Jump to content

Pia Zip ( poshtarska shunjalica )

515 replies to this topic

#1 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 April 2015 - 22:08

Kao sto znate da sam okoreli pjadjista, a jos poštar, uvek nanjusim nesto zanimljivo. Dobili smo prinovu na forumu :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ponovo je proradio njuh i iskopao sam za smesne pare ovog malisana iz 2003 godine u dosta zapustenom ali originalnom stanju, sa predjenih 5k kilometara. Sve na njemu je fabricko, prve gume, prve plocice, sve blokade. Malo je poguljen i zafarbavan nestrucno, ali bez padova.. nazalost poslednjih godinu dana je proveo napolju, ali nista kardinalno.

Edited by AcaPostar, 26 April 2015 - 22:13.

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 April 2015 - 22:17

Naljepnice sve govore! :D Cestitam
Pretpostavljam da ces zipa ostaviti u stock postavci, a frikana budziti dalje?

P.S prednja guma na slikama djeluje bas istroseno...kakvo je stanje masine?

#3 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 April 2015 - 22:22

Ja predlazem vracanje frikana na serijalu a budzenje zipa! Zip je jako mali, lak i okretan skuter, nije ni cudo sto je najzastupljeniji na skuter trkama..

#4 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 April 2015 - 22:34

Radi se o modelu Zip 50 2t cat, hiper2 AC agregat sa diskom 175mm napred i dobosem 110mm natrag. Nosi 10" aluminijumske felne, napred 2,15j pneumatik 100/80-10, pozadi 3j sirine, pneumatik 120/70-10.
Dolazi standardno sa 3 modela karburatora:
Webber 18 OM, Mikuni 16 VN i Dellorto 17,5 RD. Moj je sa dellom. Naravno, dolazi sa SAS sistemom za preradu izduvnih gasova ( eco norma) i sa blokadom na variomatu. Rezervoar je zapremine 7,3lit, ceo skut je tezak 81kg. Zanimljivo je da dolazi sa tablom kao i stariji brat 100ccm 4t koja pokazuje do 120kmh :)

#5 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 April 2015 - 22:41

Eheh, ovo je prava sunjalica, ne cujem da radi a sa sve blokadama ide 50-60.. milina da se vozikas, puć, puć.. ima taj neki sito spuh (standard), ja jos nisam cuo tako nesto tiho. Na semaforu ( na 1500rpm) mislim da se ugasio :)
Frikan ce ici na neki mid-high-race LC, Boze zdravlja a i para, zipić ce se voziti u kuci i na poslu :)

Inace ovaj skut je svoju borbu po ulicama zapoceo kao promoter u kampanji nekog od beer-festova, pa je kasnije dobio vlasnika koji ga je bas malo vozio.. vise je sedeo na kisi i na suncu.. gume su katastrofa. Prva ugradnja, stare samo 12 godina :).. verujte, sve na njemu je iz fabrike, matica za stelovanje sajle zadnjeg dobosa je na vrhu sajle i jos na sebi ima fabricki obelezeno bojom kao osiguranje od odvrtanja..

#6 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 26 April 2015 - 23:01

Bas je super makinica. Jel to onaj zipic sto mi ga je Aca Yoo pominjao. E njega da ganjas na poslu, to je milina. Verujem da ne pije preko 3l. Aj neka je sa srecom...

#7 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 April 2015 - 23:08

View PostNesa BG, on 26 April 2015 - 23:01, said:

Bas je super makinica. Jel to onaj zipic sto mi ga je Aca Yoo pominjao. E njega da ganjas na poslu, to je milina. Verujem da ne pije preko 3l. Aj neka je sa srecom...
Ne znam, mislim da Aca ganja neki Zip SP, ovo je bas iznenada naletelo.. nisam jos stigao da premerim al sam se navozao ceo dan sa pola litre :)

A vi kolega skinite tamne naocare, kad drajvate kadetta slabo koga vidite okolo :)

Naleti sutra u kafnicu, da zalijemo..

