Jump to content

Speedfight2 carbon-black

541 replies to this topic

#501 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 14 June 2023 - 08:18

Te gume izgledaju robustno a šara im je kao za gume za touring. Verovatno su hteli da ih naprave što univerzalnije, da mogu da podnesu sve vremenske prilike tako da ne verujem da će da se sasuše tako lako.

#502 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 June 2023 - 07:29

Nisam ništa slikao, nisam hteo ni da smaram, prošle godine u kraj sezone ze setih da bi ipak trebalo registrovati, te pošto nisam bio uspešan u toj izradi blokade reših da to uradim manuelno.. evo šta sam i kako radio

1.Pomerio sam stator paljenja na najkasnije, dakle u retard najviše što kanali za podešavanje dozvoljavaju..
2.Spakovao sam lonac spuh
3.Stavio blokadu prsten na variomatu

I to naravno nije bilo dovoljno

4. Spakovao sam gumeni reduktor usisa ispod filtera na ulazu u karburator sa 24mm na 12mm

Kako bi zagušio motor u prevelikom gorivu da ne ide u obrtaje, ali ni to nije bilo dovoljno

5. Ubacio sam komad gumenog creva oko opruge da klipić karburatora ne može da se nategne valjano, tipa do 5mm otklona ručice
6. Mislim da sam i spustio iglu da ne trokira u startu previše

Dobio sam 38Kmh gde on lepo krene i posle par trenuraka zaguši i lagano trokira od previše goriva...
I tako kad ostavim da prezimi sa svim tim glupostima, potrebno mi je bilo tri dana da sve pohvatam šta sam radio, a najgore je bilo paljenje, njega sam totalno zaboravio..

Sve u svemu veliki posao....

#503 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 July 2023 - 18:00

A išao je ko pred smrt :)

Posted Image Posted Image

#504 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 July 2023 - 19:02

Idemo opet Bando, samo iz Athena pakovanja

Prejaka centralna opruga bude kobna po remen, znam znam, ali vadio sam nelinearnost ovog Motoforce kanala u torque drive-u, sranje je to..

jedan je Malossi...

#505 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 August 2023 - 23:24

Dakle dužan sam jednu ispravku, pogrešan sam remen spakovao, athena plat 010 je dobitan za pug-a verikalu, tačnije oko 760 i 17,5 širine. Onaj plat 001 je ostao od nekog minareli-ja sa 748 dužinom i 16 širinom, taj se ovde nikako ne uklapa. Uzput stigla mi je kombinacija Polini opruga, Plava + Bela u jednom pakovanju. Veoma davno sam radio sa njima još sa Kymco S9 i setih se da su bile ok, bela nešto mekša, plava nešto tvrđa, meni ovde pre svega odgovaraju zbog manjeg broja zavoja od Pia grupacije. Spakovah belu, bez kuglica i mnogo filozofije na torque dosedu, samo žuti malossi TC umetak da se neometano uvrće i rolnice 8,7g + 8,9g kombinaciju..

Posted Image

Super je ovo, nijansu više vrti ali ostavljam da remen malo legne, kao i nova opruga, spustiće se to pa da ne vraćam ponovo, ispod ventivara mi je 0,5mm šajbica, mogla bi ići nešto deblja, ali sam u deficitu sa mina tipom, tačnije ovde je 12mm osovina..

Nego na moju žalost, počinje da se čuje ležaj na radilici. Sve se bojim da je na klipnjači, i to je krenulo ludilo od one blokade i zajeb***a sa paljenjem. Mislim da je dosta poživela, i prljavštine se najela, ova je još stock francuska, evo video pa poslušajte..

Inače ide neverovatno, ne znam da li sam već pisao, ovo sa 1/3 otklona gasa, pun gas sam navrnuo na kratko kada je uletio u crveno polje, čuje se.. Zakucava u nulu uredno sa druge strane, ne stigoh još to da precizno premerim i evidentiram..

Gume su fantastične, velika je prednost što su balansirane i što se ne gubi snaga na vibracije..

Toliko za vcrs.. malo se vozim ovih dana, uželeo sam se, pa pišem utiske, i videću da li jurim klipnjaču i ležaj ili neku radilicu.. Baš nisam mislio da ću ga opet rasklapati, da ga j**e kontruktor francuski...

#506 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 22 August 2023 - 23:50

Moj glas ide da uzmeš desni blok od euro 1. Nemaš zajebanciju sa umecima, imaš veći izbor radilica za njega, nema onog točkića, a i za duže staze si mirniji. Stavi na papir sve pa razmisli...

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

#507 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 August 2023 - 10:55

Glas razuma, ako mi se ne pogode mali i veliki blok ? Ili da kupim na otpadu par malih euro1 pa treća sreća..

#508 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 August 2023 - 17:24

Ma izjuri neku radilicu spakuj i uživaj..šta je to za tebe rasklapanje blokova i pakovanje radilice, jedno lepo mirno popodne uz kaficu i klok ide radilica unutra... :)
Inače ide jako lepo, da izvineš francuzi imaju poseban šmek, cajgeri izgledaju baš dobro na Speedfajtu!

