Jump to content

Tehnički pregled

• This topic is locked This topic is locked
73 replies to this topic

#41 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 March 2022 - 16:15

View PostMugi, on 27 March 2022 - 19:43, said:

Danas na SAT-u objavili da nije potrebno skidati kofer na tehničkom pregledu kao i da migavci mogu biti postavljeni naknadno a svetla (dodatna) se moraju skinuti ili imati homologaciju.

Evo meni u Petak na tehničkom tražili da skinem dodatna svetla na Stromu...šta ću, morao sam ih skinuti...

#42 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 02 April 2022 - 03:17

View PostPita, on 28 March 2022 - 16:15, said:

Evo meni u Petak na tehničkom tražili da skinem dodatna svetla na Stromu...šta ću, morao sam ih skinuti...

Ma svaki od njih kako smatra, tako i tumači zakon. :icon_scratch:
Ja sam onomad išao Transalpom u Auto rad na Veterničkom putu. Kupio novu Prvu pomoć - nisu mi ni tražili (za 650cc). :blink:
Al' bi me za kofere d*kali, rekoše. Koja glupost...

A gde si ti išao, u koju firmu?

PS: Pažnja! Na 2 mesta u NS su mi rekli da sad, za 50cc mere brzinu, imaju valjke - mere obavezno.

Edited by sigmaal, 02 April 2022 - 03:21.

#43 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 02 April 2022 - 07:00

Svuda sad mora da se meri za 50cc. Ne priznaju više nikakve potvrde o 45kmh. Reče mi vlasnik tehničkog u Temerinskoj gde sam prošle godine odradio tehnički po starom. Ne mogu više raditi 50cc ako nemaju valjke. On kako reče počinje od Juna meseca kad ih nabavi.

#44 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 April 2022 - 19:27

View Postsigmaal, on 02 April 2022 - 03:17, said:

Ma svaki od njih kako smatra, tako i tumači zakon. :icon_scratch:
Ja sam onomad išao Transalpom u Auto rad na Veterničkom putu. Kupio novu Prvu pomoć - nisu mi ni tražili (za 650cc). :blink:
Al' bi me za kofere d*kali, rekoše. Koja glupost...

A gde si ti išao, u koju firmu?

PS: Pažnja! Na 2 mesta u NS su mi rekli da sad, za 50cc mere brzinu, imaju valjke - mere obavezno.

Trijumf 021 u Sr.Kamenici...izglda ebe lud zbunjenog...

#45 Mugi

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimKymco Super 8 4T

Posted 07 April 2022 - 21:38

Biće sve manje servisa koji će instalirati valjke.
Skočiće cena, treba polagati za veću kategoriju.

#46 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 07 April 2022 - 23:06

Sad vec sigurno ce morati da se ugradjuje el. blokada na skutere. Pitanje je vremena kada ce nabaviti mobilne valjke pa da testiraju direktno na licu mesta kada zaustave

#47 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 08 April 2022 - 05:11

To si u pravu,kako su poceli bice merenje na svakom cosku...

#48 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 08 April 2022 - 11:31

Za 25-30e pa na dalje ugradi se neka univerzalna
elektronska blokada obrtaja motora, koja se po potrebi aktivira u sekundi, namesti se da ide max 40kmh i mirna bačka.

#49 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 09 April 2022 - 07:41

Ja ne znam koji genijalac je smislio ove zakone. Ko bi normalan po cesti vozio 45 i tako smetao svima i ugrozavao promet? Naravno da nitko nema blokadu. A istovremeno nam ne daju da vozimo 125 ccm sa B kategorijom.
Ja sam davno bio rekao da bi usred sezone u 7 mjesecu trebalo se skupit nas 50 sa skuterima i teglit se 45 na sat od Rijeke do Dubrovnika po magistrali. Sve po zakonu, a opci zastoj. Mislim da bi se zakon promijenio iduci dan.

Edited by mrgood, 09 April 2022 - 07:41.

#50 Mugi

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimKymco Super 8 4T

Posted 09 April 2022 - 15:43

Ajd sada, moj Kymco je sve na fabričkom podešavanju i prelazi 45, do 58km/h.
Samo dobra volja čoveka na tehničkom da ne nabije gas do kraja kada ga stavi na valjke.

#51 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 10 April 2022 - 20:30

View Postsstorm, on 08 April 2022 - 11:31, said:

Za 25-30e pa na dalje ugradi se neka univerzalna
elektronska blokada obrtaja motora, koja se po potrebi aktivira u sekundi, namesti se da ide max 40kmh i mirna bačka.

Mmm daa... sad će postati vrlo aktuelna tema el. blokada. Video sam na ebay da ima raznih varijanti. Al' vama sa skuterima je to boza varijanta - 3,4 žice malo štelovanja i super.
A na matorim Tomosima AC struja, ajd sad to da smišljamo.. :sexe19jx1:
Kanda ću total bataliti 50cc zbog d*kanja....em te Blue angels-i štopaju kad im se nadigne, em tehnički, pa blokade...jbg..

Edited by sigmaal, 10 April 2022 - 20:37.

