Jump to content

Hamachi Martinelli 50cc 2t

251 replies to this topic

#1 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia
  • Vozimhamachi martinelli

Posted 03 March 2016 - 19:48

Evo da vam pretstavim mog kineza. Kupio sam ga polovan sa 2500km sada ima 3200km.
od kad sam ga kupio hocu da ga sredim kako ja hocu. Neko prije mene je stavio Malossi rolnice sa 4.2gr i zamjenio stari kais sa novim Motoforce kais. Izvadio mu blokade i sve ok.
Ja sam ga kupio i vozio ali trosi kao lud 8 litri..originalni Mikuni karburator koji se stavlja u kineze, prikacicu slike kasnije..68 je glavna dizna al trosi kao lud, pitao sam mnogo majstora dali neko zna sta bi moglo biti. Motor ide sasvim ok za 50cc mala nadolnina hvata 70km/h ja imam 140kg i to mu ide kao voznja sa dvoje, ali mislim da 8-9 litri je mnogo. Kupio sam novi aftermarket karburator otpakovao i namjestio, nista nisam stelovao sa punim rezervoarom od 7 litra presao sam 86km :)
to je zaista mnogo. Iscistio sam Mikunija i vratio sam originalni pa nek trosi sad koliko hoce. Vazduh sam stelovao priblizno 2 kruga( otvoren je priblizno 2 kruga) i danas sam proverio, svecica mu je kao kapucino boja. Nije bela al nije ni crna videcete slike.
E sad da zanemarimo potrosnju mislim da ce da se namali stavio sam novi auspluh od aprilija sr50. Prepravio granu da bi odgovarala na minareli masinu. Takva je kod mene a moj auspluh sam izvadio jer jedno vece kad sam vozio na usponu na jedno mesto gde pocinje veliki lonac od auspluha pocrvenio je. Odmah sam otvorio i tamo je stajao katalizator, izvadio sam njega i neke prigusuvace, dobio ubav zvuk ali mislim da motor od njega mi je vise trosio i nije odo kako treba.
E sad od kad sam stavio auspluh od apriliju, naravno polovan, decak sto sam ga kupio rekao je da je auspuh vozen samo 500km.. danas je prvi dan odkad sam ga namjestio da ga provozam malo vise po gradu i auspluh samo sto se nije utopio od toplote, izgorela mu je boja na sredinu velikog lonca i ona cevka sto ide do zadnjeg prigusuvaca i ona vidi se da je cela izgorela.
dali postoji mogucnost da je zatnat auspluh i kako da ga iscistim.???

Slike su od skutera, auspluha originalni kad sam vadio katalizator i karburatora..

Attached Files

#2 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 03 March 2016 - 19:57

View PostZoranPopovski, on 03 March 2016 - 19:48, said:

evo da vam pretstavim mog kineza.kupio sam ga polovan sa 2500km sada ima 3200km.
od kad sam ga kupio hocu da ga sredim kako ja hoci.neko prije mene je stavio malossi rolnice sa 4.2gr i zamjenio stari kais sa novi motoforce kais.izvadio mu blokade i sve ok.
ja sam ga kupio i vozio ali trosi kao lud 8 litri..originalni mikuni karburator koji se stavlja u kineze prikacicu slike kasnije..68 je glavna dizna.al trosi kao lud.pitao sam mnogo majstora dali neko zna sta bi moglo biti.motor ide sasvim ok za 50cc mala nadolnina hvata 70km/h ja ima 140kg i to mu ide kao voznja sa dvoje.ali mislim da 8-9 litri je mnogo.kupio sam novi aftermarket karburator otpakova i namjestio nista nisam stelovao sa punim rezervoarom od 7 litra presao sam 86km :)
to je zaista mnogo.iscistio sam mikunija i vratio sam originalni pa nek trosi sad koliko hoce.vozduh sam stelovao priblizno 2 kruga( otvoren je priblizno 2 kruga) i danas sam proverio svecica mu je kao kapucino boja.nije bela al nije ni crna videcete slike.
e sad da zanemarimo potrosnju mislim da ce da se namali stavio sam novi auspluh od aprilija sr50.prepravio granu da bi odgovarala na minareli masinu.takvu je kod mene.a moji auspluh sam izvadio jer jedno vece kad sam vozio na usponu na jedno mesto gde pocinje veliki lonac od auspluha pocrvenio je.odmah sam otvorio i tamo je stajao katalizator.izvadio sam njega i neke prigusuvace.dobio ubav zvuk ali mislim da motor od njega mi je vise trosio i nije odo kako treba.
e sad od kad sam stavio auspluh od apriliju.naravno polovan.decak sto sam ga kupio rekao je da je auspluh vozen samo 500km..danas je prvi dan odkad sam ga namjestio da ga provozam malo vise po gradu i auspluh samo sto se nije utopio od toplote.izgorela mu je boja na sredinu velikog lonca i ona cevka sto ide do zadnjeg prigusuvaca i ona vidi se da je cela izgorela.
dali postoji mogucnost da je zatnat auspluh.i kako da ga iscistim.???

