Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#21 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 February 2011 - 11:53

ja ti ne bih preporučio 12mm na sport pro kit, jer kao što kaže Mario teško je naštelovati te serijske karburatore jer su oni projektovani da rade sa 50cc serijskim cilindrom i sa serijskim airboxom i serijskim auspuhom, i to je to...Takav je i moj fabrički Gurtner 15mm, nemaš šraf za vazduh, nemaš zareze na igli itd itd...

Moja preporuka je svakako Sport pro kad naletiš na neki da nije zaklan, i uz to obavezno 19mm karb, možeš onaj Black edition 19mm phbg jer je štelovanje pesma i auspuh može ostati Trek!

A sadašnju krajnju brzinu ne bih komentarisao jer nisam siguran da li je to plafon sa freejem koji ima samo Trek, ali ovde na snimku gore što si postavio ja bih se zakleo da ne ide više od 70kmh pravih, kad zakuca po satu...

#22 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 12:07

Necu onda nista ni da uzimam,ja sam ovo hteo cisto zato sto mi se cinilo kao prilika koju ne treba propustiti,pa makar i stojao u kutiji...ali posto je poceo da se topi nista onda...a inace ovaj weber ima i sraf za smesu i iglu sa 5 zareza....

A posto je 62kmh sa TREKom maximalno,kako da izvucem bar 70-75,uz serijski cilindar?Ipak 60 moze svaki kinez bez blokada da ide...pa i vise,Mario je njegovog 4t kineza bez tuniranja,samo uz malo podesavanja sredio da ide 80kmh...

A,da,nemojte da vas buni to sto ovaj sat pokazuje tako malo,ispala mi je opruga u njemu,i dok sam je zakacio sva se izdeformisala,i prema GPSu ovaj sat pokazuje samo 1kmh vise na 50kmh...A 62kmh je maximalna po navigaciji za auto Magneo i500

EDIT:Sad vidim slike koje je perlx postavio za onaj kit...lepio je,takod a necu sigurno da ga uzimam...

#23 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 February 2011 - 12:31

Kod Perlx-a smo imali maximalnu preko 70 (72-3)
Pregledaj njegov setup, mislim da je razlika u karburatoru, mi smo stavili mikuni 16, ostalo je manje više isto

#24 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 12:37

Ali on ima i HPC radilicu i kopane kanale...a kod mene je sve serijski...

#25 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 13:58

A posot smo zakljucili da ne pali tesko zbog svecice,zbog cega to jos moze da bude?Stari free je,dok ej bio serijala,imao BR9ES,i vozio sma ga i zimi,secam se da sam g auvek palio iz kuce an daljinski,i upali odma,pa nastavi jos 2sec da vrti u prazno...a sad na dugme sanse nema da ujutru upali,ako se dobro ne secne kurbla 5-6puta nista...isto se desava sa 2 weber karba...

#26 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 14:52

View PostMilos96, on 25 February 2011 - 12:37, said:

Ali on ima i HPC radilicu i kopane kanale...a kod mene je sve serijski...
ok, za radilicu, kanali nisu kopani , malo zatupljeni. Kakav ti je saugh, jesi li ga ispitao, i jesi li siguran da ne vuče negde falš? proveri i lamelice na usisnom filteru.

#27 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 25 February 2011 - 14:58

Ako hoes jos da dignes krajnju ne gine ti multivar.

#28 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 25 February 2011 - 15:38

Tako ni meni nije hteo da upalio kad sam stavio distancer i samim tim karburator prelivao, palio je 6-7 put na kurblu...vidi da nije nesto sa karbom.

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2011 - 15:39

taj kinez ide 60 po gps-u, sat laže 20ak u plus

#30 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 15:58

Ja sam probao sa dva ista karba(weber 12mm),i sa oba je isto.
A suah original weber sam slomio kad sam radio generalnu,i posto nisam mogao da nadjem drugi jedan majstor mi je rasturio nov sauh od 4t kineza,i prepakovao moj stari u njega...probao sam ga,radi,izbacuje iglicu,ali s njim nije hteo uospte da upali,onda sam video da ona iglica na hladno nije dovoljno uvucena,pa ne otvara,i onda sam ispod sauha podmetnuo gumicu,probao sam i sa 2 gumice,ali isto je...a probao sam i ujutru kod prvog paljenja da zapusim skroz prirubnicu,ali isto nec odmah da upali...

A za fals vazduh...pa nzm ni ja...kad zapusim prirubnicu odma se gasi,airbox sam zalio silikonom...

A desava se i da na odredjenim obrtajima sam daje gas,npr idem nizbrdo,i kad dodjem do dna nece uospte da stane dok ne prikocim,kaod a drzim gas,ler mu je veliki,a kad prikocim onda se smiri i radi normalno na laeru,ali mu je i ler dosta mali...ovo se desava i na ravnom,ma uvek kad usporavam...sraf za ler sam morao skroz da zavijem da bi se odrzavao u radu....