#52 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 09 May 2022 - 03:17

View PostMugi, on 09 April 2022 - 15:43, said:

Ajd sada, moj Kymco je sve na fabričkom podešavanju i prelazi 45, do 58km/h.
Samo dobra volja čoveka na tehničkom da ne nabije gas do kraja kada ga stavi na valjke.
od prosle godine vozim kymca u julu mi je tehnicki pregled posto mi od prethodnog skuetra piaggio fri-a ostao prsten blokade kad sam nedavno bio na godisnjem odmoru izvrsio sam nesto sto bi ja nazvao vojnu vezbu(proba za tehnicki pregled) :),kilometar sat mi pokazivao kad sma stavio prsten taj na bolcnu 52 kmh maksimum pa sma bio malo razocaran,al ajd tu sam u ns i nisam lenj otiso dok kymca da popricam sa majstorom i on mi reko da nebi trebalo da imam problema posto km sat na kymco skuterima laze 10 kmh,posle kad sam se sa vraco kuci nasipom pored dunava ukljucim merenje da merim na mob telefonu pomocu gsp,kilometar sat na agilitiju je pokazivao 74-75 kmh a a na telefonu 64-65 kmh sto me naravno obradovalo a posle i imo srece dobih za dzabe fabricku bolcnu sa prstenom na njoj taj prsten je siri od plasticnog prstena za piaggio free-a za 2mm al ok to manje bitno takva vremena ja sam izvrsio vojnu vezbu spremanja za tehnicki :) ,nego ti kad ugrabis vremena idi negde gde imas prostora i pravac pa izmeri krajnu pomocu gps,kad vec sam, bio u kymco ovlascenom salonu i servisu i ispalo tako kako su mi rekli da sat na kymku laze vise nego sto jeste
p.s
od proslog septembra sam vlasnik kymco skutera a nisam se pohvalio ovde kad stignem ovih dana ostavicu post gde treba i utiske preso sam snjim 1000 km pa sto bi se reklo vreme je

Edited by zexns73, 09 May 2022 - 03:21.

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 May 2022 - 13:10

Te brzine svakako nisu relevantne jer oni mere na malenim valjcima bez opterećenja težine vozača i vazduha, takoreći ako navrne pun gas ima da prebaci 45 kao od šale, e sad olakšavajuća okolnost je da se oni potrude da ne odvrću gas do daske.

Inače kaže mi Saby koji radi blokade da ih on setuje na 35 kada podešava blokadu prema skutu, pa to bude taman..

#54 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 May 2022 - 17:22

View PostMario, on 09 May 2022 - 13:10, said:

Te brzine svakako nisu relevantne jer oni mere na malenim valjcima bez opterećenja težine vozača i vazduha, takoreći ako navrne pun gas ima da prebaci 45 kao od šale, e sad olakšavajuća okolnost je da se oni potrude da ne odvrću gas do daske.

Inače kaže mi Saby koji radi blokade da ih on setuje na 35 kada podešava blokadu prema skutu, pa to bude taman..
Sabijevu blokadu ja imam, pozajmio sam je drugu za tehnicki, postavio je na 40kmh po GPS i kaze da nije probila ni milimetar preko. U pitanju je bila yamaha aerox sa malossi sport kitom.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#55 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 May 2022 - 20:23

Danas na tehničkom, ja registrujem kola, ali pratim šta se dešava sa 50cc...

Prvo dolazi jedan Peugeot Looxor 50cc...deluje stvarno kao fabrikaner...vlasnik se pravi lud na pitanje tehničara koliko ide...i kreće zaebancija tipa koliko mu daš gasa itd itd da bi momci sa tehničkog sami dali predlog da će dati malo gasa ali da mora nešto da časti... ahhaha :)

Sledeći je bio Piaggio 50Lx, kao da je iz salona izašao - čaša što bi rekli, neka ženica doterala...momci zagledaju tamo vamo traže broj šasije ali ne pitaju za brzinu...kako je prošla ne znam, ali su je uredno nabacili na valjke i izgasirali...mislim na vespicu :)

#56 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 May 2022 - 23:17

View PostPita, on 09 May 2022 - 20:23, said:

momci sa tehničkog sami dali predlog da će dati malo gasa ali da mora nešto da časti... ahhaha :)
Covek imao potvrdu (Vajferta) verovatno :D

Ah, pa klasika za nas, tako ce verovatno i biti u vecini situacija...

#57 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 11 May 2022 - 17:50

Evo jedan dogadjaj koji mi se danas desio na tehnickom. Kaze mi covek kriva ti rucica kocnice moras da je menjas nece moci neki senzor da ocita,nesto zakace na rucicu i sta meri sa tim dok stiska nemam pojma. Uglavnom moram to da resim u roku od tri dana pa opet da koce na valjak.Ja ugradjivao elektronsku blokadu to proslo bez problema a na ovu glupost pao.Inace skuter koci normalno ali ovo im smeta ne ocitava im senzor koji kace. Kako ja shvatam meri mu senzor hod koliko stisnes i koliko koci ovamo na valjak. Ne ume da styvi senzor blize osovini ako mu ovamo daleko,ona kriva na kraj.

#58 Mugi

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimKymco Super 8 4T

Posted 11 May 2022 - 19:12

10 evra i završiš posao

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 May 2022 - 07:09

Uzmeš cevku, sličnog promera, natakneš i polako ispravljaš do fabričke mere, iskrivio se kraj jer je negde pao, sve u svemu ručka može da se ispravi, samo moraš biti strpljiv i polako da ne pukne

#60 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 12 May 2022 - 07:58

Ma ispravio sam je ja posle kuci,nego ko znao da ce zbog toga da me vrate. Pa opet da idem i setam se a ne utice na kocenje ni malo. Osim sto eto njemu nesto senzor ne ocitava kad kriva. Cisto sam objavio ovde da se zna, mozda jos negde i to gledaju ko ovde kod mene.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users