slike su od skutera,auspluha originalni kad sam vadio katalizatora i karburatora..

Attached Files

#3 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 03 March 2016 - 19:59

View PostZoranPopovski, on 03 March 2016 - 19:57, said:

zalim sto sam duplirao sakav samo da objavim slike od boja svecice.ali evo desilo se.dodeka ne naucim ovo reply :)
i jos jedno pitanje dali bice bolje da nabavim cdi one bez blokade.dali ce da bude dobro ili je samo losa investicija.?

#4 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 03 March 2016 - 20:49

Taj mikuni 16mm je dobar karburator, moze se fino ustelovati za serijsku postavku. Da li je to boja svjecice na punom gasu? Daj slikaj taj novi auspuh da vidimo i napisi koja je toplotna vrijednost te svjecice.
Nece ti novi CDI nista posebno pruziti ako skuter vec pegla 70 kmh po satu.

P.S Pisi malo citkije i razumljivije tekst. Postuj znakove interpunkcije - tacka, zarez, kao i razmak i veliko slovo. Dosta ljudi izgubi volju da odgovori i napise nesto kada procita takav tekst. Evo i ja sam se namucio i morao citati 3 puta da skontam o cemu se radi, posebno sto si iz Makedonije i sto je tekst jako nepregledno napisan.

#5 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 03 March 2016 - 21:16

View PostLauda, on 03 March 2016 - 20:49, said:

Taj mikuni 16mm je dobar karburator, moze se fino ustelovati za serijsku postavku. Da li je to boja svjecice na punom gasu? Daj slikaj taj novi auspuh da vidimo i napisi koja je toplotna vrijednost te svjecice.
Nece ti novi CDI nista posebno pruziti ako skuter vec pegla 70 kmh po satu.

P.S Pisi malo citkije i razumljivije tekst. Postuj znakove interpunkcije - tacka, zarez, kao i razmak i veliko slovo. Dosta ljudi izgubi volju da odgovori i napise nesto kada procita takav tekst. Evo i ja sam se namucio i morao citati 3 puta da skontam o cemu se radi, posebno sto si iz Makedonije i sto je tekst jako nepregledno napisan.
hvala sto si procitao i dao svoje mislenje.
trudim se da pisem srpsko-hrvatski jer sam iz makedonije i mjesam malo rjeci.potrudicu se da budem jasan.
sutra cu da prikacim sliku od novog auspluha kako stoji i obelezicu mjesto gde je izgorela boja.
svecica je magneti marelli 6tica toplotnog vrjednosti.i ta je boja na punom gasu.
nevalja boja svecica?

#6 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 March 2016 - 21:26

Prolazna je boja svjecice, mada moze i bolje.

#7 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 03 March 2016 - 21:36

Pa po boji svjecice bi rekao da tih 7-8 litara ne prodje kroz cilindar, nego ih negdje prije prospe. Pogotovo ako se skuter ponasa normalno i ide ok.

Provjeri da li je vakum pumpa ispravna ili da nije mozda zaglavio iglicasti ventil ili plovak, pa gorivo izadje na visak.

#8 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 March 2016 - 21:57

View Postsinisa93, on 03 March 2016 - 21:36, said:

Pa po boji svjecice bi rekao da tih 7-8 litara ne prodje kroz cilindar, nego ih negdje prije prospe. Pogotovo ako se skuter ponasa normalno i ide ok.

