Jump to content

Sprint Max Black Edition

96 replies to this topic

#81 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 May 2016 - 21:37

Meni su to sa MS foruma predložili još pre tri godine.. u principu veliki je posao strugati 7 mm brezone i praviti prelaze, dobro je da ima na ponudi ceo komplet za simbolične pare

#82 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 14 May 2016 - 23:31

View PostMario, on 14 May 2016 - 21:37, said:

Meni su to sa MS foruma predložili još pre tri godine.. u principu veliki je posao strugati 7 mm brezone i praviti prelaze, dobro je da ima na ponudi ceo komplet za simbolične pare
Mario, ja ne znam gde si ti nasao 10kom za 3e, nikako da nadjem.. Na RP-u imaju 2 kom i oni su 3e, a to mi je ipak malo jace da dam..

Sto se tice urezivanja, to mi nece biti problem imam iskustva, a i sav neophodan alat :) samo da nadjem odgovarajucu cenu :lol:

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

#83 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 May 2016 - 07:37

da 6e je , moja greška, evo ih

http://www.racing-pl...p-245923-1.html

#84 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 19 May 2016 - 20:33

Posto su i dalje radovi na masini, dok se skuter ne osposobi za paljenje, radilo se na drugim stvarima :D

Imao sam ranije peh sa zadnjim amortizerom, odnosno oprugom pa sam resio to da sredim.

Generalno, silen blokovi na kinezima su cisto djubre i brzo propadnu tako da mi je opruga novog amortizera koja je inace sira od stock opruge cesala o gumu i toliko se ugrejala da se pri prelasku preko rupe i pokrivila.

Odlucio sam se da potrazim novu oprugu i zamenim havarisanu.

U pitanju je RDR amortizer, neki clanovi znaju o kom amortizeru je rec, a neki ga i voze kao npr. Pita. Evo i slika:

Posted Image

Posted Image

Ovako je izgledala opruga amortizera nakon havarije. Nisam zeleo da je skracujem, a nova opruga, posebno, za ovaj model, nije imala da se kupi...

Nakon nekog vremena sam nasao na netu dobru oprugu, made in USA. Ovako izgleda

Posted Image

Posted Image

Ispostavilo se da je malo duza od predhodne sto mi je i odgovaralo, amortizer je podesavajuci tako da sam samim tim i podigao zadnji deo skutera za jedno 2, 3 cm

Narandzastu podlosku koja je bila podesena tik iznad hrom srafa spustio sam skroz na kraj amortizera da bi mogla da stane opruga.

Evo nekih poredjenja...

Posted Image

Posted Image

Ovde se vidi koliko je nova opruga duza od stare.

Iskren da budem ova opruga mi je nekako i bolja, dobio sam produzenje, malo je i uza, a reklo bi se i po udobnosti je bolja.

Evo kako izgleda amortizer sa montiranom oprugom..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

U gornjem delu lezi dobro, mada posto je uzi, na donjem osiguracu ne naleze u leziste.. Sledi mi merenje i obrada biaxom da ne bi mogao da seta jer ovako se ne moze voziti...

Slike radova za koji dan ;)

#85 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 May 2016 - 21:09

U jbt dosta se iskrivila opruga. A sta ces sa selenima, neces valjda reprizu?
Posto je takav anortizer?

#86 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 19 May 2016 - 22:58

View Postdajteh, on 19 May 2016 - 21:09, said:

U jbt dosta se iskrivila opruga. A sta ces sa selenima, neces valjda reprizu?
Posto je takav anortizer?
Reprizu, nema druge.. Stavio sam sada malo kvalitetnije silen blokove i pritegnuti su podloskama sa svake strane tako da bi trebalo da drzi da ublaze setanja, videcemo..
Amortizer je oko 70e

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 May 2016 - 13:55

Uhh isti problemi i kod mene, na kraju sam stavio 120 gumu natrag....

Koje silene stavljaš sada, ovi iz mtbk su baš jako loši, tri puta sam ih menjao i ne izvuku ni jednu sezonu ?

#88 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 20 May 2016 - 14:09

Nadjite nekoga ko pravi selene po mjeri, sigurnk su bolji nego kupovni kineski

#89 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 20 May 2016 - 14:11

View PostMario, on 20 May 2016 - 13:55, said:

Koje silene stavljaš sada, ovi iz mtbk su baš jako loši, tri puta sam ih menjao i ne izvuku ni jednu sezonu ?

