4
325 replies to this topic
Posted 21 April 2017 - 19:25
nije ni to presudno,nije ova vespa sad puno teza nego zip,kaj se tice same sasije izuzev tezine masine..ali dzabe lagana rama ako bude problem ju drzat na 2 kotac i u zavojima tam di mora biti..
ovo kaj sam spomenul za sebe da bi slagal,bil bi skuter za voznju po cesti,ne za stazu,tak da razlika u tezini zip vs et meni ne igra nikakvu ulogu,bitnije mi je izgled i koi mi je estetski privlacniji i pogodniji za dorade koje imam u glavi..
ovo kaj sam spomenul za sebe da bi slagal,bil bi skuter za voznju po cesti,ne za stazu,tak da razlika u tezini zip vs et meni ne igra nikakvu ulogu,bitnije mi je izgled i koi mi je estetski privlacniji i pogodniji za dorade koje imam u glavi..
Posted 22 April 2017 - 19:11
jos malo danas sitnice neke poslozene..dekl izbusen jos da se bolje hladi prijenos..
pa iznutra jos neke prepreke iskasapljene
jos sam malo uoblicil ovaj dio koi smeta za naginjanje po zavojima,iznad zvona
ovak sad to izgleda na skuteru,zanemarite pohabanu farbu,ide na farbanje cijeli skuter pa tak i deklo..
osjeti se kad skuter radi da fino puse kroz rupe tak da bude veca cirkulacija zraka i niza temp svakak..
pa iznutra jos neke prepreke iskasapljene
jos sam malo uoblicil ovaj dio koi smeta za naginjanje po zavojima,iznad zvona
ovak sad to izgleda na skuteru,zanemarite pohabanu farbu,ide na farbanje cijeli skuter pa tak i deklo..
osjeti se kad skuter radi da fino puse kroz rupe tak da bude veca cirkulacija zraka i niza temp svakak..
Posted 26 April 2017 - 10:31
jucer ufatili vremena pa sam angaziral frenda sa kedijem da utrpamo vespu i odemo ju probat na jednu ravnicu medju poljima kraj crpilista plina di prometa nema skoro uopce...
ravnica je duga oko 1km,mozda koi metar manje..
pa evo nekih utisaka..
nakon 2-3 voznje gore dolje po ravnici i privikavanja na skuter,postaje pravi fun bike i vozil bi se cijeli dan na njemu haha..
snage od pocetka do kraja u izobilju,nema pada okretaja ili prevrtavanja,kak krene tak vrti do kraja
po osjecaju bi rekel da mu fali jos okretaja..
nisam bas zadovoljan sa ovom cukom,obrtaji variraji drasticno,padnu pa se dignu mada motor radi stalno na istim obrtajima,izgleda da ne radi bas dobro na i.e. struji jebiga..
max rpm kaj je cuka zabiljezila bilo je ko 9300 ali ja to nisam videl ni jednom na cuki napisano,maks kaj sam videl bilo je oko 8000,po osjecaju tak nekak bi rekel da vrti..
hladjenje radi dobro,masina opcenito ko vurica,nema ispucavanja iz auspuha na pustanje gasa nakon tjeranja pun gas..
amortizeri odlicno rade poso mada ih nisam nekaj ustelaval posebno..
nabro sam tam 145 po gps,da imam vise mjesta,nabral bi jos vise,al pustam gas i pocinjem kocit prije vremena posto taman dolazim pred zavoj od 90° iz kojeg uvijek moze naic neko vozilo koje ne vidis,a i zato jer mi se ne riskiraju padovi ni slicni ekscesi
0-103 po gps ima 6 sec.,al gubim mozda i sekundu na startu jer makar se nagnem cijeli na volan opet me podigne pa moram pustit gas da se malo smiri pa onda odvalit..
uglavnom za daljnje stelanje i probu isli budemo na stazu,drugdi je nemoguce..
