Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#521 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 21:33

@Mario,sad sam video tvoj post....kako bre 0.5mm???Ja sam mislio da je sve do 1mm sasvim normalno,e vec preko toga...ma vozio sam ja i sa 2.7mm,tako da mi je ovo jos bilo u ok stanju :) al jbg,sranja se desavaju,na greskama se uci,mada ja sutra pakujem serijski sa oko 2mm zazora... :) taman da s njim proverim da nije negde ostalno neko parcence,necu valjda sa sport pro da proveravam,da se njemu ovo desilo verovatno bih mogao samo da ga bacim.

A sad posto me cvele malo oraspolozio,interesuje me kako mogu parcici da prolaze izmedju klipa i cilindra i gore i dole,a da nema tragova ni na klipu,ni na cilindru,a i ti parcici nisu istopljeni ili tako nesto,i dalje su sirine 1.5mm itd...tj to vazi za one u karteru,ovi gore su vec istopljeni,ali opet mi ne ulazi u glavu kako bre :D jedino ako mozda udje parce u neki kanal,pa kad se klip spusti on ode gore...nzm nije mi jasno...

EDIT:Znaci ostalo jos da naturpijam neki cilindar i mogu da budem tuner,valjda sam do sad ispunio normu sto se tice unistenih cilindra i klipova :D

Edited by Milos'96, 11 April 2012 - 21:35.

#522 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 11 April 2012 - 21:41

Ha ...protrcali parcici kroz prelive...

#523 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2012 - 21:41

imao si sreće, karika ti se raspala neposredno pre nego što si ga ugasio, jednostavno se zalomila u izduvnom ili prelivnom kanalu i izdrobila u parčiće...

na tvom mestu bih ja lepo nalio blok sa benzinom i nagnuo ga da se ispere što bolje... možda je neko parče još unutra...

#524 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 April 2012 - 21:43

ja bih se iskreno bojao da stavim opet cilindar na taj blok bez prethodnog rasklapanja i detaljnog čišćenja...polomljenih parčića ima negde sigurno al ih ne vidiš..

#525 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2012 - 21:49

nemoj sklapati sa tim potrošenim karikama, daj majke ti kupi nove serijske karike i tako spakuj..

#526 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 April 2012 - 21:51

stvarno je nedokazan...samo čekam kad će nešto po*ebati!!

#527 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 21:51

Danas sam sigurno bar 10min obrtao radilicu,glado po svim coskovima,i nisam nista primetio,a zato i stavljam ovaj serijski,i on je sjeban totalno,zreo za specijalu,tako da i ako je ostlao neko parce jedino sto moze da se desi je da moram da ga guram do kuce,a mislim da ne moze da strada nista osim cilindra ako je ostalo neko parce.A i ako je ostalo to ce da se cuje cim upalim motor,ne verujem bas da ce da bude sve normalno,i onda samo odjednom u voznji da odnekud ispliva to parce :D gde god da je valjda ce da ispadne pri prvom paljenju...

#528 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 21:55

Ma ko ce da kupuje nove karike kad je potrebna specijala,zbog nedelju dana,a i skupljam pare da odradim specijalu za malossi sport,taj serijski ce da bude samo za prvu pomoc,da ne idem peske...ma muke su kad imas samo jedan motor koji smes da vozis,secam se pre kad se bilo sta pokvari nigde ne zurim,imao sam uvek jos 2 ispravna skutera,a sad samo njega smem da vozim,i samo gledam da ga prikrpim da sledeci dan ne idem peske :D

#529 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2012 - 21:56

koji si ti buntovnik, stvarno si zaslužio sve te malere koji ti se dešavaju... aj malo po pravilima, nemoraš sve baš glavom kroz zid... ako ti polomi tu kariku od serijale, može da uleti parče u ležaj donje pesnice na radilici... oš da ti pustim slike, sad baš generališem jednog sym-a koji je tako prošao...

#530 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 21:59

auuuu,da nije i sad uletelo parce?Ja sam prvoerio i nema nikakvog lufta,klipnjaca normalno fungcionise,aj pusti slike ako su ti pri ruci,bas me interesuje :D pa ja kolko znam u lezaj donje pesnice nema gde da se zavuce,ja nzm kako do njega i ulje dopire,a kamoli karika...jbmga,razmisljam jos sta da radim,novu kariku necu sigurno da kupujem,jedino sad razmisljam da stavim sport pro,al to mi rizicno,sta ako je ostalo neko parce,a i da ne potrosim klip jos vise...

#531 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 11 April 2012 - 22:07

Ти ниси баш сав свој.. Остави тај фрее и вози се са кивијем и 125цом.

#532 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 22:13

ih,vozio bih se ja,ali zakon me u tome sprecava :D

Pa ajde,sta sad da radim,kako da ga sredim da ide,a da ne ulazem,i ne rizikujem da sjebem sport pro?Jedino da napakujem serijski KIT,meni nista drugo ne pada na pamet,ili da idem peske...mislim da cu ipak da izaberem ono prvo,mogu mozda da vidim malo smirglom da oborim ivice karika,cisto da ne mogu tako lako da zapnu...

