I krenem ja da rasturam,ogolim masinu,i onda skinem maske,i vidim pala kapa sa svecice...ja se prvo smorim,mislio dam da se zbog toga i ugasio...aj reko da vratim sve neophodno za paljenje,mozda i upali...medjutim nema sanse...dal je ovo bila slucjanost ili sta nzm,ali pogodilo se...
Nista,skinem masinu,skinem cilindar,vidim klip se jos sija kao da je nov,ali ima jedan krater dubine najmanje 1mm,a cilindar ko da nikad nije ni montiram,sveze razbusen,ima samo jedan ris koji se jedva oseti pod noktom,ja mislim da bi on i dalje terao samo sa novim klipom...inace karike nisu pukle,ali su zalepile(ko da su zavarene za kanal).
Razmisljao sam dal da otvaram uopste blok,posto nije pukla karika,lezajevi nemaju lufta...al ajd reko vec sam kupio lezajeve,dosao do ovde,pa zamenicu i to,da budem siguran...i tako dok otvaram blok samo razmisljam dal ga dzabe otvaram,i kad sam izvadio jedan lezaj ispod njega bilo parce karike,onako izmedju bloka i lezaja,bas kod kanala za dovod ulja do lezaja(tj benzina sa uljem),znaci uvuko je to parce,i isplivalo bi kad tad da sam sklopio tako,mozda i ostetilo lezaj i ko zna...tad sam bio srecan ko dete kad jede napolitanku zbog tog parceta,bar znam da sva muka nije za dzabe

Onda ugrejem lezajeve gorionikom,upadose uz maaaalo kuckanje obicnim klestima(ali znaci po unutrasnjem prstenu,preko kljuca za svecicu,tako da to ne moze da ih osteti,onaj spoljni je slobodan).Onda sve to zajedno odnesem u frizider,a ja grejem veliki blok jedno pola sata,velika masa pa se tesko greje,odvlaci toploti,ali sam ga ipak grejao do te mere da nisam mogao vise od jedne sekunde da drzim prst na mesto za lezaj...donesem radilicu,ma upade rukom do kraja,bez i malo cukanja,onda namazem tanko silikon za visokre temperature,zagrejem mali blok(on je isao brze),i on upade rukom,znaci sklopio sam sve bez ikakvog cukanja,cak nisam ni srafovima privlacio,upalo sve rukom do kraja...zategnem srafove i sve,lepo se okrece,ali ipak malo cuknem sa jedne i druge strane,cisto da je centriram malo i to je to za danas...znaci najveci deo posla je zavrsen,sad kad stignu novi semerinzi da se nameste(neki specijalni,valjda plavi sa silikonskom ivicom,nmp,ne mogu vise da se zezam sa onim RMS sranjem),da se razbusi cilindar(i naravno nov klip sa karikama),i da se sve to sklopi...to ce valjda da bude gotovo za najvise sat vremena,pa da vidimo sta ce da bude...ako stigne sve do sledeceg vikenda sklapam ga,pa pisem kako je proslo...to je to za danas,javicu sledeci vikend kako teku radovi...
Eto sad sam video da ne treba nista da pretpostavljam,nego uvek na sigurno,da sam opet sklopio bez otvaranja bloka ono parce bi isplivalo i totalno unistilo malossi sport i nov klip(a vise ne moze da se busi).