Jump to content

SR50R Factory 2015

129 replies to this topic

#61 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 03 July 2016 - 19:02

View Postbojan681, on 03 July 2016 - 19:01, said:

Nemoj samo da odes kod nekog varioca prevaranta da kazes da odsece, ispod zavari i onda vrati slepa creva a da zapravo nista ne uradi.. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Idem kod ujaka valjda me nece zavrnuti hahaha a i razmisljam da ih samo odsecem i ne vracam
..

#62 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 July 2016 - 19:10

Moze tako a ima jos jedna fora, komplet skines auspuh i stavis neki drugi pa ako se nesto sjebe vratis fabricko sve i oteras u servis.

Tako sam ja na mom sprintu skinuo blokadu na dekli i na cdi-u pa kad sam nosio zicu kmh sata da menjaju vratio sve fabricki i nisu nista primetili.

#63 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 03 July 2016 - 19:11

View Postbojan681, on 03 July 2016 - 19:10, said:

Moze tako a ima jos jedna fora, komplet skines auspuh i stavis neki drugi pa ako se nesto sjebe vratis fabricko sve i oteras u servis.

Tako sam ja na mom sprintu skinuo blokadu na dekli i na cdi-u pa kad sam nosio zicu kmh sata da menjaju vratio sve fabricki i nisu nista primetili.

Imas gore na tu temu, ono sto sam ja zamislio od auspuha nema u SRB :)

#64 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 03 July 2016 - 20:20

da,noviji imaju cak 2 sljepa crijeva...cijev od sas ventila nije sljepo tak da je logicki da se rasprava ne odnosti na tu cijev..

kaj se tice garancije,onta ti direktno zavisi najvise od servisa tj od majstora..
jer piaggio uvazava skoro sve.

evo primjer..
dolazi covjek sa bev 300,garancija mu vrijedi jos 2mj..cuje neki cudan zvuk iz prijenosa na brzini di skuter jedva da vozi..
prije mene ga gledal i slusal drugi mehanicar i nije nist otkril i nasel..
trazil covjek mene,uzmem skuter na probu i ne cujem ni ja..velim covjeku da me vozi onak kak se ozi kad cuje to,sjeli vozi on mene i fakat cuje se taj neki drugaciji zvuk..
kopam prijenos i sve izgleda ok,ko novo..da bi onda skuzil da se cuje prednji zatvoreni lezaj na fiksnoj polutci..

za uzet se ima samo taj lezaj ili cijela polutka,zove u piaggio da pitam kaj se mjenja,fino su odgovorili da mi procjenimo dal je ok zamjenit samo lezaj ili komplet polutku..
naravno,ja sam trazil kompletnu polutku,piaggio odobril bez ikakvog pitanja i dileme,poslali dio i rjesil problem.

tak da,sve u biti zavisi od majstora

#65 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 03 July 2016 - 20:24

View Poststeeef, on 03 July 2016 - 20:20, said:

da,noviji imaju cak 2 sljepa crijeva...cijev od sas ventila nije sljepo tak da je logicki da se rasprava ne odnosti na tu cijev..

kaj se tice garancije,onta ti direktno zavisi najvise od servisa tj od majstora..
jer piaggio uvazava skoro sve.

evo primjer..
dolazi covjek sa bev 300,garancija mu vrijedi jos 2mj..cuje neki cudan zvuk iz prijenosa na brzini di skuter jedva da vozi..
prije mene ga gledal i slusal drugi mehanicar i nije nist otkril i nasel..
trazil covjek mene,uzmem skuter na probu i ne cujem ni ja..velim covjeku da me vozi onak kak se ozi kad cuje to,sjeli vozi on mene i fakat cuje se taj neki drugaciji zvuk..
kopam prijenos i sve izgleda ok,ko novo..da bi onda skuzil da se cuje prednji zatvoreni lezaj na fiksnoj polutci..

za uzet se ima samo taj lezaj ili cijela polutka,zove u piaggio da pitam kaj se mjenja,fino su odgovorili da mi procjenimo dal je ok zamjenit samo lezaj ili komplet polutku..
naravno,ja sam trazil kompletnu polutku,piaggio odobril bez ikakvog pitanja i dileme,poslali dio i rjesil problem.

tak da,sve u biti zavisi od majstora
Sto se tice toga i meni zuji nesto tj prsti u prednjem delu izmedju 20 i 30 km, a majstori su ovde katastrofa nista im se ne mili onda ja zovem u Beograd i oni kazu kao ma moze sve. Prvo mi nisu hteli skinuti ni ove 2 blokade u dekli i cpi pa sam zvao isto u bg i oni kao mozes slobodno.

#66 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 04 July 2016 - 17:28

Auspuh smo odradili, kazite mi gde da nadjem nove ove azbestne platne sto idu na lulu. Fabricke su skroz izgorele

#67 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 04 July 2016 - 18:47

Mislis na dihtung izmedju izduvne grane i auspuha. Ja to meni uzimam od tomosa malo samo treba da se prosire rupe za srafove ka spolja a centralna moze a i ne mora da se prosiruje

#68 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 July 2016 - 18:48

Koje platne na koju lulu?
Slikaj slobodno sve sto radis ili sto zelis da pitas, tema zato sluzi. Na taj nacin manje iskusni clanovi mogu da vide i budu sigurni u resavanju problema, ako imaju slican problem, a i mi cemo ti lakse pomoci kada uz konkretno pitanje postavis i sliku ili video klip problema.

