccm ali su svi za bušenje...
Treba ovde dobrih 200eura da se sve složi kako valja.

#487 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 19:51

Hvala tuneru!
Da bas tako kako i opisuješ kao da voziš biciklo. Direktnija je vila, feedback je brži nekako. Još bi trebao da se poigram sa pritiscima u gumama, sa amortom je dosta tvrdji sada prednji kraj.

#488 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 08 October 2017 - 20:22

Da dodam samo, zbog prednje vile smo morali da prepravimo stender posto nije bio stabilan, nozice su jedva dohvatale beton, dodali smo materijal od dole I izvarili, tako da je sada kako treba.. probao sam I ja zipica, svidja mi se prednja vila bas ima razlike u voznji.. deluje mi dosta cvrsce I stabilnije.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#489 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 October 2017 - 20:45

Da da, velika je razlika u visini prednjice sada, prvenstveno jer sa za mono vile pakuju aftremarket amorti od 185 do 220mm. Ja sam imao izbor od zip-a 220mm i qurtza 200mm.

Problem je jer sam ja sebi postavio i duži zadnji amort pa je ceo skut viši pa sada centralni štender koji je inače malo umoran ne dohvata beton kako bi i trebao.

Uglavnom, rešili smo na licu mesta dodavanjem materijala na špiceve odozdo

Attached File  uploadfromtaptalk1507491876308.jpg   486.61K   43 downloads

Acika inače ne vari bez maske, ovo je bio trenutak slabosti :)

#490 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 08 October 2017 - 22:21

Super izgleda Zipić. Bravo za radove steta za H2O. Šunjalica je sad u elementu.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#491 stevo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 155 posts
  • MestoN.Sad
  • Vozimpantheon

Posted 09 October 2017 - 09:25

Zip izgleda odlicno .moja cestitka za radove!!!

#492 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 October 2017 - 09:54

Zip,prava sunjalica,bio je jako lep uzivo sa starom bojom,sad jos lepsi.
Ozbiljno mi ubacujes rovca da probam da se I ja upustim u takav projekat prebacivanja na lc.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Edited by vlayco85, 09 October 2017 - 09:54.

#493 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 October 2017 - 11:43

Odličan posao Aco, dobro vama ide to farbanje sprejom, ja baš nisam uvek uspešan u tome, za to ipak treba talenat. I izbor boje je odličan, sad ovako mat deluje još moćnije. Šteta za hladnjak ali ok, naći ćeš drugi i konačno preći na LC.

#494 Nemus

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimFree

Posted 09 October 2017 - 19:25

Aco svaka cast na pedantnosti i zalaganju za zipa nismo ni sumnjali u tebe zipic je fenomenalno ispao, a sto se tice lc projekta neda nam se al bice za sledecu sezonu sigurno mene interesuje kako si resio posudu za rashladnu tecnost jel si nabavio origanalnu od zipa-SP ili si pravio nesto ?

#495 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 October 2017 - 20:50

Hvala svima na rečima podrške!
Neco ovo je hladnjak sa crevima i posudom od NRG mc3 vrlo su slični i za runnerku i za zipa sp male su varijacije. Sve posude imaju stadnardno grlo i čep, ja na zipu imam fabričku rupu u protivoklopu (predvidjeno mesto za posudu na SPu) a grlo ove posude staje 1/1, jedino se mesto šrafljenja malo razlikuje ali to se reši parčetom limića ka vratu volana, razlika u rupama je par santimetra. Creva ka posudi sa hladnjaka idu standardno 2 komada, to nije problem, ni duzina ni polozaj boce ili hladnjaka... ja se nadam sa proleća biće h20.

Neki noviji utisci obzirom da sam provozao tek 40ak kilometara. Duzina remena definitivno igra, mitsuboshi je definitivno best buy i na kratkom bloku. Srart je brutalan sa stok kvačilom i oprugicama, naravno samo sajbnice su u igri, imam ih 1,5mm. Krajnju nisam izvlačio, tandrču i lezajevi i ona jedna sirota karika, moram snimiti da čujete sinfonijski orkestar. Uglavnom do 80-90 po satu dodje vrlo lako, dalje nisam isao u prevrtavanje.
Sajla km/h za sp i od običnih vila pokazuju istu kilometražu, nema razlike po satu.
Pločice polako ležu na skoro nov 200mm disk, za sada nisam video boljitak u odnosu na stari 175mm. Ili jos uvek nisu legle ili su pločice lošije, videću još.
Amort je definitvno loš i mator, posle malo duže vožnje, posle par kilometara, ukje se verovatno razredi i vozim se samo na oprugi. Opruga je ok i vrši funkciju i visine i tvrdoće sabijanja ali amort ću morati da zamenim.
Vožnja je ok, sve funkcioniše dobro što se tiče prednje vile, jedino mi je estetski dojam malo poljuljan jer za ovu mono vilu ide drugačiji blatobran koji više otkriva nego sto pokriva, pa je razlika izmedju točka i blatobrana kao kod kros motora. Kao propeto magare. Gledajuci razne slike po netu definitivno bi mi dobro dosao neki skraćeni 185mm amort.

