1
Polini CORSA, ASTRA...
Started by ALIEN SM, Jul 22 2015 11:08 PM
12 replies to this topic
Posted 22 July 2015 - 23:08
Kad sam ponekad dokon , sa malo nekog raspolozivog vremena odem da ispregledam neke sajtove ...Tako sam u zadnje vreme dosta citao da bi se informisao , o ovoj cuvenoj Corsi , made by Polini ...Pa , posto o njoj nista nemamo ovde na forumu probao sam bar neka opsta saznanja o njoj da prikupim da bi znali o cemu se radi ...
Polini ...skupo , kvalitetno , italijanski brend ...Polini cilindar sam imao prilike jednom da drzim u ruci pre nekoliko godina , dosao na masinsku obradu , prethodni vlasnik je uspeo da ga unisti , progoreo klip , spalio svecicu , ugljenisao glavu , ne znam sta mu je radio ...posto se radilo o gusu , popravka je bila moguca , meni je cak nudjeno da ga kupim , ali sam se tada ipak opredelio za novoga kineza sa klipom ...vec tada sam video da se radi o vrhunskoj zavrsnoj obradi , besprekoran odlivak gde nista nije bilo prepusteno slucaju za razliku od kineza , tajvanaca ...
Polini svoje termogrupe proizvodi u cuvenoj fabrici Gilardoni sa vrhunskom obradom , to sam nasao na svim sajtovima , po tome ih stavljaju na prvo mesto ...naravno i kvalitet materijala je prvoklasan , najbolji moguci ...kao serijale ne znam da li njihove termogrupe gde ugradjuju , to nije ni vazno , nama je najinteresantniji aftermarket , pogotovo u izvedbi 70 ccm ...
Tu imaju cilindar u Sport verziji koji je jedan od najboljih u toj klasi , a najinteresantniji je ovaj koji vec prelazi u midrace cuvena CORSA i ASTRA... ja kroz citanje nisam uspeo da uvidim razliku , mislim da je to jedno te isto , a da je Astra samo novije ime ...u odnosu na mladjeg brata iz sport klase koji moze da izgura uz pravilno odabrane periferijale do oko 8 HP, ovi imaju fabricki agresivnije tajminge kanala i povecan izduvni i sto je najvaznije ispoliran izduv , sto sve donosi dodatne 3 HP u odnosu na sport verziju , pa tako kazu da zbog svega toga moze da izgura cak 11.5 HP na 10 600 rpm i to u AC verziji ...zaista impresivno ! Ne zaboravimo da je to gusani cilindar i klip sa dve karike ...U kompletu daju sve potrebno i lamelarni ventil , svecica je dugi navoj i to govori o masivnosti materijala glave koji ce odvoditi toplotu ...karburator je preporuceni 19 mm ili jaci , auspuh za njega Polini ( naravno ) 4 race , Yasuni R , Treck I slicni ...Preporuka je i HPC radilica ili bar ojacana sportska sa visokokvalitetnim lezajevima ...
Sve u svemu , kvalitetan proizvod , koji ima samo jednu manu - visoku cenu , pa je vecini nedostupan ...na ceni je koliko sam ja uspeo da vidim , cak preko 180 evra , sto je zaista mnogo...za te pare je vec dostupan Stage 6 MK II , a da ne kazem i mnogo jeftiniji race kompleti sa slicnom ili cak i vecom snagom u alu verziji ...steta, to je jedan od razloga sto ga niko od nas i nema na forumu, ili bar je ne znam ...
Polini ...skupo , kvalitetno , italijanski brend ...Polini cilindar sam imao prilike jednom da drzim u ruci pre nekoliko godina , dosao na masinsku obradu , prethodni vlasnik je uspeo da ga unisti , progoreo klip , spalio svecicu , ugljenisao glavu , ne znam sta mu je radio ...posto se radilo o gusu , popravka je bila moguca , meni je cak nudjeno da ga kupim , ali sam se tada ipak opredelio za novoga kineza sa klipom ...vec tada sam video da se radi o vrhunskoj zavrsnoj obradi , besprekoran odlivak gde nista nije bilo prepusteno slucaju za razliku od kineza , tajvanaca ...
Polini svoje termogrupe proizvodi u cuvenoj fabrici Gilardoni sa vrhunskom obradom , to sam nasao na svim sajtovima , po tome ih stavljaju na prvo mesto ...naravno i kvalitet materijala je prvoklasan , najbolji moguci ...kao serijale ne znam da li njihove termogrupe gde ugradjuju , to nije ni vazno , nama je najinteresantniji aftermarket , pogotovo u izvedbi 70 ccm ...
