Uhhh kakav dan! Za pamcenje. Onako odakativno nas je bilo DUPLO vise nego prosle godine, a organizacija prosle godine je iznela cifre od 1000 motora. Ove godine mislim da je saobracaj bio blokiran oko sat vremena kroz ceo centar grada pa preko mosta i dobar deo Novog beograda. Toliko je prolazila povorka...
Prvo, moram da pohvalim Maria, Pitu i Krstu, neverovatno ali stigli su na vreme. Dogovor je bio skup ujutru u 10 u garazi, da se ostavi prikolica i doruckuje. NesaBg je dosao prvi, malo smo pospremili dvoriste i prebrisali makine..
Dakle gosti su pristigli na vreme, siroki osmesi i prepricavanje dozivljaja sa puta, imali su skoro 200km od Sente.
Odusevljenje uz domaci Zemunski burek i malo razgledanje garaze, manevrisanje dvoosovinske prikolice i naravno presvlacenje za paradu...
Do skupa u centru grada imali smo oko 12km voznjice, tamo nas je sacekao blagi šok, bukvalno svi parkinzi i bulevar sa 3 trake u oba smera su bili krcati, a mi po pravilu idemo u koloni medju poslednjima pa smo se orjentisali ka obodu parkiralista pred skupstinom.. kao po atomskom casovniku, Zaxx je tacan i precizan, nalazimo se na unapred planiranom mestu u celoj onoj guzvi. Pri parkiranju srecemo DraganaNS, pridruzuje nam se Pakundza i Damir-Bgfantom, pocinje zurka
Deifle je ove godine isao malko izmenjenom trasom, uzivali smo kroz Bulevar, Beogradsku, trg Slavija, Nemanjinu, Savski trg, zeleznicku stanicu, Savsku, sajam, Novi most, Jurija Gagarina, otc buvljak, Milentija Popovica, Usce.. Pitomir je napravio zaista impresivne video zapise, slike govore hiljadu reci... vozili smo se dobrih 40ak minuta, malo sporo u koloni na nekim mestima, Mario je prijavio blagi porast radne temperature u guzvi, bilo je pakleno u Bg, malo preko 30 stepeni...
Po pristizanju kolone na usce, organizovano smo se izdvojili od velikih motora i guzve... pridruzuju nam se NenadLaza, Siki, Bekrija i Marko-Tanok... potrosili smo 2 fante i 2 kisele u sekundi a prici nikad kraja... malo smo prosetali, obisli neke drugare.. ja sam odmah naskocio da maltretiram Peugeota, par krugova na Uscu... toliko smo se zapricali da smo zaboravili da se otkotrljamo do obliznjeg splava na kafu
Po unapred planiranom dogovoru, yooaca je odjahao malo ranije sa skupa,oko 13:30 da podigne meso iz lokalne mesare/pecenjare i pripremi teren. Mi smo oko 14h poveli kolonu ka Zemunu... usput smo imali mali peh na Bekrijinom typhoon-u, pretopla svecica, sve je brzo reseno...
Po dolasku u garazu postavili smo stolove u dvoristu i pozicionirali se za punjenje stomaka. Bilo je impresivno videti toliko modela u dvoristu:
Suzuki VStrom-pita, Suzuki gsx-f DraganNs, Kawa gpz-Krsta, pug sf2 Mario, Sptint sport-NesaBg, Aprilia pegaso-Nesin brat, typhoon-Bekrija, Malaguti Madison-Bgfantom, gy6 custom-Pakundza i uobicajeni primerci za nasu garazu, Acin hurry i moj Zip...
Toliko smo navalili na hranu, eto meni je zao sto nismo ovekovecili fotkama, a zaboravili smo i na kafu kada smo videli cevape i kobaje

Prici nikad kraja, Krstovic vodi glavnu rec kao najiskusniji... drago mi je da smo ugostili sasvim slucajno DraganaNs ali se osetilo da fale standardni clanovi, AlienSm, GogySo... neopravdani...
Slag druzenja je dobos torta, poklon yooacine mama Mire. Svi su bili odusevljeni...
Posle tako fino natabanih stomaka, morao sam da povucem prvi potez i isteram zip-a u rentu... svi nesto stidljivi, niko kao nece da proba.. a onda Mario probija led pa isterujemo i Acinog huricana na ulicu.. krece redaljka, po starom dobrom obicaju, dok svi ne probaju ne isteruje se sledeci model iz garaze... svima je bilo fino da se provozaju na drugacijem skuteru, pravili smo poredjenja i komparacije, savtovali jedne druge... Zemunska garaza je dobila pozitivne ocene za predstavljene modele, Pitu je odusvio zip kao prevozno sredstvo za svaki dan, Mario je bio impresioniran stelom Acinog huricana i snagom agregata... jedino je Krstovic imao zamerke na svaki skut gde je seo da proba: "nista to ne ide kao Malaguti"

Ja sam naravno, opet maltretirao sf2, malo po lokalnim raskrsnicma i dobro poznatim ulicama, uzbrdicama i startovima sa semafora..
I pravo da vam kazem, dan nam prodje u zezanju i voznji, evo pisem vec pola sata, a tada sam imao osecaj da smo tek poceli... malo je jedan dan kada je ekipa ovako dobra...
Ispratili smo drugare iz severnijih gradova nesto pre 18h, dug je put i treba ostaviti vremenske rezerve za laganu voznju...
Zelim da se zahvalim svima koji su dosli, nadam se da vam je bilo ugodno!
Za nas (yooaca i moja malenkost) veliko je zadovoljstvo sto smo vas ugostili u nasem gradu i nasoj garazi! Takodje, zadovoljstvo mi je i smatram uspehom organizovati druzenje bez i jedne kapi alkohola, bez i jednog kvara ili incidenta, a uz dobro druzenje, pregrst klope i sagorelog ulja... na kraju dana, svima su osmesi bili na licu, a stomaci puni!
Zivi bili i ponovo nam dosli!