Jump to content

Polini CORSA, ASTRA...

12 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 22 July 2015 - 23:08

Kad sam ponekad dokon , sa malo nekog raspolozivog vremena odem da ispregledam neke sajtove ...Tako sam u zadnje vreme dosta citao da bi se informisao , o ovoj cuvenoj Corsi , made by Polini ...Pa , posto o njoj nista nemamo ovde na forumu probao sam bar neka opsta saznanja o njoj da prikupim da bi znali o cemu se radi ...

Polini ...skupo , kvalitetno , italijanski brend ...Polini cilindar sam imao prilike jednom da drzim u ruci pre nekoliko godina , dosao na masinsku obradu , prethodni vlasnik je uspeo da ga unisti , progoreo klip , spalio svecicu , ugljenisao glavu , ne znam sta mu je radio ...posto se radilo o gusu , popravka je bila moguca , meni je cak nudjeno da ga kupim , ali sam se tada ipak opredelio za novoga kineza sa klipom ...vec tada sam video da se radi o vrhunskoj zavrsnoj obradi , besprekoran odlivak gde nista nije bilo prepusteno slucaju za razliku od kineza , tajvanaca ...

Polini svoje termogrupe proizvodi u cuvenoj fabrici Gilardoni sa vrhunskom obradom , to sam nasao na svim sajtovima , po tome ih stavljaju na prvo mesto ...naravno i kvalitet materijala je prvoklasan , najbolji moguci ...kao serijale ne znam da li njihove termogrupe gde ugradjuju , to nije ni vazno , nama je najinteresantniji aftermarket , pogotovo u izvedbi 70 ccm ...

Tu imaju cilindar u Sport verziji koji je jedan od najboljih u toj klasi , a najinteresantniji je ovaj koji vec prelazi u midrace cuvena CORSA i ASTRA... ja kroz citanje nisam uspeo da uvidim razliku , mislim da je to jedno te isto , a da je Astra samo novije ime ...u odnosu na mladjeg brata iz sport klase koji moze da izgura uz pravilno odabrane periferijale do oko 8 HP, ovi imaju fabricki agresivnije tajminge kanala i povecan izduvni i sto je najvaznije ispoliran izduv , sto sve donosi dodatne 3 HP u odnosu na sport verziju , pa tako kazu da zbog svega toga moze da izgura cak 11.5 HP na 10 600 rpm i to u AC verziji ...zaista impresivno ! Ne zaboravimo da je to gusani cilindar i klip sa dve karike ...U kompletu daju sve potrebno i lamelarni ventil , svecica je dugi navoj i to govori o masivnosti materijala glave koji ce odvoditi toplotu ...karburator je preporuceni 19 mm ili jaci , auspuh za njega Polini ( naravno ) 4 race , Yasuni R , Treck I slicni ...Preporuka je i HPC radilica ili bar ojacana sportska sa visokokvalitetnim lezajevima ...

Sve u svemu , kvalitetan proizvod , koji ima samo jednu manu - visoku cenu , pa je vecini nedostupan ...na ceni je koliko sam ja uspeo da vidim , cak preko 180 evra , sto je zaista mnogo...za te pare je vec dostupan Stage 6 MK II , a da ne kazem i mnogo jeftiniji race kompleti sa slicnom ili cak i vecom snagom u alu verziji ...steta, to je jedan od razloga sto ga niko od nas i nema na forumu, ili bar je ne znam ...

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 July 2015 - 23:38

Ja sam se interesovao za taj cilindar, samo ga nisam nasao sa 12mm chinareli bolcnom ili nisam dovoljno dobro gledao. Navodno je dobro naturpijana verzija Polini Sporta i daje dosta bolje performanse ali to povlaci i veci karb, a i radilicu vjerovatno kao sto si pisao. A po Poliniju njihov ForRace auspuh bi bio "best buy", kao sto i Stage6 gura svoje proizvode.
To bi, po meni, vjerovatno bio neki dobar pocetni mid-race cilindar. Steta sto ga nemamo na forumu, tj. analizu tog cilindra da tacno znamo sta daje. A i cijena mu je bas paprena...

Za Astru nisam cuo, mozda je to od Opela nesto hehe :)

#3 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 July 2015 - 23:44

Imao sam prilike da drzim u ruci "corsu" 50cc piaggio ac. Sa sportom ga jedino vezuje gus inace kanali su prica za sebe. Imao je i auxe na izduvu i mocno je delovao. Nazalost, originalan klip nisam imao prilike da vidim. Pretpostavljam da je varijanta ulicnog trkaca, za do 10-11k obrtaja.. Ime Astra nisam cuo vezano za polini, moguce da je samo osvezeno ime proizvoda.

