Od oktobra prosle godine nije se puno izdesavalo... isti par lezajeva je jos uvek u bloku, imao sam negde u decembru peh da se ugasio u voznji iz cista mira... dolsepao do garaze i pokrio ga...
U martu sam resio da kao pogledam kako i zasto se ugasio. Parce kosuljice lezaja je zastopalo onu jednu kariku... Pocistio sam cilindar, klip i stavio drugu polovnu kariku koja je malko bolja. Uglavnom opet smo u pogonu...
Ceo April se vozam, tandrce, ponekad i skripi ali jos uvek ide. Ne vozim ga preko 70-80km/h.. poslednjih par dana osecam da se zvuk umirio, vise susti na usis nego sto lupa escajg u motoru, a i odziv na rucici gasa nije zustar, malko je tromiji, gusi se rekao bih.. uglavnom, ajd kao da pogledam i svoje magare kao ono
Kinesko djubre od 19eura, nine izdrzala ni celih 6 meseci, tuga.
Vratio sam staru originalnu ispucalu pa lepljnu smrt lepkom i onom gumom za sofersajbne bar jedno 20 puta.. i za divno cudo odmah se osetilo trokiranje, spustio iglu za jedan zub i odvio srafic za jos pola kruga... Sada zujimo i ja i on, bas fino ide, utrcava u rezonu sa milimetar gasa... Reko ajd vas da proverim potrosnju, na okruglo 100km gradske guzve okruglo 4ltr do cepa.
Drzim fige da lezajevi idrze jos malo pa da ga komplet sredim.
Moram snimiti ubrzanje i rad u leru da cujete taj orkestar.