Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#201 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 April 2011 - 17:46

pa kako moze da strada,moze samo malo korozije da se uhvati,ali ja mislim da on to ostruze cim upali prvi put...a nemaju ni malo lufta,mozes da vuces kolko oces radilicu ali ne mrda...mozda nov KIT,pa dok se malo razradi,a mozda i lezajevi dok malo ostruzu to itd...valjda ce da bude bolje,i sa turpijom je isto tako bilo nakon sklapanja,pa se kasnije sve vratilo u normalu...inace,sad radi po 2. put 20min u leru,i ne gasi se uopste,ja sam za kompom,a on bas sad radi...

E,da,jos nesto sam hteo da pitam,sqvis(ili kako se vec pise)je oko 1mm,mozda cak i malo vise...el to ok?Meni izgleda kao mnogo,ali ipak sam stavio sve sto sam dobio uz KIT,i nisam kao uz sport pro dobio brdo dihtunga,nego samo jedan i njega sam montirao...

#202 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 April 2011 - 19:23

View PostMilos96, on 02 April 2011 - 17:46, said:

E,da,jos nesto sam hteo da pitam,sqvis(ili kako se vec pise)je oko 1mm,mozda cak i malo vise...el to ok?Meni izgleda kao mnogo,ali ipak sam stavio sve sto sam dobio uz KIT,i nisam kao uz sport pro dobio brdo dihtunga,nego samo jedan i njega sam montirao...

Sasvim ok...

#203 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 April 2011 - 20:50

ok,a sta sa lezajevima?El moguce da ih je voda unistila?Odradio je danas 2X po 20min u leru,uz pauzu od 30min,malo pre sam isao da probam da ga upalim na hladno,i upalio je na dugme istog trenutka...ali se mnogo cuje masina,dosta vise nego auspuh...secam se kad sam ga sklopio kao serijalu(razbusio cilindar,novi lezajevi itd)na 3m od njega nisam mogao da provalim dal je upaljen ili ugasen(sa serijskim auspuhom),samo se culo kliktanje,radio je ko sat,a sad ga u sobi cujem(sa istim auspuhom)...a blokove nisam otvarao,samo sam ogolio masinu,odneo na farbanje,vratio sve kako je bilo osim novom KITa...a lezajevi nemaju ni najmanje lufta...

Ali opet kazem,kad sam dobio masinu radilica nije mogla da mrdne,ko zakovana je bila,i ja sam onda sa zubcanikom od vaariomata malo napred-nazad i razglavio sam je...posle toga se normalno okretala...i pre sklapanja sam u cilindar i karter sipao oko 50ml ulja(scooter expert),malo okretao rucno itd...al i da je uhvatila korozija malo lezajeve,nemoguce da se to nije ispoliralo nakon 40min rada u leru...

A evo masine pre ugradnje sa novim malossi sportom(mada se on ne vidi),stvarno ko nova:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#204 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 April 2011 - 15:48

ipak su lezajevi ok,ovo je nesto sa deklom...bez dekle radi ko singerica,ne cuje se nikakvo struganje itd...i kad ga ugasim on se ne zaustavi odma(kao da ga nesto koci),nego napravi jos nekoliko krugova...a sta je u pitanju cu da vidim neki drugi dan,sad nemam vremena,ali mi je samo to bilo bitno...da je sa masinom sve u redu...bez dekle moram da mu sajlu stavim kako bi trebalo,i jos da smanjim malo ler na srafu...inace,odradio je 2puta po 20min i jednom pola sata,i je mislim da je to dovoljna razrada u leru...posle ide voznja...gledacu da ga sto manje hladim dok traje razrada,tj.da prelzazim sto vece relacije u cugu(posto voznja na hladno nije dobra ni za razradjen motor,a kamoli ovako).I posle 200km stelovanje...

EDIT:A i onaj problem sto sam imao s njim dok je imao serijski cilindar da ujutru tesko pali se sad izgubio...sad na daljinski pali iz prve ujutru...i to upali cim pocne da vergla,i onda vrti bendiks u prazno dok alarm ne prestane...to je verovanto zbog semeringa,sad sam ove stvarno profi namsetio,onaj do magneta sam ubacio tacno 12mm,a ovaj poravnao sa blokom(strci mozda 0.5mm,jednostavno vise ne moze da se nabije,tkao je kod oba freeja).