A kad odradim specijalu el cu morati da obaram ivice kanala na malossiju?Moguce da je zato i zapela,jer sam ga vec busio na 40.4,a kanaili nisu dirani,i verovatno su ostali ostri...a kad sam ga kupio znam da mi je zoksi malo oborio ivice,ali kad sam ga busio verovatno sam taj oboren sloj skinuo i ostali su ostri kanali i zato je sad i zakacio...
Sa cim to da oborim,s obzirom da nemam biax?

#533 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2012 - 22:15

pustiću ti sutra slike, moram poslikati u radionici sve, sad jbm, ga da li je zbog toga propao ležaj u radilici ili nije, u svakom slučaju kod sym-a ima nešto malo mesta po stranama klipnjače....

tražim ono gde malossi preporučuje menjanje karike ukoliko prebaci zazor 0,5mm ali ne mogu da nađem, u nekoj malossi knjizi sam pročitao, ali ne mogu da se setim u kojoj...

EDIT posle bušenja treba da se obore ivice kanala... na novom cilindru ne treba, to je u fabrici odrađeno... i ne treba ti biax za to je dovoljna i mala polukružna turpija

#534 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 22:18

Ma ok nije bitno,nemoj da slikas i da trazis,to za 0.5mm ti verujem,a za klipnjacu sam cisto hteo da vidim slike iz radoznalosti,reko ako su ti u kompu,nema potrebe da slikas :D

A ovo za karike...pa znaci ja bi ovim tempom morao da svakih 2-3dana da menjam karike :D

#535 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2012 - 22:19

karike bi trebalo da se menjaju na 5000-10000 ako je sve ok

#536 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2012 - 22:30

Ih kad bi ja mogao sa njim da predjem 5000 da nista ne pipam...al nema teorije...ne mogu ni 500 da predjem bez problema...a prosli put kad sam promenio radilicu,lezajeve,uradio specijalu itd...ma sve po PSu,mislio sam sad sam miran jos dugo,zazor bio 0.15mm,sve predihtovano,prirubnica zamenjena...znaci bas sam se potrudio,i kad se posle manje od 1000km potrosio na 2.2mm...samo gledam da ide od danas do sutra,pa kako tako,vise mi i nije nesto posebno stalo do njega,kivija bre nisam pipao otkad sam ga kupio,jedino sam gumu krpio pre 2 nedelje i to je sve,nikakva ulaganja ni nista,a dobio ga za 280e,a ovde ako sve stavim na papir ispadne oko 1200e i opet imam neovejanu krsinu s kojom ne mogu da sastavim ni 500km a da ne provedem bar 6 sati sa masnim rukama do laktova,da mi generalna bude kao odlazak na pumpu itd...pa bukvalno od generalne do generalne ne stignem ni pola litra ulja da potrosim...jbm ti takav motor,kod kivija nisam nikad cak ni promenio ulje,jos vozim sa onim koje sam dobio uz njega,a uz to trosi oko 3X manje od ovog sranjceta...

#537 Ron0n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoMacedonia
  • VozimBaotian BT49 tuned by Ron0n

Posted 12 April 2012 - 08:17

A jer imas taj keeway jos? Mozda je vreme da migriras malo na ta masina mm?

#538 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 April 2012 - 09:18

Ma imam,i njega,i yamahu 125,samo je problem sto ne smem jos da ih vozim,mada cu da vidim ovih dana da uzmem L tablicu na yamahu,ali to je samo 25 dana,a mogu da polazem tek 26. avgusta ove godine,pa dok polozim testove,pa dok se nadje slobodan termin za voznju...ma pre septembra nista...

A inace osmice radim bez problema,probao sam posto mi je poligon blizu,10min sam pravio osmice bez prekida,a da nijednom nisam spustio nogu,ali to sa kivijem,sa yamahom sam probao,i nema teoretske sanse,ja smotam pun,ali on opet ode u travu,ne vredi,nikako ne moze da se odradi osmica.
Ako ja uzmem L tablicu na yamahu,el cu onda morati sa njom i da polazem?I ako moram el ce da mi progledaju kroz prste,posto je osmica najteza,koliko sam ja razumeo,ali sa njom nema teoretske sanse da se uradi...

