Jump to content

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

976 replies to this topic

#601 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 25 November 2015 - 12:04

Biće tu 21 karb sasvim ok. 16 je ipak malo, šteta bi bilo ne potrošiti potencijal Duleta.

E znači konačno Pežola došla na red. Uf koliko projekata te čeka, imaš ti zimnice i za dogodine. :) Baš me živo zanima šta zna Malossi replika, znaš da sam jedno vreme pucao na taj kit.
4T si ipak rešio vratiti na serijalu?!
A tek Deva, to čekam ko ozeblo sunce.
Biće "lektire" ove zime, bar mi neće biti dosadno.
:popc1:

#602 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 25 November 2015 - 13:06

Steta za mhr,tvoje projekte sam pratio jos davno pre nego sdje bato sam imao ikakav motor,e90 sam sto puta citao,apriliju i 4t takodje,peugeot me takos zanima sta ce ispasti na kraju.Uvek se unesem i uzivam kad citam tvoje teme jer realno tebe jedino ne mrzi da skoro svaki sraf slikas i imas zivaca za detalje.Tako da je super sto ce ove zime biti kvalitetne literature za citanje :)

#603 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 19:05

#604 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 25 November 2015 - 19:22

Jesi nesto stelovao u medjuvremenu? Nekako mi se cini da na ovom snimku dosta ljepse radi, a i prima gas kao "veliki" :D

#605 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 19:35

Jooj pa radi Dule za sve pare...

stavio sam tanjirić na paljenje, da sam to znao, vozio bi sa tanjirićem i MHR-a, neki dan sam kopao pa sam ga pronašao u fabrickom pakovanju..

#606 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 November 2015 - 19:50

Ala prede "Dule" :0takoje:
Koji je karb montiran? 21mm?

#607 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 20:06

Jok ostavio sve HI postavke , Roost i Mikuni 30

#608 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 25 November 2015 - 20:57

nisam upucen, tanjuric mu sluzi ?? neki zamasnjak kao ???

#609 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 November 2015 - 21:44

E neka, drago mi je za tanjirić...

#610 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 22:35

da da zamajac, šalim se naravno....

svi znamo čemu zamajac služi, mašina ima stabilniji rad dole i nešto boju elastičnost na nižim okretajima, međutim vršna snaga je manja i teže ulazi u obrtaje.. taj tanjirić je mala težina dodatna, i vozaču je ostavljeno da bira da li će voziti sa ili bez, vrv u zavisnosti od staze kraće ili duže deonice, ... da se razumemo, nema to veze sa težinom klasičnog magneta, daleko je to još od stock-a..

što se tiče DUE+ cilindra, popularno prekrštenog u "Dule", mogu da kažem da sam veoma zadovoljan odzivom, naravno doterao sam postavke Mikuni-ja kako ovom cilindru odgovara, dobar je stepen kompresije i dobar je koncept kanala kao i uglova, izduvno kanal mu je na 192-195 stepeni.. Dule se javlja vrlo slično kao i veliki MHR, po pitanju obrtaja na izduvu, vrisne i rezonca usisa na istom mestu, jedino snage malo nedostaje, pa je prenos malo prejak.. Mada je, ako smem tako da se izrazim, pogođen.. samo je pitanje koliko je stabilan, kakav će biti na nekoj jačoj temperaturnoj opterećenosti itd... mada za to će sačekati proleće

#611 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 23:05

Ono sto je meni stiglo sa RP-a ... ,a bolje da nije mogao sam predpostaviti da ce cilindar da prdne, su Pollini 128mm remenice..

Posted Image

Koje su od Aluminijuma pa su nešto i lakše, i po meni bolje "brže". Spremao sam se već duže vreme za ovaj podvig, uradiću jedan uporedni test u drugoj temi, sve u svemu nije poslednji krik, nisu keramičke, ali deluju veoma ozbiljno..

Ovako stoji remen u njima

Posted Image

Posted Image

To je to ... SR-ka ide na zimovanje u drugu prostoriju i kada dođe njen trenutak nastavljam gde sam stao...

Posted Image

Posted Image

#612 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 25 November 2015 - 23:15

Remen nazad stoji vrhunski, za primjer... Koja je tu duzina remena?

Ova S6RT naljepnica na deklici se garant od temperature odvojila :D

#613 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 November 2015 - 23:16

Ček sad, jesu li keramičke ili aluminijumske? Rekao si mi danas da su keramičke, a tako piše i na kutiji.

#614 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 November 2015 - 23:36

@siniša .. da odlepila se, s6 nalepnica, nisam je ja skidao...

@gogi , kutija je unisex za oba modela, samo je front grafika za keramičke.. dobar marketing

#615 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 November 2015 - 00:55

Aha, ok. Pa dobro, i ove alu će sigurno biti dobre.

#616 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 November 2015 - 05:52

Ja za Polini verujem 100% da je vrhunski kvalitet...videces kako ce se pokazati! Bilo bi bolje da si ih nabacio negde na pola sezone kad si u treningu oko stelovanja i osecaja kako motor ide, jer ovako neces moci da ocenis dal su donele poboljsanje!

#617 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 November 2015 - 22:37

Cestitam na remenici, djeluje ozbiljno i dobrog kvaliteta barem preko slika. Sa kojim uglovima dolazi ta alu verzija, na slici ispod vidim jedno 6 uglova? A polozaj remena je stvarno odlican.
Jedino sto mi je malo neobicno od ozbiljnog brenda Polinija da pakuju u toj "unisex" kutiji i keramicke i alu remenice, bas ono djeluje kao da "zavara" kupca...

Mozes li mi objasniti, sa slike ispod, cemu sluze one 2 podloske (crna i ona velika)? Nisam skontao kako se one uklapaju tu?

Posted Image

#618 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 November 2015 - 23:21

Remenice su sex, a ovo 100% Italy mi nije jasno, jos ce poceti pisati "keve mi".

Dule odusevljava :)

#619 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 November 2015 - 23:34

@Lauda

Veliki plasticni crni prsten nije za upotrebu, sluzi kao pomagalo za postvaljanje gumica na torq.

Mala sajbnica ide kao odstojnik izmedju remenica i zvona, posto je ovo koncept piaggio (stari tip) orjentisan za minareli.

Edit: veliki sjajni prsten je ublazivac opruge, ide u leziste poklopca tq drive-a

#620 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 November 2015 - 00:44

Da se dopišem samo na Acu, veliki prsten ide u torque kežište ukoliko se koristi mina opruga 34mm širine

Kutija na front strani nosi grafiku keramičke, dok sa strane ima dve slike Alu i keramička, i na nalepnici sa kodom piše alu...

100% Italy aludira kupcima da provere brdo novokomponovanih pro italijanskih brand-ova, u zadnje vreme svi pišu made in italy, tipa RMS, BGM, Motoforce, pa su ovi udarili po humoru... bar ja to tako shvatam. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da se oni ograđuju od jednog Malossi-ja ili sličnog, ovi zaista štampaju italijansku zastavu na svakom komadu brošure, kutije pa čak i na najlon pakovanjima...Verujem da ih pogađa ovo kinesko u trećinu cene, pa još italy....

... i prevod uputstva na engleskom im je google bez smisla, dakle pose*u se oni i na to.... pa ti pakuj bajo kako znaš i umeš...

30 user(s) are reading this topic

0 members, 30 guests, 0 anonymous users