Jump to content

Peugeot Elyseo 50cc 2T - tuning

606 replies to this topic

#221 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 16 August 2016 - 16:36

BTW. koju iglu da uzmem ? Imaju na stanju samo W7, ne znam jel to ok ili ne ? Karburator je Dellorto 17.5 PHVA 8400, na njega pasu dijelovi sa oznakom 1012 sa scooterattack.

#222 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 August 2016 - 16:43

Naravno da svaki frg pase, ako imas odgovarajucu prirubnicu :)
Ja sam samo rekao da ce problem biti stelovanje jer phva za piaggio ima srafove za stelovanje stoje sa desne strane ( u smeru voznje) pa ti na peugeotu neces od cilindra moci da im pridjes.

Phva/phbn nose A igle, imas na forumu u sekciji karburator raspodelu o svim poznatim 17,5phva dellorto-ima i njihove tacne specifikacije, pogledaj...

#223 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 16 August 2016 - 16:54

Upravo tako Aca, ovaj karburator je naopak od onog kojeg ja imam na Libertyu. Nema sanse da bi ja ovoga uspio postelat, pristup je nemoguc. Morat cu novi fergazer onda uzet.

#224 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 August 2016 - 17:11

Phva 17,5 pa imas oznake dvoslovne, recimo ad, ed, to su standardni na piaggiu (d - destro - sa desne strane su sraf smese i ler gas) a imas i one as, ts, ds ( s - sinistra - levo su srafovi).

Ja bih za pocetak probao sa gurtnerom, nece mnogo faliti snage a svakako ce manje trositi. Sport 70 je idealan za takve zelje :)

#225 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 16 August 2016 - 17:33

To je i moja namjera, jedino sta onda moram narucit dizne za njega, imaju ih na stanju tako da nije problem. Ovaj moj gurtner ima iglu sa 5 podioka, nije fiksna ili sa 3 kao na nekim elyseo modelima.

#226 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 17 August 2016 - 19:32

Da li netko mozda zna koja bi opruga isla na ovaj moj Elyseo ? Jer sam primijetio kad se vozim po vrucini da skuter znacajno uspori, pogotovo u brdo.Vjerojatno je remen na kraju a i oprugu nitko nikad nije mijenjao to sam 100 posto siguran.

#227 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 17 August 2016 - 21:46

Ja bi rekao da je peugeotovoj opruzi najslicnija malossi plava, jer je kraca od piaggio serijske i isto tako je tvrda.

Ili ako se odlucis za mekse, tipa ljubicasta, onda ti slijede i lakse rolice...

#228 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 August 2016 - 06:45

Gledam tu Malossi plavu, pise +106 % to bi znacilo da je mrvicu tvrdja od originala, dok za ljubicastu pise +86 posto sto znaci da je meksa onda valjda. Onda narucujem ovu Malossi plavu.

#229 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 19 August 2016 - 20:07

Jucer se vozili ja i cura na elyseu i nesto je pocelo cvilit iz podrucja magneta. Danas sam rastavio i nisam nasao nista neobicno,magnet nigdje ne struze,vadio sam ga i vracao jedno 5 puta i nikako da skuzim sta je. Ali mi se ucinilo da semering koji sam mijenjao stoji mrvicu ukoso pa sam kucnuo par puta po onom dijelu za koji mi se cinilo da nije sjeo. Stavio sam magnet i vise ne cvili,e sad jel to bilo povezano s tim ili ne,nemam pojma.

#230 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 29 August 2016 - 12:40

Odlucio sam da na skuteru ostavim sve default,jedino cu promijenit centralni feder, rolice i remen. Jer imam u planu do iduceg ljeta poloziti za A kategoriju i kupiti neki maxi skuter,a elysea prodati,pa nema smisla da ulazem u njega.

#231 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 September 2016 - 19:40

Danas sam stavio rolice od 8 grama i tu malossi plavu centralnu oprugu, kao i novi dayco remen. Nisam stigao jos isprobati, mozda odem na par krugova jos veceras, a mozda sutra, javit cu jel valja ili ne. Stare rolice su bile na jednoj strani skroz poravnate i u kanalima je bilo nekakvog smeca i masti pomijesane sa cini mi se puderom (citao sam jednom da je dobro namazati rolice sa djecjim puderom, bio sam to probao na libertyu ali isto je sa tim ili bez), a remen je bio dosta potrosen i istegnut, ocito je bio jako star.

#232 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 September 2016 - 20:18

Danas nakon probe mogu reci da sam jako zadovoljan. Krajnja se povecala sa 65 na 72-73 kmh, dok uzbrdo gdje je skuter prije isao jedva 40 sada ide 55 kmh. Pogodio sam gramazu rolica od prve :) .

#233 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 September 2016 - 20:40

To je to, malossi plava je ekvivalent serijskoj peugeot. Mogla je i meksa, ali iskaces iz standardnih vrijednosti glede podesavanja prijenosa.

Koliko sam uspio cuti od onih koji su ga vozili, 75kmh je jako dobar rezultat za taj skuter.

#234 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 September 2016 - 21:07

Kad sam izvadio serijsku centralnu oprugu, prema mom osjecaju ipak je ova malossi plava mrvicu meksa od serijske, pa sam se ravnao prema tome i umjesto 8.5 grama tezine koliko su serijske rolice, stavio sam 8 i pogodio isprve.

#235 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 September 2016 - 21:10

A dobro sad tesko da oem i aftermarket budu 1:1, ali moze se zakljuciti da malossi plava i nije tako tvrda opruga.

Sad se postavlja pitanje, ako peugeot ima tako tvrdu centralnu oprugu, kako njima remen ne traje krace od ostali? :D

#236 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 September 2016 - 21:28

Svaka cast na radovima al daleko da si ubo iz prve :)
Moras probati i 0,5grama lakse i 0,5 teze a narvno i da markiras variomat i da kombinujes sa odgovarajucim sajbnicama dok ne dobijes najbolji rezultat, to je ono sto se kaze "pod konac"...

@ Dajteh dobro je da si primetio za kais, razmisljao sam o tome... pug nosi 17,5mm a primetio sam da su ti uzi od pia i nesto blazeg ugla, pa im je spoljna ivica manje na udaru...
Ali, ako se secas kod Maria u temi SF, kada je setovao prenos morao je da koristi extra tvrdu centralnu zbog prgavosti mhr replice. Nasuprot tome, spic powerbanda sa tg rs spuhom na 16karbu je relativno nisko pa je tu koristio dosta teske rolnice za midrejs grupaciju, cini mi se preko 8 grama, sto je rezultovalo da se kevlar remen podere za nepunih 150km!

#237 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 September 2016 - 07:02

Jes tačno Aca je u pravu

#238 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 September 2016 - 09:46

Da da, taj kevlar se bas proslavio, ali hoce to kod njega da se desi. Zato ih ja vise ne koristim, mnogo su skupi, nepredvidljivi su, a jako sam zadovoljan sa normalnim remenom.

#239 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 20 March 2019 - 14:35

Evo me opet.
Skuter je u ovoj postavci vozio bez greske i vozi jos uvijek.
Sa scooter attacka narucen malossi sport i dizne za gurtnera.
Slijedeci tjedan ide ugradnja i razrada. Ako se ispostavi da je gurtner premali kupujem Arreche sa usima.

Edited by mrgood, 20 March 2019 - 14:35.

#240 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 March 2019 - 21:02

Niko se nije usrećio sa Arreche karburatorom iz mog iskustva govorim...bolje biraj Dell ili Keihin ili Mikuni neki....promenićeš prirubnicu na neku bez ušiju, nije to neki problem..

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users