Jump to content

Speedfight2 carbon-black

541 replies to this topic

#141 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2016 - 14:15

I posle 2x20 min grejanja i postignute radne temp

Uviđam da imam vibracije na liniji magnet-radilica-variomat-ventivar

Nisam ni mislio da će mene gremlin da zaobiđe...

#142 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 January 2016 - 15:27

Svaka cast za prve taktove i prvo zagrevanje masine!

Na dodavanje gasa na tim malim obrtajima javlja se kao serijala, rekao bih identicno...

#143 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2016 - 16:32

Dosta je lenj na dodavanje gasa, mada to nije merodavno dok ne poštelujem iglu na karbu

#144 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 January 2016 - 17:27

Kako uvidjas da imas vibracije? Zato sto bezi na stenderu? Nije to sigurno, to moze da bude i od mase nebalansiraniog zadnjeg tocka..

#145 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2016 - 17:31

Ne zavrti se toliko zadnji točak, on je tek u nekom pokretu, inače zazvrje i plastike i rezervoar.. Videću da poskidam vario i ventivar

#146 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2016 - 21:31

View PostAcaPostar, on 17 January 2016 - 10:12, said:

Odlicno :)
Jel bilo fiskulture oko pozicije glavnog nosaca auspuha?

Da se vratim samo par postova u nazad. Gledam sliku airboxa, koje su postavke lulice? Sto se tice prenosa, stvarno je malo to sve ispod 90mm, a secam se da si pricao da neki pug nosi skoro 100mm u serijskoj postavci. Ne znam kolike su i da li su linearne remenice, a ni precnik primarne osovine, pa mi cacka mastu prepravka na novi tip piaggia (variomat 98,5 i remenice 134), ukoliko ne budes zadovoljan sa ovom postavkom.
Da ne zaboravim da ti odgonetnem na pitanja...

Što se tiče nosača, nije bilo fiskulture sve je u planiranim tolerancijama šlicovanih rupa, TG je odradio PnP za ovaj blok...

Primarna osovina je identična GY6, Kymco i uopšte Honda tipovima, sve remenice su kompatibilne sa ovih modela, sad za Pia nemam pojma koje su dužine, promer najverovatnije odgovara... i da ne zaboravim ovde su nelinearne.. precnik je 117 kao kod minarelija.. Neko mi je pisao u Rieju 4T temi da je stavio multivar od PUG -a sa drugom bolcnom i kalotom i da je on oko 100mm..

Lulica u airbox-u je oko 20mm nisam merio, tako da ću proveriti, biće valda ok za 17,5 karb, ako ne doradiću ga...

#147 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 January 2016 - 22:24

Koliko vidim na njemu su fabricke Hutchinson gume koje su sad vec 10ta godina ili koja vec?

Ne bilo ti tesko pre rasturanja blokova ponovo, skini zadnji tocak pa probaj po istom gasu...

#148 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 January 2016 - 22:41

Jasno je, dobra osnova je airbox, samo da se pribavi karb. Ajd sad, manje vise sto su 117, al ako je primar isti kao kod mine, onda mogu i 128 remenice od pia-mina, dobro ce doci linearke, a variomat 98,5 imam viska za donaciju projektu, ako se odlucis da cackas kasnije..

Sad sto se tice vibracija, u pravu si da moze da bude od bolcne (ako nije idelno ravna) posto ventilvar ima bas dobru masu, mada je vise sumnjam u zadnji deo prenosa, remen, pakne na koriscenom kvacilu, pa i sam zadnji tocak ili gumu.
Prosto ne mogu da se pomirim da je do novosklopljene radilice.

#149 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2016 - 22:45

Verujte mi, sve ostalo bi mi mnogo lakse palo nego ponovno rasklapanje...

Gume su stock, njih svakako planiram da menjam, odvojicu sutra sve što je sumnjivo pa probam dalje...

#150 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 January 2016 - 19:44

View PostMario, on 16 January 2016 - 11:56, said:

Od auspuha...

Dao Bog zdravlja, bice i para..

