Znaci ovo je neverovatno,poceo sam da se zezam sa njim jutros oko 10,i sad sam usao u kucu.
Znaci prvo sam stavio serijski cilindar,upalio motor,lepo je radio,i samo onaj zvuk krljanja,ja ga odma ugasim,otvorim,opet ista prica...karika pukla,obe zalepile,istopio se klip sa strane na 3 mesta,a znaci nije ni radnu temperaturu postigao...pretpostavio sam da je ostao neki opiljak,nemoguce da tek tako puknu karike jer je pre toga radio normalno taj cilindar.
Onda se setim da imam jedan potpuno nov,nikad montiran klip 40.8mm,uzmem njega,i odnesem kod strugara da mi razbusi ovaj cilindar.Kaze dodji za sat vremena.Ja dodjem kuci,za to vreme montiram one plastike oko volana,popravi sirenu,odsecem visak sa onog malossi sport cilindra(lepo sam ga uradio,onda sam i onim kamenom za busilicu malo oborio ivice,ma ko fabricki

), i odem da uzmem cilindar,lepo ga uradio,zazor nisma merio spijunom,ali je jedva vidjiv,ma nova termogrupa.
Onda uzmem i baterijsku lampu,i gledam po bloku da nije ostao jos neki opiljak(pre toga sam neke izvadio,bili su na pocetku,kod cilindra),i verglao sam dugo bez klipa(prikacio na veliki akumulator),ako je nesto ostalo da ga istera,i gledao za to vreme lampom,ma nema nigde nicega.
Nista,namestim termogrupu,upalio odma,ma radi kao satic,nista ne zvecka,nikakvih zvukova nema,pali cim pomislim na dugme(znaci ono samo ga dodirnem,ma cvrga mu je mnogo),i ostavim ga ja da radi 20min,pa ga ugasim,sacekam oko pola sata,i opet pusitm da odradi 20min,uz to sam napravio i malo jacu smesu...ma sve po PSu.
Onda uzmem i ubacim pecurku u airbox,pecurku sam malo i uljem premazao,cisto da malo bolej filtrita,i onda je oblozio krpom,znaci airbox je cisto radi estetike,i malo zbog zvuka,stavio sam da sav vazduh uvlaci preo gljive,probao sam i da zatvorim rukama gljivu i odma se gasi motor,znaci ne vuce ni fals ni nista.
I onda reko da ga probam malo,krenem polako,malim gasom,spustim se niz jednu ogromu nizbrdicu,znaic vec sam otisao oko 1km od kuce,on radi odlicno,ukljucim se na glavni put,malo mu zavrnem jaci gas,on odma lepo povuko,i samo opet onaj zvuk krljanja,i ugasi se.I naranvo nema boga da vise upali,i onda guraj nazad kuci,znaci nisam mogao da dodjem do vazduha,20 puta sam odmarao uz tu uzbrdicu,a on tezak...ma preseo mi dan,uterao sam ga na kraj garaze i ne diram ga vise.
Znaci sigurno ostao jos neki opiljak,negde se zavuko,i cim je otisao u malo vece obrtaje on ispao i otiso u cilindar.
A da,i kivija sam juce ureko,njemu se probusila guma,znaci ni on vise nije ispravan,samo jos yamaha ostala,a s njom mogu samo da se hebem,nema nikakav prtljaznik ni nista,ne mogu cak ni kesu za guvernalu da zakacim,a uz to trosi ko tenk...
Ma nema,kad nesto krene uz qrac ono ide do kraja...znaci danas unistene 2 termogrupe,a za 2 dana unistene 3,znaci neko bi se s tim vozio 100.000km,a ja nisam ni 10 preso...znaci ne gine mi rasturanje masine,ne smem vise da stavljam nove termogrupe,on teko moze opet lepo da radi i da me ostavi negde kad mi najvise treba,a lezajevi su novi,jbg,a ako rasturam opet moram da kupujem nove...ma u utorak idem da izvadim L tablicu ako mogu za yamahu,da nju malo vozim,on nek malo odmori,pa kad skupim malo dobre volje da ga otvorim komplet,nema druge...
Edited by Black Adder, 13 April 2012 - 00:32.
admin: Mišo, saosećam sa tvojim bolom ali molim te pripazi na rečnik