Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

• This topic is locked This topic is locked
503 replies to this topic

#361 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 June 2011 - 17:21

Ne,skupljam pare da ga posaljem Mariju na turpijanje,da ga sredi da bude ko racing :D

#362 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 17 June 2011 - 18:06

Aha, odlicno...

#363 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 June 2011 - 12:54

Miloš je izmerio Athena spuh i dobili smo sledeće rezlutate

Milos96, on 22 June 2011 - 11:54, said:

evo su mere do grane:
Posted Image

I evo kako sam merio granu,ti zakljuci koliko je to otprilike:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

pa imamo ovakvu skicu

Posted Image

i ako uvrstimo da je srednja temperatura gasova u auspuhu 400C, dobijamo

Posted Image

#364 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 24 June 2011 - 13:47

A cilindar, jel odradjen, posto vidim 186/120 uglove, a ne verujem da je to standardno za sport pro...

#365 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 June 2011 - 14:02

jeste :D cilindar je na putu...sutra bi trebalo da stigne...pa bogami sad je rezonanca dosta vislje,1100obrtaja nije malo,pre je bilo oko 9500,krajnja bi trebala da bude preko 100po GPSu...to je valjda maximum koji moze iz tog cilindra da se izvuce,tako da...ko sme sad na crtu? http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

#366 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 24 June 2011 - 14:08

Znaci free ce da kida... super.. kad ga namestis i ustelujes, hocemo snimak...

#367 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 June 2011 - 14:12

Ma sad polako u stelovanje,danas mi poceo raspust,tako da sad imam vremena...inace i tvrdja centralna stize...nadam se da ce sad da bude nekog poboljsanja...

Nego jednostavno moram da nabavim obrtomer,bez njega mi dzabe do ujutru da se zajebavam...a skupo mi da dam 6000 za onaj stage 6...msm i da ocu nemam http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png bolje kvacilo da kupim za te pare i teram 100ku ko covek,nego da se zajebavam sa ovim sajbnama i da sa ovakvom turpijom ne mogu da uvatim dobro ustelovanog peugeota na krajnjoj...jer preko 80 nece da ga jebes...

#368 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 24 June 2011 - 15:22

Bolje da kupis neki vario, koji ti nece praviti probleme na startu a izlazice kais do kraja.. Tako ce i tvoje kvacilo moci da hvata bar na 8000rpm, pa dok traje traje, a onda kupis neko dobro...

#369 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 June 2011 - 16:50

Planiram da sutra odem do farbare da kupim 100g farbe,da probam samo da ofarbam zadnje plastike,da vidim kako ce da ispadne,pa ako ispadne dobro da ofarbam ceo skut,a ako ne da trazim majstora...

Pa me interesuje koju farbu je najbolje da kupim,el akrilnu ili metalik?Sa kojom se lakse radi,i el mogu ja to da uradim kompresorom da se sija kao ovaj drugi,a ne ko ovaj da bude ko smirgla(ja sam ga sprejevima farbao)...Inace,metalik je valjda oko 8000din kg,a akrilna 2000din kg,pa nzm dal je ova metalik toliko jaca,dal vredi da platim 3X vise?Bitno mi je da posle bude to jako,da ne pocne da otpada,da se ljusti,i da bude to lepo na oko...

I hteo bi,posto sam sad na raspustu i imam vremena,a turpiju svakako ne vozim,da nesto preradim,da dobije neki sportski izgled,ali nemam nikakvu ideju...malo glupo da ima takvu masinu,a izgleda kao najobicniji free :) Znaci da ga uradim da vise ne lici na freeja ;)

#370 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 26 June 2011 - 19:21

Lakse se radi sa akrilnom, ne treba ti 100% savrsena podloga. Lepo sija, ali ne dobijas dubinu kao sa metalik bojom.

#371 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 26 June 2011 - 19:46

Ispalo ti je mat jer nisi prelakirao posle farbanja. Providna boja ili ti lak (na eng clear coat) ti je obavezan sloj posle metalik farbe. Naravno da je metalik bolja tj. lepsa boja, zato je i skuplja i teza za farbanje.
Za kucne uslove farbanja mislim da ti je bolje da uzmes akrilnu.

#372 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 June 2011 - 20:46

Ma lakirao sam u dva sloja,ali je ispalo kao smirgla,kad ga brisem onako mi krpa zapinje...a podloga je bila savrseno glatka itd...radio sam sve kako su mi rekli u farbari:
prvo matiram staru boju sa vodenom smirglom P600
onda predjem spric gitom jedan sloj
onda spric git malo osmirglam vodenom smirglom P600
pa opet spric git
pa ga osmirglam sa vodenom P800
onda metalik boja u 2 sloja
i lak u dva sloja

#373 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 June 2011 - 20:53

A el ima neko mozda neku sliku nekog preradjenog freeja,mozda dobijem neku ideju...malo da se igram poliesterom itd...

#374 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 26 June 2011 - 21:11

Ne znam onda gde si pogresio ;)

#375 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 June 2011 - 21:32

Pa nzm,mozda sprejevima jednostavno ne moze lepo da se uradi...sad cu da probam kompresorom,pa da vidim kako ce da ispadne...

El ok onaj najjeftiniji pistolj,znaci dobio sam taj pistolj za farbanje,za pranje,za pumpanje guma,i za izduvavanje za 2000-3000din,ne secam se tacno...to mi nesto mng jeftino,dal moze taj pistolj da baci lepo boju?Inace komplet je einhel...

#376 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 June 2011 - 18:22

Ofarbaos am danas zadnje plastike,kupio sam crnu akrilnu...i nisam bas zadovoljan kako je ispalo,podlogu sam sreido znaci mogao si da se ogledas u spric gitu,znaci sve je bilo glatko,bez neravnina i sl...ali je ispalo nekako reljefasto,nije onako kao kod ovog drugog freeja,kao ogledalo...el ima neko ideju zasto je tako ispalo?A inace ima extra sjaj...sad sam u dilemi dal da ofarbam i ostalo,ili da skupljam pare za majstora...nzm dal ja nemam ruku za to,ili nisam dobro podesio pistolj...a farbao sam na 2.5 bara,el to ok?

Posted Image

Posted Image

#377 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 June 2011 - 18:22

delete

#378 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 27 June 2011 - 18:52

Kolko se ja razumem u kompresore i pistolje, treba da se farba na 8bar..

#379 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 27 June 2011 - 18:54

Dobio si efekat narandzine kore, nisam 100% siguran ali mislim da je podloga za to kriva, nek se jos neko javi da me ispravi ako nije to...

#380 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 27 June 2011 - 19:07

Sad sam malo guglao, kazu ljudi narandzina kora se stvara ako je pregusta farba.. A ovo sto sam napisao za 8bari zaboravi, jer je to za kvalitetnije pistolje.. Farbao je ortak kola sa nekim profi pistoljem i kaze lik da za taj pistolj treba 10bari konstantnog pritiska...
Tako da vrv nisam u pravu... Mada ja kad farbam bilo sta uvek cekam da kompresor napumpa max..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users