Posted 19 September 2011 - 22:34
Imam ustvari onaj komplet kamena za busilicu,ono 100din ima nekoliko u kompletu,el moze sa tim?
Posted 20 September 2011 - 08:09
Posted 20 September 2011 - 08:48
Posted 20 September 2011 - 08:56
Posted 20 September 2011 - 11:18

Posted 20 September 2011 - 11:50
Posted 20 September 2011 - 11:53
Posted 20 September 2011 - 12:05
Posted 20 September 2011 - 12:09
Black Adder, on 20 September 2011 - 12:05, said:
Pa normalno leze,proboa sam sa jendom karikom da ubacim klip,i moram bas jako da ga nabijem da bi nekako upao klip,ali nisam smeo mnogo da zapinjem,pa sam ga odma izvadio...uglavnom nesto mora da se uradi,ili da se prosiri klip ili da se ostruzu karike(ja sam pre za karike da ne bude posle prema klipu prevelika tolerancija).
Posted 20 September 2011 - 12:19
Posted 20 September 2011 - 22:56
Posted 21 September 2011 - 08:58
Posted 07 August 2012 - 01:20

Uglavnom,znaci znate da je bio debelo tuniran,onda sam ga vratio na serijalu,i vise nikad nije imao snage.
Onda je uradjena komplet generalna,promenjena radilica(polovna ali odlicna),novi NTN lezajevi,nov klip,razbusen cilindar,nov kais,nove rolnice itd...ali motor jednostavno nema snage pa to ti je,po meni bi morao da ide mnoooogo bolje.
Nema sta nije isprobano,3 razlicite elektronike,3 bobine,3 karburatora(moj dellorto 17.5mm,na njemu je trenutno motoforce 17.5mm,i onaj serijski weber 12mm),stelovan do besvesti,ali dzabe sve,nema snage i to ti je.Otvaran je ponovo cilindar,i sve je u najboljem redu,karike nisu ni najmanje potrosene,nema nikakvih tragova lepljenja,sve cisto,kompresiju ima,pali na zub,ali snage nema pa to ti je...
E,da,stavljena je i rezona tecnigas next-r,a i serijski free ga pokida.
Kad je meni bio ovaj malossi na busenju stavio sam onaj njegov stari cilindar i klip,kome su bile i potrosene karike i sve,mog freeja sam ustelovao za 10min i isao ko vetar,jednostavno sta god da promenis odma se oseti,malo mu smanjim dotok vazduha,odma pocne da stuca,povecam,pocne da muce itd,ono klasico kako i treba da bude,a ovom freeju sve ravno,jedva da se i oseca promena.
Trenutno su na njemu rolnice 4.3g,ali su isprobane sve redom od 3.5g(sto je za taj setup prelagano) pa na dalje,i jednostavno motor samo pocne da vristi,i opet nema snage.
Ako nesto znaci on iz starta ne povuce lose,i onda kao da izgubi gas,ugusi se,ali nije do karba,pa jbmga nije mi to prvi skuter koji stelujem,znam kakvi su simptomi,sa ovim smo se nekoliko dana zezali i nista,malo se oseca kao promena ali nista.
El ima neko ideju sta vise da mu radim,kao da je motor uklet,sve u redu,a nece da ide.Do mehanike znaci nije sigurno,kompresiju ima dobru i sve,znaci nesto je spolja,ali sta?
Ja sad sumnjam i na struju,ali malo pre smo probali moju home made elektroniku(ja je licno pravio

Malo kao povuce u startu,i onda se udavi,znaci odma da kazem da prenos nije,nego jednostavno motor nema snagu(na nozicama razvrti,ali mu treba dosta vremena,znaci ni na nozicama nema dovoljno snage kolko se meni cini).
Na ovom motoforce karbu sam podesio nivo po mom original dellorto(posto sam citao da je kod motoforce dosta nizak,i stvarno nije bio plovak u istom polozaju,malo sam ga iskrivio da bude kao kod mog,i na mom piaggu je radio ok),dizna je 88,airbox malo otvoren,isprobane mnoge kombinacije,i nema neke razlike.(znaci sa istim takvim setupom sam mog freeja ustelovao za 10min,to bar nije tesko,serijala sa rezonom,nije ni precizno tolko ni nista).
Proban je i moj karb dellorto,i opet isto.
Probano brdo svecica,druga kapica,jednostavno nema vise sta da se isproba.
Edited by Milos'96, 07 August 2012 - 01:43.
Posted 07 August 2012 - 14:12
Posted 07 August 2012 - 14:28
Posted 07 August 2012 - 15:12
Oko paljenja nista nije radjeno,serijsko je,jedino sto su namotaji premotavani,ali isti ti namotaji su neko vreme radili na mom freeju,i sve je bilo ok.
Snimicemo neki snimak,da se cuje kako radi,svecica je uvek ili crna ili siva,nikad jos nismo dobili braon boju,ako obogatim smesu motor jedv akrene,svecica crna,ako je osiromasim tako da ide malo bolje onda je siva,probali smo da stavim gljivu,obmotamo je izolir trakom,pa skalperom sekli male kockice i tako je po malo otvarali,i ne vredi,mrtav je i to ti je.
Aj videcemo da skinemo za svaki slucaj variomat,da proverimo i semeringe,mada cisto sumnjam da je do njih,pa nisu 200km presli(toliko je presao posle generalne),a namesteni su propisno,onaj do magneta 12mm od vrha bloka,do variomata ravno sa blokom...
Znaci nemam ideju sta vise da mu radim,sve sto moze da bude ja vec isprobano,i opet isto,na ravnom se nekako i dovuce do 75-80kmh,ali mu treba pola sata,znaci po meni ide duplo losije nego sto bi trebalo,a problem ne mogu nikako da otklonim
Kad bi bar mogao da provalim dal je struja ili gorivo,da znamo na sta da se fokusiramo,a i nekad iz cista mira ide malo bolje,nekad se vuce ko prebijen...znaci stvarno nista ne razumem,nadam se da ce na snimku moci nesto da se cuje,ali na nozicama uspe da razvrti dosta,u voznji ne puca,ne trokira itd,jednostavno se udavi.
Edited by Milos'96, 07 August 2012 - 15:23.
Posted 08 August 2012 - 09:06
Posted 08 August 2012 - 13:41
Jednostavno sve je provereno 15 puta,znaci cak je i masina komplet rasturana,i on nece da vuce pa to ti je otkad je vracen na serijalu.
Posted 08 August 2012 - 14:31
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users