Jump to content

Tehnički pregled

73 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 April 2017 - 05:51

To sa osovinama je imao i Miki, očigledno je svima to greškom upisano

#22 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 May 2017 - 23:38

Ja tu potvrdu redovno kupujem već unazad 3 godine, svaki put po 1.000 din. Lopovluk je ovaj put od strane Tehničkog pregleda jer du oni ujedno i ovlašćeni prodavac Piaggio grupacije....

Prošle godine su mi iskopirali u par primeraka kako bih imao za naredne godine, fala bogu, pa ću uskoro na registraciju sa hiljadarkom manje....

Ovo je čista otimačina nametnuta od strane države...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#23 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 01 June 2017 - 09:57

View PostPita, on 08 May 2017 - 23:38, said:

Ja tu potvrdu redovno kupujem već unazad 3 godine, svaki put po 1.000 din. Lopovluk je ovaj put od strane Tehničkog pregleda jer du oni ujedno i ovlašćeni prodavac Piaggio grupacije....

Prošle godine su mi iskopirali u par primeraka kako bih imao za naredne godine, fala bogu, pa ću uskoro na registraciju sa hiljadarkom manje....

Ovo je čista otimačina nametnuta od strane države...

Sent from my iPhone using Tapatalk

pretpostavljam da si bio u paziniju,ja sam bio prekljuce i uvek mi moju potvrdu iskopiraju i vrate,jedino sto su me pitali dal je potvrda izdata od uvoznika ili pazinija nasta sam im odgovorio da mi nije jasno njihovo pitanje posto uvek dodjem sa potvrdom koju su mi oni izdali i sta sad izmisljaju?

posto je na potrdi pisalo da ju je izdao psg onda su rekli da je ok

ovaj put nisu ni pogledali motor naplatili mi 4000 din sto mi je malo cudno posto nisam u zadnje vreme cuo da je nesto poskupljivalo a prosle godine sa popustom sam platio 3200
sad cekam da mi jave da odem po saobracajnu i markicu
odavno nema logike u ovoj drzavi nego nadrlja ko najmanje kriv
nemam ja nista protiv ako treba svake godine tehnicki,jbg mora se nego svaki godine kad dodje vreme za registraciju prekrsti se posto nikad se nezna sta ce izmisliti
a po gradu se voze sa slemicima na glavi i sve i svasta,onda je to ok a mi svi ostali ludi

#24 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 01 June 2017 - 15:26

Te sa slemicima , da sam ja neka vlast , kaznjavao bi kao da su gologlavi ...

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 June 2017 - 16:32

ja bi i ove kažnjavao sa kineskim jet kacigama što ne spasavaju bradu

#26 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad

Posted 02 June 2017 - 21:57

View Postgoggyso, on 20 May 2016 - 09:32, said:

Hm, da.. idiotski zakoni u isto takvoj državi. Oni su pametniji od švaba..
Evo još jednog bisera.. prilikom prve registracije moje SRke u Srbiji, prethodni vlasnik je morao da pribavi gomilu papira jer je bila uvezena iz inostranstva, i uz to i potvrda da je max. brzina do 45kmh. OK, piše u fabričkim papirima.. sve je to podneto prilikom registracije, prošao tehnički i registraciju, okačena žuta tablica.. vozilo se.. ja kupio od čoveka iz Futoga, odjavio odmah tablicu, preneo osiguranje na novu tablicu SO.. vozilo se.. sledeće godine produženje registracije, al traže mi potvrdu o maksimalnoj brzini na tehničkom, kao da je to prva registracija a ne produženje već proverenog i registrovanog vozila, ja tu popiz*im, pokažem papire koje sam dobio od vlasnika, jedva se provučem.. sledeća registracija, druga kuća za tehnički, da me ovi ne maltretiraju ponovo, kad ovaj zapeo za odnos snaga/težina vozila, filozofira.. popiz*im opet, uzmem papire pa u treću kuću, e kad tamo opet ista pesma, FTJP, tj fali ti jedan papir, naravno max. brzina, treba mi opet potvrda, kao da već nije dokazano u fabričkim dokumentima, aa NE!! To ne važi, moraš doneti potvrdu od ovlaštenog uvoznika, ta se važi, fabrička ne, šta zna italijan šta je napisao.. IDIOTIZAM iliti KAKO DA VAM OTMEMO JOŠ PARA!! Opet uzmem papire pa u sledeću kuću za tehnički, neka nova, oni pojma nemaju, bleje u skuter kao da su videli vanzemaljca, nemaju pojma gde se nalaze broj šasije i motora, ja im pokažem, ne pitaju za potvrdu, logično jer je već registrovan na žutu tablu, i tu se nekako provučem ovaj put. Šta će me dočekati sledeće godine ne mogu ni da zamislim, možda će tražiti potvrdu o kvalitetu vazduha u gumama...

