Jump to content

Keeway matrix

• This topic is locked This topic is locked
67 replies to this topic

#41 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 24 August 2015 - 22:14

Jao da cim sam iglicasti izvukao on se rasuo u komade

#42 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 24 August 2015 - 22:24

Fali komad iglicastog, jel moze da se sredi sa vodenom malo glava i klipom?

#43 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 August 2015 - 22:27

Glava je najmanji problem. Daj poslikaj bolje cilindar, ako nije otkinut nikasil moze da se vozi, performanse nece biti n nivou. Karika mora nova, a klip 90 % :(

#44 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 August 2015 - 22:29

Ma glava nije problem, klip se u najgorem slucaju zameni ali meni je zao cilindra. Ako je, kao sto mi se cini, proglodao nikasil onda je pokojni. :sad:

#45 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 August 2015 - 23:08

Moraces i blokove da otvoris...Dzaba ti sav buduci rad ako ima ostataka blokovima. Ja kako vidim kupovina novog klipa i karika ne gine uz novi iglicasti naravno. Pitanje je samo u kakvom je stanju cilindar.

#46 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 24 August 2015 - 23:36

Jbg ljudi i meni je zao ali tad u motoboxu je moj drugu poruciva i drugi iglicasti nisu imali osim top performanse 900din... ja sam mu predlozio stage 6 u srebrnom kavezu koju ja vozim al jbg sta je tu je... a i drug je bas dugo skupljao pare za taj kit i na kraju najbitnije sjebe sve .... nisam siguran dal cu ja to moci pa mi treba pomoc, koju smirglu za cilinder da koristim ?

#47 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 24 August 2015 - 23:48

Ne pomaze smirgla ukoliko je cilindar previse ostecen.

#48 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 August 2015 - 00:01

Slikam sutra bolje pa ce te videti

#49 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 August 2015 - 19:29

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
ima li spasa?

#50 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 August 2015 - 20:55

Ovako sa slike ne vidi se koliko je duboko ali deluje da je nikasil stradao pri vrhu. Ako nije preduboko mozda bi se moglo terati.

#51 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 August 2015 - 20:56

Meni se cini da je proglodao nikasil i dosao do aluminijuma i to bas visoko, iznad izduva tako da karika tu nece dihtovati, nece biti kompresije, a posto ovj kit nosi klip sa 1 karikom, verovatno neces moci ni da ga upalis. Nazlost pokojni :(

#52 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 25 August 2015 - 20:59

Kao sto Aca rece - i meni se cini da je trag prema vrhu probio nikasil i to bas na mjestu gdje treba da drzi kompresiju.

Posted Image

Ja bih mozda pokusao vodobrusnom malo skinuti ukoliko su to naslage od klipa, pa ako uspije super ako ne onda je za kantu nazalost.

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 August 2015 - 21:22

evo slične situacije... i radi

http://forum.pyrothe...5875#entry25875

#54 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 February 2016 - 14:42

jel zna mozda neko dimenzije iglicastog, znam da je 12mm al one ostale dve dimenzije ne znam
i da li bi mogao ovaj iglicasti https://www.scooter-...a-2-stroke.html

#55 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 February 2016 - 18:51

Zavisi koji klip imas, odnosno koji kit je u pitanju.
Serijski klip (fi 40mm) i cilindar nose 12x16x13 , a ako imas klip veceg precnika (70 kubika kit je precnik klipa npr 47mm) onda ti treba 12x16x16.
Mere su: unutrsnji precnik, spoljni precnik i sirina kaveza iglicastog.

#56 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 June 2016 - 00:12

E pa ovako. Dzoni je doneo cilindar i ulepljen klip sa ustinutom karikom, kao i blokove.. ima vec dobrih 6 meseci kako smo krenuli u sredjivanje cilindra... problem su pravili malo lezajevi (stigli pogresni pa vracani) i semerinzi.

Dogovor je pao da se rasture blokkvi, proveri radilica, zamene lezajevi i semerinzi, pocisti klip,izvuce karika, spaci cilindar i sve to spakuje.

Po rastavljanju blokova utvrdili smo da je bila mnogo povecana temperatura, klipnjaca i lezajevi su bili crni...

Radilica je bila malko ukljestena pobegla je 3/stote kod variomata a na suprotnom kraku u suprotnom smeru 4/100...
Odneo na strug i ispravljeno.. lezajevi su kupljeni koyo c3 zz, oni sa metalnim plastom, malo je bilo pipkavo skinuti plast, ali kada se uhvati fazon ide lako. Mora se voditi racuna da se ne osteti ppliamdni kavez..
Radilica u zamrzivac a lezajvi u novo ulje pa kuvanje...

Attached File  uploadfromtaptalk1465944814824.jpg   303.36K   17 downloads

Klasika, kada se ulje zagreje na oko 100c gasi se ringla i temp se jos malko podize, recimo na 110c lezaj sam sklizne na zamrznutu radilicu...

