Jump to content

Tehnički pregled

73 replies to this topic

#61 ChieF

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • MestoNiš
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 May 2022 - 08:44

Ceo Niš i okolina idu na jedno mesto (dunav kod rode ex. merkator) ... pošto zaboga samo jedan tehnički radi skutere... znaaači looodnica doći na red
Kao priča ide... doteraš ga ujutru pa ako se ne reši taj dan za neki dan će... cirkus bez pare

Možda ima nešto da je počelo još negde... ovo samo znam od pre dve nedelje kad sam počeo da 'jurim' tehnički

#62 zexns73

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Mestonovi sad
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 13 July 2022 - 21:43

Proso danas tehnicki pregled sa kymco agilty 50 4t,retrovizore nisam morao original dovoljno da su imali homologaciju tacnije onu oznaku e1 na njima,ovaj put nisam morao ni kofer da skidam samo sam dan pre tehnickog pregleda skinuo vizir i stavio original bolcnu sa prstenom kod varijatora i izmerio sa gps krajnju brzinu posto kod kymca laze km sat .Gps je pokazivao 44 kmh.Jutros kad iso smotorom na posao i posle nazad video koja glupost ogranicenje na 45 smetas i sebi i drugima u saobracaju.Posle na tehnickom pregledu koji je trajao 1 sat pregledali i nema gde nisu otvarali i zavirivali cak i kofer jedino nisu dole gde stoji akumulator ko da vozim svemirski brod a ne skuter(bacali pogled i na karburator,moguce da probali d a napecaju prekidac ili sumnjivu zicu).rezultat krajnje brzine na njihovim valjcima je bio 42 kmh.Kako god zavrsilo se i proslo doso kuci i alat u ruke i vratio staru bolcnu bez prstena.Sa izradom nove saobracajne danasnje zadovoljstvo me izaslo 9500 dinara
,

#63 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 14 July 2022 - 06:17

Saobraćajna bi sada trebala da ti bude trajna i više nećeš morati to da plaćaš. Ja sam je vadio pre dve godine i dobio novu sa neograničenim rokom trajanja. Na njoj stoji do 9999god.

#64 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 July 2022 - 09:58

prešla i žuta osa (GY6 Rieju) od supruge juče sa upečatljivih 33-35 na merenju... ukupna nadoknada je 9500 sa tablicom, plastikom, tehničkim i nalepnicom

išlo je manuelno blokiranje, karburator limit na klipiću, prsten na variomatu i redukcija na ulazu vazduha kod filtera da zatrokira i ne ode u obrtaje

#65 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 08 April 2023 - 10:35

Ove godine za 49cc tehnički+polisa+nalepnica = 7700din. Ko mora još i novu saobraćajnu i tablicu to je 100e sigurno.

#66 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 09 April 2023 - 08:24

Pa, samo tehnicki je 4000 dinara. :angry:

#67 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 10 April 2023 - 08:02

Ukoliko me sećanje dobro služi prošle godine bilo je oko ~1500din manje. Isti tehnički isto sve.

#68 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 10 April 2023 - 08:40

Tacno 6300din bilo je prosle godine,tehnicki osiguranje i nalepnica. Poskupelo je posle n.godine osiguranje mozda je i tehnicki.

#69 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 12 April 2024 - 17:39

View Postsstorm, on 08 April 2023 - 10:35, said:

Ove godine za 49cc tehnički+polisa+nalepnica = 7700din. Ko mora još i novu saobraćajnu i tablicu to je 100e sigurno.

9763 din ove godine. Isti tehnički isto sve znači za 2000 skuplje u 2024.

#70 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 April 2024 - 14:30

View Postsstorm, on 12 April 2024 - 17:39, said:

9763 din ove godine. Isti tehnički isto sve znači za 2000 skuplje u 2024.

To je zato što smo ekonomski tigar, najrazvijeniji smo u EU..mi i trotinete i bicikle registrujemo u Srbiji.

#71 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 April 2024 - 22:36

Nije realno, neverovatan idiotizam - moram tako da se izrazim. Dobrim delom je zbog toga ugusena 2T skuter scena u Srbiji.

Navescu samo primer u susednoj Bosni, gde ja registrujem skuter.
Moj ukupan trosak je 15eur godisnje i to za produzenje polise osiguranja.
Registracija je trajna za 49ccm i za prvu registraciju se placa oko 30-40eur koliko se secam.