sad sam i ja malopre procitao clanak na netu o gluposti sa osovinama,strasno,ispada da nemam osovine da vozim hoverkraft :)

proslo je vec tri dana kako sam obavio tehnicki u paziniju i jos mi nisu nista javili moracu do njih il nazvati de je zapelo nikad nije trebalo ovoliko vremena za obicnu markicu

sto kaze goxy dokle vise neko sranje svake godine :seronja: ,odose zivci prosle godine mi vadili kamen iz zuci ovako ako nastave bicu ko kokoska sto se prejela kamenja :D

#27 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad

Posted 03 June 2017 - 16:52

bio danas do pazinija podigo markicu i osiguranje a za novu saobracajnu doplatio jos 1400 din,posto kazu mora nova odjednom nevalja ova koju sam dobio pre 4 godine
tako da kod nas i ono pravilo vise nas nista nemoze iznenaditi za nas slabo vazi uvek nesto

#28 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 July 2020 - 14:02

Bio u subotu da registrujem exactly-ja. Poneo uredno i potvrdu o maksimalnoj brzini. Kaže gospodjica na šalteru nije potrebno imamo valjke za merenje brzine. Pitam od kad, kaže od pre mesec dana. Odlično rekoh, pa ja sam malo brži... Kaže, jer se znamo već 7-8 godina, probaće kolega da našteluje ispod 45... Naveze kolega zadnji točak na valjke opali po gasu i čas posla 69km/h... Opa, nisam ni ja očekivao toliko od ex-a sa serijskim prenosom i 50cc cilindrom sa zx-om. Aj sad probaj da ga ne prevrtiš preko 45... Vrh gasa, motor lagano troksa dovuče se do 30 i onda kad pecne rezonancu vrlo lako pretrči 45. Jedva ga ulovismo... Još jedna interesantna stvar je i senzor pritiska koji se montira na ručicu kočnice kada se meri sila kočenja. Mora da se poklopi sila kočenja i da sila pritiska na ručicu kočnice ostane u granicama dozvoljenog. Sreća to sam prošao...
Znači sledeće godine prsten na varijator pa na tehnički...

#29 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 12 February 2021 - 12:02

Da li cimaju na tehnickom za auspuh. Jel mora biti fabrika ili je samo bitno da ima homologaciju?

#30 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 February 2021 - 21:20

Kako gde, u početku su glumili strogoću, zadnji put sam već registrovao.pug-a sa tg rs2 rezonom

#31 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 12 April 2021 - 19:32

Danas bio na tehničkom sa 49cc da uradim i produžim registraciju. Izgleda da će još samo ove godine moći sa potvrdom o 45km/h da se registruje, do sledeće će svi tehnički morati imati valjke za merenje brzine. Tako sam saznao iz prve ruke, bio na dva mesta: na jednom ih već imaju a na drugom još rade po starom. Verovatno će valjke u jednom momentu dobiti i plavci tako da će se morati početi ugrađivati one elektronske blokade kao što imaju preko. One na prekidač jer koliko vidim najpraktičnije su za te stvari kad motor u tom momentu treba da bude limitiran na 45.

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 April 2021 - 20:46

Da tako je, čeka nas isti scenario kao u HR, od nosno Eu.. Sad da li ce plavci imati merenje na putu, ja bih to pripisao ekonomski neisplativom spravom za njihove poslove. Konkretniji bi bio neki radar, mada eto po neki valjak moze da se nadje za primer...

#33 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 19 May 2021 - 19:33

Po svemu ovome, ja cu crnoga da zapalim , ili da ga gurnem u Savu... Neregovan, accu, nema kome da se proda, treba accu, ja ga voziti vise necu ...

#34 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 07 July 2021 - 09:22

Samo da vas obavestim, počeli su traže prvu pomoć i prsluk da imate kod sebe na tehničkom pregledu. Kruži informacija da i DOT gume ne sme biti stariji od 5 godina, ali to još uvek nije potvrdjeno, a za prsluk i prvu pomoć jeste, juče drugar išao na tehnički....

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#35 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 07 July 2021 - 10:13

Sledeće verovatno aparat za gašenje požara, trougao i rezervna guma.

#36 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 July 2021 - 13:57

Pomoc traze i prsluk ostalo ne.

#37 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 11 July 2021 - 14:14

Zar i za skutere od 50cc?

#38 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 July 2021 - 00:59

Ja sam siguran da sve i svasta traze kriticnim vozacima... Ostali prolaze lagano.

#39 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 16 July 2021 - 15:01

Koliko se secam, prva pomoc je obavezna sa motocikle preko 50cc.

#40 Mugi

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimKymco Super 8 4T

Posted 27 March 2022 - 19:43

Danas na SAT-u objavili da nije potrebno skidati kofer na tehničkom pregledu kao i da migavci mogu biti postavljeni naknadno a svetla (dodatna) se moraju skinuti ili imati homologaciju.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users