Provjeri da li je vakum pumpa ispravna ili da nije mozda zaglavio iglicasti ventil ili plovak, pa gorivo izadje na visak.
Sad vidim da nisam uopste odgovorio na taj problem...odlican savjet :0takoje:

#9 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 04 March 2016 - 15:13

View PostLauda, on 03 March 2016 - 21:57, said:

Sad vidim da nisam uopste odgovorio na taj problem...odlican savjet :0takoje:
hvala @sinisa93 i @lauda za vasi savjeti.vakum pumpa mozda ne radi zato sto kad skinem creva sto je dovod do karburatora tece non stop benzin a mislim da treba da ide benzin kad napravi karburator vakum preko creva.ali i da ide non stop benzin plovak u karburatora zatvora iglicu i zapira dovoda benzina.sve sam proverio sve je ok nigde ne tece benzin.cak sam i posumljao da mozda bega kompresije i del od benzina prego semeringa na radilici.ali nece da radi pod malu gas ako je tamo nesto nije u redi.
proverio sam el.sauh da mozda nije u redu da ne zatvara kanal u karburator.sve sam proverio,izmerio.sve je tamo ok.sa potrosnjom neznam vise sta da radim.nadam se da ce biti manja od kad sam ugradio ovaj auspluh od aprilia sr 50 2014.godiste.
evo danas sam slikao auspluha da vidite gde je izgoreo.pa mozda imate neko mislenje.

ovo sam nasao na interneta sta je u auspluha sr?
Attached File  pipe 6.jpg   151K   52 downloads

a ovo je moj skuter sa auspluha od aprilia sr 50
Attached File  20160304_123433.jpg   2.44MB   55 downloads
Attached File  20160304_123442.jpg   2.38MB   43 downloads

ovdje mislim da cete vidjeti gde je izgorela boja.
.Attached File  20160304_123455.jpg   1.81MB   38 downloads
Attached File  20160304_123503.jpg   2.41MB   33 downloads

sada uploadovam jedan klip na youtube danas sam ga snimio da vidite kako radi,kako lagano prima gas i kakav je zvuk od auspluha dali hoce cistenje ili bilo sta.hocu vase mislenje i savjeti su dobrodosli.pozz svima

evo i linka:

#10 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 07 March 2016 - 16:17

nekoj barem da kazi so misli???zosto e vaka auspluhot?

#11 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 07 March 2016 - 18:40

Ja ne znam sta da mislim o ovome , ali mislim da nisi krenuo dobrim putem ...pitanje je da li auspuh od aprilije uopste odgovara za tvoj squt potrosnja jeste prevelika ako je tolika kao sto kazes , ali ja koliko znam na kinezima su rezervoari nesto ispod 5 litara ...treba proveriti da li negde flisuje , to ostavlja traga , slavinu na rezervoaru zanemari ako iglicasti dobro radi posao ...platices mali danak kilazi u vidu potrosnje , jer nije mu sve jedno da li nosi 60,70, 80, ili 140 kg ...ali tako je , kako je ...ako je motor na serijali , a izgleda da jeste , najbolji posao bi ti bio neka rezona koja ce podici perfomanse , ustelovati start prema njoj sa rolnama , eventualno podesiti serijsko kvacilo malo tvrdjim oprugicama ...ostavis serijski CDI, odgovarajuca dizna u karb , podesiti ga kako treba i to je to ...ako hoces nesto vise , to je vec neka druga prica , moras znati sta hoces , ima dosta tema o tome , a tu smo i da pomognemo ... :)

#12 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 07 March 2016 - 19:14

View PostALIEN SM, on 07 March 2016 - 18:40, said:

Ja ne znam sta da mislim o ovome , ali mislim da nisi krenuo dobrim putem ...pitanje je da li auspuh od aprilije uopste odgovara za tvoj squt potrosnja jeste prevelika ako je tolika kao sto kazes , ali ja koliko znam na kinezima su rezervoari nesto ispod 5 litara ...treba proveriti da li negde flisuje , to ostavlja traga , slavinu na rezervoaru zanemari ako iglicasti dobro radi posao ...platices mali danak kilazi u vidu potrosnje , jer nije mu sve jedno da li nosi 60,70, 80, ili 140 kg ...ali tako je , kako je ...ako je motor na serijali , a izgleda da jeste , najbolji posao bi ti bio neka rezona koja ce podici perfomanse , ustelovati start prema njoj sa rolnama , eventualno podesiti serijsko kvacilo malo tvrdjim oprugicama ...ostavis serijski CDI, odgovarajuca dizna u karb , podesiti ga kako treba i to je to ...ako hoces nesto vise , to je vec neka druga prica , moras znati sta hoces , ima dosta tema o tome , a tu smo i da pomognemo ... :)

