Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#561 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 22 April 2012 - 21:24

Do danas nije pomeren iz onog coska,i danas sam lagano prvo odradio pripreme,u supu odneo nekis tari etison(ili itison,kako god,onaj zeleni tepih :) ),da mogu lepo ko covek da legnem pored njega,sproveo cak i muziku(2.1 siste,stari zvucnici od kompa povezani na mobilni,jbte ne mogu da verujem kolko je lepse za rad uz muziku,mnogo je teze iznervirati se,sve radis ko drogiran,ovo oblajznulo,ovo nece da popusti,ovo korodiralo...ma nema veze,sredicemo,samo polako...do sad sam uvek radio u tisini,i za svaku sitnicu dobijam ogromnu zelju da nesto polomim,nerviram se,mrzi me da radim,itd,ovako sam cak i dobio volju za radom).
I krenem ja da rasturam,ogolim masinu,i onda skinem maske,i vidim pala kapa sa svecice...ja se prvo smorim,mislio dam da se zbog toga i ugasio...aj reko da vratim sve neophodno za paljenje,mozda i upali...medjutim nema sanse...dal je ovo bila slucjanost ili sta nzm,ali pogodilo se...
Nista,skinem masinu,skinem cilindar,vidim klip se jos sija kao da je nov,ali ima jedan krater dubine najmanje 1mm,a cilindar ko da nikad nije ni montiram,sveze razbusen,ima samo jedan ris koji se jedva oseti pod noktom,ja mislim da bi on i dalje terao samo sa novim klipom...inace karike nisu pukle,ali su zalepile(ko da su zavarene za kanal).
Razmisljao sam dal da otvaram uopste blok,posto nije pukla karika,lezajevi nemaju lufta...al ajd reko vec sam kupio lezajeve,dosao do ovde,pa zamenicu i to,da budem siguran...i tako dok otvaram blok samo razmisljam dal ga dzabe otvaram,i kad sam izvadio jedan lezaj ispod njega bilo parce karike,onako izmedju bloka i lezaja,bas kod kanala za dovod ulja do lezaja(tj benzina sa uljem),znaci uvuko je to parce,i isplivalo bi kad tad da sam sklopio tako,mozda i ostetilo lezaj i ko zna...tad sam bio srecan ko dete kad jede napolitanku zbog tog parceta,bar znam da sva muka nije za dzabe :P
Onda ugrejem lezajeve gorionikom,upadose uz maaaalo kuckanje obicnim klestima(ali znaci po unutrasnjem prstenu,preko kljuca za svecicu,tako da to ne moze da ih osteti,onaj spoljni je slobodan).Onda sve to zajedno odnesem u frizider,a ja grejem veliki blok jedno pola sata,velika masa pa se tesko greje,odvlaci toploti,ali sam ga ipak grejao do te mere da nisam mogao vise od jedne sekunde da drzim prst na mesto za lezaj...donesem radilicu,ma upade rukom do kraja,bez i malo cukanja,onda namazem tanko silikon za visokre temperature,zagrejem mali blok(on je isao brze),i on upade rukom,znaci sklopio sam sve bez ikakvog cukanja,cak nisam ni srafovima privlacio,upalo sve rukom do kraja...zategnem srafove i sve,lepo se okrece,ali ipak malo cuknem sa jedne i druge strane,cisto da je centriram malo i to je to za danas...znaci najveci deo posla je zavrsen,sad kad stignu novi semerinzi da se nameste(neki specijalni,valjda plavi sa silikonskom ivicom,nmp,ne mogu vise da se zezam sa onim RMS sranjem),da se razbusi cilindar(i naravno nov klip sa karikama),i da se sve to sklopi...to ce valjda da bude gotovo za najvise sat vremena,pa da vidimo sta ce da bude...ako stigne sve do sledeceg vikenda sklapam ga,pa pisem kako je proslo...to je to za danas,javicu sledeci vikend kako teku radovi...