#4 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 23 July 2015 - 00:11

Corsa, Astra... pa jel to neki tamo inžinjer zaljubljen u Opela? Šta je sledeće na spisku, neki trkački pod nazivom Monca, ili Calibra, hehehe

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 23 July 2015 - 00:15

Manta

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 23 July 2015 - 00:40

View PostMario, on 23 July 2015 - 00:15, said:

Manta
Da, zaboravih, hehehe

#7 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 23 July 2015 - 23:46

Izgleda da polini sport na piaggiu jedini ima modularnu glavu, svi ostali sportovi su sa jednodjelnom. Definitivno bolje odradjen i od malossija, ali nisam odusevljen polini sportom na piaggiu. Za minarelli sam cuo samo rijeci hvale kao i za corsu.

Moj polini sport izgleda da nikad ni nece zavrsiti na purejetu, nego ce biti preusmjeren na karb varijantu.

Edited by dajteh, 23 July 2015 - 23:47.

#8 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 06 August 2015 - 17:44

| Додај на листу праћених

Продавац Информације

Ломбардо Трке Продавница ( 457 )
100% позитивне критике
Регистрован као пословни продавца

Пратите овај продавца
Погледајте и друге ставке

Продавница посета:Posted Image Ломбардо Трке Продавница

Информације о овој тачки

Стање:
Нови

Количина:

5 доступан 1 продато

£184,90
(inkl. MwSt.)
Ca. EUR 265,56

In den Warenkorb

Auf die Beobachtungsliste
Zur Kollektion hinzufügen 1 Beobachter

Keine Zollgebühren
Neu
100% positive Bewertungen

Versand:
£20,00 (ca. EUR 28,72 ) Economy Int'l Postage | Weitere Details

Artikelstandort:
Santa Ninfa, TP, Italien

Versand nach:
Weltweit

Lieferung:

Zwischen Fr, 21. Aug. und Di, 8. Sep. bei heutigem Zahlungseingang Weitere Zahlungsmethoden

Rücknahmen:
Verbraucher können den Artikel zu den unten angegebenen Bedingungen zurückgeben, Käufer trägt die Rücksendekosten | Weitere Details

Sicherheit:
eBay Käuferschutz Bei Bezahlung mit PayPal, Lastschrift oder Kreditkarte | Weitere Details

Melden – wird in einem neuen Fenster oder Reiter geöffnet Corsa i Astra od Polinija definitivno jedno te isto ...a, cena prava sitnica ...

#9 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 August 2015 - 22:46

Igrom slucaja sam dosao do jednog primerka CORSE

Gus visokog kvaliteta, odlivak sa savrsenom zavrsnom obradom, koncept kanala govori da se radi o trkacu, kao i aux izduvni kanali

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Glava, veoma specificna, sa upustenim stepenikom za ovaj cilindar, sa o ring gumicom

Posted Image

Posted Image

I vizuelno poredjenje sa malossi sportom

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#10 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 September 2015 - 22:18

8 rebara na corsi naspram 6 malossi, jedino sta malossi ima "hladniju" glavu. Interesantno kako su vodili racuna o tome.

#11 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 05 September 2015 - 19:08

To je stariji model glave na malossi sport-u ako se ne varam. Polini Corsa je pravo zanimljiv cilindar, steta sto je skup.

#12 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 September 2015 - 00:24

View Postdajteh, on 04 September 2015 - 22:18, said:

8 rebara na corsi naspram 6 malossi, jedino sta malossi ima "hladniju" glavu. Interesantno kako su vodili racuna o tome.
Nee, nevidi se dobro, isti je broj rebara na cilindru, ona poslednja 2 na poliniju su na glavi. Identicne su duzine cilindri, sem sto polini ima stepenik na vrhu cilindra za koliko glava ima upustenu kapicu u skvis prostoru.

@lauda ja nisam susretao razlicite glave (rebra) na malossiju za piaggio.

Predao sam cilindre Mariu da odradi analize, corsu da imamo na forumu a malossi najvise da bi uporedili glavu sporta sa mhr ac konceptom..

#13 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 September 2015 - 21:50

http://forum.pyrothe...ini-Corsa-50-AC
Polini Corsa 50 AC

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users