#539 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 April 2012 - 19:53

Znaci ovo je neverovatno,poceo sam da se zezam sa njim jutros oko 10,i sad sam usao u kucu.
Znaci prvo sam stavio serijski cilindar,upalio motor,lepo je radio,i samo onaj zvuk krljanja,ja ga odma ugasim,otvorim,opet ista prica...karika pukla,obe zalepile,istopio se klip sa strane na 3 mesta,a znaci nije ni radnu temperaturu postigao...pretpostavio sam da je ostao neki opiljak,nemoguce da tek tako puknu karike jer je pre toga radio normalno taj cilindar.
Onda se setim da imam jedan potpuno nov,nikad montiran klip 40.8mm,uzmem njega,i odnesem kod strugara da mi razbusi ovaj cilindar.Kaze dodji za sat vremena.Ja dodjem kuci,za to vreme montiram one plastike oko volana,popravi sirenu,odsecem visak sa onog malossi sport cilindra(lepo sam ga uradio,onda sam i onim kamenom za busilicu malo oborio ivice,ma ko fabricki :) ), i odem da uzmem cilindar,lepo ga uradio,zazor nisma merio spijunom,ali je jedva vidjiv,ma nova termogrupa.

Onda uzmem i baterijsku lampu,i gledam po bloku da nije ostao jos neki opiljak(pre toga sam neke izvadio,bili su na pocetku,kod cilindra),i verglao sam dugo bez klipa(prikacio na veliki akumulator),ako je nesto ostalo da ga istera,i gledao za to vreme lampom,ma nema nigde nicega.

Nista,namestim termogrupu,upalio odma,ma radi kao satic,nista ne zvecka,nikakvih zvukova nema,pali cim pomislim na dugme(znaci ono samo ga dodirnem,ma cvrga mu je mnogo),i ostavim ga ja da radi 20min,pa ga ugasim,sacekam oko pola sata,i opet pusitm da odradi 20min,uz to sam napravio i malo jacu smesu...ma sve po PSu.

Onda uzmem i ubacim pecurku u airbox,pecurku sam malo i uljem premazao,cisto da malo bolej filtrita,i onda je oblozio krpom,znaci airbox je cisto radi estetike,i malo zbog zvuka,stavio sam da sav vazduh uvlaci preo gljive,probao sam i da zatvorim rukama gljivu i odma se gasi motor,znaci ne vuce ni fals ni nista.

I onda reko da ga probam malo,krenem polako,malim gasom,spustim se niz jednu ogromu nizbrdicu,znaic vec sam otisao oko 1km od kuce,on radi odlicno,ukljucim se na glavni put,malo mu zavrnem jaci gas,on odma lepo povuko,i samo opet onaj zvuk krljanja,i ugasi se.I naranvo nema boga da vise upali,i onda guraj nazad kuci,znaci nisam mogao da dodjem do vazduha,20 puta sam odmarao uz tu uzbrdicu,a on tezak...ma preseo mi dan,uterao sam ga na kraj garaze i ne diram ga vise.

Znaci sigurno ostao jos neki opiljak,negde se zavuko,i cim je otisao u malo vece obrtaje on ispao i otiso u cilindar.

A da,i kivija sam juce ureko,njemu se probusila guma,znaci ni on vise nije ispravan,samo jos yamaha ostala,a s njom mogu samo da se hebem,nema nikakav prtljaznik ni nista,ne mogu cak ni kesu za guvernalu da zakacim,a uz to trosi ko tenk...

Ma nema,kad nesto krene uz qrac ono ide do kraja...znaci danas unistene 2 termogrupe,a za 2 dana unistene 3,znaci neko bi se s tim vozio 100.000km,a ja nisam ni 10 preso...znaci ne gine mi rasturanje masine,ne smem vise da stavljam nove termogrupe,on teko moze opet lepo da radi i da me ostavi negde kad mi najvise treba,a lezajevi su novi,jbg,a ako rasturam opet moram da kupujem nove...ma u utorak idem da izvadim L tablicu ako mogu za yamahu,da nju malo vozim,on nek malo odmori,pa kad skupim malo dobre volje da ga otvorim komplet,nema druge...

Edited by Black Adder, 13 April 2012 - 00:32.
admin: Mišo, saosećam sa tvojim bolom ali molim te pripazi na rečnik

#540 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 April 2012 - 22:17

View PostMilos'96, on 11 April 2012 - 21:51, said:

Danas sam sigurno bar 10min obrtao radilicu,glado po svim coskovima,i nisam nista primetio,a zato i stavljam ovaj serijski,i on je sjeban totalno,zreo za specijalu,tako da i ako je ostlao neko parce jedino sto moze da se desi je da moram da ga guram do kuce,a mislim da ne moze da strada nista osim cilindra ako je ostalo neko parce.A i ako je ostalo to ce da se cuje cim upalim motor,ne verujem bas da ce da bude sve normalno,i onda samo odjednom u voznji da odnekud ispliva to parce :) gde god da je valjda ce da ispadne pri prvom paljenju...

xaxaxa,sad prelistavam malo i nmg da verujem koj sam ja baksuz,juce sam napisao ovo,i danas se upravo to desi xaxaxaxa ma za krivu vrbu da se uvatim ima da se ispravi...napisem i kako kivija ne pipam,samo pali i vozi,i danas vidim legla guma....znaci neverovatno....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users