Jump to content

Keewey hurrican 70cc

607 replies to this topic

#61 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2011 - 10:23

zoksi, on 22 April 2011 - 10:06, said:

Ovo poliranje varija meni lici na posledicu penzionerske voznje od strane Cveletove cere.

Pa jes moguce ...zensko pa vozi defanzivno... :D

Mario, on 22 April 2011 - 10:22, said:

mislio si Cvele penzionerski vozi, pa ajde da ga opravdamo kao ćera je vozila,... tačno se vidi da remen nije izlazi na variomatu gore, danima i nedeljama...
Ma brate to je od paklenog starta koji imam sa makinom :D vidis da sam spalio pola variomata :D

#62 davor 666

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Mestopula HR

Posted 22 April 2011 - 20:41

tako je i kod mene bio multivar ... :D

#63 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 April 2011 - 11:11

davor 666, on 22 April 2011 - 20:41, said:

tako je i kod mene bio multivar :blink:
A secam se slika.... Samo mi se cini da je kasnije izgledao jos gore....ko da mu se povrsina oljustila i izgrebala...

#64 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 April 2011 - 21:36

Praznik je a i vreme da proradi "kafance" ,,Pod lipom,, ....Bese Zoksi pa se malko druzismo...:blink: Tu je jos jedan moj komsa neizostavan....a njemu smo odma uvalili kobaju :) Slike otvaraju apetit [bar deo njih :D ] pa - PRIJATNO :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#65 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 23 April 2011 - 22:33

Cvele Rostilj Majstor :blink:

#66 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 April 2011 - 22:35

kod cveleta u temi sve češće viđamo dim,kobasice i vešalice...
Zapostavio si skuter totalno, samo se krka... :blink: i onda se posle čudiš što kaiš ne izlazi do kraja....pa kako da izađe!!! :)

#67 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 24 April 2011 - 11:56

Ma , ne vidis ti to dobro Pita, izlazi njemu kais do kraja, do zadnje rupe na snali, ako nastavi ovako morace da uzme kevlar, a one opruge na mesu jesu`l to MALOSSI ???
Razumem ja da je krizna situacija, al` bas ovoliko??? :blink:

#68 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 April 2011 - 09:27

Phantom F12, on 23 April 2011 - 22:33, said:

Cvele Rostilj Majstor
To mi hobi al drugi nije da se falim al ide mi od ruke.... :D

Pita, on 23 April 2011 - 22:35, said:

kod cveleta u temi sve češće viđamo dim,kobasice i vešalice...
Zapostavio si skuter totalno, samo se krka... i onda se posle čudiš što kaiš ne izlazi do kraja....pa kako da izađe!!!
Idu brate odma 0.15gr lakse rolnice i problem resem :)

ALIEN SM, on 24 April 2011 - 11:56, said:

Ma , ne vidis ti to dobro Pita, izlazi njemu kais do kraja, do zadnje rupe na snali, ako nastavi ovako morace da uzme kevlar, a one opruge na mesu jesu`l to MALOSSI ???
Razumem ja da je krizna situacija, al` bas ovoliko???
:D

#69 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 April 2011 - 21:29

I bre pa Cvele nam je iz Niš! A šta i očekujete da bude, Torta majstor ili krojač? ;) Pa normalno će da bidne roštilj ne majstor, nego umetnik!

#70 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 April 2011 - 10:37

Black Adder, on 25 April 2011 - 21:29, said:

I bre pa Cvele nam je iz Niš! A šta i očekujete da bude, Torta majstor ili krojač? :D Pa normalno će da bidne roštilj ne majstor, nego umetnik!