Eto sad sam video da ne treba nista da pretpostavljam,nego uvek na sigurno,da sam opet sklopio bez otvaranja bloka ono parce bi isplivalo i totalno unistilo malossi sport i nov klip(a vise ne moze da se busi).

#562 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 May 2012 - 21:42

I danas najzad sklopljen,i provozan prvi put...sve ok,vuce odlicno,lepo radi,pali ko mina...dokle videcemo :0takoje:
Znaci novi lezajevi,nov RMS klip sa karikama 1.2mm(namerno sam njega uzeo zbog uzih karika,mnogo bolje motor prima gas,i ima vise snage),semerinzi neki viton plavi sa silikonskom ivicom,neki specijalni,valjda trkacki :D cilindar razbusen na 47.8,zazor na karikama posle busenja bio tesnih 0.25mm,sto je ok,pecurku sam natopio sa WD40,znaci bas se oseca da stvara mnogo veci otpor kad ustima povuces,a kad dunem iz nje se onako podigne WD,znaci natopljena komplet,i tako je ubacio u airbox,pretpostavljam da cu morati da je cistim svake nedelje,ali se nadam da vise nece da uvlaci prasinu,i da se trosi ubrzano.

A stigla je i karika za sport pro,zazor tesnih 0.2mm(znaci kad ubacim spijun 0.2 i kad hocu da ga izvadim ispadne i karika iz cilindra),znaci cilindar nije potrosen uopste(a i moja merenja su isto pokazala,tacno 47.6 u stotu,bar po subleru(onaj sto meri do 2 stote,ali se savrseno poklopi na 47.6),tako da je sad i on kompletan.

To je otprilike to,sad razrada polako(pri prvom paljenju mi je zaglavila sajla gasa i odma je nabio pun gas,ugasio sam ga posle 2sec,nadam se da mu to nista ne smeta,i pri prvoj voznji sam ga nekoliko puta stiso do kraja,samo da vidim kako se ponasa,dal je sve u redu,prima gas kao nenormalan,iz starta nekad i na zadnji digne,nadam se da mu ni to ne smeta,sad cu polako da ga vozim 200km),da vidimo dokle ce da traje,kod semeringa ne verujem da ce nesto da uvlaci,ipak su oni vrhunski,gljiva pliva u WDu,a jos je u airboxu...ni muva bre nema gde da udje :D

#563 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 May 2012 - 21:55

Ajd nek je sa srecom ...i smiri malo tu tvoju desnicu ...
i

pri prvoj voznji sam ga nekoliko puta stiso do kraja,samo da vidim kako se ponasa,dal je sve u redu,prima gas kao nenormalan,iz starta nekad i na zadnji digne,nadam se da mu ni to ne smeta,sad cu polako da ga vozim 200km)

#564 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 May 2012 - 21:57

I samo da dodam,ove svecice DENSO,NGK itd nisu ni za k****,znaci sad sam stavio novu denso,i odma motor poceo da puca i trokira,i stavim neku NGK devetku,ali nije BR9ES,nego BR9,pa neka druga oznaka,uglavnom isto dug navoj,ali znaci ta svecica je neunistiva,ma i zalivao sam je gorivom,i bacao je po garazi,ma nema sta nije pretrpela,i sad je uzmem onako sa patosa,malo je samo ocistim,namestim,ma drugi motor,skace na zadnji kad mu nabodem gas...samo da zapisem tacnu oznaku i bacam se u potragu da vidim dal ima negde da se kupi takva nova,jer ova NGK i DENSO sranja vise ne kupujem,nijedna mi ne izdrzi vise od 100km,a ova je ko zna koliko presla na yamahi,malteretirana maximalno,zazor menjan 100X,i bacana i sve,i opet radi bolje od ove nove denso(njoj sam probao i da smanjim zazor,i nista,razvrti lepo i pocne da stuca i puca ko nenormalan).

