Jump to content

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

976 replies to this topic

#681 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 August 2016 - 16:44

Fabrički ali ispravni, ovi moji su truli garant , imaju 20g

#682 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 August 2016 - 22:06

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Danas trinaest puta meri, doteži, proveravaj, pa opet struži itd... Spasio me Pitin stari blok, ruke su mi otpale... Sreća uletio Krsta - pomoć prijatelja da sve povari Inox elektrodama... pah kao da je reaktor za Černobil popravljao...

Moglo je i bolje al hbg,,sutra fiskultura sa montiranjem, ako ne bude gotov, dolazim na trke sa biciklom...

#683 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 August 2016 - 22:46

Ako je krsta vario drzace! :) zna znanje majstor...

Ajde nek je sa srecom pri montiranju bloka na ram pa da se Srka pojavi u Nedelju u NSu..

#684 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 08:07

Tu je "damjanov zelenko" bude li me izdala kučka

Posted Image

#685 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 12:49

Danas celo pre podne gimnastika, var je naravno povukao, temperatura je bila Černobilska

I kada sam izvukao da bude sve u meri naravno sileni više nisu bili na mestu za ulazak u ram

Ponovo sam presekao centralnu navojnu šipku i sve centrirao i podesio sa novom, međutim rešio sam da ipak ubacim pljosnati orohrom 5mm jer mi je poklopac mikunija udarao kada je motor pod opterećenjem

Spasio me Pitin blok 100 puta, neverovatno koja zajebancija je, otkinuo sam leđa i ovako...

#686 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 August 2016 - 13:32

Turpija usica nosaca alansera?

#687 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 13:33

Naravno, veliki biax i freza 10mm, ili brusilica, samo da vidim sa čime prilazim

#688 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 14:46

#689 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 August 2016 - 15:45

Jbte koje uklapanje neverovatno..seci tamo, poturpijaj ovde, skrati tamo....ko se ne upusti u sklapanje high end motora ne shvata sta to sve za sobom povlaci...

Zezaju te stvarcice o kojima nisi ni sanjao...

Znaci ipak je Srka sutra uzivo u NSu

#690 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 18:00

Ja odustajem od ove sezone... izdala me ... to je

Dolazim sutra sa 4t

#691 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 13 August 2016 - 18:46

Sve je receno putem telefona. Novi klip, pocistiti i idemo dalje! Za tebe ovo nije problem i ne treba da te pokoleba. Sutra pijemo bezalkoholno, jbs trkanje :D

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

#692 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 August 2016 - 18:59

E jbm mu sve da mu jbm...sranje

#693 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 19:47

Jes sranje, ali nije dobro... odvuče pažnju, energiju i koncentraciju izrada nosača, a štel karburatora nije dovršen...

Vozio sam sa 275 i to je prva u nizu koja drži obrtaje, na starom cilindru sam imao 235, snage ima na pretek čak sumnjivo mnogo.. izvozio sam 109 GPS-a bez problema i to na 12600, još mi obrtaji nisu bili uciljani kako valja, pomislih dobro je to, sutra će svakako biti samo gas na kratko... i ajd probam start dobar i on, doduše ne na obrtajima gde je najjači... temp je bila oko 60-65, što mi deluje nijansu više nego obično, kada je već pogubio snagu bila je 75 jasno je.. i posle ubrzanja se samo izmenio zvuk i karakteristično za motor koji nema kompresije odziv na gas nikakav...

Po klipu bi zaključili da je moguće i od loše svećice, međutim nova br10hix iz Londona, i da je preveliko paljenje, ostavio sam ga na 2,25 mada trebao sam proveriti, i da je prevelik stepen kompresije, kod kalibracije zaptivača namestio sam 0,55 i to sam mogao proveriti ..

Od starog cilindra nove su polini lamelice od Gogi-ja, moguće je da i one nekim delom menjaju postavku...

sve u svemu, za ovakav posao potrebno je više vremena, bez gimnastike sa ostalim delovima motora, i naravno full koncentracija... pokazao sam za primer kako ne treba, što bi moj matori rekao "ne goji se prase pred uskrs"

Živeli, vidimo se sutra

#694 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 13 August 2016 - 20:11

E jbg, mogli smo napakovati moj klip onaj koji je presao samo 20 km pa prickinuo kariku, steta jer nas i ovako ima malo u he kategoriji a ovaj skup je trebao biti jubilarni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#695 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 August 2016 - 20:45

Idemo dalje!

Jasno je sve, nadam se da ce mladje kolege izvuci pouke. Jos jednom si pokazao nesebicnost i nizak stepen sujete i ja ti prvenstveno cestitam na tome!

Klip ko klip, da nije sad menjao bi ga na kraju sezone... dobro je da cilindar nije zacepljen. Jasno je da se HE ne vozi svaki dan i da su ovakve stvari kao dobar dan...

Neko bi sada odustao od tuninga i kupio "nesto na brzine", a mi tuneri idemo dalje!

#696 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 August 2016 - 20:49

View Postbojan681, on 13 August 2016 - 20:11, said:

E jbg, mogli smo napakovati moj klip onaj koji je presao samo 20 km pa prickinuo kariku, steta jer nas i ovako ima malo u he kategoriji a ovaj skup je trebao biti jubilarni.

Boki, bas zato se ne radi na brzinu. Imam i ja rezervni klip i kariku, imam i vertex u istoj meri ali nije to to... ne moze da se spakuje za 5 minuta i otprilike ubaci dizna. Nisu svi klipovi isti u dlaku, sve se menja, a jednostavno treba vremena da se stela odradi kvalitetno.. to je HE, mora se posvetiti paznja svakom i najsitnijem detalju, to je Mario i hteo da kaze u postu iznad.

#697 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 August 2016 - 21:01

Da dodam samo, ovo je sa filterom, difuzor sam ostavio za neke naredne dane, koje sam upucao u nosač...

Druga stvar je da je gorivo 98 i ulje 3,5%, tako da tu isto nema filozofije.. Pre paljenja sam pumpicom proverio, ok je pritisak, tako da ukoliko su postavke -kompresija -paljenje ok, treba razmišljati u drugom pravcu...

#698 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 August 2016 - 21:02

E bas steta. A ja se obradovao da cu cuti zverku kako pisti sa novim mhr-om.

#699 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 August 2016 - 21:16

Ja nisam mogao da verujem kad mi je Mario rekao, prvo sam pomislio da me zeza, ali sam po glasu brzo shvatio da je ozbiljan. Baš mi je žao, al jbg desi se i najiskusnijima. Idemo dalje, samo živce na lastiku.

#700 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 13 August 2016 - 21:50

Taman sam pomislio da se nije to desilo sa onim gorivom od 130 oktana, ne znam jel ono moze kod nas jer sam za skuter trke video da se koristi max 116 oktana..

Jbg desi se svakom, ja kad sklopim novi setap ko da sam opet upisao prvi razred, sve opet ucim al takav je ovaj hobi.

Dobro si i prosao, meni na pocetku sezone otisla i radilica i klip, pa sam morao da menjam i vario, pa puklo kvacilo, tako da me ovo nista nije iznenadilo.

30 user(s) are reading this topic

0 members, 30 guests, 0 anonymous users