Jump to content

Gilera Runner SP 50 Black Soul

343 replies to this topic

#301 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 12 February 2017 - 23:52

Isplatila se muka i to se vidi kroz ubrzanje i konacno stabilne okretaje.Ostale su jos finese koje ces vidjeti u hodu,kao sto su okretaji koje ces vrtit kroz ubrzanje i sa kojom lulicom ces vozit da dobijes dobru potrosnju i zavidne performanse.Cestitke i od mene i hvala na pohvalama ali definitivno si ti taj koji je najzasluzniji za ovaj rezultat.Postelan frgic,prijenos i dobar auspuh su na istom setupu skinuli pune 2.5sec do 60gps-a ali trebalo se dobro oznojiti za to. :)

#302 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 13 February 2017 - 06:01

Hvala frende :D Definitivno cu smanjit malo lulicu da pritisnem potrosnju.

#303 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 February 2017 - 12:44

Sve pohvale, svidja mi se kako zvuci i kako ide skuter sveukupno.

Kao sto je Dario rekao, ozbiljno si zasukao rukave i to se ceni. Sto se tice potrosnje, dizne, lulice, nemoj se puno zamarati dok ne osetis konstantnu spoljnu temperaturu preko 20c, onda ces odraditi finu stelu.

Zao mi je sto nemamo snmak do kraja da uvidimo koliko jos podigne obrtaja na krajnjoj brzini snagom, to neka ti bude reper, morao bi da izvrti jos 500 obrtaja kada se variomatski prenos zavrsi.

Sa snimka mogu da uvidim da su obrtaji nesto vislji u startu i to nije problem u centralnoj opruzi vec u klizanju kvacila, jednostavno, klizi i obrtaji su veci sve dok variomat menja prve (zamisljene) dve tri brzine... morao bi da se pozabavis ili meksim oprugicama ili nekom tankom sajbnicom na bolcni, ili skuplja i kvalitetnija varijanta je stelujuce kvacilo. Jednostavno si sa trenutnom postavkom prenosa pogodio takvu amplitidu :)

#304 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 13 February 2017 - 13:25

Digne ih u krajnjoj do cca 11 t okr, ne znam tocno al koliko se sjecam toliko je bilo otprilike.

Okretaji su visi zbog evo slidera jer opruga bude sabijenija,tkd vrlo moguće da cu vratit serijske oprugice. Sad je ljubicasta i evo sliderom i ko sto se vidi fino drzi okretaje,a prije je bila samo ljubicasta i kad ja dam gas na npr 40kmh gdje kvacilo ne klize isto tako digne na 10000ajmo rec i pri kraju spusti tkd nisam bas toliko berlav da to ne mogu prepoznat.
Sad su mi dosle centralne od suhog pa ide isprobavanje. Lulica ce za hladnije vrijeme definitivno ic manja ,a ako na ljeto bude potrosnja s vecom u granicama vratit cu je opet.

#305 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 13 February 2017 - 13:38

Hvala na pohvalama:)

#306 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 13 February 2017 - 15:32

To sam i ja primjetio da kvacilo malo klize na startu,takodjer sam sugerirao da se vrati na mekse oprugice sto su u ovom slucaju orginalne jer sad ima malossi crne.Kvacilo je pregledao i nije potroseno.
Obecao sam mu poslati i par sajbica da si fino postela taj start ali nikako...jos ih ni otpakirao nisam.

#307 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 15 February 2017 - 19:39

Upravo sam zamijenio oprugice na kvacilu, umjesto malossi crnih dosle su serijske. Skidanje oprugica je bilo vrlo lako uz ovaj poseban alat :D
Posted Image
Komad zice i sarafciger, zicu zamotat i provuc sarafciger,provuc kroz oprugicu i ide dole ko od sale hehe
Sutra slijedi proba!

#308 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 16 February 2017 - 07:01

Serijske ne mogu nikako ic,u startu se kao "zagusi" malo pa potegne tkd vracam malossi crne. Sa serijskim starta negdje izmedu 4800-5000 mada prije bi reka da je to ispod 5000. Cuo sam da polini ima neke koje su tvrde od serijskih ,a mekse od malossi crnih ali mi se trenutno ne baca pare na to.

#309 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 February 2017 - 08:00

Pre ili kasnije ćeš shvatiti da je za idealan koncept prenosa nephodno.podešavajuće kvačilo..

#310 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 16 February 2017 - 08:09

Ma ne treba to na base kitu, s crnima je ok ionako ne vozim trke pa da mi je bitno jel kvacilo malo vise proklizava ili ne. Sad je to to i ne namjeravam nista dirat nego samo toci vozi sto mi je i bila namjera. Na skuteru sam svaki dan, po ljeti pogotovo tkd ne zelim upast u rupu bez dna :D

#311 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 16 February 2017 - 08:46

Tacno tako igranje sa skuterom je rupa bez dna uvek ti se cini da moze malo bolje. Sipaj i vozi za to si ga i kupio.

#312 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 February 2017 - 09:04

onda pak imaš u malossi-ju malo slabije od tih crnih, recimo plave iz mhr kompleta ili crvene, to se prodaje u kompletu 3 seta ako se ne varam

#313 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 16 February 2017 - 09:23

Znam ali one su namijenjene za fly ili delta kvacilo,a ja imam oem.