Attached File  uploadfromtaptalk1453142898488.png   173.84K   58 downloads

Idelna zakrivljenja grane i pocetka konusa, a i centriran je za obrtaje ovog cilindra :)

#151 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 January 2016 - 21:51

Hahah , znam video sam ga... ali je ovo ipak za HE

#152 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 January 2016 - 18:13

Poskidao sam sve na strani varija i upalio na kurblu.. na zalost i dalje trese.. Treba mi jos jedan magnet sa sf-a da testiram i ako se situacija ne promeni, moram rasklapati...

Vibracije su veoma jake vec na 7000, sve se strese, plastike - rezervoar i ceo skut se proseta po betonu na centralnim nogarama...

Posted Image

#153 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 22 January 2016 - 20:55

E jbg, mora da je do magneta, nebih mogao da poverujem da je do radilice, toliko si "terao mak na konac" da je apsurdno i pomisliti.

#154 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 22 January 2016 - 22:06

Nebi se cudio da je do magneta, i meni se desavaju cudne stvari s njim po ovom (valjda) vremenu. A i seleni su mnogo kruci sada tako da je prijenos vibracija izrazenij... Treba se prilagoditi stelanju skutera u januaru :)

#155 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 23 January 2016 - 00:39

Meni se desavalo na fajtovima da ima vibracije velike samo dok je na centralnoj , kad ga spustis vise nema vibracija

#156 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 January 2016 - 00:51

@Salle ..Jbm mu sve koja je to logika, aj probaćemo....

Ne mogu da se setim kakav je bio ali da je radilica bacala 2/10 to se vidi i na snimcima u temi kada sam ga rasklopio

#157 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 23 January 2016 - 03:19

Svaki skuter koji sam do sada vrteo na nogaram imao je tih vibracija sto spominjes Mario.. :) ako ne osetis dok vozis ili je spusten sa nogara,ostavi tako i uzivaj.Ako ti vec smetaju vibracije skini centralnu :D

#158 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 January 2016 - 07:53

View PostSingeNS, on 23 January 2016 - 03:19, said:

Svaki skuter koji sam do sada vrteo na nogaram imao je tih vibracija sto spominjes Mario.. :) ako ne osetis dok vozis ili je spusten sa nogara,ostavi tako i uzivaj.Ako ti vec smetaju vibracije skini centralnu :D
To sam i ja rekao, svi smo ih osetili na nogarama kada zabodemo gas, medjutim, na pug-u krecu vibracije pre nego se zavrti zadnji tocak.

Ne bi to bilo korektno iz ugla majstorskogp gledista, kad Mario ne bi posvetio paznju svakom detalju. Posto izvlaci svaki detalj do maximuma, i podize snagu agregata, jasno je da mora da obezbedi i fabricki ili priblizan nivo kvaliteta zbog izdrzljivosti i sigurnog rada motora, pa su vibracije koje dozivljava nedopustive.

Mislim da ne shvatas ozbiljnost njegove pripreme i sta vibracije mogu da naprave na visokim obrtajima.

#159 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 January 2016 - 08:34

Ok moguće je da se ceo blok ovešen ne oseća toliko koliko kada je na krutoj vezi tj centralnim nogarama, ali su vibracije prisutne. Koliko to smeta ili ne u vožnji je manje važno od činjenice da bi mašina radila sa mnogo kraćim vekom, kao i račun koliko se energije motora utroši da savlada te negativne rezonantne sile...

Svakako moram proveriti i koji je statički balans radilice i klipa, mada me to sve pomalo nervira jer je ova radilica predviđena da pomera air kompresor, kojeg u celom ovom ciklusu ja nemam. Jasno je da je i on ukalkulisan u dinamički balans mašine sa sve prenosom preko tog ekscentra na radilici koji je već sam po sebi izbalansiran rupama..

#160 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 23 January 2016 - 09:45

Ako je za utehu, i moja SRka itekako igra na nogarama, i dok je bila stock i sad sa kit-om. Ali u voznji se to ne oseti ni malo, samo dok je na centralnim nogarama, valda zato sto su nogare fiksirane direktno na blok umesto na ram. Ispocetka me to nerviralo, sad sam vec oguglao. Interesantno da je to radio i NRG dok Falcon nije ni malo.

17 user(s) are reading this topic

0 members, 17 guests, 0 anonymous users