Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

503 replies to this topic

#461 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 July 2011 - 22:52

eto računice.. mene u stvari zanima kako će onaj cilindar da radi, sad na koji ćeš da ga staviš sve jedno...

#462 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 July 2011 - 12:44

po meni je to malo bezveze da imaš 2 cilindra za jedan blok pa svaki čas da prepakuješ sa jednog na drugi cilindar...Karike kad nađu svoje mesto u cilindru i kad ga skineš i ponovo vratiš to nije više to, troše se malo drugačije i brže se potroše...pa onda dihtunge bi trebalo menjati svaki put osim ako ih ne sačuvaš prilikom skidanja...
zašto se ne opredeliš za 1 cilindar i onda samo cepaj?

#463 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 July 2011 - 13:46

Ma videcu,mozda kasnije kupim i ceo blok motora...ali trenutno imam 4 motora,ko ce bre to da finansira?Al ajd da ne racunamo tomosa,opet je to 3 motora,samo za registracije godisnje moram najamnje 200e da placam...jbg,ne mogu nikako...a ne mogu ni za jedan cilindar da se opredelim,jer nekad jednsotavno se uzelim turpije...najbolje ako nadjem tu do 30ak evra ceo blok,i onda smao menjam masine po potrebi...ne morma do svaki cas,npr leti,kad sam an raspustu stavim mesec dana turpijinu masinu,pred kraj raspusta vratim ovu i tako...ipak on nije za svakodnevnu voznju,to sad ovako anturpijano ne verujem da ce da ide ispod 8l,dere se ko nenormalan itd...to samo nekad,sto bi rekli za merak :)

#464 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 August 2011 - 19:34

Danas stigla bobina,najzad provozan kao serijala,i mogu da kazem samo UZAS...

Znaci po ravnom jeeeeedva dodje do 50,a uzbrdo pada i na 10 gde je po istom tom satu izlazio 40 kad sam ga kupio kao serijskog...znaci snage nema uopste,do prenosa nije,stavio sam proveren setup(6g rolnice,crne oprugice iz motoforce seta,ostalo serijski),ne pali lose ali jedva ide...nzm da nije do kompresije,ako jeste...nzm sta cu da radim,ali ovako nmg da ga prodam...

El ima neko ideju do cega moze da bude?

#465 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 August 2011 - 13:59

jesi proveravao zazor na karikama kada si vraćao, moguće da nije isto legao ako je već potrošen, a možda treba malo poštelovati karburator, kakva je situacija sada ?

#466 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 August 2011 - 14:34

Zazor je bio 0.4-0.5mm...ma karb je meni i sumnjiv,izgleda da dobija previse vazduha,pa sam skroz zatvorio one rupe na airboxu,i sraf zavio do kraja i malo je bolje,ali opet nije ni priblozno...znaci sad uspe da dodje do 60(a po njegovoms atu bi trebalo bar do 75-80),a uzbrdo...ma jeeeedva izadje nekoh 10-15kmh

#467 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 August 2011 - 13:47

Styling je gotov,evo kako je ispalo na kraju:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sad jos da vidim zasto nece da vuce,i to je to...

Pa,sta kazete?

#468 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 September 2011 - 17:35

Prodat je...moze lock...

#469 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 03 September 2011 - 17:52

E jebi ga.. Ajd sad pakuj delove sa njega na "serijalu"

#470 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 September 2011 - 18:20

sad ne mogu,treba mi ovaj za skolu,tek sledece leto...i to tih 2 meseca,pa opet vracaj na serijalu...sve sam lepo spakovao u fabricke kutije(osim auspuha),i stavio u orman...nek cekaju turpijini delovi bolje dane http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

Inace podao sam ga drugu iz odeljenja,tako da cemo na zimskom raspustu da uradimo generlanu(posto masina nije u zavidnom stanju,kompresija losa,otiso lezaj u donjoj pesnici),i da montiramo rezonu...