#496 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 October 2017 - 21:26

Aco svaka čast na završenom zipaću...bilo bi dobro da je u neko drugo vreme bio rađen, znaš zbog čega već...

Ofarban je super s obzirom da si farbao sa sprejem, ne može se tu ništa bolje izvući...a vidi se negde po koja greškica koja je do pripreme verovatno...
Ovaj detalj sa ošmirglanom plastikom je suuuuper, mnogo mi se sviđa!!!! :) originalno!!

Šteta za hladnjak, ne mož mu ništa kad je bušan na saću...Doći će i LC kad tad, samo neka trči, to je najbitnije...

#497 Josip

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoSeget Donji
  • Vozimnrg extreme

Posted 10 October 2017 - 21:42

185mm je stock na zip sp 1, ovaj na sp2 je 200mm
Na trkacim pilama cak "skracuju" amortizer, tj stavljaju komad metala u koji navoj od amortizera ude i visona se stela sajbama
http://www.10pollici...1.60.gp.2863.uw
http://www.10pollici...1.60.gp.6561.uw
U biti ide to cak i od nekih 165mm pa na vise
Ima bgm od 185mm, nije preskup a radi ok

#498 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 October 2017 - 21:54

Da da video sam ove gornje nosače, i od R&D i od Stage-a, prave su stvari :)
Hvala za info, nema kod nas takmičenja i takmičarskih zipaća pa se snalazimo preko interneta za dimenzije.

Ja imam od sp2 koplet amort sa oprugom ali mi je nakako na oko delovao predug pa sam sa vilice od quartza pozajmio ovaj koji sada vozim. Možda ću probati da iskombinujemo opruge sa amortima a imam jos i od vespe et i lx od yooace za probu.
Jedina mana je sto za svaku probu mora da se skine: sve gornje maske, volan, popusti gernji lezaj vrata, supsti vila 10ak cm da bi se podigao blatobran, pa tek onda mogu prici gornjem nosaču amorta :)

Video sam i na SC-u yss 185mm dvosmerni sa stelujucom platformom za oprugu, 48eura.

#499 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 May 2018 - 17:19

Od oktobra prosle godine nije se puno izdesavalo... isti par lezajeva je jos uvek u bloku, imao sam negde u decembru peh da se ugasio u voznji iz cista mira... dolsepao do garaze i pokrio ga...

U martu sam resio da kao pogledam kako i zasto se ugasio. Parce kosuljice lezaja je zastopalo onu jednu kariku... Pocistio sam cilindar, klip i stavio drugu polovnu kariku koja je malko bolja. Uglavnom opet smo u pogonu...

Ceo April se vozam, tandrce, ponekad i skripi ali jos uvek ide. Ne vozim ga preko 70-80km/h.. poslednjih par dana osecam da se zvuk umirio, vise susti na usis nego sto lupa escajg u motoru, a i odziv na rucici gasa nije zustar, malko je tromiji, gusi se rekao bih.. uglavnom, ajd kao da pogledam i svoje magare kao ono

Posted Image

Kinesko djubre od 19eura, nine izdrzala ni celih 6 meseci, tuga.

Vratio sam staru originalnu ispucalu pa lepljnu smrt lepkom i onom gumom za sofersajbne bar jedno 20 puta.. i za divno cudo odmah se osetilo trokiranje, spustio iglu za jedan zub i odvio srafic za jos pola kruga... Sada zujimo i ja i on, bas fino ide, utrcava u rezonu sa milimetar gasa... Reko ajd vas da proverim potrosnju, na okruglo 100km gradske guzve okruglo 4ltr do cepa.

Posted Image

Posted Image

Drzim fige da lezajevi idrze jos malo pa da ga komplet sredim.

Moram snimiti ubrzanje i rad u leru da cujete taj orkestar.

#500 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 08 May 2018 - 17:25

Zipic nam se reinkarnirao.
Jel planiras originalne ležajeve ili...?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users