Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#161 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 15:13

Nasao sam kako se skida...ovaj prvi deo se samo izvuce,i onda na ulosku ima jedna kvacica koja se samo srafcigerom gurne,i cela brava zajedno sa plastikom(maskom)ispada...prosto ko pasulj,samo kad znas kako...

#162 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 19:53

El zna neko kakav je motoforce karburator?El to dellorto u motoforce pakovanju,ili ga bas proizvodi motoforce?El su kavitetni karbovi itd...najvise me brine prelivanje :)

http://shop.motobox....d&productId=167

Na ovaj mislim,i koje dizne on koristi?

EDIT:I el on ima automatski ili rucni sauh?Ja bi pre rucni...

#163 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 21 March 2011 - 20:20

Kod ovog moze i rucni i el. sauh isto kao kod arechea.Sauh se kupuje naknadno.

#164 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 20:23

pa ja imam vec automatski,nadam se da se uklapa serijski...a cek,el tu isti sistem kao kod serijskog karba?

Al to je manje bitno,bitnije je el ima dizne za njega,koje dizne koristi,i kakav je kvalitet...ako je sve ok onda nije stvarno skup...kupio bi i to za nekih mesec dana,da kompeltiram...

#165 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 21 March 2011 - 20:29

Ne verujem da pase seriski sauh,pozovi pa pitaj.

#166 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 20:32

ma sad nije ni bitno,ovaj je bolji :) imam i popust i besplatnu psotarinu,a original dellorto sa manualnim sauhom...sta ces lepse http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif prve sledece pare....

#167 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 March 2011 - 20:37

trebalo bi da paše serijski automatski saug u taj 17.5mm koji je isto naravno predviđen za automatski saug! Dizne su 6mm i naravno da ima da se kupe, jedne od najlakših za pronaći na tržištu!

Što se tiče Motoforce karburatora, to su dellorto karbovi pod motoforce pakovanjem..a kod dellorta nema greške!

#168 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 20:41

Ali ovaj 17.5mm dellorto(original,ovaj motoforce nzm dal je original)bi me kostao 6000 sa sve postarinom,a onaj 5000+350 postarina,i ispada da je razlika 650din,a ovo je em original dellorto,em dobijam manuelni sauh uz njega...po meni mnogo bolji izbor...

EDIT:El nebi sa tim karbom i diznom oko 80 potrosnja prelazila 5l?Uz pun gas,naravno :)

EDIT2:el odgovara ova prirubnica za freeja:
http://shop.motobike...&productId=3847

#169 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 21:14

dajte i neki predlog za nalepnice...evo sta sve imam:
Posted Image
I nek ostane nesto i za turpiju,na njoj nemam ni jednu jedinu nalepnicu trenutno(crno-narandzasta kombinacija :) ).

#170 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 21 March 2011 - 22:57

Nek ti Rade objasni kakav je MF karburator, koliko se sećam imao je problem sa plovkom
A što ne kupiš plovak za Areche koji već imaš? Može da se nabavi

#171 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 23:03

Ma tamo iglica zaglavljuje,lepo zatvara ovako,anstelovao sam lepo,i upali motor,i posle nekog vremena pocne da preliva,zaglavi iglica...izgleda da je losa zavrsna obrada,isto je tako bilo i kad je bio nov,pre nego sto sam ga ja uospte otvarao...probacu sutra da malo one ivice obradim,pa da probam...

A necu ovaj motoforce,odlucio sam se za original dellorto iz motobikea:
http://shop.motobike...&productId=8100

6000din je sa sve psotarinom,i dobijem manuelni sauh(necu vise da samo ramzisljam o automatskom kad god ujutru tesko pali)...ralika je mala u ceni...

Sad me najvise interesuje dal ce moci za prvo vreme da radi sa serijskim weberom 12mm?Stavio bi diznu 90,otvorio airbox...samo da ne zalepi...

#172 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 21 March 2011 - 23:22

pazi sad.. karburatore delimo po veličini difuzora i po tipu saug ovakav ili onakav... međutim ima tu jedno vrlo bitno pitanje da li je konstrukcija racing centrična ili city.. šta to znači ?

ako je racing onda su u njemu elementi agresivnijeg napajanja cilindra, dakle ima jači atomizer, oštriju iglu, jaču pilotku i veću kosinu klipića, i time doprinosi agresivnijem napajanju cilindra koji svojim kanalima odnosno konstrukcijom to iziskuje...

