Predstavite svoju kacigu!
Posted 31 January 2017 - 13:35
Posted 31 January 2017 - 14:49
Posted 31 January 2017 - 14:59
Posted 31 January 2017 - 19:34
Za sada sam prezadovoljan , imao sam i jedan pad sa njom i odradila je posao , samo sam izgrebao vizir , ali je zamenjen.
Posted 31 January 2017 - 20:02
Imao sam prilike da probam nekih 20ak minuta u salonu X802R i mogu da kazem da nikada u zivotu nista komotnije nisam probao. Kao salivena rukavica...
Posted 11 April 2017 - 13:50
Pa jbm mu misha. Znam da moze povoljno da se naruchi sa FC-moto, Louis-a i.t.d. ali bih voleo da probam kacigu pre nego sto je kupim, a to ovde kod nas nema shanse. Jbt kakvi debili.
Izbor koji imas po nasim radnjama su ili jeftine kante ili vrlo skupe a pritom meni licno nezanimljive kacige.
Da problem bude veci nosim XL ili XXL zavisno od proizvodjaca a vecina kaciga koje ljudi imaju na stanju su ili S ili M. Nesto nisam primetio da svi motoristi kod nas imaju glave velicine zira...
Edited by francuz69, 11 April 2017 - 13:52.
Posted 29 April 2017 - 16:24
Ima dupli vizir ovaj obicni i nekakav mali crni koji se uvlaci.
http://s1.upslike.ne...e97fec35ce7.jpg
http://s1.upslike.ne...4eb52b6f625.jpg
http://s1.upslike.ne...b530ff925c7.jpg
Posted 19 July 2017 - 18:45
Edited by nenadlaza61, 19 July 2017 - 18:49.
Posted 19 July 2017 - 19:04
Posted 19 July 2017 - 19:46
Posted 19 July 2017 - 19:51
Posted 19 July 2017 - 20:48
Posted 20 July 2017 - 11:26
Posted 20 July 2017 - 17:16
Posted 20 July 2017 - 20:26
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 20 July 2017 - 21:00
Posted 06 November 2017 - 23:12
Elem, pošto mi se moja matora UVEXica već počela raspadati iznutra, tapacirung tj sunđer se spljoštio od upotrebe pa sam imao momente da pri većim brzinama ima tendenciju poletanja sa glave. Kap koja me je naterala da sebi konačno kupim kulturnu kacigu prihvatljive cene bila je kad je jednom prilikom spala sa leve ručke SRke i tresnula na beton direktno na vizir. Sreća je što je vizir dvoslojni sa folijom između pa je ta folija zadržala plexi da se ne razleti, ali sam dobio u vidnom polju dve pukotine kao štrafte, što je neprihvatljivo i smeta u vožnji.
Kao što francuz reče, ono što mi se sviđa toga nema, ono što ima mi ne odgovara, ne dizajnom koliko oblikom i veličinom. Pristojnih cena su upravo ove francuske NOX, ali izgleda da francuzi imaju pileće glave, malene i duguljaste, jer najveća koju sam mogao da isprobam u radnji je XL i jedva sam je natakao preko ušiju da je prosto neprijatno. Još je gore skidanje, tu uši obavezno nadrljaju... a XXL nema! I neće biti skoro! Planirao sam da uzmem FlipUp iz više praktičnih razloga, i to belu isključivo, prvenstveno zbog vožnje u špicu sezone po žarkom suncu, ali NEMA! Naručiće. Kad je stigla, naravno u XL veličini jer XXL nema ni kod dobavljača, bio sam sretan, konačno nešto što mi se sviđa, ali šipak, pri pokušaju nabacivanja na glavu ova je još tesnija od FullFace XL istog brenda, a najgore je to što steže u slepoočnicama do neizdržljivosti.
Eh, džaba sam se poradovao, vratim na pult tu belu i sa većom dozom besa skinem ovu crnu sa sivim i belim detaljima sa police, nju sam već probao, rešio sam da ne čekam ni da tražim dalje, daj šta daš samo da je nova i kvalitetna.
Naravno obavezne su sunčane naočare, toga nisam hteo da se odreknem. Dugme za spuštanje-podizanje je sa leve strane gore, zna biti problematično malo rukovati tim dugmetom sa navučenom rukavicom, valda dok se malo ne razradi. Dobro su pogodili nijansu zatamljenja, taman da sunce ne izbija oči a da se lepo vidi. U suštini kaciga je veoma dobra, iako bride uši pri stavljanju i skidanju, kad legne na mesto prilično je prijatna, udobna, odlične ventilacije i eventualno zamagljivanje po prohladnom danu nestaje čim se krene s mesta, strujanje vazduha kroz otvor na bradi, koji se reguliše kao i po dva otvora na bočnim stranama, na čelu i potiljku u 3 položaja, zatvoreno, otvoreno stepen 1 i 2, i male škrge na obraznom delu koje se ne regulišu.
Cena ove NOX kacige sa popustom (kraj sezone) je 12500rsd, što je sasvim prihvatljivo a da je kaciga iz EU sa atestom i sertifikatom. Naravno uz nju sam dobio i platnenu vrećicu.
Nju nameravam koristiti za vožnje van grada dok će ona crvena jeftina biti sasvim dobra za po gradu tj do posla.
Posted 06 November 2017 - 23:58
Tapacirung je dosta tanji nego u NOXu, i sama kaciga je dosta lakša, kvalitet plastike je na jedva dovoljno ali za po gradu pri malim brzinama radi posao. Dok NOX ne može da stane u gepek pod sedištem SRke, što me je iznenadilo i naljutilo (stane ali se ne može zatvoriti sedište) ova Bugarka je manja i stane bez problema. FlipUp se lako podiže pritiskom na dugme ispod kod brade a naočari se aktiviraju crvenim dugmetom na donjoj strani sa leve strane, malo klimataju u spuštenom položaju ali rade posao solidno, za te pare. I ova je XL ali manja po spoljnim gabaritima, pa je ušteda na tapacirungu napravila kompromis da se lako skida i stavlja, što mi takođe savršeno odgovara za gradsku upotrebu gde se xx puta skida-stavlja u toku dana. Ima i ova neke otvore za ventilaciju ali nije vredno pomena, videću na leto kad ugrije.
Dizajnerski je veoma dopadljiva za oko, bar to su Bugari.. pre bih rekao kinezi uradili kulturno pa odaje privid neke ozbiljne kacige, kakav fejk ali ok, služi svrsi.
Posted 07 November 2017 - 07:46
Čestitke na kupovini, ja bih onu Nox nosio i na posao, bez obzira sto ne staje pod sedište
Posted 07 November 2017 - 08:40
11 user(s) are reading this topic
0 members, 11 guests, 0 anonymous users