Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#381 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 September 2011 - 18:22

Pa koja bre losa kompresija kad je slozen pre 500km?Nov klip stavljen i cilindar je honovan,izvuceni su svi risevi,ali je ostao u granicama tolerancije,tako da bi to trebalo da bude ok,a i on kad upali ide super...

Nego sad i na kurblu mnogo tesko pali...znaci umetnost je upaliti ga,po 10min morma da ga kurblam,ali kad upali ide normalno...ja mislim da je nesto do goriva,ali sta??

#382 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 September 2011 - 21:22

jer dobija gorivo na vreme, kako radi vakumski ventil ?

jer 9-ka svećica sa dugačkim navojem ok za taj setup ? jesi probao 8 ili 7, po nekoj logici piaggio na dugom navoju više hladi elektrodu nego npr mina na kratkom, pa je 9-ka kod tebe hladnija nego 9-ka u nekom mina setupu ?

#383 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 September 2011 - 22:03

Nisma probao hladniju,ali nikad nisam proboa ni neku drugu,a pre je sa 9kom pali na dodir u sred zime...vakum ventil je ok,cim zakurblam pusit pun mlaz...nzm stvarno sta moze da bude,ne verujem da je do struje,on onako na kurblu prvo bez gasa upali na 1sec pa se ugasi,pa malo dodam gasa,pa opet malo upali pa se ugasi,i sve tkao moram po malo da dodajem dok ne sastavi,a ako odma npr dam pola gasa,ili pun mogu do ujutru da kurblam nista...a kurbla je dosta tvrda,ne verujem da je do kompresije...

PS:ona RMS bobina vec crkla kod onog freeja,danas sam ga sa mojim freejem doslepao do kuce,uz ogromnu uzbrdicu moj free izvuce i mene(oko 90kg)+onaj free(free ima 91kg,plus gorivo,ulje,nesto alata itd znaci 100kg)i plus drug na onom freeju(oko 60-70kg)i uz jendu ogromnu uzbrdicu smo pratili jednog samog na piaggio NRGu...znaci stvarno sam prezadovoljan kako ide,jedino me to paljenje malo nervira(tj malo vise :D )

#384 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 18 September 2011 - 00:27

Ako je posle "čačkanja" lamela stanje još gore, ja bih tu zamenio lamele ili ceo usisni ventil. Posle intervencije stanje se promenilo, te sam mišljenja da u tom grmu leži zec. Skini sa ovog što si došlepovao za probu pa ćeš sigurno znati, naravno uz pristanak vlasnika.

#385 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 18 September 2011 - 01:23

Pa nije kod mene,odslepao sam ga kod njega...

Inace bas sam gledao i sad ne vidim nigde da pustaju svetlost,ali probacu da stavim one stare limene,sad su malissi karbonske...a ovu sto zeva sam skinuo i malo je savio i posle je lepo dihtovala...nzm brine me da nije kompresija,a ne skida mi se opet cilidnar,a nije ni dobro da ga skidam svaki cas...probacu sutra jos malo da se poigram sa njim,videcu da probam i da stavim onaj TNT 19mm,sa njim je turpija i na minusu na dugme palila na dodir...ako ni tad ne bude hteo onda definitivno nije do karba,pa idemo dalje :)

View PostBlack Adder, on 18 September 2011 - 00:27, said:

Ako je posle "čačkanja" lamela stanje još gore, ja bih tu zamenio lamele ili ceo usisni ventil. Posle intervencije stanje se promenilo, te sam mišljenja da u tom grmu leži zec. Skini sa ovog što si došlepovao za probu pa ćeš sigurno znati, naravno uz pristanak vlasnika.

Ma zamenio bi ja ceo motor,al se trenutno jedva krpim i za gorivo :D

#386 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 18 September 2011 - 22:24

A hebiga, onda ti ne gine otvaranje cilindra :D

#387 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 September 2011 - 22:57

manje toplotne vrednosti svećica znače toplije a ne hladnije elektrode, dakle što je manji broj on manje hladi elektrodu i veća je temperatura, što znači da je za manje kompresije manje pritiske, lakše pali i lakše sagoreva smešu izuzev ukoliko nije premala pa na punom gasu može da zalepi elektroda... dakle probaj neki broj manju svećicu ..

