Jump to content

gilera runner 125sp

72 replies to this topic

#21 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 December 2016 - 12:41

Ipak si resio ostaviti klasicnu vodenu pumpu, nisi razmisljao o prelasku na elektricnu mozda?

Jako pedantno i postupno, samo napred!

#22 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 21 December 2016 - 13:03

Biti ce elektricna, mada sam razmisljao da ostavim i ovu, posto cu imat i uljnu pumpu gore da nemoram mjesavinu slagat, ili cu ostavit samo osovinu bez impelera, jos nisam 100% odlucio :)
Hvala! Zato se i radi preko zime kad ima vremena, da sve bude kako treba :)

#23 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 27 December 2016 - 14:19

stigo deda mraz :D

Attached File  2016-12-27 14.05.22.jpg   1.46MB   30 downloads
Attached File  2016-12-27 14.04.14.jpg   1.38MB   30 downloads

novi Proxx klip za PM kit, B velicina, 2/100 veci od A, kvaliteta na nivou, nemogu ga prestat gledat :D
polini semerinzi radilice sa telonskim rubom, probao sam ih stavit na radilicu, i moram rec da se poprilicno lagano okrecu,bez puno otpora, unutarnji rub semeringa je osjetno tvrđi od obicnog corteco semeringa..
te ostale sitnice, dihtunzi i poklopac zadnje osovine :)

#24 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 28 December 2016 - 17:10

e ovako, zanima me sljedece ako mi netko moze pomoc, imam doma ovaj sat, kupljen je bez senzora, pa neznam koje su mu mogucnosti i sto sve mjeri,tj.kakve sve senzore ima, pa bi me zanimalo ako netko slucajno ima takav, kakve su mu mogucnosti, dali je dobar, i dali vrijedi 120-130eura koliko kosta novi...posto mi se bas ne isplati kupovati senzore jer ispada dosta skupo, ako je dokazano dobar, uzeo bi takav novi da ga stavim umjesto originalnog runnerovog...
Attached File  2016-12-28 16.58.38.jpg   1.07MB   20 downloads

#25 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 December 2016 - 18:03

Svidjaju mi se pokloni, sve prave stvari, posalji dedu malo i u ove krajeve :)

Sto se tice koso sata (nije mi poznat ovaj stage digital), postoje 2 verzije, jedna radi na napon instalcije skutera, druga je iskljucivo na bateriju, takozvana race verzija. Pametnica je vrhunska, imamo testove, baci pogled ovde pa ako jos nesto treba pitaj :)

http://forum.pyrothe...ad-12v-version/

#26 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 December 2016 - 18:20

http://forum.pyrothe...-Fact---IT-70cc

#27 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 December 2016 - 18:20

#28 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 28 December 2016 - 18:25

moram se zahvalit svom dobavljacu djelova, jer da nema njega bili bi puno skuplji pokloni :)

hvala Razredni jos jednom!!
jos cu malo pricekat mozda cujem koje iskustvo iz prve ruke sa ovim stage6, uglavnom, ovaj model koji imam je isto na 12v, spaja se preko bravice na akumulator, ima kolko sam proucio isto senzore za rpm,brzinu,temperaturu..ima jos nest, ali neznam bas dovoljno engleski pa si nemogu bas najtocnije sve prevest, ali istrazit cu ja to :0takoje:

#29 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 28 December 2016 - 18:46

hvala Mario!!
znaci isti su u pravilu Koso i S6 tako da ce bit narucen novi
:0takoje:

#30 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 29 December 2016 - 15:04

narucen danas novi sat, trebo bi stic kroz desetak dana...
danas konacno skinuta masina sa skutera i djelomicno rastavljena, svi bitni djelovi su u odlicnom stanju, naravno blokovi su za zamjenu, kak je i prije navedeno..jos se dvoumim dali uzet neki bolji disk odostraga, mada i ovaj je u odlicnom stanju i jako dobro koci...tu se jos vidi i zadnja glavcina diska kak je olaksana...
Attached File  2016-12-29 14.50.11.jpg   1.24MB   31 downloads
Attached File  2016-12-29 14.48.59.jpg   1.17MB   41 downloads

evo malo i auspuha, imam PM-a i malossija, samo kaj je malossi nastradao malo, pa ga treba napuhat, pa cemo na oba isprobavat kad dode vrijeme :)
Attached File  2016-12-29 14.49.38.jpg   1.15MB   35 downloads

#31 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 December 2016 - 16:21

Auuu kako je blok pukao pa zavaren,mene bi bilo strah ovo voziti...
Pm auspuh je u dobrom stanju al je zato Malossi ubijen....