Izgleda da nesto nisam dobro sklopio,staris emerinzi su bili skroz mokri,sigurno je vukao fals,ali ovi novi su suvi ko barut...a pre je i pored tolikog falsa na airboxu i semerinzima palio na dodir dugmeta...a sad....

#31 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 16:00

@perlx pa kako si je ti digo na skoro 80 bez multivara http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

Ta HPC radilica ne verujem da bas daje 20kmh...

EDIT:A ovi semerinzi sto sam dobio uz lezajeve nisu ni za k*** ovak kod magnet ami je jednom ispadao,bas se vidi da su jadno napravljeni...bolje da sam dao 600din vise id a sam kupio one u stage 6 pakovanju sa mnooooogo kvalitetnijim semerinzima,kao kod turpije...a inace lezajevi su isti u oba pakovanja SKF France...

#32 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 16:14

Vidi, jako je tesko dati dijanozu na daljinu. Jedna indikacija neispravnog sistema je sto ti je sraf za podesavanje ler gasa zavrnut do kraja, i kad se zagreje jako veliki gas (naravno da ce se smanjiti, veštački, kad blokiraš točak kočnicom). Da li je čist kanal za vazduh i kakva je situacija uopšte o podešenosti vazduha, da li je i on zavrnut do kraja? Pokušaj da nadješ originalni sauh (ako nemaš imam ja) za serijski karburator.
Proveri spoj prirubnice i bloka, te na kraju pregledaj stanje zaptivki na karburatoru ili zameni karburator radi probe. Po meni problem je na liniji airbox-guma karburatora-karburator-prirubnica.

#33 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 16:16

View PostMilos96, on 25 February 2011 - 16:00, said:

@perlx pa kako si je ti digo na skoro 80 bez multivara http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

Ta HPC radilica ne verujem da bas daje 20kmh...

EDIT:A ovi semerinzi sto sam dobio uz lezajeve nisu ni za k*** ovak kod magnet ami je jednom ispadao,bas se vidi da su jadno napravljeni...bolje da sam dao 600din vise id a sam kupio one u stage 6 pakovanju sa mnooooogo kvalitetnijim semerinzima,kao kod turpije...a inace lezajevi su isti u oba pakovanja SKF France...

Rdjavoj ovci runo smeta ....

#34 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 25 February 2011 - 16:19

Nisam ja ni blizu pravih 80, ali sam tu oko 70, malo jace, gps naravno. Meni radi posao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

#35 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 16:20

A ne,kad ukocim onda se skroz smire obrtaji,samo sto se ne ugasi u leru,a obrtaje digne obicno kad idem nekih 20kmh,onda bez gasa to moze da odrzava koliko hoces,i kad usporim do nekih 10kmh onda se smiri i normalno usporava i nastavlja da radi u leru.
A karb sam vec probao drugi,potpuno isto rade oba.Sraf za smesu je odvijen 2 kruga,i tako super prima gas.Kad radi u leru,i ruku stavim na prirubnicu odma se gasi,i sa gasom i bez,tako da kontam da ne vuce fals...

EDIT:@Perlx,i meni bi radilo posao malo jace od 70 po GPSu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

#36 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 16:25

Onda jedino da dodjem i vidim ... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

#37 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 16:26

Da dodjes u Smederevo da bi video zasto free trazi 5 kurblanja ujutru? http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

EDIT:Sad vidim smajlica,da znas da sam stvarno pomislio da si pio nesto http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

EDIT2:Ti imas dosta iskustva,na sta te ovo podseca,ja jednostavno nzm sta moze da bude osim fals vazduha...msm da je nemoguce da nesto nisam dobro sklipio i sl. a opet iste te prirubnice i airbox su bili i pre generalne,a jos su i semerinzi bili mokri skroz,znaci vuko je falsa kolko oces,a opet palio normalno...

Sad sam stavio i diznu 75,malo otvorio karb,ali isto...e krajnju nisam testirao,lose je vreme...ali ne ocekujem da se povecala,posot isto vuce,isto tesko pali,isto se desava da na oko 20 vuce ko da drzim gas,a kad prikocim skroz padnu obrtaji,i jedva se odrzava u radu...

#38 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 February 2011 - 16:28

Pa nije na kraj sveta, 30 km ili nesto više, to mi je manje nego do Pazove

#39 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 16:32

50km i nesto vise :)

Uostalom,logicnije bi bilo da ja dodjem kod tebe http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

Ali da probam prvo sam da resim taj problem,sta ce mi majstor kad sam ja profi(uz pomoc majstora http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif )

#40 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 February 2011 - 16:37

A el mogu negde da kupim samo semeringe,ali neke stvarno kvalitetne za freeja?Ovaj kod magneta sam promenio kad mi je ispadao,i zalepio ga lakom za nokte,tako mi je majstor rekao,ali sam kod nejga kupio opet neki isti takav,kineski od 200din...kad bi mogao da nadjem kao one u stage 6 pakovanju,stvanro su extra...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users