Jump to content

Rieju Toreo 50 -> 90 4T

245 replies to this topic

#181 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 August 2016 - 21:47

Probah Rijeua prosle sezone a i ove...Sada me je posebno odusevio kako povlaci i ide...nisam imao takav osecaj prosle sezone, oseti se da ga je Mario doveo pod konac!

Kocnice i karoserija nisu za pohvalu ali motor odusevljava..

#182 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 August 2016 - 23:42

Ja sam imao tu privilegiju da već nekoliko puta dopadnem žutoj osi, gledano sa strane, običan kineski proizvod, ali samo dok se ne sedne i ne krene u vožnju. Prošle sezone je karb bio raštelovan pa je trebalo tražiti savršen položaj gasa kako bi Osa išla prihvatljivo.
Ovog puta, znajući šta treba da očekujem, ostao sam zapanjen kad sam odvrnuo gas, bogami Žuta se iznenađujuće otima već na startu, to nisam očekivao, i grabi li grabi bez pardona na punom otklonu gasa, uz karakteristično brundanje 4T mašine, koja, neverovatno ali istinito, hoće da se zavrti prilično visoko za malu 4T mašinu a da zvukom to uopšte ne pokazuje, neko bi pomislio da nije više od 3-4k rpm. Meni lično, u poređenju sa SRkom je daleko udobniji, imam utisak da bi bez razmišljanja uvek seo na nju i odvozio 100-200km. Ajd sad kočnice i silene po strani, ali generalno gledano, ovo je jedan stidljivi maratonac koji ne traži ništa posebno a potrudiće se da ipak pokaže zavidne performanse i preveze vlasnika gde god poželi uz skromnu potrošnju i minimalnu buku.
Svaka čast Mariu, lepo ga je skockao. :respect:

#183 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 22 August 2016 - 22:29

Danas sam skinuo mašinu sa rama, sileni su raspadakis...

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Mada počinjem da sumnjam da se zadnji točak toliko uvija zbog ovog stadijuma silena, pa proveriću i centralni nosač i silene oko njega...

Slede i kontrole na mašini, vreme je pa polako..

#184 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3934 posts

Posted 22 August 2016 - 22:52

Mozda bi ti ovdje igrali neki kuglicni lezajevi, mozda...

#185 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 22 August 2016 - 23:02

Ovo donje vesanje je slično pia, ima neku veliku gumetinu po sredini tog nosača na ramu

#186 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3934 posts

Posted 23 August 2016 - 00:00

Ako se nadje takva dimenzija lezaja ja bi isao na tu varijantu, kuglicni s celicnim kavezom. Sirina se kompenzira ako je lezaj uzi...

Ja sam sebi stavio na 150-tku, i nema vise krivljenja masine.

#187 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 28 August 2016 - 12:02

Evo krivac, propali su sileni u međunosaču kao i ova centralna guma

Posted Image Posted Image Posted Image

#188 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 28 August 2016 - 13:56

Nosac kao kod frikana, bas slican, vidi koja je cena novog tog nosaca mozda je jeftinije nego da uzimas to sve posebno I da upucavas te selene.

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

#189 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 28 August 2016 - 14:37

Nije neka cifra, komplet novi nosač je 19e na RP-u samo me je strah više od te kine..

Kako bi dobro bilo kada bi bio isti kao od free-ja ali sve sumnjam da nije, kao i kod agility-ja, taman su toliko izmenjali da ne odgovara.., i tu pada već kvaliet u otpisanu grupu

#190 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 August 2016 - 17:01

Nazalost samo je slican sa pia grupacijom ali nije ni priblizno istih dimenzija... cak i piaggio za isti agregat na razlicitim skutima ima malo izmenjen nosac, tako da medjusobno ne pasu, neki su duzi, neki malo kraci, neki su izmesteni vise ili manje u stranu u zavisnosti od sirine i ose zadnjeg tocka...

#191 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 August 2016 - 18:24

Ja sam uzeo gnac nov nosac u sprintu za mozda 1500din ali osetim da mi zadnji kraj seta, sad moze biti neki lezaj u prenosu a moze biti i da su ti seleni propali..

#192 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 29 August 2016 - 20:34

Evo novi momenti, imam polipropilen ili etilen ne znam već u štapu fi 50

Posted Image Posted Image

Ovi su ispali 10x28x33

Posted Image

Na tesno ulaze uz pomoć čekića, morao sam i 10mm rupu da doteram

Posted Image

Međutim novi momenti, prvo sam mislio da sam promašio, pa sam sklopio i na levu stranu (motor može sa leve i sa desne strane na nosač da se montira) međutim ako je sa promašene strane točak baš ozbiljno stoji u jednu stranu i očigledno je da nije u redu...

Dakle pokrivio mi se i poprečni lim nosač amortizera... eto posla i za naredni dan... mater kinesku ...

#193 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 August 2016 - 20:44

A bokte da tako očas posla pokriviš nosač...neverovatno! A ovo sa polipropilenskim silenima dobar posao...to će sigurno biti dugotrajnije od bilo kojih gumenih...

#194 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 29 August 2016 - 20:54

Pa nije očas posla ovaj se pokrivio jer je silen već duže vreme bio crko pa je tako vožen...

Inače sad znam i zašto mi pucaju plastike i nosači, ovo je godinama ovako loše bilo i dodirivao se metal o metal u tom levom silenu u nosaču...

#195 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 August 2016 - 21:08

Svaka cast, to je to sto smo i mislili. Znam da bi teflon bio idelana stvar ali radice i ovo posao. Definitivno si na starim silenima imao dodrivanje metal na metal...

U svakom slucaju treba probati ovako, mislim da ce biti kvalitetnije resenje od bilo kakve gume, pa cak i OEM nekog brenda...

#196 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 29 August 2016 - 21:11

Vidi mogu nabaviti i teflon ili poliamid, ali sa aspekta čvrstoće to je sve isto, teflon je otporan na temperaturu, poliamid na gorivo i ulja, od toga mi ovde te karakteristike nisu bitne... da teflon je još i veoma dobar elektro i statički izolator ...

#197 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 August 2016 - 21:43

Ali ima i sposobnost absorbcije. Ako ovo bude pretvrdo, odnosno ako budu vibracije izrazenije onda bi valjalo preci na teflon. Svi na trkama voze teflon, vidim da i malossi prodaje teflonske pastete zasebno ili vec upresovane u centralni nosac motora, a ako ga i oni furaju, ne moze da skodi iz domace radinosti :)

#198 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 30 August 2016 - 20:19

Hah za koga je ovaj nosač amorta projektovan, baš me zanima

Ide komad vinkle, koso isečen, taman ulazi...

Rezervoaru ne smeta, sledi varenje pa farbanje, lokalno naravno... sutra sklapanje, mada su i plastike užas, trebalo bi i njih doterati... ali mislim da će za to zima da bude utablirana.

#199 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 August 2016 - 21:03

Ovo je definitivno bilo "strasno".

#200 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 30 August 2016 - 21:14

Hahah... eto sad motiv vlasnicima žutaća šta sve da se proveri..

Zato su ovi španci Rieju već sledeće godine formirali brand Tauris jer im je jasno bilo da će im dobar glas Kroserica pod led :)

30 user(s) are reading this topic

0 members, 30 guests, 0 anonymous users