Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#541 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 April 2012 - 22:37

Ma oce te u pm...primiri se malo dok ne skupis neku paricu pa pici dalje...ako nista drugo iskusniji si za tri cilindra :)

#542 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 April 2012 - 22:41

ma gurnuo sam ga na kraj garaze i odlucio sam da ga ne diram dok ne skupim sve delove za generalnu,otvoricu ga komplet svaki cosak cu da pregledam,da sve operem benzinom i izduvam kompresorom...jbte al nmg da verujem da vec tolike cilindre i klipove sjebem,pa kad sam ga kupio imao je 45.000km i original piaggio klip,sa piaggio zigom,a s obzirom da sam srafove jedva odvio pretpostavljam da nikad nije ni otvaran...a ja za ovo kratko vreme unistim...ma mrzi me da sad brojim klipove,cilindre,busenja... :)

Al mi krivo da menjam nove novcijate lezajeve bez trunke lufta zbog jbnih opiljaka....al jbg,takav ti je zivot...a najteze mi pada sto cu od utorka morati busom u skolu...razmisljam da rizikujem pa da idem yamahom,ali preveliki je rizik...minimalna kazna je 100.000din + zabrana polaganja i sta vec ide uz to...a s obizrom kako me krenulo...nema sanse da me ne navataju :) idi bre za te pare mogu 10 generalni da odradim i da se vozim jos 100km piaggiom :)

EDIT:A ono sa pecurkom je uspelo,nabio sam je uz malo natezanja,ali je upala,cak nisam ni seko airbox,samo sam iscupao neka tri plasticna stapica koja pridrzavaju sundjer i stala je,dodao jedno crevo koje ide iz pecurke kroz airbox,pa pravo iz jednog dela kroz ono originalno crevo od filtera do karba i doslo je negde do karba,znaci ovako nekako:
Posted Image
Znaci i to crevu mu dodje samo kao estetika,ja sam ubacio novo plasticno,znaci sad sve ide preko masne gljive,koja je oblozena masnom krpom :)

Edited by Milos'96, 12 April 2012 - 22:52.

#543 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 13 April 2012 - 00:39

Sad odmor, ali baš odmori par dana i posle počni da razmišljaš kako i zašto je do kvara došlo. Mehanika nije komplikovana ali se neki principi moraju ispoštovati, nema odokativnih metoda i rešenja. S druge strane, da dodam, ono anlasovanje bez klipa, nema efekta, nema šta da pravi vakum a i smeša je ipak, ima ulja, te se verovatno neki opiljak zalepio za blok i na većim obrtajima ga je povukao vakum prilikom transfera smeše u cilindar. Ili radi kako treba ili nemoj da radiš ako nemaš strpljenja, paušalno rešenje ima visoku cenu. Verujem da si izvukao pouku, i da ćeš vrlo brzo sklopiti svoju omiljenu mašinu. Sad se fokusiraj na jaja :), za razbijanje klipova si već majstor :)

#544 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 April 2012 - 00:51

View PostPita, on 11 April 2012 - 21:43, said:

ja bih se iskreno bojao da stavim opet cilindar na taj blok bez prethodnog rasklapanja i detaljnog čišćenja...polomljenih parčića ima negde sigurno al ih ne vidiš..

ja reko al džaba...

#545 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 April 2012 - 08:23

View PostMario, on 11 April 2012 - 21:41, said:

imao si sreće, karika ti se raspala neposredno pre nego što si ga ugasio, jednostavno se zalomila u izduvnom ili prelivnom kanalu i izdrobila u parčiće...

na tvom mestu bih ja lepo nalio blok sa benzinom i nagnuo ga da se ispere što bolje... možda je neko parče još unutra...

sad smo svi pametni, srećan uskrs.. odmori malo

#546 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 10:06

hvala,i vama takodje :)
Odmoricu malo i onda rasturam komplet blok,nema svrhe da vise gledam u karter...to mi je bar pouka,kad pukne karika odma rasturaj blok :)

Inace ja ne mogu da verujem sta se sad desilo,znaci razmisljam da mi treba nov klip,busenje itd...a imao sam 1000din u steku,busenje je 600din,i klip oko 2000din.I gledam ja malo kivija,nzm ni ja zasto,i skinem onu bocnu masku kod akululatora iz nzm ni ja kog razloga,i setim se da sam ostavio neke pare za gorivo jos kad sam ga kupio u nekoj maloj pregradici ispod akumulatora,valjda sluzi za prirucni alat,ili tako nesto,nemam pojma,otvorim i nadjem 1650din + onih 1000 znaci taman za nov klip i busenje.Jos da je ostalo nesto za lezajeve.... :) ali za to cu sam da skupim,i onda nova porudzbina za novu generalnu...po ko zna koji put :)

#547 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 12:18

Posted Image

Posted Image

El ovo ok?Ko bi reko da je obradjivano,izgleda ko fabricki,ja mislim da ce to da bude ok,nzm cemu uopste i sluzi onaj mostic,mozda bilo dosadno nekom inzenjeru pa sta kaze...daj da malo zakomplikujem zivot nekom nesrecnom korisniku :)

Edited by Milos'96, 13 April 2012 - 12:20.

#548 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 13 April 2012 - 17:13

Slobodno mozes da skratis ta pera do pola kanala.. Ne znam da li se dobija na performansama ali video sam da to rade. Valjda je manji rizik od pucanja ili tako nesto...

