Update
![Posted Image](http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/14/fe72edea9761a1c7993f6be124b258da.jpg)
Odsluzio je momacki..
Poslednje merenje 16,1mm uhvatio sam 72gps-a. Primetio sam u poslednja dva-tri dana zvucne oscilacije i blage vibracije kada izvrti prenos do kraja i kada se vozim na obrtaje. Bilo je prisutno i blago propadanje obrtaja pred kraj prenosa, pripisivao sam to vrucini i centralnoj opruzi.
Vec ranije sam pazario remen, znao sam da je ovaj na izdisaju ali jednostavno slabo imam vremena za svoje skutere pa nisam ni stigao da ga zamenim. Fabricki na ovaj noviji tip kratkog bloka ide 18,5x732. Nanjuskao sam na netu da kymco/honda i neki modeli gy6 nose 17,5x 736 pa sam razmisljao da probam malo duzi remen da bi se iskoristio potencijal velikih 134 remenica, i onda sasvim slucajno pronadjem da na vespu ET4 (125 4t) ide fabricki 18 x 736 pa sam uzeo za probu.
Prvi utisci su pozitivni, nov remen se pakuje na bolcnu sa 1,5mm sajbnicom, stoji kako treba, ne klizi. Mislim da cu imati malo ceskanja po bloku sa gornje i donje strane, zbog duzine remena. Krajnju jos nisam merio, sve ostalo je ok, naravno pravilno optrecen remen sada trazi malo lakse rolnice. Oseti se boljitak u pocetnom ubrzanju i vidi se na oko da bolje stoji od originalnog u zadnjim remenicama. Sve sam uradio brzo ispred kuce, planiram uskoro menjanje mikro remena, pa cu uslikati kako stoji remen i razlike..