hvala puno za savjetima.ne trazim nista vise od skutera.ja sam prezadovolan sa startom i max.samo sto je prevelika potrosnja.rezervoar je tocno 7 litara.ispraznio sam ga i napunio i tako sam proverio koliko ima potrosnja.sad kad sam stavio ovaj auspluh od aprilije mislim da je potrosnja namalila ili se mozda varam.prosao sam samo 30km odkad sam namjestio ovaj auspluh.napunio rezervoara 7 litara i samo dvije crtice je ispod max.kao sto vidim po kilometrazu.ali vozicu ga dok ne izgasne da vidim koliko cu da pominim.
nego sta mislite o auspluh?dali mozda je zatnat?mozda stvarno ne odgovara mojoj masini?ali skuter ide sasim ok jedno pola sata ako vozim u gradu.i onda izgubi snagu i vidim da auspluh pocinje da mu cadi boja.znaci da je preterano zagreao...
neki savjeti kako da iscistim auspuh.bar da probam da mi misli odmine... :(

#13 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 07 March 2016 - 20:48

Moram da objasnim u vezi pravopisa.. nije reč o jeziku, razumemo mi relativno dobro i Makedonski, reč je o pravopisu, tačka, zarez, razmak, malo-veliko slovo... sve je nekako spojeno, nezna se gde je početak a gde kraj rečenice pa se gubi puno energije dok se to sve ne rasčlani.
Evo primer iz tvog posta: ...trudim se da pisem srpsko-hrvatski jer sam iz makedonije i mjesam malo rjeci.potrudicu se da budem jasan.
sutra cu da prikacim sliku od novog auspluha kako stoji i obelezicu mjesto gde je izgorela boja.

Ispravio sam sve pravopisne greške u prvom postu, prosto nisam mogao da ga gledam u tom obliku.
Drugo, kada pišeš novi post, ne treba da klikneš na "Quote" nego dole ispod u novo prazno polje, ovako dupliraš sam sebe.

"Quote" koristiš kada želiš da odgovoriš nekom ali tako da se odgovor odnosi na njegov tekst, da bi se znalo na šta se odnosi.

#14 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 07 March 2016 - 21:44

View Postgoggyso, on 07 March 2016 - 20:48, said:

Moram da objasnim u vezi pravopisa.. nije reč o jeziku, razumemo mi relativno dobro i Makedonski, reč je o pravopisu, tačka, zarez, razmak, malo-veliko slovo... sve je nekako spojeno, nezna se gde je početak a gde kraj rečenice pa se gubi puno energije dok se to sve ne rasčlani.
Evo primer iz tvog posta: ...trudim se da pisem srpsko-hrvatski jer sam iz makedonije i mjesam malo rjeci.potrudicu se da budem jasan.

Ispravio sam sve pravopisne greške u prvom postu, prosto nisam mogao da ga gledam u tom obliku.
Drugo, kada pišeš novi post, ne treba da klikneš na "Quote" nego dole ispod u novo prazno polje, ovako dupliraš sam sebe.

"Quote" koristiš kada želiš da odgovoriš nekom ali tako da se odgovor odnosi na njegov tekst, da bi se znalo na šta se odnosi.

Opet se duboko izvinjavam.
Stvarno se trudim da napisem neke rjeci koje neznam kako se izgovaraju na sprskom pa da ne pogresim i da budem smesan.
Svaki covjek kada brza da napise sta misli i da ne pogresi, da ne zaboravi jos nesto sto je hteo da napise i tada pogresi..
Pa ako relatino razbirate makedonski da pisam makedonski i ako sakate da mi pomozite vo vrska so skuterot.
Se prikluciv na vasiot forum bidejki e stvarno dobar i ima mnogu raboti koj mozat da se naucat.
Pa go iskazav mojot problem i ako nekoj znaj da mi pomozi ili nekoj sovet da mi daj vo red.
Ako ne togas ke ucime pravopis.. :(