#388 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 00:25

Ma probacu,al necu svecicu za manju kompresiju,imam nov KIT,sad sam menjao klip i karike,nema jos ni 500km,a nije ostao bez ulja i sl,pa nzm koj mu k...inace jutros sam ga jeeedva upalio,a i kad je upalio lose je vukao,nesto trokirao,kad stanem ugasi se ako ne dodam gas itd...uglavnom nesto nije u redu...ne gine mi otvaranje cilindra,ali to sledeci vikend,nadam se da ce da izdrzi dotle,zbog skole...

El moguce da je RMS klip tolko loseg kvaliteta da za 500km odu karike ili tako nesto,el ga imao neko?A secam se kad sam ga ugradio,kurbla je baaaaas tvrda,palio na dodir,nije se gasio ni nista,kad ga zaletim i pusitm gas on bas koci motorom,a sad je sve to slabije,ili sam se ja vec naviko na to,nmp,ali cu morati da otvorim cilindar...ma to nije tolki problem,ali se najvise smorim kad pomislim da treba da odvijam auspuh,ona dva nepristupacna srafa me smore nacisto,nekad mi dodje da polupam ceo motor kad po pola sata nece da krene...kod replice i athene brate samo otkacis oprugu i iscupas auspuh,a onaj deo ostanena cilindru...al nema veze,ne skida se cilindar svaki dan :)

#389 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 19 September 2011 - 06:37

Mioše, polako, RMS uopšte nije loš kit, solidan za te novce.Ako te smaraju brezoni na cilindru, pokušaj sa nekim cevastim ključem (10 čini mi se) ili gedorom od 3/4, lako se odvijaju sa donje strane.

#390 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 September 2011 - 08:29

ja samo glasno razmišljam, da li zaista treba devetka u glavi sa dugim navojem ?? jer neko to rekao da u malossi-ju treba devetka pa se vodimo tim pravilom i ne prihvatamo nikakve promene ili šta ??

niti je malossi sport kit kome treba devetka, niti je ta situacija sa dugim navojem meni prihvatljiva..

ako motor ima snage u vožnji onda ima i kompresije, to nije sumnja, samo je pitanje koji je kompresioni odnos i da li zaista treba toliko hladnu svećicu voziti...

#391 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 10:52

Mozda ne treba devetka,ako ne resim problem kupicu neku drugu,ali me kopka kako je sa istom tom svecicom kad sam montirao KIT palio,i to sa starim anlaserom,koji je nesto strugao i mnogo sporije verglao...a sad i na kurblu rodim mecku dok ga upalim...

A za snagu mi je vec postalo sumnjivo,posto je krajnja malo opala,sad uospte nece preko 75kmh,a juce je pocoe i da stuca u voznji...otvoricu cilindar svakako da o tome vise ne razmisljam,ako nije do toga probacu drugi karb,ako i onda ne upali probacu 8icu svecicu...morma to da resim,jbs takav motor,znaci i kad je vruc ako ga ugasim i odma probam da ga upalim moram najmanje 5-6puta da ga zakurblam...a onda je i svecica i sve vrelo..

#392 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 20:14

Danas se sa drugom vracam iz skole,prvo sam ga kod skole jedva upalio,i kad je upalio jedva je isao,neka 2km je znaci na punom gasu samo trokirao i prekidao,krene da se gasi,pa opet malo krene,pa onda na punom gasu radi kao na leru,i onda probije i ide normalno,ali opet ne vuce najbolje,jednostavno nije to to...samo da izdrzi do vikenda,posle skidam termogrupu i sve cu da proverim...ovo sto je prekidao sam skoro siguran da je do struje,msm da nema sanse da tako prekida zbog goriva...e da ako nesto znaci nece vise ni da vergla,tj okrece polako bendix,ali nema brzinu cak ni da ukopca,a do akumulatora nije,one lamice se ne ugase kad zaverglam,tj ni ne oslabe...oguce da je masa,to mi jedino pada na pamet,jer da je neki prekid on nebi uopste radio...a tesko pali i kad je vreo,znaci stanem i ugasim ga posle ogromne uzbrdice sa dvoje samo da izvadim ranac iz kofera,i onda sam kurblao najmanje 5min dok nije sastavio,sve kao krene,pa se ugasi itd...