Ovo su noviji kina blokovi, nije bilo povecne tolerancije na dosedu lezaja,posto sam fenom grejao stare lezajeve pre skidanja... posto je sve fest, resio sam malo duze da grejem blokove :)

Attached File  uploadfromtaptalk1465945040870.jpg   232.39K   20 downloads

Kada su se malko ohladili, na oko 120c, radilica sa lezajevima je samo skliznula.. naravno, prethodno je namazana diht masa izmedju polutki i postavljene vodjice.

Dalje je islo lako i rutinski. Kina blok ima tacno 1mm zazora sa svake strane izmedju radilce i blokova. Meni je trebalo blago kuckanje na vruce da dobijem identicne mere i sa jedne i sa druge strane.

C3 koyo imaju normalni zazor, posle provere krenuo sam u dodatno ubrzano hladjenje wd40.
Nakon 15ak minuta, kada se sve ohladilo, imali smo identicno slobodno okretanje radilice pa sam presao na postavljanje semeringa i sistema paljenja...

Za to vreme, kolega Aca se malo igrao sa novim alatom. Castili smo se originalnim "made in swiss" zubarskim dijamantskim nastavcima..

Attached File  uploadfromtaptalk1465945498962.jpg   233.75K   17 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465945537339.jpg   208.21K   19 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465945559038.jpg   243.35K   17 downloads

Po zelji vlasnika, podeseno je predpaljenje na 18stepeni, sto ce biti otimum za ovakvu postavku..

Prilikom sklapanja cilindra primetio sam da odlivak bloka ne dozvoljava suknjicama cilindra da sednu do kraja na blok ukoliko se montira bez zaptivaca. Fali, recimo 0,5mm. Ja sam to namerno probao da bih premerio C i utvrdio sta je najbolje da postavim od zaptivaca, medjutim, shvatam da kina odlivak i nije bas u idealnim fabrika merama :)
Otvorio sam biaxom za 0,2mm gornji deo doseda malog bloka i uspeo da spustim cilindar da sedne do kraja. Kako je ovo ranije vozeno, ja ne umem da objasnim.

Zaboravih da slikam klip i cilindar, nista posebno, izgledaju pomalo katastrofalno, al bitno je da ce raditi.. postavljen je nov stage srebrni iglicast 12x16x16 kao i novi C osiguraci i nov set dihtuga..

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 June 2016 - 00:31

E zaptivaci iliti dihtunzi :)

Ovo je originalni set koji je predvidjen za sport pro mk2 za minareli cilindar, i evo kako to izgleda na kina bloku. Jasno se vidi koliko je potrebno raditi na blokovima da bi se dobio zeljeni efekat..

Attached File  uploadfromtaptalk1465946156519.jpg   218.25K   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465946195371.jpg   222.99K   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465946208273.jpg   212.84K   17 downloads

ovaj put nije nista doradjivano, takav je bio dogovor sa Vlasnikom, mozda nekom drugom prilikom bude detaljnijeg tuniranja...

Na kraju, opredelio sam se za postavku C = 0,56mm sa aluminijumskim zaptivacem od 0,25mm i bakarnim 0,15 pod cilindrom. Kako je skvis band glave bio posteno izubijan od raspadnutog osiguraca, a ja sam blago poravnao te povrsine, cenim da je izmereni sqvis realno stanje stvari umanjeno za 5/100, dakle da je glava netaknuta bio bi sqvish 0,5 sto ce biti ok...

Svi dosedi su oprani i odmasceni, podloga je delovala idealno ravna, bakarni i alu zaptivaci su spakovani bez diht mase, a glava je pritegnuta na 1,4kg, tako da ocejujem da ce se identican C parametar zadrzati i posle prvog zagrevanja i hladjenja cilindra i glave.

Ostatak radova je protekao brzo i lako...

Attached File  uploadfromtaptalk1465946644685.jpg   236.99K   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465946658578.jpg   225.83K   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1465946671177.jpg   231.32K   16 downloads

Dzoniju je ostalo da nabaci novi malossi multivar, postavi brezone izduva, postavi magnet i karb, podesi prenos i naravno, uspe ulje u prenos i prekontrolise sve srafove i matice pre prvog paljenja...

Konstatovali smo da su fabricke metalne lamelice prozevale i da su za zamenu, ja nisam puno slikao ali ocekujem da ce Dzoni izbaciti slike daljih radova kao i slike novih delova!

Neka je sa srecom paljenje

#58 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 June 2016 - 11:45

Hvala Aco. Juce smo sklopili sve i upalio je, medjutim cuje se kao da nema dihtung ispod cilindra. Nismo znali o cemu se radi, skinuli spuh kad kod grane kao da je neko malo brusilicom zasekao. U kola pa kod varioca kaze covek danas posle 2 ce biti gotovo, bice slika veceras iz jedne lagane voznje :D

Edited by Dzoni, 15 June 2016 - 11:46.

#59 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 15 June 2016 - 20:05

Dobar posao odradjen Aco ...alu cilindar trazi 3 % sintetskog ulja , znaci treba praviti premix...tu nema stednje ...razrada kod nikasila traje kratko , sto ne znaci da ne treba biti oprezan na ovim visokim temperaturama ...srecno Dzoni ...

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 June 2016 - 20:41

Bravo majstori! :0takoje:

9 user(s) are reading this topic