evo drugi video nakon kaj samo malo karb poštelovo
gledano okomito po satu,cajger prelazi preko šarafa za debljinu cajgera..
ali nevalja serijski centralni za polini vario..na stratu prevrti,pa ima mali pad okretaja pa prema kraju opet diže..na međuubrzanju ne drži baš okretaje pa će da ga zameni ljubičasti centralni from malossi
svjećica ok,na slici je malo svjetlija nego je uživo..
Jel znas slucajno koji je polini centralni ekvivalentan malossi ljubicastom? Trebal bi prec na polinija jedino ti je ovo malossijevo ostalo
Sad vozam polinijev koji dodje uz high speed vario, pise na njemu 50mm i 23kg, djeluje mi zeru tvrdji od ljubicastog.
Zadnje na sto sam se usredotocio je bio ljubicasti, pa onda zeleni. Rusili su mi dosta okretaje nakon duzih tura i vecih opterecenja.
S tim polinijem nemam takvih problema i prezadovoljan sam. Jos sam prekjucer isao na Sljeme i polozio je kod mene, ima osjetno manji pad okretaja od malossi brace koji su ponekad izbacivali motor iz powerbanda. A na ravnom sve super.
ostal je ljubicasti,radi ok..skuter se 95% vremen koristi za voznju gradom..
rolice u poliniu su 6.4gr, serijske piaggio..remen se penje do vrha variomata,pocistil marker do kraja..
sastavil sam ju do kraja i danas se vratila vlasniku..
bome dugo nisam nist pisal
brat vlasnika bijele vespe iz teme odlucil je slagat vespu koja su kupili novu ali je zavrsila pod kamionom i takva poguzvana stajala je godinama u garazi..
nabavili smo drugu ramu i plastike koje su falile pa je sve odneseno na lakiranje..
polakirana je,slijedi sastavljanje
prvo provlačenje instalacije kaj nije bil neki problem,to sam začas odradil,pošto ima samo jedan snop žica..
odma sam na stolu ubacil i rezervar,nosač motora,stražnji štop i sitnice koje je lakše tak napravit..
još nam fali dijelova...
polovno smo uzeli volan,stražnju ručicu kočnice sa nosačem,prednju ručicu sa pumpicom,prednji far,kmh sat i stražnji amortizer..
novo naručeno, lajsne oko pretinca ispod volana (pas mater kaj su skupe),krom nosači za lajsne,gumene ručke orginal vespa,kmh sajla,prednji znak piaggio
instalacija volana je dosta iscvikana od prometne tak da me čeka još i lemljenja poprilično..
umjesto plastičnih retrovizora idu krom sa gts,imam doma jedne spremne za udaju
Auuu bokte stvarno je dižete iz mrtvih...dosta delova koje nemoš polovno naći treba platiti kao suvo zlato, al šta ćeš...
Retrovizori lepotani hromirani...
a mašina se baš probudila iz dubokog sna, al posle toga pali na zub svaka čast!
Meni je ovo sa plastikama I instalacijom deza vu, tebi je deza vu puta 10 do sada
Sva estetika od Vespe je paprena, samo ako bude srece da se nadje polovan a korektan deo.. Najlepsi osecaj je kad se vraca ofarbana Vespa I delovi, tad je pola muka gotovo, ostaje sklapanje lego kockica ti pedantan kao I uvek, nisi se pokvario tako da te ne diram hah srecno u daljim radovima!