Jump to content

Piaggio Hexagon 180 LXT

62 replies to this topic

#41 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • VozimYamaha Aerox YQ100

Posted 06 April 2017 - 22:44

Kako da ubacim sliku??! :moody:

#42 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 06 April 2017 - 22:46

Evo slika, zaboravio sam kako se kače pa dok se setih :mmhappy3:

Attached Files

#43 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 April 2017 - 23:20

Dobro stoji remen u remenicama. Motorno kočenje kod cvaja je obično kada je karb na siromasnoj postavci pa zafali goriva, ili zafali ulja u smeši pri podmazivanju, to je onaj prvi znak pred zaribavanje. Budi oprezan i proveri boju svecice!

#44 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 07 April 2017 - 10:51

To sam ga probao sa uljem na rezervi, kako sam sipao novo posle me uhvati kiša i nisam probao da vidim situaciju. Da nije pumpa za ulje riknula? Ništa.. ispitaću ga kad ogreje sunce na malo dužu vožnju i na malo višim obrtajima.. pa javljam..

#45 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 08 April 2017 - 18:15

Danas sam ga probao, znači lenj na gas samo tako!! Na brdu se preplašio mukica, ugasio se. Posle toga jedva pali, opet se dešava ista stvar sve do ravnog dela, na ravnom do kuće 30 na sat pun gas.

#46 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 08 April 2017 - 18:17

Sve mislim da ga kaiš steže. Jel može to da bude uzrok, ako je npr kaiš kraćih dimenzija?

#47 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 09 April 2017 - 10:01

I evo problema...

Attached Files

#48 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 09 April 2017 - 10:03

Ostaci ovog malog kaiša (pa i onog velikog što se raspao) su glavili i zato motor nije hteo da vuče, prima gas i ostalo. Recite mi čemu služi ovaj tanak maleni kaiš? On je bio na ovom zupčaniku..

Attached Files

#49 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 April 2017 - 10:15

Mikroremen služi za pokretanje vodene i uljne pumpe (kod LC modela), odnsno uljne pumpe kod AC-vazdušno hladjenih.

1. Remen ti je dobre dužine.
2. Ne može oststak neke prljavštine da toliko smeta agregatu da se ugasi na uzbrdici.

Problem je što gubitkom malog remena nije radila uljna pumpa i motor nije imao podmazivanje i hladjenje. Ako si iskusio pad snage i gasenje, znači da si uništio klip i cilindar :(

#50 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 09 April 2017 - 10:33

Zato je on meni i podigao nenormalno posle dva km temperaturu. Kad nabavim taj mikroremen šta mi savetujete? Da probam sa još jednim paljenjem ili da budem siguran da je uništen klip i cilindar....?

#51 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 April 2017 - 11:26

Ne gine skidanje termogrupe i provera stanja...

Sent from my Nexus 5X

#52 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 09 April 2017 - 12:40

taj mikroremen si trebal mjenjat odma zajedno sa pogonskim..
ljudi baš ne obraćaju pažnju na te mikroremene i mjenjaju ih jako rijetko,a bitniji je nego pogonski,jer kad drapi onda imaš veselje..

#53 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 10 April 2017 - 00:00

Upalila mašina! :) Prikačio sam je sa drugarom na starter (jer imam upalu lista desne noge zbog kurblanja) i anlasovao nekih 10 minuta sve dok nije zalepio i upalio. Čim smo videli da okreće i vergla bili smo sigurni da nije zakucao. Ide lepo, ima odziv na gas mnogo bolji, a što se tiče mikroremena neću ga stavljati. Odlučio sam da lično pravim mešavinu i da tako vozim. Na pumpu ne računam više.

#54 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 10 April 2017 - 00:13

Da li si uopšte pročitao šta je Razredni napisao?

Verovatnoća je da će upaliti posle lepljenja nakon što se ohladio ali šteta na termogrupi je već učinjena...

Ali dobro, ti vozi tako kad već ne želiš da poslušaš savet drugih.