#509 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 August 2023 - 22:15

Generalno francuzima se slabo bave italijani, i obratno.. Tu i tamo kinezi priskoče sa svojim ekstra ponudama i ima nešto španije i portugal-a.. Ali utešno je da francuzi imaju aftermarket tuning ponude, samo naš matični shop RP ne preferira ka tim brandovima.

Setih se da sam Zoki-ju pre 15-ak godina pakovao lepu dopler-ku, koju smo pazarili preko nekog posrednika u scooter pro sports-u, i nakopah neke modele Artek i Doppler-ki za Euro2 blok..

1.

Attached File  Screenshot_20230830-230905_Samsung Internet.jpg   19.4K   14 downloads

https://www.rrd-prep...h-air-pump.html

2.

Attached File  Screenshot_20230830-230943_Samsung Internet.jpg   45.8K   14 downloads

https://www.rrd-prep...2-with-air.html

3.

Attached File  Screenshot_20230830-231006_Samsung Internet.jpg   19.14K   14 downloads

https://www.rrd-prep...-2-with-ai.html

Kakvog ste mišljenja ? U ponudi je i stock, ali se bojim da nije original već neki kina OEM plagijator.. Generalno ovaj shop iz Luksemburga, ako sam dobro ulovio, je povoljniji sa cenom od pro sports-a..

#510 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 04 September 2023 - 21:16

Ovu zadnju ja imam,nema greske.mario ima neki novi sop streetlights.de bar meni je nov,neke su stvari povoljnije

Chulle

Edited by Milan985, 04 September 2023 - 21:18.

#511 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 September 2023 - 19:31

https://svet-skutera...indpost__p__372

Ovde sam je radio ali za SF3 blok, horizontalni...

#512 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 06 September 2023 - 21:07

To je ta,ja sam bas zadovoljan,msm da je z atu cjenu skroz ok,ne mogu tacno da se sjetim ali oko 110-120e

Chulle

#513 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2023 - 10:36

Poručih i ja sa streetlights-a, Lux je zemlja van unije, tako da je tu bilo kakav pazar komplikovan

#514 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 June 2024 - 15:23

Malo kasnim ove sezone, ali ide sve po planu..

Prvi start sa novim delovima je danas

https://youtu.be/wVw...ccBImHXJFlP33VU

https://youtu.be/Dg1...GWEM00sjXrTT0wk

Za sada radi u mestu, kontrolišem temperaturu, sve deluje ok... ide ispis radova za koji dan samo da prebacim slike...

#515 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 August 2024 - 20:11

https://youtu.be/o0r...K61ne_5IMwWx0v3

https://youtu.be/Wys...hHB3L1My2kL4vt4

#516 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 August 2024 - 15:26

Stavi nekog lakšeg vozača u sedlo, da okrene sat do 0 😅

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk

#517 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 August 2024 - 18:27

View Postzilke17, on 24 August 2024 - 15:26, said:

Stavi nekog lakšeg vozača u sedlo, da okrene sat do 0 😅

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Jes i to što kažeš, mora lakša hrana

#518 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 August 2024 - 10:07

i tako došao je i taj dday, mada nerado raskopavam ovog france-a, jer da bi se blok skinuo bukvalno mora svaka plastika od nosa da se skine, haos kako su to osmislili

i onda nada umire poslednja, možda će ovo biti poslednje otvaranje...

Posted ImagePosted Image

od delova što samo pokupovao, najbitnija je radilica, dopler-ka sa ovog novog shop-a, hvala bratu milan985 na sugestijama, zaista za SF2 jedva ko šta kvalitetno i prodaje danas već...

novi klip za MHR repliku, znam da je i stari skoro nov, ali za svaki slučaj, komplet zaptivača za MHR repliku, komplet ležajeva i semeringa za zadnji prenos, tu ćemo da vidimo šta sleduje u paketu pomalo sam skeptik.. i komplet ležajeva i semeringa radilice ovde osvrt još kasnije...

Posted ImagePosted Image

#519 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 August 2024 - 10:31

..ovo su neke slike sa rasklapanja, nemam šta ovde da kometarišem, ako nekog nešto posebno zanima nek puca

Posted Image

Posted Image

..

Posted Image

Posted Image

#520 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 August 2024 - 10:36

.. ovo je taj priručni radapciger koji sam pravio za te nestandardne magnete, viđali ste ga u ranijim postovima, vrlo jednostavno komad čelika sa centralnim šrafom i dve ili tri rupe prema potrebi za magnet, nakon toga udarni odvijač jako lepo radi posao ako ne onda pak malo kjuckanja po šrafu posle svakog dotezanja, i silazi vrlo samouvereno

Posted Image

Posted Image

.. na prvu loptu sve ok, generalno nije mnogo radio, nema tragova i depozita koji vode ka bilo kakvoj sumnji

Posted Image

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users