Sent from my GT-I9192

#69 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 04 July 2016 - 18:50

View PostDepe, on 04 July 2016 - 18:47, said:

Mislis na dihtung izmedju izduvne grane i auspuha. Ja to meni uzimam od tomosa malo samo treba da se prosire rupe za srafove ka spolja a centralna moze a i ne mora da se prosiruje
Ne mislim na dihtung njega nije ni bilo posto lulica ulazi malo dublje gore, mislim na ove 2 platne sto sam slikao gore videces jedna je pojedena.

View PostAcaPostar, on 04 July 2016 - 18:48, said:

Koje platne na koju lulu?
Slikaj slobodno sve sto radis ili sto zelis da pitas, tema zato sluzi. Na taj nacin manje iskusni clanovi mogu da vide i budu sigurni u resavanju problema, ako imaju slican problem, a i mi cemo ti lakse pomoci kada uz konkretno pitanje postavis i sliku ili video klip problema.

Sent from my GT-I9192
Ima gore na slikama one dve okrugle one idu na lulu pa se stavlja cev gore

#70 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 04 July 2016 - 18:56

Sad sam video tebi auspuh nije iz dva dela kao moj serijski iako isto izgledaju ti nemas posebno izduvnu granu. Ako su ti oni dihtunzi bili na spoju auspuha i cilindra ja mislim da tu nista i ne treba da ima to dihtuje na konus.

#71 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 04 July 2016 - 18:59

View PostDepe, on 04 July 2016 - 18:56, said:

Sad sam video tebi auspuh nije iz dva dela kao moj serijski iako isto izgledaju ti nemas posebno izduvnu granu. Ako su ti oni dihtunzi bili na spoju auspuha i cilindra ja mislim da tu nista i ne treba da ima to dihtuje na konus.
u pravu si auspuh je malo drugaciji ali upravo su tu bila ta dva kruga ne znam da li da vracam to jedan se ceo pojeo :/

#72 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 04 July 2016 - 19:02

Ja kod mene nisam nista stavio i to dihtuje bez problema samo nemoj mnogo jako da stezes jer ces time samo iskriviti onaj debeli lim koji ide na brezone a efekat stezanja je isti.

#73 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 04 July 2016 - 19:32

Kod stezanja auspuha na cilindar nije lose staviti i kontra matice da se ne bi odvile samo po jedna matica bas zbog tog stezanja koje ne treba da bude jako.

#74 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 04 July 2016 - 20:35

Drugari dobro vece, moj mini projekat je gotov, hvala svima koji su mi pomogli od srca. Postujem slike pa cete i da vidite. Motor je preporodjen, ja sam prezadovoljan, i mislim da mi nece biti potreban niti drugi auspuh niti bilo sta vise da se cacka, za mene je ovo sasvim zadovoljavajuce. Nije to nista preterano ali nakon onog lenjog motora konacno je zivnuo, mnogo bolji start i krajnja koja je tu negde oko 80, tj sat zakuca i ne broji dalje.

Problemi na koje sam naisao su ti da se sada malo vise zagreva, mozda i odgoreva na visim temperaturama, drugo one platne nisam vracao, ostalo mi je jos da sve to sutra ismirglam, ustelujem i prefarbam i da vratim sve na svoje mesto kao i plastike, i takodje cu pokusati da nadjem nove te platne koje idu oko lulice. Sto se tice kontra matica to nije izvodljivo jer je navoj taman toliki da se ove zavrnu do kraja. Bitna stavka, na leru se i dalje gasi potrebno je turirati dok se ne zagreje i onda moze da se pusti gas slobodno, i prilikom starta nakon zapusavanja ovih cevi ima malo praznog hoda izmedju rucice gasa i primanja gasa tj kretanja motora, nekih pola santimetra nista strasno.

Kada sve uglancam toliko da se ne primeti odnecu ga u servis da nasteluju taj ler, i jos nesto da li moram da vracam te platne na lulu?

Attached Files

#75 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 July 2016 - 21:31

Daj samo pojasno gde idu ti azbestni zaptivači, na ona dva SAS ventila za eko norme ili gde ?

#76 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 04 July 2016 - 21:32

Ako ti auspuh dobro dihtuje te platne ne moras da vracas. Vidi to sto nece da radi na leru dok se ne zagreje verovatno da sauh drzi dosta dugo otvoren. Sauh moze da se steluje za hladno i toplo vreme. Ustvari steluje se otvorenost sauha i duzina rada to jest vreme za koje ce zatvoriti. Sad treba da vidis bez skidanja sauha sa motora kad motor postigne radnu temperaturu sauh treba da je dobro zagrejan jer njega greje struja. To sto je sauh nov ne znaci da je dobro ustelovan

#77 Nemanja91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSr 50 r, 2015

Posted 04 July 2016 - 22:11

View PostMario, on 04 July 2016 - 21:31, said:

Daj samo pojasno gde idu ti azbestni zaptivači, na ona dva SAS ventila za eko norme ili gde ?
Tacno tamo gde se lula stavlja u motor gore ispod sedista tu idu te dve platne pa lula na njih pa se srafi, tako je bar bilo kada sam otvarao mada sad vozim bez njih

#78 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 July 2016 - 22:14

Između cilindra i grane auspuha ili na tom malom lamelnom ventilu ?

#79 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 July 2016 - 22:14

Mislis na ovo?

Posted Image
ili
Posted Image

#80 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 July 2016 - 22:21

Eee kad je coveku tesko da postavi sliku :)

Attached File  uploadfromtaptalk1467667197167.jpeg   104.02K   13 downloads

Ja ih do sada nisam vidjao izmedju grane i cilindra, i grana i cilindar imaju konus i nema potrebe za tim metalnim platnicama..

Sent from my GT-I9192

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users