Tigar ekonomski, nema sta.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 April 2024 - 07:25

Sa druge strane, pisali smo već, jako iritiraju ovi stariji ljudi (kulturno sam se izrazio) koji se osećaju podmlađenim i vade neki adrenalin time što gaze pun gas tim kineskim biciklima.. Da budemo iskreni nisu svesni svojih refleksa, mogućnosti, kao i opasnosti situacija u koje ulaze brzinom 30Kmh, sa kineskim kočnicama, gumama itd.

I naravno nesreće su sa kobnim završercima, često postradaju i nedužni ljudi pa i vozači koji su savesni ali su se našli u nekoj od tih okolnosti.. Država je morala da stane nekako na taj put, pa su eto prvi na udaru trotineti, a dobro bi bilo i biciklovi..

Nemam zaista ništa protiv da pomoć motora bude kada se pedale okreću i brzina kretanja u zavisnosti od obrtanja, te možda limitirana na 15Kmh ili 20 koliko je jedan čovek i sposoban da vozi klasični bicikl svojim potencijalima...

I tada je neravnopravnost ukoliko se nađu na kolovozu, 80% u zemlji je tako jer nema staza za biciklove, moraju da pośtuju pravila saobraćaja koja npr nikad nisu učili, da se steučno izrazim, nisu u obavezi. Tačnije ne moraju znati ni da čitaju, jer ih niko nije obavezao da završe osnovnu školu ? O kakvim mi onda ovde vozačima pričamo, vozačima troniteta ili biciklova ?

Da su barem ta 4 testa PSP-a, koja smo mi učili sa 14g, postojala bi bar neka selekcija sposobni-nesposobni. Po meni je ovo važniji faktor od tamo nekih nalepnica ili uvoznika, agencija itd.. ko vozi pre svega, a ne šta se vozi..

U jednom razgovoru sa instruktorom koji je već u penziji, čovek mi zbori. Ranijih godina nije bilo tako, ljudi, pogotovo ovi iz ruralnih sredina su dosta padali na ispitima, teško je bilo naučiti ih da polože, padalo se i 10-ak puta, za A ili B su trebali čak 18 testova da savladaju, za radne mašine 4 kao i za mopede.. Učilo se iz knjiga, koje su bile obimne, suvoparne i komplikovano prevedene na jezik manjina...

#73 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 17 April 2024 - 11:14

Ja sam pre neki dan sa autom obišao odraslog čoveka koji je išao po motoputu sa električnim trotinetom, na onom što se stoji, jedno 50km/h bez ikakve opreme i ičeg. Mislim da to ne bi trebalo da bude nikada dozvoljeno ni sa kakvom vozačkom/registracijom. Čudi me kako ljudi nemaju strah od kamiona na tome. Može da te odnese kao vetar suvu slamku.

#74 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 28 June 2024 - 14:08

View Postsstorm, on 17 April 2024 - 11:14, said:

Ja sam pre neki dan sa autom obišao odraslog čoveka koji je išao po motoputu sa električnim trotinetom, na onom što se stoji, jedno 50km/h bez ikakve opreme i ičeg. Mislim da to ne bi trebalo da bude nikada dozvoljeno ni sa kakvom vozačkom/registracijom. Čudi me kako ljudi nemaju strah od kamiona na tome. Može da te odnese kao vetar suvu slamku.
Cccc...nemam reči....zamislio sam sliku...KATASTROFA! Da li ljudi uopše razmišljaju o rizicima, za svoj život?
Svako ima nekog, kome će nedostajati, ako ga "odnese vetar"....

Slažem se, svi bi oni morali da imaju makar PSP i registraciju!
Mada ni to nije garant, da je neko sposoban da vozi!

Mii smo, na motorima, biciklima, jako ugroženi. Treba stalno paziti sa 4-oro očiju,da te ne bi neko skrljao.
Pre neki dan posle mosta Duge, ja idem pravo... imam pravo prvenstva ...lik sa kombijem se uključuje na moj pravac s moje desne strane... ja trubim 80m pre njega i vidim da se zablenuo da gleda pravo, ne vidi me, a ja mu prilazim sa njegove leve strane...BEZ obzira što trubim! NE primećuje me, bez obzira na trubu i nastavlja da se kreće napred!

Dao sam gas i prošao na 25 cm od branika! Inače bi se zakucao direkt u njega... :blink:

Pogledajte šta kaže pandur u vezi vidljivosti i greškama motociklista:
https://youtu.be/zFKcNpX09Ec?t=221

I zato uvek nosim belu kacigu i vrišteće majice, jakne!
Na ranac mećem vrišti zelenu navlaku, da bih bio što vidljiviji!
I ne žalim trubu,kad je kritično!

Edited by sigmaal, 28 June 2024 - 14:21.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users