EDIT:tnx Cvele,ma to samo da vidim kako prima,cisto da budem siguran da je sve ok...smorile me bre vise te razrade,razradjujem ga ko budala,i taman kad zavrsim za razradom karike odu na 2mm,pa da probam malo bez razrade,mozda bude bolje :D ma sta moze da mu fali,eventualno mozda malo prozveckaju karike,ali mi to ne smeta,ionako ceo zveci i lupa,tako da to verovatno nebi ni cuo(razdrndao se vise,ne pliva kao kad sam ga sredio do poslednjeg srafa pre godinu dana)...ali ne verujem da i to moze da se desi jer ga ja sad nisam drzao 5km na punom gasu,nego ono cisto malo da vidim kako skace i pusitm odma,cisto da se ne ulenji :0takoje:

Edited by Milos'96, 02 May 2012 - 22:01.

#565 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2012 - 08:52

ja mislim da tebi strugar buši cilindar previše, kada je odrađen na 6/100 zazor na novim karikama bude 0,1 do 0,15 plafon... ono na pro cilindru je u malo utrošenom stanju 0,2....

meni se čini da ne grešim dušu da je tebi cilindar razbušen na jedno 5 stotih preko mere 47,8 a klip je 6 stotih manji u suknjicama od nazivne mere,... i sad ako nije lepo bušen, recimo ako ima malo ovalnosti ili elipse,, to potiče od loše bušilice odnosnotno glave struga ako malo udara, džabe je lepo honovan,, karike se previše troše na mestima gde je manja mera jer nije pravilan krug... itd..

#566 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 03 May 2012 - 09:19

Bas me cudi to za Denso,ja imam jako povoljna iskustva. Sva grla u ergeli nose Denso svecice osim Malagutija jer nisam nasao iridijumku pa sam stavio NGK.

#567 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 May 2012 - 13:02

Bas sam pitao strugara,i kaze da on ostavlja 5 stotih,ja ga pitam el nebi trebalo 6 stotih,on kaze moze,ali nema potrebe,kaze da on uvek ostavlja 5 stotih i da nema problema...inace kompresiju ima odlicnu,pali odlicno,danas sam isao u skolu i ide odlicno,samo da ostane ovako...moguce i da su karike lose,kad smo radili onog mog bivseg freeja dobio sam karike koje ne mogu ni cekicem da se nabiju u cilindar,pa smo kupovali posle drugi klip,isti takav(za serijalu nije skup,oko 1000din),i zazor je bio oko 0.3mm,a klip onako tesno ulazi...i kod ovog mog isto tesno ulazi,cak mi se cini da suknjica pri vrhu malo i zapinje,ali strugar kaze da je to verovatno zbog prljavstine,i da pripazim u pocetku malo,da ga ne stiskam...isto je tako bilo i kad sam radio komsijinog falcona,bas se osecalo kako klip zapinje u cilindru,i posle 1000km sam ga otvorio,i bilo je sve kao kad sam sklopio,znaci nikakvo lepljenje,karike kao nove...onda sam to vratio,i evo vec je presao oko 6000km,i sve je i dalje ok,pali na crgu,ide normalno i sve...ma dobar je ovaj strugar,radi i kamione,automobile...ustvari i ne znam dal je to strugar,ja ga tako zovem,on radi tu masinsku obradu itd...covek iz ovlascenog servisa sve cilindre za tomose,skutere itd donosi kod njega,a i ja sam uvek imao samo pozitivna iskustva,a uz to nije ni skup(600din busenje).

A kazem,kod sport pro je to tesnih 0.2,imam 0.15 pa sledeca 0.2,i ova 0.15 ulazi oanko lagano,a 0.2 jedva nabijem,i kad naijem ne mogu da izvucem samo spijun,nego iscupam celu kariku iz cilindra,tako da je to valjda ok...

A za svecicu ni meni nije jasno,probao sam je danas opet,i razvrti u startu lepo,povuce odlicno,i onda pocne da puca i stuca...vratim ovu moju"neunistivu" NGK,i ide kao nenormalan...

EDIT:A ista takva DENSO,iz motobikea,je mom drugu crkla skroz posle nekih 50km na freeju...tako da definitivno nesto sa njima nije u redu...to je ova:
http://shop.motobike.../prod_7425.html

Edited by Milos'96, 03 May 2012 - 13:13.

