Jump to content

Peugeot speedfight 2 307 wrc

• This topic is locked This topic is locked
218 replies to this topic

#41 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 26 July 2015 - 16:47

Pozdrav, evo resio sam da ocistim aushup jer je poceo da slini na spojevima i imam dva pitanja.
Ovakva je vuna. Jel treba nova i koju da kupim
Dal bih smeo da vratim prigusivac ali da ga zarotiram za trecinu kruga tako da kraj cevi ne pokazuje ka dole nego ka spolja?

Attached Files

#42 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 26 July 2015 - 17:09

Ovako je bio a ovako bih zeleo :D

Attached Files

#43 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 July 2015 - 21:06

Vunu zameni, nema poente voziti tu nauljenu i sagorelu na krajevima. Kupi zicu za pranje posudja (ima u pakovanju 5 ili 10 "loptica" zice), razsporis lopticu, razvuces zicu i namotas je na cevku iz vise puta ukoso tako da prolazi svetlost kada gledas preko zice kroz rupice na cevki. Preko toga postavi vunu (mineralnu, kamenu) koju nadjes, da ima dovoljnu debljinu da tesko nailazi top preko nje, a kada je stegnes prstima da ima malo mesta da se sabije.

Top mozes da zaokreces kako hoces, nema uticaja na performanse, ali bilo bi dobro da je kraj cevke na dole, lakse izlazi nesagorelo ulje i nece se zadrzavati na vuni.

#44 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 01 August 2015 - 20:00

Imam problem sa levim zmigavcom. Nekad hoce da blinka nekad nece. Jel zna neko sta moze biti?

#45 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 August 2015 - 20:34

Neku sijalicu si uvrnuo slabiju na levoj strani pa nema dovoljno opterecenja za automat

#46 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 01 August 2015 - 20:52

proverio sam sijalice obe su 10 vati kao i desno. Sad sam probao ponovo i levi je dva puta blinkao i nastavio da svetli, a desni nekako neujednaceno blinka :moody: Da nije mozda do automata? Kako to da proverim?

#47 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 August 2015 - 21:06

Ne ne nije automat jer se isti koristi za levu ili desnu stranu...

Onda ili gubis kontakt na jednoj levoj ili masu proveri i prednju i zadnju ili je prekidac oksidirao u levoj poziciji.

Dakle prestane da blinka kad izgubi opterecenje..

#48 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 03 August 2015 - 14:25

Hvala na pomoci!!!
Jel ima negde objasnjen postupak zamene rashladne tecnosti za peugeot? Temperatura je u granici izmedju crvenog i belog. Na drugom forumu sam dobio odgovor da sve dok ne udje u crveno dobro je?

#49 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 18 August 2015 - 19:45

Evo naterao sam sebe da slikam boju svecice na pola gasa i na punom gasu pa ocenite kakva je :D
evo pola gasa:
Attached File  polagasa1.jpg   208.45K   23 downloads
Attached File  polagasa2.jpg   185.64K   27 downloads
evo pun gas:
Attached File  pungas1.jpg   232.3K   30 downloads
Attached File  pungas2.jpg   175.18K   27 downloads
Deonica je koja je vozena ima mozda 400-500 metara. Prilikom skidanja svecice oba puta sam vrhom zakacio neki deo skutera tako da uzmete to u obzir... :rolleyes: :rolleyes:

#50 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 18 August 2015 - 19:49

Zaboravih da napisem da je glavna dizna 66, a za iglu ne znam jer ne mogu da izvucem sajlu iz one plastike jako je zategnuta ^_^

#51 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 August 2015 - 20:28

Ja ne mogu lepo da ocenim, cini mi se da je na pola gasa malo svetlija (sto nije dobro) a na punom gasu crvenkasta (sto je ok). Moraces to malo bolje da slikas..

Klipic, kada se izvadi iz karburatora, pritisne se ka kraju, poklopcu karburatora, tako da se opruga sabije i onda sajla (kada je polozaj rucice gasa na leru) izadje malo van klipica, pored same igle, tako da ima dovoljno mesta da se klipic zaokrene i oslobodi burence sajle.
Ukoliko je sajla i dalje kratka (prilikom sabijanja klipica i opruge prstima) to je znak da nije dobro podesena duzina buzira sajle i da sa sigurnoscu memas pun gas. Na prelasku sa rucice gasa na buzir sajle i sa buzira na telo karba, postoje cevcice (uvodnici) koji na sebi imaju navoj i preko kojih je moguce produziti/skratiti duzinu buzira. Obicno su pritegnuti kontramaticama, pa se njihovim popustanjem i navijanjem (tako da se skrati duzina) sajla olabavi za dodatni santimetar ili vise.

#52 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 24 August 2015 - 14:29

Nadam se da sam lepse slikao :D
pola gasa
Attached File  polagasa1.jpg   365.13K   22 downloads Attached File  polagasa2.jpg   391.61K   23 downloads Attached File  polagasa3.jpg   193.7K   23 downloads

#53 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 24 August 2015 - 14:31

pun
Attached File  pungasa1.jpg   353.36K   21 downloads Attached File  pungasa2.jpg   304.96K   22 downloads
Kad budem prao filter vazduha slikacu kako se klipic pomera da vidite jel imam ceo spektar gasa.

#54 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 August 2015 - 14:38

Meni to izgleda jako lose...Posebno na pola gasa, gdje se vidi da je izolator smrtno siva boja. Moras to podebljati.

#55 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 August 2015 - 19:21

Mozda je negde povukao fals.

#56 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 24 August 2015 - 19:30

Jel moguce da vuce vazduh tamo gde ide vakum crevo na prirubnici? Crevo mi je puklo onako uzduz ali se drzi.

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 August 2015 - 20:28

Naravno da je moguce. Recimo da na serijskoj 50cc masini, kada se skine vakuum crevo sa karba (a ne zapusi se sisica), trazi da se nadoknadi na srafu smese za bar 1-1,5 kruga. Toliko mu goriva zafali!

#58 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 25 August 2015 - 13:55

Ovako izgleda kad je opustena rucica Attached File  20150825_1246541.jpg   270.49K   24 downloads , a ovako kad je skroz zavrnuta. Attached File  20150825_1246591.jpg   255.85K   23 downloads
AcaPostar nije mi jasno ono sto si rekao da ako je sajla previse zategnuta onda nemam pun gas. Ne znam ali meni po slikama deluje da imam vise od punog gasa :rolleyes:

Ne znam zasto su slike naopako :D

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 August 2015 - 14:19

Sve je ok, otvara siber od pocetnog polozaja do kraja, tako i treba da bude.

Sto se tice stelovanja duzine sajle i mogucnosti da se siber podigne do kraja, to se radi pomocu navoja i matica na svakom kraju sajle. Moguce je produziti duzinu buzira ili zavijanjem skratiti, pa ce onda sajla biti duza od buzira i bice rucica gasa malo labava u prvom santimetru dodavanja gasa, ali zato nece siber podizati do kraja i neces imati pun gas. Sajla treba da bude blago nategnuta, tako da na rucici gasa imas slobodan hod od 1mm prilikom pocetka zavrtanja rucke (dodavanje gasa).

Naopako si drzao tel, zato su i slike rotirane za 180*, ne mari, bitno je da se vidi rezultat :)

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 August 2015 - 09:56

meni deluje na prvoj slici kao da nije skroz spušten klipić... kao da je previše ušrafljen šraf za ler ili pretegnuta sajla

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users