#205 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 05 April 2011 - 21:07

Ako ti brunda sa deklom, proveri kako si slozio podlošku, kaišnik uljne pumpe, variomat, ventilvar, ventilator, krunu za kurblu, podlošku, maticu. To što struže, verovatno da kruna kurble dodiruje i tare kurblu ili je bendix ispao pa struže o ventilvar

#206 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 14:05

Ma bez dekle radi ko singerica,ne mogu da verujem kako lepo radi,znaci ujutru ga upalim bez dekle tako sto samo nogom malo jace okrenem variomat...a bez dekle sraf za ler moram da odvijem oko 1.5-2kruga,i onda se jedva cuje,samo klikce,a na gasi se...ma extra radi...al kad stavim deklu odma se ugasi...i onda struze...moguce da onaj zupcanik kaci,jer mi je ispadala opruga kad sam skidao kurblu,pa sam je jedva vratio,i moguce da je sad onaj zupcanik malo pobego napolje...al vise ne mogu da ga nabijem,probao sam da cukam,i to je do kraja...al videcu,nebitno,bitno da je sa masinom sve u redu...

e,da malo mi zvecka onaj plasticni zupcanik je mnogo labav,ono malo sto ide preko njega je cvrsto,a on je labav...kad taj ventilator stavim na turpiju isto je labav i zvecka,a turpijin cvrsto stoji...sta mislite,kako to da resim?Da podmetnem nesto ispod ventilatora ili...znaci ono malo cudo sto treba njega da pritegne legne na zupcanik,a plastican zupcanik ostalne labav...

#207 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 06 April 2011 - 17:05

Stavis drugi ventilator. Nov npr.
A za kurblu vidi na piaggiu je neko stavljao sliku dokle treba da se zavuce, tako da tamo imas slikovito.

#208 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 17:37

najlakse je kupiti nov http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif ma sredicu to ja vec nekako B)

#209 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 17:41

nova igracka :D

Posted Image

#210 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 08 April 2011 - 17:57

Bolje da si dodao jos neki dinar i uzo pravi Dellorto.

#211 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 18:16

pa ovo je pravi dellorto...original made in italy...ovaj:
http://shop.motobike...&productId=8100

#212 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 08 April 2011 - 18:29

Ajd slikaj ga iz drugog ugla.

#213 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 19:11

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

evo,original 100%...

Dizna je 83,tako da sam ga montirao sa njom,sa serijskim,ne preradjenim airboxom,ne verujem da ce da trazi vecu...moze samo manju,al to nije ni bitno,bitno da ne zalepi...

#214 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 08 April 2011 - 19:18

Super,odlican izbor.

#215 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 19:22

uhhhh,dobro je :D Ja sam pomislio da je to neki falsifikat a da utiskuju dellortov znak,kad si reko da je to kopija :D

A ono crevce za ulje sam nabavio neko gumeno,sa debelim zidovima,i osigurao sam ga tankom paljenom zicom...sad baaaas mora da se zapne da bi se skinulo sa karba i uljne,a dosta je debelo,pa se nadam da nece da se desi isto sto i sa starim...a kupio sam i nov kais uljen pumpe i sajlu uljne...za svkai slucaj i to da promenim...

#216 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 08 April 2011 - 19:28

http://wms-online.de...roducts_id/6321
Evo sta je unutra..al ti si to vec vido :D

#217 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 19:33

ovo ostalo nisam gledao,samo sam glavnu pogledao,video da pise 83 i zacudio se...da nije ovo neka racing verzija kad dolazi sa tako velikom diznom?

EDIT:A primetio sam da je onaj siber(ako se tako zove,ono sto ide gore-dole kad das gas,okruglo)plastican,el nece to vremenom da se pojede i sl?

#218 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 08 April 2011 - 19:42

A jbm li ga dal je plastican ili samo plastificiran ???Mislis na klipic...

#219 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 April 2011 - 19:43

da...ma nije ni bitno...nisu oni ludi sto su ga tkao napravili...ipak je to dellorto original,pa nema potrebe da se brinem :D...

#220 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 April 2011 - 23:07

nema potrebe da se brineš, pravi delorto je, ako ti bude trebala veća dizna javi da nakopamo nešto...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users