#568 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 May 2012 - 21:29

Dobio freekan i novu gumu,jutros vidim ova ispustila,a i vec je spoljna bila celava,a i neka jaja izletela sa strane(4-5 najmanje),i ja kupim novu DURO gumu i spoljnu i unutrasnju,guma je ovako mnogo lepsa od stare(ima lepsu saru),a motor je mnooogo stabilniji,znaci drugi motor,mnogo lepse drzi krivine,cak mi se cini i da bolje vuce,pre mi je malo i volan igrao kad ga pustim,sad niz brdo obe ruke stavim u dzepove i pusitm ga tako po ceo kilometar,on ne mrda,cak mogu i u blaze krivine da ulazim bez ruku,a pre sam samo gledao da se ne skrsim u krivinama(valjda joj ona jaja sa strane smetala)...kolko znaci dobra guma....

#569 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 May 2012 - 09:53

neg šta, guma itekako znači...

#570 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 May 2012 - 22:38

Uh,danas me free napatio,posle skole malo nakon sto sam krenuo samo poce nesto nenormalno da krci,odma sam znao sta je i samo sam ga ugasio...ispao sraf sa variomata...onda zovi caleta,on dosao autom,pa ga ubacili u gepek nekako,i malo pre sam odma resio problem,iz one matice skroz ispao navoj,izgleda da sam je pretego onim pistoljem,i drzalo je do sad,ali je verovatno navoj ispao iz nje pri malo vecem naporu...sad je sredjeno,probao sam ga malo i sve je ok.
Sitnica,al jbg,dovoljno da mi unisti celo vece...ali se sve dobro zavrsilo,mogu da zamislim sta bi bilo da mi je cale radio(npr juce je bio 2. smena,i u to vreme je bio na poslu),mogao bi samo da ga guram do kuce,a od skole do kuce su sve uzbrdice,a ima oko 5km...nebi stigao do ujutru :blink:

#571 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 June 2012 - 22:42

Aj da se javim,otkad je ovo uradjeno sve je ok(valjda necu da ga ureknem :) ).Kurblu nisam upotrebio nijednom od generalne,pali na dugme iz prve uvek,i vruc i hladan,jedino sto kad je vruc,pa odstoji 5-10min trazi malo gasa,moze i bez njega,ali malo duze vergla,ovako ujutru i kad je hladan,i odma posle voznje pali bez gasa i icega cim udarim dugme,vuce lepo,ne stuca,iz starta dize na zadnji,jedino sto gljivu moram da perem svake nedelje(inace nedeljo prelazim 80-100km,jedino za nejga imam dozvolu,tako da po nekoliko puta dnevno negde idem,svaki dan u skolu itd),ne radi mi kilometar sat(otisao je onaj puz),pa ne znam koliko sam presao,ali da je hteo da zeza,do sad bi vec poceo(pre je otprilike posle ovoliko vremena pocinjao tesko da pali,da stuca na punom gasu itd).

Ja se nadam da je to to,da su bili u pitanju ili RMS semerinzi(sad su viton,plavi sa silikonskom ivicom,kostaju kolko i lezajevi :) ),umesto airboxa je gljiva,ali ubacena u airbox(bucniji je nego kad je samo airbox,ali opet tisi nego samo sa gljivom).

Neog imam jedno pitanje,gljivu kad operem izduvam je kompresorom(to je osusi),pa je onda natopim sa WD40,i opet izduvam,probao sam da je namazem dvotaktolom,ali odma poremetim smesu,jer je mnogo gusto i ne propusta dovoljno vazduha,i motor pocne da trokira itd...a cuo sam da WD40 cak i odmascuje,pa me interesuje el dobar on za ovu svrhu,da se on npr ne osuci za jedan dan,i onda ostane samo svuza gljiva(i losije filtrira)?

A smesa je svarno extra pogodjena,svecica skolska,videcu da je slikam,na siv otvorima gasa je onako braon,crvenkasta,svetla...ma super stvarno,i na svim otvorima gasa super ide i ne trokira,nervozan je ovako,cim mu zavrnem gas istog momenta skace,moze najnormalnije da se vozi i na vrh gasa i sve...