Sent from my Nexus 5X

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 April 2017 - 06:45

Kod nas su stariji ljudi busili cilindre tomos-a na tesnije da im duze traje..

Pa su u pocetku eksploatacije lepili i hladili te ponovo palili i nastavljali voznju.. I tako termogrupe vozili godinama..

Fora je ta sto su seriski motori u dosta mirnoj eksploataciji snage pa oni sa tim tomosima tako ugrobarene termogrupe voze sa nesto manjom snagom nego fabricki, recimo ne sa 3KS vec samo sa 2KS jer klip i karike ne zaptivaju valjano, a kružnica vise nije idealna pa se na nekim mestima zagrevanje ponovo odvija dosta brze i time dovodi do novog lepljenja... isto tako taj alumunijum koji je zbacen sa klipa po zidovima cilindra unosi dodatno kocenje i zagrevanje, a mesta na klipu koja su ostecena vise nemaju potreban sloj termicke obrade finiša i lepljenje je ponovo moguce na istim mestima..

Hteo sam ti samo reci da je to mozda vozivo ukoliko je dobro potrosena termogrupa, ali ne u punoj snazi i verovatnoca da ce se ponovo ulepiti je velika. Najbolje bi bilo da rasklopis i pocistis te naslage, ukoliko imas novi klip da ubacis, ukoliko ne i ciscenje ce biti bolje nego samo nastaviti voziti..

#56 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 April 2017 - 20:34

džabe davat savjete,kad i on koi nema pojma misli da zna više nego neko ko mu iz iskustva govori neke stvari..

inače majstore tebi MIKROREMEN tjera i VODENU i uljnu pumpu..tak da je tebi pregrijavanje,lepljenje i cvikanje zagarantirano..
neznaš ništa a nećeš ni čuti kaj ti se priča.

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 April 2017 - 20:42

Ajd i ja cu ponovo, mozda procita konacno :)

View PostRazredni, on 09 April 2017 - 10:15, said:

Mikroremen služi za pokretanje vodene i uljne pumpe (kod LC modela), odnsno uljne pumpe kod AC-vazdušno hladjenih.

1. Remen ti je dobre dužine.
2. Ne može oststak neke prljavštine da toliko smeta agregatu da se ugasi na uzbrdici.

Problem je što gubitkom malog remena nije radila uljna pumpa i motor nije imao podmazivanje i hladjenje. Ako si iskusio pad snage i gasenje, znači da si uništio klip i cilindar :(

#58 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 10 April 2017 - 21:06

Razredni i pogotovo Mario su stvarno to lepo objasnili i sve pohvale za to!

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 April 2017 - 21:07

Driže Tićo, vodena pumpa ti ne radi ako nemaš remen koji je okreće, da li ćeš ga tako voziti ili nećeš to je samo tvoja stvar.
Ovo sam ti napisao informatovno da znaš o čemu smo ti pisali a vredjanje na bilo kakvoj osnovi (pogotovo nacionalnoj) je najstrožije zabranjeno i povlači trajni ban!

Tebe niko nije uvredio, mozda ti je povredjena sujeta ali istina je takva.

Ali to ti ne daje za pravo da iznosis takve izjave i da ovaj forum obelezavaš na taj način, mi to ne podrzavamo stoga predlazem da se javno izviniš i izgladiš stvari sa kolegom. Nikakvi ispadi ni peckanje na nacionalnoj verskoj ili političkoj osnovi nisu dozvoljeni!

#60 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 10 April 2017 - 21:07

Decko mislim da ti ta u opste nije na mestu,nije u redu da se pominje bilo cija nacionalnost,ovo je forum prevashodno da se dopisujemo,druzimo i cackamo oko skutera,a to da li je neko srbin,musliman,hrvat,crnac,zutac itd ne treba da nas zanima,kao ni tebe,ako si ovde da pomonjes nacionalnost onda nemas mesta ovde.
Uzdravlje

aca i ja u isto vreme

Edited by vlayco85, 10 April 2017 - 21:07.

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users