Hvala svima! Mazicu ga :)

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 April 2015 - 23:36

Evo jos par slika. Sediste se sve vise cepa, valjda su kisa i sunce ucinili svoje. Auspuh sam zapalio, vrv od dugog stajanja..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#9 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 27 April 2015 - 00:18

Oduvijek mi je ovaj Zip bio zanimljiv, samo da malo vece felge ima :)

Neka je sa srecom :) Da ga sto prije vratis u normalno stanje...

Nego, sad me bas zainteresovalo sta ce biti od mid-high frikana :)

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 April 2015 - 00:30

Odlično Aco, ovaj zipić je ko stvoren za gradske gužve...mogu misliti kako ga je lako voziti, kao bicikli...
Doteraj ga i udahni mu novi život, šteta da je ovako sav pocepan...

Čestitam na kupovini!

#11 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 27 April 2015 - 01:11

koliko dobar ulov! stvarno kapitalac za svaku pohvalu i pokazivanje, jos sto je dosao u ruke nekoga ko ce mu udahnuti novi zivot i ko zna koliko ovaj mali zvrk vredi i sta moze :D odlican ste spoj, ne sumnjam da ce te dobro i kvalitetno sluziti! Svaka cast i puno sigurnih kilometara

#12 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 April 2015 - 01:19

Zipac, odličan... pratim detalje, inače gotivno je kad je sve fabrički na njemu,... to je odlična inspiracija za dalji rad...

srećno

#13 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 27 April 2015 - 04:00

Cestitam na prinovi, da te dugo sluzi i da ga zalijemo uskoro :)

#14 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 27 April 2015 - 10:14

Aco, ti ćeš postati kolekcionar Piadjovih skutera kako vidim, svaka čast, već vidim kako će uskoro da zablista u tvojoj ergeli jedna Vespica. Verujem da ćeš ga vratiti u fabričko stanje, taj Zipić je stvoren za to da se šepuri u autentičnom, fabričkom stanju.

#15 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 April 2015 - 19:16

Hvala drugari, trudicu se da ga nalickam i da ga osvezim. Ostavicu ga na totalnoj serijali, milina ga je voziti, bas kao biciklu :)

#16 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 April 2015 - 22:52

Video sam te ali od kad sam nabacio onaj drveni volan nemam sirenu pa masem kao majmun. Aj kad ulovim vremena cimnucu te pa ce popijemo.

#17 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2015 - 12:10

Cestitke Aca ovo je prava testera. Samo sa AC gusom ima da dere LC varijante hehe

Jel mu zadnji kraj mnogo tezak?
Moj 4T je imao jedno 80kg pozadi, a naprijed 9kg. :D

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 April 2015 - 12:38

Hvala.
Da, prenos je (sekundar) inace duzi nego na LC-u, ali zato 10' tockovi cine svoje. Ide isto i uzbrdo i nizbrdo, i mogu da kazem da za serijalu bas dobro ide ;)
Pia prenos sa linearnom remenicom 134. 17,5 sa restrikcijom i sa malim airboxom (kao nrg-runner) i dizna 53. Ide nijansu bolje na ubrzanju nego sto je frikan isao u seriji, mislim da je krajnja mrvicu manja, a trosi oko 3l, onako odokativno :D

U saobracajnoj pise 80kg, na netu sam pronasao tezinu vozila sa punim rezervoarom (7,3l) je 81kg???
Da, bas je lagan napred, treba malo privikavanja za prvu voznju i zadnji amort mora biti u tip top stanju, inace dize tocak odmah, pa cak i u krivini se oseti da raste prednjica na dodavanje gasa..

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 28 April 2015 - 13:35

daj poskidaj samo blokadu sa prenosa, i zvizni slepo crevo na auspuhu

#20 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2015 - 22:24