Ja se nadam da je to to,samo da se opet nesto ne desi(posto se uvek desi cim ga pohvalim,uglavnom ide dok cutim :) ).

Hvala puno svima na koristnim savetima,nadam se da mi vise nece biti potrebni,ako budu...tu ste :)

Inace planiram da ga sam prefarbam kad se raspusitm,da ga utegnem malo itd...sad bi verovatno pali u nesvest kad bi ga uslikao,to izgleda kao da je 50god stojao u nekoj supi i sad je izvadjen i provozan po njivi posle kise :) takoreci,ruzan da ruzniji ne moze da bude,plastikama vec popucali nosaci,sve vise,nesto vezivano zicom,sajla od km sata visi dole,farba ogrebana na mnogim mestima...a kad se samo setim kakav je bio posle sredjivanja,lepsi nego nov :)

#572 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 June 2012 - 02:42

može wd40 da se koristi za zamašćivanje filter sunđera, ne osuži se, ipak je to tanko ulje, ja ga koristim posle pranja isto.. mada nikad nisam video ona filter ulja koja se prodaju za ove svrhe u sprej-u.. pa da može da se uporedi...

#573 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 June 2012 - 19:35

Dobio free nove plocice malossi MHR,one stare se raspale skroz,jedna se nekako pokrivila,ali je imala jos malo mesa,a drugu sam izvadio iz delova...
A inace do sad sam svaki vikend prao gljivu,i uvek bude prljava,a sad je nisam oprao 2 nedelje,i vec poceo da po malo guta knedle kad mu odjednom nabijem gas,i to samo ponekad(jedva primetno,ali ja primetim),i sad je skinem,kad ona puna blata,tj one masne prasine,ma jbmliga sta je...znaci radi gljiva svoj posao,evo koliko vec vozim,a on i dalje pali kao mina(vec sam i zaboravio kako se koristi kurbla :P ),ide kao vetar...ja sam prezadovoljan,samo da tako i ostane,a nadam se da hoce,do sad bi vec morao da odradim 2 generalne da je nastavio po starom tempu :lol:
Znaci celo vreme me je jebao airbox,i dalje mi nije jasno zasto,sundjer je ceo,plastika cela,ali eto,iz nekog razloga je sundjer uvek bio skoro cist,i kad ga ne cistim po nekoliko meseci,a gljivu cistim svake nedelje i uvek puna prasine...

Sad free ide kao vetar,koci u mesto...jos da padne jedno farbanje na leto,i ima da bude ko nov :lol:
A sad bi ladno mogao da se napakuje sport pro,on ceka u kutiji,ali to kad dobijem A1 kategoriju,onda keeway preuzima freejevo mesto(za svaki dan),a sa freejem mogu da se igram malo :lol:

Hvala svima na ovolikoj pomoci,bez vas nista ne bih uradio :P
Pozdrav svima!

#574 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 17 June 2012 - 01:27

Svidece ti se crvene mhr, stvarno kopaju :lol:

Airbox je i kod mene bio vesela stavka....

#575 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 July 2012 - 02:42

I idemo,nova generalna,nova sreca,danas manja sutra veca :)

Dakle do sad nisam pisao,al ajd,znaci ja sam baksuz i zalepio je odma sutradan kad sam ga pohvalio na forumu,rekao sam da je sve ok,da pali,radi ide,i onda sam iglu spustio za jedan zarez,jer mi se cinilo da po nekad hoce da proguta knedlicu(jedva i da se oseti,samo po nekad,inace je skako na zadnji),i tu sam pojeo govno :)
Isao sam da ga probam,i vozio sam ga znaci bar 2km na punom gasu,onda je odmorio neko vreme,i posle reko da ga ne mucim,i vozio sam na vrh gasa,i samo se ugasio uz zvuk grebanja na samom vrhu gasa...odmah sam pretpostavio sta je,smesa je na punom gasu bila savrsena(znaci svecica za bukvar),ali na vrh gasa bila verovatno siromasna smesa...i posto je jos trajala skole,kraj godine,borba za ocene(cini mi se da je to bilo na pocetku poslednje nedelje,ili pretposlednje)ja sam nastavio da ga vozim kao da se nista nije desilo(da,kad se ugasio nije hteo da upali na dugme,i na kurblu je jedva upalio,ali kad je jednom upalio posle se ponasao kao da nista nije bilo,palio i na dugme,isao najnormalnije itd).

