Jump to content

Speedfight2 carbon-black

541 replies to this topic

#341 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 March 2017 - 22:47

Odustao sam ipak od blokade u auspuhu, danas su mi povarili granu i vratio sam ga takvog sa slepim crevom bez prstena.. Razmisliću još kako je najbolje, za sada ima ponovo graničnik u karburatoru iznad klipića... ima tih slika ranije u temi...

Iskoristio sam situaciju i izmenjao zadnje pločice jer su već bile pri kraju, i kupio sam u nekoj RP turi vicma stock imitaciju levog retrovizora, jer moj od kako je kupljen nije dovoljno čvrst u zglobu..

I imam šta da vidim, kinez nije narezao navoj do kraja osovine, još gore kontra matica nema navoja u sebi ?? Zaista čemu navoj ako nema ni na osovini ? A čemu i kontra matica ?

Čemu podešavanje uopšte...

Posted Image Posted Image Posted Image

Sledi mi neki naredni dan rezanje navoja i upotreba stock kontra matice...

#342 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2017 - 10:19

Nakon vađenja blokade iz auspuha, skut je ostao u stadijumu akceleracije kao sa snimka iz prethodnih postova sa tom razlikom da se posle 60 razvrtio, ušao u rezonancu koju ovaj SF1 spuh daje, i prevrtio obrtajima do 80kmh po satu... Neznam koji su obrtaji u pitanju, nisam merio, po zvučnoj proceni oko 10k..

Pošto je Nina zvivnula sa skuta u gradu, nije ta brzina bila aktuelna već ova do 60 sa teškim rolnicama i mekom oprugom, skut nije vozila skoro 2 meseca do potpunog oporavka ruke... Ja nešto nisam hteo posebno da radim na motoru, farba i ukrašavanje dolazi tek za sledeću sezonu, novi vozač poučen iskustvom vozi sada sa 4 očiju, obazrivo po gasu, tako da je ta krajnja aplikativna tek negde napolju između dva grada... Jednom prilikom sam radio na nekoj zgradi blizu mosta i čujem kako neki skut zdravo prede na visokim obrtajima, to je ono 10k+.. Za divno čudo mladi vozač, oslobođen straha je vozio maksimum koliko ide.

Na moje pitanje kasnije kako voziš ?
pa onako opušteno do 60,
jer ide to i brže ?
pa može do 80...

Klasične konverzacije su u pitanju bile.. ali ok bitno je da u gradu ne divlja, sa drugaricom zajedno već ne ide preko 60, pa jasno je ubije prenos snagu motora..

Prošlo je par meseci od tada i mladi vozač se javio, da bi mogli malo skinuti koju blokadu jer kreće kao mrtvo magare. Pa dobro mogla bi se olakšati težina rolnica i skinuti prsten sa variomata, kad ugledam da prstena i nema, vrv sam ga jednom prilikom skinuo, dakle obrtaji kreću da rastu na 60, pa toliko ima zilaznosti fabrički vario jasno je.. Odlučio sam da spakujem multivar, belu malossi centralnu i linearnu remenicu. Sa ovim rolnicama od 9g sm dobio pristojan start. Kvačilo je do daljnjeg stock i blokada na otvoru klipića karburatora do daljnjeg, tako da sam dobio ovakav rad agregata..

Sad vidim da sam sa multivarom mogao imati i krajnju manju zbog veće mogućnosti izlaznosti remena, motor ima snage koliko se klipić otvara, vidite na snimku... a vidite i kako radi na usponu.. mladi vozač dobio sada i pristojnu akceleraciju, doduše u sprezi sa ovom snagom motora.. Sa mojom težinom se izvuče do 70, sa njenom niz vetar do 80, uz vetar do 70, sa drugaricom do 65... Tako da počinje da liči na pravi skut.

Jutros je bilo prohladno, malo se primećuje da je mlitav u početku gasa na pilotki, obzirom da termostat nema, sve je jasno....

#343 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 16 September 2017 - 12:09

Drago mi je da se juniorka oslobodila straha I tuce po gasu oprezno.
Za par godina ce ti zapleniti sr ku 😁

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#344 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 September 2017 - 09:21

Ono sa KInezima je tacno ...nista nije bas plug & play , uvek nesto zajebu pa moras doradjivati ...

Peugeot sasvim pristojno ide , fina gradska varijanta , najvaznije je da se Nina oslobodila i da nema straha od prethodnog incidenta i da nastavi da vozi ...iver ne pada daleko od klade ...a, sto kaze Vlajko , videces ...i ja ostajem konstantno bez prevoza , samo vidim nema ni jednoga , a , ja peske ne znam da idem ...moji su samo kad su u kvaru i polupani - to nam je sudbina ...sreca je njihova da ima ko da uradi ...hehehe... :)

#345 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 June 2018 - 09:56

SF2 je raskupusan i opran, planira se krpljenje plastika i farba

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Plastike je pokrpio jedan prijatelj, po njegovom navodu dobro ih je mala ugrobarila

Felne, deklu i ručice sam poslao na plastifikaciju

Posted Image Posted Image

kombinacija je plava i crna metalik

zatim je usledila reklamacija na nosač sedišta koji sam pravio od čelika, naime full face taman ne staje zbog te šine, te sam je montirao sa spoljne strane i ubacio šrafove sa upuštenim glavama

pod obavezno je i rezonantni auspuh, jer je onaj stari "ružan", a i nismo našli vatrostalnu plastifikaciju, tako da mi slede muke sa rezonom ponovo

Posted Image

nalenice sam kupio kod Marka u Niš-u, mala je tražila Rcup i to sve bele

#346 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 06 June 2018 - 11:01

K'o nov :) Neki poseban osecaj je sklapanje tek ofarbanog skutera.