#314 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 February 2017 - 10:07

Nema jacih-slabijih napamet, šubler u ruke i izmeri debljinu zice. Stok su 1,6mm a "crne" nam nista ne znace.

#315 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 16 February 2017 - 11:03

Na kuzim u cemu je problem? I malossi i polini imaju tablicu na koliko koja oprugica starta pa ako ko ima tu tablicu da slika bio bih jako zahvalan (za polini me zanima). Ko ima te oprugice zna o cemu pricam.. Ako te razredni bas zanima koliko su debele izmjerim ti..

#316 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 February 2017 - 12:42

Ne treba meni, hvala, ja sam upoznat, poenta je da ti premeris koliko su debele. Nista ti ne znaci ta tablica isto ko i boje sto nista ne znace, a evo zasto:

Rpm meris preko obrtomera i to su obrtaji radilice a ne obrtaji kvacila. Recimo, radilica se vrti na 1000 obrtaja a kvacilo se ne ponasa isto ako je remen 811 ili ako je remen 815. I ne ponasa se isto (nisu isti obrtaji kvacila) ako probas sa stok variomatom i sa multivarom, a o centralnim oprugaama da i ne govorim. E sad, posto ima na forumu tema specijalno samo za prenos i kvacila u kojoj se nalaze slike i grafikoni svih malossi oprugica, bi li ti meni mogao da kazes sa kojim komponentama prenosa je malossi merio i predvideo da ce "crne" oprugice raditi zatvoriti kuplung na 5000rpm? Ni oni to nisu naveli. Zato smo mi krenuli da merimo debljinu zice i duzinu oprugica da bi mogli da ih uporedjujemo i koristimo od razlicitih priizvodjaca prema svojoj potrebi.
Ja koristim polinijeve iz seta za 3g kvacilo i najpribliznije su dimenzijama (duzine - 29mm) za stok kvacilo. U setu dolaze tri debljine po bojama 1,7mm - 1,9mm i 2,1mm.

Ako ti je stok 1,6mm premekano, a malossijeva od 1,8mm pretvrda, probaj da pojuris 1,7mm orugicu korektne duzine, ili 1,6mm nesto sitnije kracu, ali pre toga moras da premeris sublerom koliko je debela ta malossi crna. Jel sad kuzis?

#317 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 16 February 2017 - 13:03

Kuzim ja sto ti meni oces rec, al oni su stavili podrucje na kojem ta oprugica radi itd itd nebitno sad ,a i tema o rpm i ostalim stvarima mi nije nepoznanica.

Izmjerio sam ja te oprugice i imam doma zapisano samo nezz na pamet, znam da imaju te polini mekse i ici ce vjv al tek posli. Remen je ostao 811..

#318 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 19 February 2017 - 21:54

Eo posto su krizna vremena, cijene rastu i sad je in pratit trendove odlucio sam i ja :laughing7:

Malo sale hehe
Znaci posto je zima i trazi se malo veca dizna odlucio sam potrosnju max pristisnit. Lulica je smanjena na 17.8 mm i postelano pod konac. Mozda jos bude trebalo iglu pomaknit al otom potom.
Nakon 40km gradske voznje uzeo je samo 1 crticu, performanse su i dalje odlicne. Dizna je 78,igla sredina,smjesa na krug i 35. Na ljeto se vraca lulica 19mm.
Posted Image

#319 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar

Posted 21 February 2017 - 19:39

Evo kratki pit stop danas, odlucio sam pogledat sta onaj traljavi multivar radi... Bolcna opet puna smeca,sreca sad nije bilo toliko gruda, naravno proba sam.ga u ruci zavrtit i zapinje ko .... necu sad rec :laughing7: :angry7: I tako ja stavim polini hi-speed i gle cuda motor mirno radi i ne trese toliko i ajde ja probam krug al se traljavo ponasa, treba dosta tvrda centralna za njega... I tako sad nezz sto.bi vise, ako uzmem multivar opet je 50:50 da dobijem s#it ,polini ima neku hi speed evo.verziju al niko nema iskustva s njim, malossi mhr 2000 je navodno malo kvalitetniji , na kraju mi dode da uzmem onaj doppler pa.kud puklo da puklo ;D
Posted Image
Naravno ovo ocistim s bolcne i kad odem krug opet se stvori i zapinje..

#320 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 February 2017 - 20:15

Problem je u piksni u unutrasnjem krugu, nakupi se masti i prljavstine. Smirgl papir 2000 i usisjaj bolcnu a piksnu na multivaru ocisti brake klinerom i krpom da se sija.

Polini evo i multi mhr su variomati za hi-end agregate, preko 20ks, oboje imaju bolcn 22mm i osetna je razlika u gubljenju "prve" brzine kada se krece iz mesta sa stok ili masinom od 11ks, a uz njih je obavezno i koriscenje stelujuceg kvacila jer se menja odnos kojim se obrce kvacilo u toj "prvoj" brzini zbog veceg diametra bolcne.

Za mene je na 50-70cocm base, multivar zlato :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users