I tako sam ga ja vozio jos nedelju-dve,znaci presao najmanje jos 150km,i za to vreme je zalepio jos 3-4 puta,jednom cak i 2min nisam mogao kurblu da mrdnem uopste(isto tako,vozio sam ga punim gasom uz brdo,i pri vrhu sam morao da popustim gas,i posle 15sec na vrhu gasa se ugasio).

I tako ga ja pre neki dan otvorim,reko samo da ga ocistim(karike nemaju razloga da se potrose,i kad zalepi jeste da ostanu tragovi na klipu,cilindru itd,ali karike sa tim nemaju veze,pa mom komsiji je falcon zalepio i to bas dobro,vozio ga jos 2000km,i kad smo ga sad skoro otvorili zazot na karikama je bio 0.2mm,znaci kao nov).
Nisam slikao kad sam ga otvorio,ali na donjoj karici je zazor bio tacno 0.9mm,a na gornjoj tacno 1mm.
Pravo da vam kazem,ja sam bio i zadovoljan ovim zazorom,napredujemo,pre sam za ovoliku kilometrazu radio po dve generalne,i uvek je zazor bio preko 2.5mm.
I onda cilindar pod cesmu,i prvo trljaj klip sa smirglom P400,pa onda sa P800,pa cilindar sa P400,pa sa P800,ostali su jos po neki tragovi,ali mnogo bolje nego kad sam ga otvorio,mnogo cistije,i onda izmerim zazor i na donjoj se povecao sa 0.9 na 1mm,a na gornjoj sa 1mm na 1.2mm.
I promenio sam im mesta,posto smatram da je ova gornja vise zaduzena za kompresiju ovu sa manjim zazorom sam stavio gore.

I sta sam dobio?Dobio sam da motor jos teze pali,promenio zvuk(dobio zvuk sveze sklopljene masine,kao posle generalne,valjda dok se tragovi od smirgle malo utrose),i mozda za nijansu losije vuce...

Nista,ja ga vozim i dalje,pali i na dugme i na kurblu lepo,jedino sto trazi malo gasa...i kad razvrti do kraja pocne onako po malo da stuca,jos to nije kako inace moze da bude,ali je pri kraju.

Radilica i lezajevi su,hvala bogu,netaknuti(koj sam baksuz sutra ima sve da se raspadne :D )

Evo su slike nakon ciscenja:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
To je to,znaci moram da kupim ponovo nov klip,busenje itd,jedino mi krivo sto nema RMS klipova vise(sad je na 47.8,i to je i najveci RMS klip,a meteor ima do 48.4,tako da ce moci jos nekoliko puta da se busi,ali ce morati da se stavi meteor sa debljim karikama,sa njim za nijansu losije vuce,i nekako mi nije ovako nervozan kao sa RMS-om,ali sta da se radi).
Skupljam pare,a dotle ga vozim ovako,bitno da ide.

Jedino sto mi pada na pamet je da ste bili u pravu sto se tice zicane gljive(cini mi se da je cvele rekao da gore nema,da bar 70% gore filtrira),i izgleda da dzabe i WD i sve,jednostavno propusta dosta prasine,mnogo je bolje nego sa airboxom,ali i dalje lose.