ravnica je duga oko 1km,mozda koi metar manje..
pa evo nekih utisaka..
nakon 2-3 voznje gore dolje po ravnici i privikavanja na skuter,postaje pravi fun bike i vozil bi se cijeli dan na njemu haha..
snage od pocetka do kraja u izobilju,nema pada okretaja ili prevrtavanja,kak krene tak vrti do kraja
po osjecaju bi rekel da mu fali jos okretaja..
nisam bas zadovoljan sa ovom cukom,obrtaji variraji drasticno,padnu pa se dignu mada motor radi stalno na istim obrtajima,izgleda da ne radi bas dobro na i.e. struji jebiga..
max rpm kaj je cuka zabiljezila bilo je ko 9300 ali ja to nisam videl ni jednom na cuki napisano,maks kaj sam videl bilo je oko 8000,po osjecaju tak nekak bi rekel da vrti..
hladjenje radi dobro,masina opcenito ko vurica,nema ispucavanja iz auspuha na pustanje gasa nakon tjeranja pun gas..
amortizeri odlicno rade poso mada ih nisam nekaj ustelaval posebno..
nabro sam tam 145 po gps,da imam vise mjesta,nabral bi jos vise,al pustam gas i pocinjem kocit prije vremena posto taman dolazim pred zavoj od 90° iz kojeg uvijek moze naic neko vozilo koje ne vidis,a i zato jer mi se ne riskiraju padovi ni slicni ekscesi
0-103 po gps ima 6 sec.,al gubim mozda i sekundu na startu jer makar se nagnem cijeli na volan opet me podigne pa moram pustit gas da se malo smiri pa onda odvalit..
uglavnom za daljnje stelanje i probu isli budemo na stazu,drugdi je nemoguce..
Posted 26 April 2017 - 12:37
Ludilo, bas bih voleo da ju zajasim, mora da ti se ne skida kez sa lica dok ju teras.
Ovo sto pricas da gubis na startu... To se meni desavalo na Tajfunu kad sam ga tek slozio. Iako se ceo nabacim na korman, ako zavrnem gas propne se i hoce da me zbaci preko ledja. A pritom sam na Tajfunu izmerio nesto izmedju 7 i 8 sekundi do 100. Mogu da zamislim kako ovo tek ide.
Ovo sto pricas da gubis na startu... To se meni desavalo na Tajfunu kad sam ga tek slozio. Iako se ceo nabacim na korman, ako zavrnem gas propne se i hoce da me zbaci preko ledja. A pritom sam na Tajfunu izmerio nesto izmedju 7 i 8 sekundi do 100. Mogu da zamislim kako ovo tek ide.
Posted 26 April 2017 - 13:50
Aha slatke muke, nema staze gde štelovati. Ista ludnica je i sa he, u gradu ti maltene grabulje bacaju pod tocak, dok je napolju ok dok ne krene sezona traktora i radnih masina..
Cestitke za setup, majstor si.....
Cestitke za setup, majstor si.....
Posted 01 May 2017 - 13:03
vlasnik je uzel skuter u petak navecer,u subotu isprobal doma i jucer na stazi u novom marofu..
zadovoljan je uglavnom,veli da je duplo jaci i da se duplo bolje vozi i drzi na stazi..
ganjal se sa ninjom 636 i yamahom mt07 pa ga nisu mogli lovit po stazi..
kak sam vec ja rekel,on je isto osjetil da se malo manje vrti nego bi trebalo,al da na izlascima iz zavoja grize i vuce ko kamion,momenta kolko oces..
sljedeci vikend idem do njega da isprobamo jos par setova rolica da taj prijenos ustelamo..
zaboravil sam stavit sliku kak je zatvoren dio di je bila standard vodena pumpa
usput sam otvoril jedan krepani ecu,otvaranje je bilo nasilno i polomil sam plocu,al sad znam za sljedeci put kak ga otvorit bez da nekaj sjebem
zadovoljan je uglavnom,veli da je duplo jaci i da se duplo bolje vozi i drzi na stazi..