#15 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 08 March 2016 - 01:34

E sad je dobro. :) Samo polako, nema žurbe, znamo mi i polako čitati.. :D Šalim se naravno.
Što se tiče tvog problema, i ja bih ti savetovao neki bazni rezonantni auspuh pa da po njemu našteluješ karburator. Sasvim prikladan je Technigas Trek ili LeoVince ZX, TT.. šta uspeš da nađeš, ali to povlači i štelovanje prenosa, već su ti rekli. Uz malo truda i uz pomoć članova foruma možeš od svog standardnog skutera da dobiješ sasvim pristojnu mašinu koja će ići osetno bolje nego u fabričkom stanju uz manju potrošnju od te koju sad imaš. Taj auspuh od SR 3 nije nikakvo rešenje osim što lepo izgleda, takav sam i ja imao na mojoj SRki i kad sam ga zamenio sa Pia SC08 preporodio se, za klasu bolje je išao a da ništa drugo nisam pipnuo. Ali tebi ne treba SC08 jer je to sizifov posao oko prepravke da paše na tvoj motor, bolje se odmah opredeliti za gotov proizvod, rezonu.
Inače, primećujem još jedan pokušaj kopije aprilije SR50r mkIII, nisam ni znao da se kinezima baš toliko dopala kad su je iskopirali pod nekoliko naziva-brendova.

#16 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 08 March 2016 - 02:15

View Postgoggyso, on 08 March 2016 - 01:34, said:

E sad je dobro. :) Samo polako, nema žurbe, znamo mi i polako čitati.. :D Šalim se naravno.
Što se tiče tvog problema, i ja bih ti savetovao neki bazni rezonantni auspuh pa da po njemu našteluješ karburator. Sasvim prikladan je Technigas Trek ili LeoVince ZX, TT.. šta uspeš da nađeš, ali to povlači i štelovanje prenosa, već su ti rekli. Uz malo truda i uz pomoć članova foruma možeš od svog standardnog skutera da dobiješ sasvim pristojnu mašinu koja će ići osetno bolje nego u fabričkom stanju uz manju potrošnju od te koju sad imaš. Taj auspuh od SR 3 nije nikakvo rešenje osim što lepo izgleda, takav sam i ja imao na mojoj SRki i kad sam ga zamenio sa Pia SC08 preporodio se, za klasu bolje je išao a da ništa drugo nisam pipnuo. Ali tebi ne treba SC08 jer je to sizifov posao oko prepravke da paše na tvoj motor, bolje se odmah opredeliti za gotov proizvod, rezonu.
Inače, primećujem još jedan pokušaj kopije aprilije SR50r mkIII, nisam ni znao da se kinezima baš toliko dopala kad su je iskopirali pod nekoliko naziva-brendova.

Hvala gogi na savjetima.
ako nadjem malo vise novca da nabavim trek,zx,tt,..zamjenio bi ovaj od srke.
I ovaj od srke mi je dao jedno 5 casova prepravke oko grane.
Probacu da ga iscitim ili vraticu original,ali u meguvremenu trazicu neki bolji.

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 08 March 2016 - 07:17

aj podigni sedište i slikaj nam taj rezervoar od 7l

#18 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 08 March 2016 - 09:54

KO zna ? Mozda je stvarno veci rezervoar nego na svim Kinezima ? Ono sto isto nije uobicajeno je da je pozadi ovesan na dva amortizera ...Ostalo ne izgleda lose ...Ma , ja bi tu onako kako Goggy kaze , potrazio bilo kakvu od tih rezona , ustelovao prenos i kvacilo , podesio karb , i ne sme da na serijali potrosi vise od 4 litre, a solidno ce da ide...

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 08 March 2016 - 10:53

nema šanse da je niskobudžetni kinez počeo da pravi drugu vrstu rezervoara... al ajd sačekajmo slike

#20 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 08 March 2016 - 19:14

View PostMario, on 08 March 2016 - 10:53, said:

nema šanse da je niskobudžetni kinez počeo da pravi drugu vrstu rezervoara... al ajd sačekajmo slike

Sada samo sto sam se pribrao kuci od garaze.Sutra sigurno cu da uslikam rezervoara. Nema razloga da vas lazim.
Ispraznio sam celog rezervoara i punio litar po litar benzina u flashu od 1.5litri i tocno do vrh je 7 litara.
nekud sam video karakteristike na jednu stranicu i tamo je pisalo 7 litara. Ako nadjem i to cu da vam posaljem.
Nego danas sam skinuo auspuh,i probao ocistiti sa sajlom,pa ondah sa brenerom da ga zapalim i nema nista skroz je cist. Cak sam ga i presekao zadnji prigusuvac da nije mozda tamo na krivini zatnat. Ali nema nista.Cist je kako suza.
Dobro sam ga ocistio,ismirglao i sada sam ga farbao sa ognootpornu boju do 700 stepena i sutra cu da ga namontiram.
sada cu da nadjem negdje gde ima specifikacije od skutera.
A sutra stizu nove slike. Mozda i neki video :biker_scooter:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users