I ne mora tema pod lock,ipak sam ja i dalje glavni mehanicar za ovog freeja,vidjacu ga svakdonevno,pa ako negde zapne da imam temu...

#471 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 03 September 2011 - 22:13

http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#472 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 September 2011 - 22:52

http://shop.motobike.../prod_6252.html

Ako stavim ovo el ce to da bude ko nova radilica?Ja mislim da hoce posto su dosedi lezajeva ok...a jedan u Smederevu za 500din moze da mi promeni to i da je centrira...
Ja sam otprilike sastavio spisak delova da motor bude ko nov:
Posted Image

To je ja mislim to...kais je vec nov athena,ako remontujem radilicu,novi lezajevi,nov klip,specijala itd,trebalo bi da sve bude ok...sad masina zvoni ko nenormalna kad mu das gas,a vuce se ko prebijen,po satu jedva navuce 60kmh,uzbrdo gde je pre kao serijski izvlacio 40 sad ide oko 10-15kmh...al drugar nikad nije pre seo na motor,pa mu se ovo cini ko avion...on prezadovoljan,ja sam mu reko sta sve treba da se uradi,dao mu ovaj spisak,pa cemo na zimu polako...ja cu da rasturam a on nek pere delove,zna se ko kosi a ko vodu nosi http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sign0020.gif

#473 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 22:04

Kako je moguce da nov klip ulazi glat u cilindar,a da karike ne mogu da stanu(ni jedna ni druga)?Drug za onog freeja poceo polako da skuplja delove za generalnu,kupio je klip 40.8,danas sam preuzeo cilindar sa busenja(prema klipu),i klip ulazi glat,ali sad reko da probam da ubacim kariku i ne moze da stane...oni krajevi se preklope,nema ni malo zaozra...ovo prvi put vidim,kao da karike nisu od tog klipa...sta sad,el da nosim da jos malo prosiri cilindar ili sta?

EDIT:El moze neko da premesti ovo u tuning mog freeja,ja naviko da stalno udjem u ovu temu pa sam i sad ovde psotovao iako nema veze s mojim motorom http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif

#474 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 September 2011 - 22:16

moguće je da karike nisu od tog klipa, ili da je neki bofl, ako cilindar 40,8 a klip 40,74 onda karike kad uvrneš moraju imati oko 1/10 zazora na sastavu

#475 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 22:20

Ove nemaju uopste,tj preklapaju se krajevi...

A klip je ovaj:
http://shop.motobike.../prod_5761.html

Svakako cu da odnesem da prosiri malo da ostane bar 0.1mm zazor na karici,mozda jos bolje,bice veca tolerancija pa ce mnogo teze da zalepi ako se malo optereti dok nije razradjen ili tako nesto...a i kasnije,ako ga potera npr sa dvojicom uz neku dugacku uzbrdicu ili ga drzi 10km na punom gasu mnogo ce teze da zalepi http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#476 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 22:26

EDIT:A el mogu samo krajevi da se malo isturpijaju?

#477 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 September 2011 - 22:27

ne ne , ako je cilindar u dobrom zazoru u odnosu na suknjice klipa, onda samo karike malo pobrusi ako imaš neki brusni kamen ili slično

#478 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 September 2011 - 22:29

pisali smo u istom trenutku, može radi se to, recimo MHR piše da se karike ručno dorađuju do 0,15mm zazora, meni je sada kada samo novi klip stavljau u MHR77 zazor bio 0,05, pa sam morao blago da dovedem na meru

#479 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 22:29

Pa moracu tako,nosio sam i klip i cilindar zajedno,covek je uradio po klipu,tako da bi trebalo da je tolerancija ok,onda cu samo malo krajeve da potupijam i to je to...videcu sa nekom vodenom smirglom...

#480 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 September 2011 - 22:31

neće to ići sa vodenom, karike su od kaljenog čelika, ili na neki brusni kamen, tanki kamen za sečenje na fleksu ili dijamanstskim frezerom...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users