ganjal se sa ninjom 636 i yamahom mt07 pa ga nisu mogli lovit po stazi..
kak sam vec ja rekel,on je isto osjetil da se malo manje vrti nego bi trebalo,al da na izlascima iz zavoja grize i vuce ko kamion,momenta kolko oces..
sljedeci vikend idem do njega da isprobamo jos par setova rolica da taj prijenos ustelamo..
zaboravil sam stavit sliku kak je zatvoren dio di je bila standard vodena pumpa
usput sam otvoril jedan krepani ecu,otvaranje je bilo nasilno i polomil sam plocu,al sad znam za sljedeci put kak ga otvorit bez da nekaj sjebem
Posted 01 May 2017 - 14:16
ko i obicno,uvijek nest zaboravim napisat ..
uglavnom spomenuti zelioni disk treba stici ovaj tjedan,na putu je..
nisu ga imali dugo na stanju,cekamo ga vec skoro 3 mj..
uz to su narucene i malossi zlatne plocice..
vlasnik je narucil i radialne kocione pumpice tak da sve zajedno bi trebalo radit dobar poso..
vise info o disku sa slikama kad stigne..
uglavnom spomenuti zelioni disk treba stici ovaj tjedan,na putu je..
nisu ga imali dugo na stanju,cekamo ga vec skoro 3 mj..
uz to su narucene i malossi zlatne plocice..
vlasnik je narucil i radialne kocione pumpice tak da sve zajedno bi trebalo radit dobar poso..
vise info o disku sa slikama kad stigne..
Posted 02 May 2017 - 23:09
Egzotične stvari nabavljaš moram priznati...
Posted 03 May 2017 - 06:26
Od kog proizvođača si uzimao ? Koliko boli ?
Posted 03 May 2017 - 09:54
kinesko nest,to je vlasnik motora uzimal..nije neka lova pa budemo vidli kak se ponasa
Posted 09 May 2017 - 21:57
radilo se nest za vikend po vespi..
montiran disk,plocice i radialne pumpice..
pumpice sam zaboravil slikat,bilo je malo igranja oko odzracivanja ali rijesilo se i to..za tolko para kolko su kostale rade vrlo dobro,serijske se nemru ni usporedjivat sa ovima..
bacena je u filer i kasnije pofarbana (taj dio nisam ja radil)..
ispala je dobro,mada kombinacija boja nije bas po mom ukusu
narucene su nove slik gume i jos set kisnih,isto tak kupljene su jos 2 felge pa da oba seta guma budi na svojim felgama
montiran disk,plocice i radialne pumpice..
pumpice sam zaboravil slikat,bilo je malo igranja oko odzracivanja ali rijesilo se i to..za tolko para kolko su kostale rade vrlo dobro,serijske se nemru ni usporedjivat sa ovima..
bacena je u filer i kasnije pofarbana (taj dio nisam ja radil)..
ispala je dobro,mada kombinacija boja nije bas po mom ukusu
narucene su nove slik gume i jos set kisnih,isto tak kupljene su jos 2 felge pa da oba seta guma budi na svojim felgama
Posted 10 May 2017 - 05:50
Ova drecava nije ni po mom ukusu. Nekako mi zaostala u 90-tim. Ali kako predrkano izgleda ona slika prednjeg tocka sa amortom i diskom... Nemam reci
Posted 21 May 2017 - 11:26
Pravi mali pakleni stroj...👌
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 21 May 2017 - 12:35
Neon zeleni, kako se ne mirim sa ovim bojama, al ne pitam se ja, pa može na pivu slobodno.. bitno da prži agregat
Posted 21 May 2017 - 13:00
Meni se baš sviđa, pravi rejserski. Nikad nebi reko da je vespa
26 user(s) are reading this topic
0 members, 26 guests, 0 anonymous users