Tu imaju cilindar u Sport verziji koji je jedan od najboljih u toj klasi , a najinteresantniji je ovaj koji vec prelazi u midrace cuvena CORSA i ASTRA... ja kroz citanje nisam uspeo da uvidim razliku , mislim da je to jedno te isto , a da je Astra samo novije ime ...u odnosu na mladjeg brata iz sport klase koji moze da izgura uz pravilno odabrane periferijale do oko 8 HP, ovi imaju fabricki agresivnije tajminge kanala i povecan izduvni i sto je najvaznije ispoliran izduv , sto sve donosi dodatne 3 HP u odnosu na sport verziju , pa tako kazu da zbog svega toga moze da izgura cak 11.5 HP na 10 600 rpm i to u AC verziji ...zaista impresivno ! Ne zaboravimo da je to gusani cilindar i klip sa dve karike ...U kompletu daju sve potrebno i lamelarni ventil , svecica je dugi navoj i to govori o masivnosti materijala glave koji ce odvoditi toplotu ...karburator je preporuceni 19 mm ili jaci , auspuh za njega Polini ( naravno ) 4 race , Yasuni R , Treck I slicni ...Preporuka je i HPC radilica ili bar ojacana sportska sa visokokvalitetnim lezajevima ...
Sve u svemu , kvalitetan proizvod , koji ima samo jednu manu - visoku cenu , pa je vecini nedostupan ...na ceni je koliko sam ja uspeo da vidim , cak preko 180 evra , sto je zaista mnogo...za te pare je vec dostupan Stage 6 MK II , a da ne kazem i mnogo jeftiniji race kompleti sa slicnom ili cak i vecom snagom u alu verziji ...steta, to je jedan od razloga sto ga niko od nas i nema na forumu, ili bar je ne znam ...
Posted 22 July 2015 - 23:38
Ja sam se interesovao za taj cilindar, samo ga nisam nasao sa 12mm chinareli bolcnom ili nisam dovoljno dobro gledao. Navodno je dobro naturpijana verzija Polini Sporta i daje dosta bolje performanse ali to povlaci i veci karb, a i radilicu vjerovatno kao sto si pisao. A po Poliniju njihov ForRace auspuh bi bio "best buy", kao sto i Stage6 gura svoje proizvode.
To bi, po meni, vjerovatno bio neki dobar pocetni mid-race cilindar. Steta sto ga nemamo na forumu, tj. analizu tog cilindra da tacno znamo sta daje. A i cijena mu je bas paprena...
Za Astru nisam cuo, mozda je to od Opela nesto hehe
To bi, po meni, vjerovatno bio neki dobar pocetni mid-race cilindar. Steta sto ga nemamo na forumu, tj. analizu tog cilindra da tacno znamo sta daje. A i cijena mu je bas paprena...
Za Astru nisam cuo, mozda je to od Opela nesto hehe
Posted 22 July 2015 - 23:44
Imao sam prilike da drzim u ruci "corsu" 50cc piaggio ac. Sa sportom ga jedino vezuje gus inace kanali su prica za sebe. Imao je i auxe na izduvu i mocno je delovao. Nazalost, originalan klip nisam imao prilike da vidim. Pretpostavljam da je varijanta ulicnog trkaca, za do 10-11k obrtaja.. Ime Astra nisam cuo vezano za polini, moguce da je samo osvezeno ime proizvoda.
Posted 23 July 2015 - 00:11
Corsa, Astra... pa jel to neki tamo inžinjer zaljubljen u Opela? Šta je sledeće na spisku, neki trkački pod nazivom Monca, ili Calibra, hehehe
Posted 23 July 2015 - 00:15
Manta
Posted 23 July 2015 - 23:46
Izgleda da polini sport na piaggiu jedini ima modularnu glavu, svi ostali sportovi su sa jednodjelnom. Definitivno bolje odradjen i od malossija, ali nisam odusevljen polini sportom na piaggiu. Za minarelli sam cuo samo rijeci hvale kao i za corsu.
Moj polini sport izgleda da nikad ni nece zavrsiti na purejetu, nego ce biti preusmjeren na karb varijantu.
Moj polini sport izgleda da nikad ni nece zavrsiti na purejetu, nego ce biti preusmjeren na karb varijantu.
Edited by dajteh, 23 July 2015 - 23:47.