#347 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 06 June 2018 - 11:40

Odlično je ispalo, baš ko nov. Sad je cakum-pakum, samo gas..

#348 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 June 2018 - 14:14

Evo još slika kompletnih, naredni dan sam polepio lava na front plastici

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image Posted Image

#349 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 June 2018 - 14:15

Uhh, prava stvar, stvarno je odradjen svetski!

#350 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 06 June 2018 - 14:19

Mislim da bi lepo legla aluminijumska gazista,cini mi se da se jedna bas prodaju na kp.

#351 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 06 June 2018 - 14:34

Odlicno ,stvarno ko novv. Lepa je ta metalik plava a i nalepnice mu dale smek. Vrh!!

#352 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 06 June 2018 - 15:24

Jel pala neka inspekcija agregata,ili si to ostavio za drugi pu

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Edited by vlayco, 06 June 2018 - 15:24.

#353 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 June 2018 - 18:19

Hvala na pohvalama, izbor boje je njen kao i sticker-a. Bilo je tu još dodatnih filozofija tipa zatamnjena stakla farova i sl. , ali sam to odložio u svoj najboljoj nameri.

Agregat sam udesio da radi sa RS2 ponovo, išla je igla gore za zub, kao i 2br veća dizna, da sad ne tupeljam ulaz u airbox je redukovan na 13mm pa shodno tome. Inače to nikada dobro nije radilo sa ovim otvorenim auspuhom, mislim da je tu suhy u pravu, ove lamelice i ovaj maleni karb sa sve box-om je dovoljan za neki zatvoreniji izduv i niži radni spektar. Meni se ovaj cil sa ovom primarnom kompr ponaša kao dobra serijala u ovoj postavci. Tipa Zilke-tov rox ovako ide, a to sam sada nakon ponovnog setovanja prenosa i utvrdio..

Vozi se sada do 90kmh po satu, i to je to. Polini 3g kvačilo je neupotrebivo i u najmekšoj postavci, hvata višlje nego što je potrebno, tako da se vrti stock. Multivar izbacuje bando do mere koliko snage ima i to je to... Prenos u krajnjoj vibrira, meni se to već javlja kao mag na svim skutima izluđujuće baš...

Tako da postoje planovi raznorazni.. trenutno se vozi, svi su zadovoljni, pa polako...

#354 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 June 2018 - 20:25

Fino si ga udesio Tata svaka čast!! Ćera mora biti da je zadovoljna sa rezultatom jer je stvarno ispao kao bombona!

Doteraćeš ti njega u snagu sa nekim 19mm karbom i većim usisom, mislim da je to neka mera preko koje ne treba ići jer ne treba zaboraviti potrošnju...Ako se vozi svaki dan biće najisplativiji i ovakav ali znam da je tebi teško da prihvatiš da jedna MHR replika i RS2 rade kao dobro uštelovana serijala....

pa polako tata, nemoj da preteraš samo... :)

#355 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 06 June 2018 - 20:40

Kao nov je...vazno je da su svi zadovoljni , a potencijala za nesto ozbiljnije uvek ima ... :)

#356 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 07 June 2018 - 07:40

Bravo Mario skuter izgleda kao da je tek sad izasao iz salona.

#357 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 07 June 2018 - 16:54

Cestitke na radovima, stvarno sve izgleda sjajno, plasticar ima sjajan alat tako da ne sumnjam u kvalitet radova. Lepse bi izgledalo sa Zatamnjenim farovima, ali posto cera vozi, vidljivost je na prvom mestu.. nalepnice pun pogodak, bio bi prazan bez njih.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#358 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 07 June 2018 - 17:00

Odlicno odradjen posao,svaka cast!

#359 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 07 June 2018 - 21:24

Prekrasan je Peugeot,lijepe kombinacije boja je kcerka odabrala.Blago njoj kad tajo ima volje za slaganje i ispunjenje zelja.
Samo neka on dugo i dobro sluzi i ovaj puta bez padova. :)

#360 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 March 2019 - 13:43

Mala je digla frku, skut nije u voznom stanju.. Naime pri kraju prošle sezone snimim da je zadnji disk gotov, a ona ne govori da slabije koči, te da ima neke zvukove čudne prirode..

i preko zime kupih novi disk i pločice... a evo Nedelja je dan kada treba nešto i raditi..

zadnji točak se provlači između RS2 i glavčine u stadijumu izduvane gume...

Posted Image

disk je osim što je izrisovan, već i značajno potrošen, u prošlom krugu sam već gledao da bi ga valjalo menjati.. ovaj je još fabrika 2007

i na moju nesreću, torx-i 40ke su u pitanju, šrafovi M8 sa upuštenim glavama, fabrički momački pritegnuti, usledilo je grejanje mada bez uspeha, pukao mi je kraki torx nastavak

idemo ostav, ponovo grejanje, WD40, pa malo kuckanje, pa ponovo grejanje, pa WD40, ostao mi je još jedan ovaj duži 40 torx... i puče i taj...

da bih se na kraju kod prijatelja gde sam već otišao da pozajmim njegov torx informisao da sa ulepljenim šrafovima nema kucanja, već samo lagana i kontinualna sila u kombinaciji sa grejanjem

Posted Image

Posted Image

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users