#549 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 18:56

A sta,el se jos nekom desavalo da mu pukne taj mostic,pa je radio isto sto i ja,ili jednostavno i kod ispravnog cilindra seku ta pera?El mislis samo ova pera gde je ovo puklo,ili oko celog cilindra,da bude sve u istoj visini?
El ovako(secem ovo crno):
Posted Image

#550 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2012 - 19:15

Desava se jbg...pisao sam ti gore u nekom postu...evo ga...tako je vozen blizu 4000km...

Posted Image

Ne moras to pero da seces...ipak taj deo daje "potporu" klipu....

Posted Image

#551 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 19:20

ok,sklopicu ga ja onda ovako,odradicu sve kako treba,nadam se da vise nece ovoliko brzo da se trosi,sad sam stavio gljivu...ona vlajda malo bolje filtrira,jos sam je i oblozio krpom...

Nego sad mi pade na pamet,ja sam je malo nakvasio uljem,a sta kad se tu ulepi prasina,kako to posle da operem?Kad nema ulja voda to lako skine,ali kad se napravi blato(prasina i ulje),sta da radim posle sa gljivom?

#552 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2012 - 19:25

El zicana ili ?? Ako je od sundjera sudomil je resenje al ako je zicana samo pranje u benzinu moze da skine te naslage...

#553 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 19:33

Zicana je...nego sad ukucam na MS zicana gljiva,i nadjem da je neko rekao da ona losije filtrira od npr sundjeraste gljive,pa el to istina?El vozi uopste neko sa ovog foruma zicanu gljivu,ali da je presao bar 5-6000km,i nakon toga proverio termogrupu?Nemoj da sve sradim i da se opet brzo pojede zbog gljive,sad gledam da bar to sredim sto bolje mogu,da ne uvlaci vise uopste prasinu...a pracu je svaki vikend u bezninu,nije to problem,samo da proverim dal je do toga,pa ako bude sve u redu posle 1000km onda cu da se malo pozabavim tim problemom,valjda ce da mi padne na pamet neko bolje resenje,ili mozda stavim sundjerastu gljivu ili tako nesto...a mozda ostavim i trajno ovako,lakse mi je da operem gljivu jednom nedeljno,nego da radim generalnu jednom nedeljno :) a i jeftinije :)

Edited by Milos'96, 13 April 2012 - 19:34.

#554 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2012 - 19:35

Nema gore pecurke od zicane :) sundjer je the best ako oces lako odrzavanje...

#555 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 19:36

Nije mi bitno odrzavanje,nego filtriranje,interesuje me kako filtrira,da mi se ne desi opet da se potrosi cilindar za kratko vreme,a do sad se sigurno zbog toga trosio,nema sta drugo...

#556 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 April 2012 - 19:37

sunđerasti filteri bolje filtriraju od žičanih..i lakše se održavaju..

#557 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2012 - 19:38

View PostMilos'96, on 13 April 2012 - 19:36, said:

Nije mi bitno odrzavanje,nego filtriranje,interesuje me kako filtrira,
Pa o tome ja i pricam-filitriranje mora da je 70% gore nego sa sundjerom...

#558 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 19:45

e jbg...znaci ne smem da je pakujem nazad posle generalne?
A kakav sundjer bi mogao da obmotam oko nje(posto estetika nije bitna,u airboxu je)?El tu ide neki specijalan ili kako,da propusnost bude velika,mogu malo i da ga namazem uljem,sundjer ce onda verovatno najveci deo prasine da uvuce,i njega mogu lako da operem kad se zaprlja,a ako nesto malo prasine prodje to ce taman gljiva da pokupi...nego nzm od cega da uzmem sundjer,el moze npr da se isece onaj za pranje kola,ili neki veliki za sudove,ili tako nesto?

#559 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 13 April 2012 - 21:54

То је картонска гљива, само што смо је прекрстили у жичану. Има она преко себе жицу, али она служи да одржи облик, не да филтрира. И оне да би филтрирале како треба морају да се мажу уљем. Постоји и специјално уље за то, али у суштини може било које.
Тако да са уљем преко картона, нема шта да пропусти, али се прља доста, јер се лепи прашина. Па онда мора често да се скида, иначе се смањује проток.

Допуна: Ја не бих секао пераја, јер је после зајебано убацити карике, јер на перајима постоји косина, да би карике лакше ушле.

#560 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 23:14

Pa i treba da se prlja,bolje ona da se prlja nego da ta prasina ide u motor :D onda ok,natopicu je lepo uljem,ali cu za svaki slucaj za pocetak i da je oblozim sundjerom cisto da eleminisem i to ako se desi da se ponovo potrose karike za kratko vreme...

A ovo za pera si u pravu,to mi nije palo na pamet,ja se i ovako namucim da ih ubacim(posto sad uopste nisam skidao blok,nego onako na licu mesta,pa je muka ziva da se namesti cilindar,moram da ga obilazim sa svih strana,stelujem da sastav bude na onom zarezu,pa ih skupljam rukama,srafcigerom itd..),a mogu da zamislim sta bi bilo bez tih peraja...tako da ona ostaju...

Sutra ja rasturam komplet freeja,sve cu lepo da ocistim,i nek saceka da dobijem sve delove za generalnu,i onda polako u sklapanje...

Hvala svima i pozdrav!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users