Ako je city, onda su u njemu mirniji elemnti , manja kosina klipića, slabiji atomizer tuplja igla, manja pilotka i taj je predviđen za serijske odnosno base cilindre koji svojom konstrukcijom kanala to iziskuju..

ne može da se meša, sve je u granicama upotrebljivosti, jeste da ti imaš mogućnost da promeniš poziciju igle u nekoliko stepenica, ili da izmenjaš glavnu diznu, ali to ne znači da će neki TNT racing koji je kopija Dellorto PHBG racing-a raditi na serijali, ili na malossi sportu fino.. uvek ćeš imati nešto prelivanja i povišenu potrošnju, isto tako ne možeš neki Dellorto PHVA 17 koji je sa Runner-a, da staviš na neki malo jači cilindar recimio Stage6 racing, o MHR-ima ne smem ni da pričam...

Motoforce i TNT prave kopije racing karburatora, ne pakuju dellorto već proizvode kopije, i u materijalu i u izradi su nešto lošiji, ali konkretno ovaj Motoforce koji gledaš je kopija 17,5 racing-a.. Dok je Dellorto taj PHBG neka city verzija i na Malossi sportu može mnogo bolje da radi i manje da troši ako se lepo ušteluje..

Konkretno kod tog motoforce karburatora ima malo problema sa nivoom goriva, tj, prenizak je nivo goriva i na punom gasu ne puni dovoljno lonče i mašina počinje da propada imali smo i ja i rade taj slučaj, opisano je kod radeta i kod krstovića u temi..

#173 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 March 2011 - 23:25

Vec sam odlucio da necu motoforce,ako kupujem(a necu skoro)kupicu pravi dellorto 17.5mm.

A da nije meni kod turpije zato potrosnja 8l,tamo je onaj TNT 19mm racing...

EDIT:A konkretno,el ovaj dobar za malossi sport,da sto manje trosi itd,i el ce za prvo vreme moci da radi serisjki weber 12mm na malossi sportu,bez opasnosti da zacvika,i el nece da bude neka ogromna potrosnja sa serijskim(posto cu verovatno morati da mu gurnem neku veliku diznu)?

#174 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 23 March 2011 - 15:33

Sad sam promenio semeringe,onaj kod variomata je skroz otisao,onaj onutrasnji deo sto naleze na radilicu se skroz odvojio onog spoljasnjeg,pukla je guma...ko zna koliko falsa je tu vukao,i vrlo moguce da je zbog toga tesko palio...onaj kod magneta je bio u dobrom stanju,ali sam i njega zamenio...

#175 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 March 2011 - 20:57

El mnogo 20e samo za masinu sa farbom i rukama,ide u baza lak(kao metalik),sa prajmerima itd...kaze da 100g te farbe kosta oko 800-900din,a za masinu ce da ode sigurno 150-200g...

Znaci to je onda 150e za sve sto se vidi na motoru,koliko mi se cini nece ni jedna sitnica da ostane neofarbana...

#176 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 March 2011 - 21:02

a sta mislite,posto ce ovo da bude gradski motor,da mu stavim i primar(kod turpije necu posto mi je kod nje najbitniji start,necu ni sajbne da skidam),da mogu na manjim obrtajima konstantno da odrzavam npr 70kmh itd...koliko se tu gubi na startnosti,koliko produzenje bi meni najvise odgovaralo,i koliko on kosta?

#177 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 24 March 2011 - 21:05

seliš se u BG?

#178 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 March 2011 - 21:08

View PostMiloš, on 24 March 2011 - 21:05, said:

seliš se u BG?
http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/upitnik1.gif

#179 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 24 March 2011 - 21:14

nešto si pominjao gradsku vožnju

#180 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 March 2011 - 21:19

pa el beograd jedini grad?!Mislio sam i za otvoreni put,nije turpija za to,na punom gasu pocne da smrdi posle 3km http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif al zato bi ovog da sredim tako da ima malo vise snage nego serijala,ali da ima vecu krajnju(bar 90kmh po GPSu),da se ne dere ovoliko,i potrosnja da nikako ne ide preko 5l.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users