N 86 com (model dizajna "flow": black-grey)

Osnovne karakteristike sa sajta proizvodjaca:
"Nolan N86 is the new road full-face helmet by Nolan characterised by its sporty, streamlined designed, compact volume, extensive standard equipment and close-fit comfort. The new N86 is equipped with an inner sunscreen (VPS), Pinlock® anti-fog visor with silicone-sealed profile, removable/washable inner comfort padding.
Microlock2 (patent pending) double lever retention system. This system consists of a thermoplastic ergonomic opening lever, and a second aluminium toothed and holding lever. The toothed lever releases the micrometric strip, thus the chin strap can only be open with a very broad rotation of the opening lever. This device minimizes the possibility of unintentional opening of the retention system"
Izvor: www.nolan.com

Oklop je izradjen u saradnji sa americkom firmom General Electric Company, spoljni deo je od leksan-a (polikarbonitne plastike), a unutrasnja zastitna skoljka je iz tri sloja inustrijske pene. Unutrasnjost je oblozena antibakteriskom tkaninom, koja je vadiva u potpunosti i periva je.
N 86 com je standardno opremljen microlock sigurnosnom kopcom kaisa, pinlock sistemom protiv magljenja vizira, dodatnim iskacucim suncanim vizirom, chin guard deflektorom i pripremom za n-com sistem komunikacije preko blutut-a. Takodje, odlikuje se clima comfort sistemom unutrasnje ventilacije koji cine kombinacija mehanickih ventilacionih kanala za dovod/odvod vazduha i specijalno prilagodjenom unutrasnjom tkaninom.
Masa kacige je 1450gr, a proizvodi se u velicinama: XS-53-54, S-55-56, M-57-58, L-59-60, XL-61-62, XXL-63-64.
N86, kao i svi Nolanovi priozvodi poseduju sertifikat evropske komisije za bezbednost motociklista (Ee 22-04) ali i Britanski standard SHARP (E 22-05) koji je ocenio ovaj model sa 4 zvezdice od mogucih 5.

Ja cu vam ovde docarati utiske svoje nove kacige, i ako nisam prvi koji je poseduje na forumu. Najvise zasluzan za moje zaljubljivanje u ovaj model je nas kolega Pita, koji je svoju nabavio pocetkom sezone 2105 po veoma povoljnoj ceni za tadasnje uslove trzista..
Ovih dana, resio sam sebe da castim novom kacigom a kako za ovaj model nisam odvoio dovoljno novca, gledajuci ponudu na sajtu uvoznika za Nolan, izbor je pao na N64, isto odlazeci model koji je trenutno na popustu sa cenom od oko 20k dinara. Proveo sam 2 sata i 45 minuta u prodavnici, mislim da nema dovoljno mastila na forumu da se napise taj roman. Epilog price je da sam saznao da je i N86 na popustu, i da je ovo jedini preostali model u mojoj, L velicini. Vratih se kuci presrecan