:)

A posto sam se podgojio bar 5-6-7-8 kila kako sam ostavio :) pa ne pomazu ni lakse rolnice :D NAJZAD se odlucim da zamenim ser. CDI .Kolko god da je ok za neki gus i obrtaje koji mogu da se izvuku sa njim, nije bas za postojeci setup sa alu kitom i replicom....
Narucen od Iceteneja,montiran i sve se promenilo na bolje bar za 20-30%... :) kevu ...nisam stigo bas nesto da se provozam,tu po komsiluku par ulica,al kroz ubrzanje sve je otislo bar 400-500ob. gore ....Mario je kod probe na KW fact-u to isto ustanovio samo sto ja nemam obrtaljku al su sigurno obrtaji na bar 9300-9400 ...sve u svemu preporuka za cdi....
Bilo malo problema da mu nadjem mesta pa je radio noz al na kraju sve lepo stade..par slika...
.
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 29 April 2011 - 11:02

a jbt Cvele upakuješ roštilj na jednom postu i CDI, pored alarma u drugom , ne možemo da se pokupimo, od silnih informacija...

elem da podelim svoje iskustvo...

Na KW Fact-z koji je sa Motoforce ALU racing-om (ima video u temi ubrzanja) sam se veoma lomio da napakujem originalni KW CDI koji je odblokiran, takreći kupljen u BG-u u KW servisu fabrički otključan. Svi dobro znamo da je KW došao sa blokiranim na 8000 i tu je svaka priča oko tununga završena.. Međutim kako smo pukli CDI od Arpilije fabrički stanje super, motor ide do 13000 obrtaja, vuče ide UBIJA :) , ali se pojavio problem obrtomera, koji je i Icatenej imao na svome, jer je ubacio Matrix-ovu tablu.. Sa ovim CDI-jem obrtomer meri do 6000 i posle zakuca na nulu, i u toj euforiji mi Ica kupi novi deblokirani CDI da se i taj estetski detalj reši.. I tako testiram, fino radi meri do 10000 i posle toga zakuca na nulu, a motor počne da kuca na 10500 što je u principu dovoljno za većinu Base pa i Midrace setup-a ukoliko su mašine pravilno podešene... Da se nadovežem test uvek radim sa dodatnim Stage6 obrtomerom, pa imam uvid u pravo stanje obrtaja, i kada meri fabrički i kada ne meri...

I dobro vratio sam SR CDI, u međuvremenu je Stigao Icatenej-ov model koji identično radi kao i SR-ov, kako i ne bi kada su identične komponente i ista šema povezivanja,,.. a sve u kontekstu da bih završio podešavanja kako valja, i meni je problem bilo i kvačilo i izlasnost remena, i taj originalni variomat.. pa me je tu sputavala ta blokada na 10500... Na kraju pošto sam sve uradio, dodao primar +15%, instalirao Naraku variomat, i udesio start i kvačilo, završio podešavanje karburatora i paljenja.. mašina kako se i vidi na snimku ide kroz ubrzanje na 9300-9500 i završava krajnju na 10500 gde je već 100 po satu a to je -4 po GPS-u.. Rešio sam da vratim taj stock CDI, i uklopim taj estetski detalj.. Rezultat nikakav, motor ubrzava sada već na 8800 osetno manje snage ima, kao da nemam pomereno predpaljenje, krajnja 77 po satu.. U unakrsnim razgovorima sa Icom došli smo do zakljukča da ovaj KW CDI ima možda pomeranje ugla prepaljenja ali nismo svesni u kom smeru i koliko jer nam je mašina sa njim slabija.. Moguće je i da kondenzatorski blok u njemu slabiji pa je i varnica slabija, jer je prskanje bobine direktno povezano sa kapacitetom kondenzatora, a i pitanje je brzine kojim se oni pune odnosno prazne...

Na kraju ipak obrtomer ne radi dok ne izmozgamo šta se tačno dešava, ali zato mašina ide ko besna.. Cheese-jev i Icin CDI se baziraju na istim principima, i rade značajno bolje od fabričkih, bar kada je reč o keeway skuterima...