Posted 06 August 2015 - 17:44
| Додај на листу праћених
Продавац Информације
Ломбардо Трке Продавница ( 457 )
100% позитивне критике
Регистрован као пословни продавца
Пратите овај продавца
Погледајте и друге ставке
Продавница посета: Ломбардо Трке Продавница
Информације о овој тачки
Стање:
Нови
Количина:
5 доступан 1 продато
£184,90
(inkl. MwSt.)
Ca. EUR 265,56
In den Warenkorb
Auf die Beobachtungsliste
Zur Kollektion hinzufügen 1 Beobachter
Keine Zollgebühren
Neu
100% positive Bewertungen
Versand:
£20,00 (ca. EUR 28,72 ) Economy Int'l Postage | Weitere Details
Artikelstandort:
Santa Ninfa, TP, Italien
Versand nach:
Weltweit
Lieferung:
Zwischen Fr, 21. Aug. und Di, 8. Sep. bei heutigem Zahlungseingang Weitere Zahlungsmethoden
Rücknahmen:
Verbraucher können den Artikel zu den unten angegebenen Bedingungen zurückgeben, Käufer trägt die Rücksendekosten | Weitere Details
Sicherheit:
eBay Käuferschutz Bei Bezahlung mit PayPal, Lastschrift oder Kreditkarte | Weitere Details
Melden – wird in einem neuen Fenster oder Reiter geöffnet Corsa i Astra od Polinija definitivno jedno te isto ...a, cena prava sitnica ...
Продавац Информације
Ломбардо Трке Продавница ( 457 )
100% позитивне критике
Регистрован као пословни продавца
Пратите овај продавца
Погледајте и друге ставке
Продавница посета: Ломбардо Трке Продавница
Информације о овој тачки
Стање:
Нови
Количина:
5 доступан 1 продато
£184,90
(inkl. MwSt.)
Ca. EUR 265,56
In den Warenkorb
Auf die Beobachtungsliste
Zur Kollektion hinzufügen 1 Beobachter
Keine Zollgebühren
Neu
100% positive Bewertungen
Versand:
£20,00 (ca. EUR 28,72 ) Economy Int'l Postage | Weitere Details
Artikelstandort:
Santa Ninfa, TP, Italien
Versand nach:
Weltweit
Lieferung:
Zwischen Fr, 21. Aug. und Di, 8. Sep. bei heutigem Zahlungseingang Weitere Zahlungsmethoden
Rücknahmen:
Verbraucher können den Artikel zu den unten angegebenen Bedingungen zurückgeben, Käufer trägt die Rücksendekosten | Weitere Details
Sicherheit:
eBay Käuferschutz Bei Bezahlung mit PayPal, Lastschrift oder Kreditkarte | Weitere Details
Melden – wird in einem neuen Fenster oder Reiter geöffnet Corsa i Astra od Polinija definitivno jedno te isto ...a, cena prava sitnica ...
Posted 22 August 2015 - 22:46
Igrom slucaja sam dosao do jednog primerka CORSE
Gus visokog kvaliteta, odlivak sa savrsenom zavrsnom obradom, koncept kanala govori da se radi o trkacu, kao i aux izduvni kanali
Glava, veoma specificna, sa upustenim stepenikom za ovaj cilindar, sa o ring gumicom
I vizuelno poredjenje sa malossi sportom
Gus visokog kvaliteta, odlivak sa savrsenom zavrsnom obradom, koncept kanala govori da se radi o trkacu, kao i aux izduvni kanali
Glava, veoma specificna, sa upustenim stepenikom za ovaj cilindar, sa o ring gumicom
I vizuelno poredjenje sa malossi sportom
Posted 04 September 2015 - 22:18
8 rebara na corsi naspram 6 malossi, jedino sta malossi ima "hladniju" glavu. Interesantno kako su vodili racuna o tome.
Posted 05 September 2015 - 19:08
To je stariji model glave na malossi sport-u ako se ne varam. Polini Corsa je pravo zanimljiv cilindar, steta sto je skup.
Posted 06 September 2015 - 00:24
dajteh, on 04 September 2015 - 22:18, said:
8 rebara na corsi naspram 6 malossi, jedino sta malossi ima "hladniju" glavu. Interesantno kako su vodili racuna o tome.
@lauda ja nisam susretao razlicite glave (rebra) na malossiju za piaggio.
Predao sam cilindre Mariu da odradi analize, corsu da imamo na forumu a malossi najvise da bi uporedili glavu sporta sa mhr ac konceptom..
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users