#576 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 03 July 2012 - 04:12

ajd što si tvrdoglav, tvoj je skuter ali što bacaš pare .... :) A da probaš, kad se već igraš sa jačim karikama, ako postoje, pa ih napasuješ turpijom. Kad već buđziš, buđzi do kraja, bar uštediš na klipu i honovanju, ionako posle par hiljada ide na honovanje :D

#577 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 July 2012 - 11:48

kad izmenjaš karikama mesto onda im i položaj pomeriš jer su sastavi donje i gornje karike na različitim mestim, pa ukoliko su se karike utrošile malo ovalno, jer normalno je da nije idealan krug, onda ih moraš vratiti isto tako da bi zaptivanje bilo potpuno, recimo da ukoliko ubaciš nove karike koje su idealno okrugle, treba vremena da se malo utoše, razrade i legnu u ovalnosti koje cilindar nosi, zato se i honuje cilindar,

a ukoliko samo izmenjaš mesta, onda imamo minimalno zaptivanje jer su karike ovalne u jednom luku koji se 99% NE poklapa sa ovalnostima u cilindru...

uzmimo u obzir da si šmirglao ručno, onda si malo popravio ovalnosti pa će biti 80%, dakle izmena mesta na karikama se ne radi....

I idemo,nova generalna,nova sreca,danas manja sutra veca

ova rečenica mi se sviđa :) :D

#578 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 July 2012 - 13:50

View PostBlack Adder, on 03 July 2012 - 04:12, said:

ajd što si tvrdoglav, tvoj je skuter ali što bacaš pare .... :) A da probaš, kad se već igraš sa jačim karikama, ako postoje, pa ih napasuješ turpijom. Kad već buđziš, buđzi do kraja, bar uštediš na klipu i honovanju, ionako posle par hiljada ide na honovanje :)

Bleki,pa reci mi sta da radim,ja ne znam vise sta,jedino jos da probam da kupim sundjerastu gljivu,jednostavno nema sta drugo da bude,semerinzi su stvarno vrh(jos uvek ne pokazuje nikakve znake fals vazduha),ulja trosi dosta(nategnuta uljna do kraja,litar potrosi dok kazes sex :) ),znaci jedino prasina,ja sam se nadao da ce masna zicana gljiva da filtrira dobro,i stvarno filtrira bolje,ali opet mnogo lose,a posebno sto ja nemam asfalt do kuce,makadam je nekih 400-500m i tu prolazim svakodnevno,i naravno ima prasine kolko hoces :)

A gde mogu da kupim karike?Ako ima gde odma bi ih kupio,kupio bi onda za 48.00 klip,ako treba jos malo bi ocistio cilindar(inace lepsi je mnogo uzivo,ovaj aparat od muve pravi slona,u cilindru se ni jedan ris ne oseca cak ni pod noktom,a na slikama izgleda ko da sam brusilicu gurao unutra :D ),znaci trebaju mi karike debljine 1.2mm za 47.8 ili 48.00 klip.Mada to nije trajno resenje,jer je sad sigurno i tolerancija izmedju klipa i cilindra dosta velika,jer se kod mene ne trose samo karike,nego sve u kompletu,ali kad bi nasao negde karike odma bi kupio njih i sundjerastu gljivu,ili videcu danas da probam od onog starog sundjera iz airboxa da napravim sunjer za gljivu,da probam da sasijem i da navucem preko nje,pa onda da zamastim nekim obicnim uljem(da ne razmisljam i o WD-u),pa da vidim kako ce da se ponasa,ako izdrzi bar 2000km a da se karike ne potrose znacajno onda nov klip i busenje,ako se i te nove potrose isto ko sad...pa jbg,uvijem ga u 100din i ostavim pored puta,mozda ga neko i uzme :)

EDIT:A to za karike znam,ali aj reko cisto da ne bude da sam dzabe otvarao,ma brzo one legnu na mesto,posle jedne voznje,prasina mu dodje ko smirgla i za cas se ona potrosi i legne na mesto :)

Edited by Milos'96, 03 July 2012 - 13:56.

#579 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 July 2012 - 14:09

http://shop.motobike...prod_13409.html

Nasao sam na motobike-u 47.6X1.2mm,a meni treba 47.8,kojih naravno nema...

#580 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 July 2012 - 14:20

nema, gledao sam i ja, jedino i Kompco da vidimo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users