#72 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 April 2011 - 11:20

Ma da, KW CDI garant ima drugaciju mapu paljenja jer je razlika u razvijanju snage sa Icinim MNOGO bolja...Vrlo moguce je i da je i sam izbor delova za CDI jedan od faktora koji utice na poboljsanje same varnice...Kako god -moja preporuka je da se cak i odblokirani fabricki CDI zameni POD OBAVEZNO... to vazi za Keewaj CDI-e...ove druge treba uporediti i isprobati ....
..za Igora :)

#73 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 May 2011 - 11:31

Posle par voznjica i provere svecice -morace malo da se podesi karb ...veci obrtaji u kombinaciji sa ranije pomerenim paljenjem ipak traze malo vecu diznu na full gasu...moracu da nabavim 88...
Za ovako veliki dobitak u performansama i nije mnogo 3 br ...:D Tek sad su se sklopile kockice i izvucen je max. iz ovog setupa....

#74 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 May 2011 - 22:07

ih koja milina kad se iz postojećeg setupa izvuče još snage..di ćeš bolje! Svaka čast...

#75 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 03 May 2011 - 09:17

to je još jedan znak da fabrički CDI kasni sa paljenjem jer je isti ugao predpaljenja do sada i od sada drugačiji...

#76 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 May 2011 - 10:57

Pita, on 02 May 2011 - 22:07, said:

ih koja milina kad se iz postojećeg setupa izvuče još snage..di ćeš bolje! Svaka čast...
E bas to :0takoje: Samo sto i setup nikad nije konacan jbg :sad: uvek tu moze bolje...neki malo "jaci" auspuh,pa ...... :D

Mario, on 03 May 2011 - 09:17, said:

to je još jedan znak da fabrički CDI kasni sa paljenjem jer je isti ugao predpaljenja do sada i od sada drugačiji...

More to je znak da sam trebao odavno da zamenim CDI :D al mi par puta nije poslo za rukom da pogodim "pravi" pa sam privremeno odustao...Jbg -kad ne znas za bolje i to sto imas ti je dobro Posted Image...

#77 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 May 2011 - 18:01

Evo proslo malo vremena i slegli se utisci...ide,kolje, ubija i traje 2000... :D Sto bi rekli komsije sa MS-a...Nema sta da kazem-kod mene nikad bolji nije bio ...
Rolnice otisle dole sa tezinom,bila kombinacija 4.4+4.7 a sad su samo 4.4 ...start -idealan,odlicno ubrzanje i medjuubrzanje, max . brzinu nemam gde da specijalno premerim al me nesto i ne interesuje jer 100% vozim po gradu, sigurno je preko 90...
Mislio sam da stavim vecu diznu al kako je otoplilo nema potrebe-ostaje 85 i igla w9 na trecem zubu...Danasnja proba..."nasa" Bosna F95... potrefio se zalazak sunca pa je i boja svecice malo drugacija od stvarne,ali je skoro idealna...
Posted Image
Posted Image

Ja tu vise nista ne bi diro :D

#78 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 May 2011 - 18:15

zoksi, on 14 May 2011 - 18:10, said:

ne prizivaj :D

Mislis ono- najbolje radi pred smrt :D A jok ja...lupi sam u sto odozdo pre kucanja posta .. :D

#79 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 June 2011 - 21:50

Mozda bi mogla da se proba i malo veca dizna od 85 [88-90 ] pa od Zoksija uzmem 88-icu iz Naraku pakovanja [ m5] ...danas da je montiram pa onako "od oka" uporedim rupu sa 90 i kao ucini mi se da je dosta veca od nje...i imao sam pravo...Naraku 88 je po subleru oko 95 po dell meri....
Ovo je 88 "nataknuta" na iglu za "merenje" ...
Posted Image

A ovo je dell m5 90-ica na istoj igli...

Posted Image

Nije subler bas za takva merenja al ispada da je razlika oko 5br ...

Posted Image

Svecica i boja je ok al moze to i malo bolje ....
Posted Image

Posted Image

#80 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 04 June 2011 - 22:11

:) 88 nije iz Naraku seta,nju sam pazario u Motoboxu :D

Dacu ti set Naraku 80-98 pa steluj.

2 user(s) are reading this topic