Znam Mario, video sam, ocaj zivi... Videcu i ja sta cu i kako ako se ponovi problem, mada se nadam da nece...

A da stavljam tanju gumu od 130 mi ne ide, ruzno mi izgleda, cak sam razmisljao da ubacujem i 140... Moracu sve to dobro premeriti.. Sada imam od gume do opruge lufta 1cm sto je zadovoljavajuce..

U scootrer attacku sam uzimao kada sam bio prosle god, oni kazu da su kvalitetniji ti koji stizu kod njuh..

Mada znas kako i amortizer nije resen bas najbolje, lepo on izgleda na oko ali oko nekih delova se nije bas obracala narocita paznja. Meni je donji osigurac ispao iz lezista pri prelaska preko rupe i nakrivio se po 45 stepeni i samim tim i opruga nije imala pravo naleganje. Ja nisam obratio paznju dok mi se nije zapalila guma i pocela da dimi.. posle je vec bilo kasno...

Sada mi stoji na stolu i odlazem olovke u nju :D

#90 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 May 2016 - 18:38

View PostMario, on 20 May 2016 - 13:55, said:

Da secam se u N. Sadu kad smo bili vec je dosta cesao o amort. To je slaba tacka na tim 4t motorima.

#91 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 22 May 2016 - 10:55

View PostNesa BG, on 21 May 2016 - 18:38, said:

Da secam se u N. Sadu kad smo bili vec je dosta cesao o amort. To je slaba tacka na tim 4t motorima.
Definitivno jedna od najslabinih tacaka.. Razmisljao sam da mi neko izradi ovde kod nas ali pitanje je kako bi se pokazali i da li bi tklo bilo kvalitetno resenje

#92 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 May 2016 - 13:04

Elem, video sam ove iz mtbk u magacinu, stoje u ladici kao lopatom utovareni jedno 1000 kom, mos mislito koji je to kvalitet izrade i koja im je nabavna cena

#93 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 22 May 2016 - 16:21

View PostMario, on 22 May 2016 - 13:04, said:

Elem, video sam ove iz mtbk u magacinu, stoje u ladici kao lopatom utovareni jedno 1000 kom, mos mislito koji je to kvalitet izrade i koja im je nabavna cena
Ja sam pre dve godine uzeo par komada iz mtbk. Stajali su u fioci u kucnim uslovima i pre neki dan ih pogledam, a guma izmedju metala i gume dobila pukotine.. Nisam verovao.. Ima dosta tih kineskih delova koje od ko zna kojih materijala prave..
Uvek sam za to, plati vise imaces i dugotrajnost, sigurnost, jednostavno kvalitet...

#94 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 22 May 2016 - 16:30

Hteo sam da napisem guma izmedju metala :D
A sto se tice kvaliteta moze se iz projekta videti da sam se potrudio da vecina glavnih delova bude iz palete proverenih marki tipa Mf, S6, Naraku, Malossi itd. Jednostavno smatraom da ako se prelazi vec na tuning ili ti visi nivo tuninga neminovno je da se moraju uzimati provereni delovi... Kineski delovi samo fabricke setup-ove mogu da guraju solidno, a sve preko ne bih preporucio nikome.. :)

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 May 2016 - 17:24

I to oni za prvu ugradnju, ovi sto se prodaju kod nas za zamenu tesko jednu sezonu izvuku, mislim globalno na sve delove koji se trose ..

#96 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 22 May 2016 - 18:19

View PostMario, on 22 May 2016 - 17:24, said:

I to oni za prvu ugradnju, ovi sto se prodaju kod nas za zamenu tesko jednu sezonu izvuku, mislim globalno na sve delove koji se trose ..
Ne znam da li bi mogli da rade ako bi sa strane gde je guma taj deo bio da kradjem ogradjen metalom i bila probudrna rupa malo veca da ipak guma moze da radi posao ali ne toliko kao sto se desava... mislim da se smanji malo ta amortizacija ali da je ipak ima... ako me razumes...?

#97 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 May 2016 - 16:38

Treba uzeti kvalitetnije silene i resen problem...Ima na RPu i deluju dosta kvalitetno...ja sam sebi 2 montirao

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users