Aerox rossi replica
Posted 24 September 2015 - 12:42
Vidim na sajtovima kit taj mk2 obican i mk2 12mm sta to znaci nije mi jasno
Jel moram radilicu da uzmem oce li idrzati ova moja nekih par meseci taman dog razradim cilindar i prikupim love
Posted 24 September 2015 - 14:34

Jel mnogo jeftinije uzeti sve stejdzsiks?
Radilice u gornjoj pesnici nose razlicite precnike bolcne, seriski minareli ima 10mm bolcnu. Prave se kitovi i sa klipovima za radilice sa 12mm bolcnom. Radilica svakako mora pojacana i trebalo bi sa punim polutkama, stara nece izdrzati a i javlja se pitanje rada replice sa nedovoljnom primarnom kompresijom..
Posted 24 September 2015 - 14:54
Posted 24 September 2015 - 14:55
Posted 24 September 2015 - 15:05
Posted 24 September 2015 - 15:59
Ako pogledas ranije postove uvideces da je jeftinije bilo da se resis replike i za iste parice uzmes treka ili slican.. vecina te je to savetovala, prosto, jer si na pocetku i treba da ides postepeno a iz tvojih pitanja se zakljucuje da jos uvek ne znas u kom pravcu bi isao i sta zapravo zelis. Za sada samo znamo da zelis da napravis replicu da radi a sa radilicom, pripremom blokova, kitom70, karbom i svim ostalim sitnicama to ce te kostati minimum 500e..
Imas temu u base 50 gde je Mario sklopio zilketov rox sa standard minareli cilindrom sa serijskim karbom 12mm i trekom. I imas rezultat od 80 i nesto gps-a i potrosnju od 3 litre..
Ali nije ni to problem, treba samo malo procitati. Ovako, ti pitas, puno kolega se polomi da ti pomogne i ukaze na neke pravce a ti opet odlucis da kupis stejdz i to preko druga iz Nemacke. Ima u nemackoj i drugih brendova, a ako je tvoje ucesce na forumu samo zarad pitanja, onda ocekuj ovakve odgovore..
Poenta price oko stejdza da ako ti i deluje jeftiniji je bas zato sto ne pruza nista posebno u odnosu na druge brendove, a da bi radio korektno sa tom istom replicom, zahteva jos dosta delova za koje moras da zavuces ruku u dzep..
Koliko bi te kostao uopste taj kit?
Malosi, polini, tp, base (sport) kitovi ponovo nisu za replicu ali su mnogo kvalitetniji!
Ne znam gde si procitao i ko je rekao da je sport mk2 dobar kit, pogotovu za svaki dan, verovatno neko ko ga nije sklopio i doveo pod konac do kraja. Vecina tema na forumu je ozbiljna i imas testove i analize za svaki cilindar, sve je premereno i dati su saveti za sta se neki cilindar pokazao dobro i sta jos zahteva..
U klasi alu nikasil cilindara koji vole da se zavrte i traze radilicu sa punim polutkama kao i karb od 19mm zbog replice a mogu da se voze svaki dan ja bih uvek uzeo airsal t6 za 100e, ali to je samo moje misljenje..
Srecno!
Posted 24 September 2015 - 17:02
Aeroxa sam merio preko gps ide 85 ali i trosi malo vise ne vozim ga sad puno
Ako nevalja nesto u ovom setapu reci cenim tvoje misljenje jer si iskusniji tjuner
Novca ne verujem do polovine oktobra da ce biti za sve
Posted 24 September 2015 - 17:35
Dakle moras da shvatis prvo osnovne koncepte, kako sta funkcionise, sta koji dio povlaci za sobom i koje posledice moze da ostavi na druge komponente ili prednosti. Dakle moras skontati neku sliku citavog koncepta, a to neces postici ako se sam ne potrudis i ne procitas par edukativnih tema koje imamo na forumu i dok ne proucis par projekata. Inace cemo ponavljati sve sto je vec davno napisano na forumu odgovaranjem na tvoja pitanja.
Nije mi cilj da te odgovorim od svega ovoga ili da te kritikujem, nego da ti ne ulupas pare bezveze i posle budes nezadovoljan rezultatima jer nisi pogodio prave komponente ili daleko bilo napravis neku havariju.
Ja kada sam razmisljao o cilindru pretrazio sam citav forum trazeci projekte gdje je taj cilindar bio u upotrebi. Gledao sam kakve probleme su imali drugi, sa kakvim komponentama se ugradjivao, koliko su dobili, a koliko ulozili, itd...
Evo ti preporuka za jedan dobar base projekat koji bi trebao pogledati da vidis kakvi sve problemi te mogu snaci u radu i na sta sve treba obratiti paznju - http://forum.pyrothe...y-fact-it-70cc/
Edited by Lauda, 24 September 2015 - 17:35.
Posted 24 September 2015 - 17:45
Posted 24 September 2015 - 17:56
Znaci svaki cilindar zahteva dosta da bi se upregao da radi i vlasniku donese potpuno zadovoljstvo u ekploataciji... medjutim prgaviji su komplikovaniji, osetljiviji i vise nezahvalni ako gledamo sa tacke kako ih treba voziti, napajati i koliko cesto podesavati...
Pa otuda dolazi da li je ili nije jos za tebe ili Laudu ili mene...
Ajd ziveo
Posted 24 September 2015 - 19:25
Voleo bi uzeti nesto onako sto oce da se zavrti Aca me je uputio ka jednom cilindru za koga nisam ni znao da je dobar
Hvala vam na savetima
Posted 24 September 2015 - 20:22
http://www.racing-pl...95#.VgQz5svtlBc
http://www.racing-pl...95#.VgQz7MvtlBc
Razlika svega par eura
I jel to taj T6
Posted 24 September 2015 - 20:34
Posted 24 September 2015 - 20:48
Posted 24 September 2015 - 21:17
P.S Sve ti vec pise na forumu pa ocekujem da nadjes odgovor na svoje pitanje...
Posted 24 September 2015 - 21:19
Gledam na RP stavili su MAHLE klip a jel su popravili ove kanale da ne lepi
Posted 24 September 2015 - 21:33
Ako se vratimo na pocetak price, tebi treba gusani cilindar za svaki dan, posluzice ti i 16 ili 17,5mm karb ali naravno, ako menjas repliku za neki umereniji auspuh prema umerenijem gusanom sport cilindru. A to vec moze da se nasteluje na serijskoj radilici i sa serijskim kvacilom. Variomat je uvek dobra investicija na minareli bloku.
Kako si i sam rekao imas vremna do oktobra da detaljno procitas sve tebi zanimljive teme o projektima skutera (base i midrace 70) i testove raznih cilindara, auspuha, kvacila, varimata, pa pametno, prema svojim potrebama i finansijskim mogucnostima prikupis delove..
Kad zapnes ili imas neku nedoumicu javi.
Posted 24 September 2015 - 21:55

Koji se cilindri slazu sa replicom (jaci base ili neki midrace) ona je onako agresivna pa i cilindar mora biti takav
Trenutan plan
Kit: Airsal 70cc T6 klip sa 1 karikom
Radilica: Motoforce Evo
Karburator: 19mm naraku ili neki PHBG sa setom dizni, pilotki i igala
Kvacilo: Malossi Delta ili neko u tom rangu
Vario: Multivar ili Naraku racing v2
Verovatno ce se do oktobra dosta stvari promeniti
Posted 24 September 2015 - 22:16
nije za tebe, pisao sam ti gore i zašto, ne znam da li si me shvatio...
Posted 24 September 2015 - 22:27
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users