#393 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 September 2011 - 20:23

onda ipak serenda i relej, bio black u pravu... ako ne okrene i ne povuče struju da to vidiš po lampicama, a pritom je alanser nov, onda može biti samo kontakt greška na stopicama ili oštećeni kontakti u samom releju

#394 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 September 2011 - 20:36

Moguce da je ona masa losa,ne provodi dovoljno struje i ni anlaser ne moze da okrene,i varnica je slaba...moracu to da proverim,mada sam lepo zatego u petka kad sam montirao anlaser,i tad je super verglao...al to mi nije ni bitno,samo da ga sredim da on lepo pali,a za anlaser cu lako...

#395 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 September 2011 - 06:32

xaxaxaxaxa,koj naslov "drugi,onaj sto slabo pali" http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif :D

El bi mogao dellosto 17.5mm da napoji S6 sport pro i athenu racing?Razmisljam da za vikend to napakujem na ovog sto slabo pali,ali sam karb prodao,i odlucio da ostalo ipak ne prodajem za sad,pa nzm dal ce moci on to da izdrzi,i dal ce da ima istu snagu,ili bar pribliznu kao sa 19mm?I radilica ce da ostane serijska,el moze onda to da izdrzi?Bar da istera ovu sezonu,pa na zimu ako treba ubacujem motoforce radilicu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif

#396 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 September 2011 - 08:56

sve može da se sklopi, samo je pitanje kako će raditi...

karburator nije racing izvedba, 30 je klipić i slabiji atomizer, opet možeš probati da vidiš, samo oprezno,..
radilica će izdržati, samo neće gurati dovoljnu primarnu kompresiju, nema pune polutke, ovakvom cilindru treba pripremiti podlogu...

PS kad budeš sredio paljenje, izmenjaću ti naslov, dosta bre više, ne možemo da se pokupimo koji je koji free.. sve si nas zabunio http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif

#397 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 September 2011 - 10:02

Probacu sad za vikend,stavicu iglicu na najbogatije i ugusicu airbox do kraja,pa cu polako da ga otvaram dok ne bude ok smesa...ne mogu da izdrzim a da ne provozam malo turpiju :D nadam se da zbog karba i radilice necu da izgubim mnogo na perfomansama,a videcu da kupim TNT racing 21mm kad budem imao para...a oni delovi vise nisu na prodaju,jbs keewaya,nema nista lepse od naturpijane 50ice :)

EDIT:A kolika bi potrosnja trebala da bude sa takvim setupom,dizna 83(kao sad)i prigusen airbox?El nece preko 5l?

#398 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 September 2011 - 20:33

e ljudi skinuo sam cilindar i ne mogu da verujem...znaci cisti su i klip i cilidnar kao suza,nije lepio ni najmanje,smesa super,a zazor na gornjoj karici 2.7mm(DVA ZAREZ SEDAM),a na dinjoj 1.9mm...dal je ovo moguce?Kako je uospte moguce?Znaci nije lepio ni nista a potrosio se preterano...proveiro sam dovod ulja,nigde ne curi,sva crevca su u redu,a potrosio je ceo litar na 800km...

El je taj RMS klip(tj karike)toliko los da se za 800km toliko pojedu,ili je nesto do mene?Sad cu da stavim sport pro i iskljucujem uljnu pumpu,da vidim kako ce da se ponasa,a ovo neka do zime pa na zimu kupujem original malossi klip za prvu specijalu i nosim na busenje...ali me interesuje zbog cega se ovo desilo,i prosli put je bilo isto tako,samo sto je prosli put lepio,pa karike sigurno prelaze preko tih naslaga i trose se,ali sta se sad desilo kad nije lepio ni najmanje???Da mi se ne desi tako nesto i sa sport pro,el smem da ga stavim?msm nema sta,ako sam pravim mesavinu,a smesa je dobra ne vidim sta moze da mu fali...

#399 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 30 September 2011 - 21:15

Teraš na ladno, a?

#400 Boza

Član

• Normal Members