#32 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 29 December 2016 - 17:20

Ako je vario pravi varilac,var ne bi trebalo da pravi problem.
Povremeno sam pomagao zetu oko njegovog posla i video sam da delovi koje zavari(kasike na bagerima,gusenice,kotlove,mostove) budu jaci od metala od kog je napravljen deo.Bio je glavni majstor u firmi kirka suri...
izvinjavam se na off-u teme.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#33 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 29 December 2016 - 18:09

View PostPita, on 29 December 2016 - 16:21, said:

Auuu kako je blok pukao pa zavaren,mene bi bilo strah ovo voziti...
Pm auspuh je u dobrom stanju al je zato Malossi ubijen....

Varen i ojacan, i nakon zadnjeg varenja vise nije pucao jer je vrhunski zavaren kak kaze i vlayco85...
A malossi je nastradao jos kod ovog decka od kog sam ga uzeo..ali nakon napuhavanja ce bit ko novi :)

#34 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 December 2016 - 22:22

View Postvlayco85, on 29 December 2016 - 17:20, said:

Ako je vario pravi varilac,var ne bi trebalo da pravi problem.
Povremeno sam pomagao zetu oko njegovog posla i video sam da delovi koje zavari(kasike na bagerima,gusenice,kotlove,mostove) budu jaci od metala od kog je napravljen deo.Bio je glavni majstor u firmi kirka suri...
izvinjavam se na off-u teme.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da,da var bude extra jak al pukne pored vara...kako god... pu pu da ne izmalerišem!

#35 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 30 December 2016 - 16:54

Nije mi jasno kak je puklo tak na sredini bloka? Inace uvijek puca pored vara, jer je tamo materijal ostao otopljen ali ne tako jako kao sredina vara

#36 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 30 December 2016 - 19:32

svejedno ima novi blok na koi bue sastavljal masinu,ne na ovaj vareni..

#37 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 31 December 2016 - 16:34

danas usljedilo rasprešavanje blokova,rastavljeni alatom napravljenim za to, bez ikakvog nabijanja, te izvadena radilica na isti nacin,lezajevi i semerinzi su prakticki novi, ali ce ipak biti zamjenjeni...na slikama se vidi i kak su stari blokovi napravljeni, te je i na njima pjeskarena unutrasnjost kak sam najavio da cu napravit i na novima...
Attached File  2016-12-31 16.15.27.jpg   1.23MB   29 downloads
Attached File  2016-12-31 16.15.07.jpg   1.27MB   31 downloads
Attached File  2016-12-31 16.14.46.jpg   1.25MB   30 downloads
Attached File  2016-12-31 16.14.21.jpg   414.58K   30 downloads

radilica originalna piaggio 92mm u savrsenom stanju, tako da nema potrebe za stavljanjem druge, posto ce to ipak biti motor za registraciju, pa radilica sa punim polutkama nije nuzno potrebna, bar tako mislim :)
Attached File  2016-12-31 16.13.51.jpg   1.2MB   33 downloads

u nastavku se jos vidi malossi sekundar, nisam brojao zube niti mjerio da vidim razliku, napravit cu to kasnije, vidi se i da su veliki zupcanisi primara i sekundara podosta olaksani, isto tak jos jedna slika olaksane glavcine sa diskom...
Attached File  2016-12-31 16.13.06.jpg   1.13MB   30 downloads
Attached File  2016-12-31 16.13.28.jpg   1.2MB   24 downloads

#38 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 31 December 2016 - 19:00

Vrhunske stvari. Sto se tice radilice, "High (primary) Compression Crankshaft" donosi poboljsanje u smislu smanjenja volumena te direktno utice na nesmetanu putanju smese od usisa ka cilindru, bez turbulencija. Doslovno se oseti siroki powerband usisa, moment i siroka razpolozivost. Nema to veze da li je street ili race, kad je vec sve na stolu uradi do kraja. Radilica je odlicna, ja bih se poigrao sa plasticnim ili teflonskim umetcima za popunu do punog kruga, jer je dizajn ove radilice kao stvoren za to.
Blokove bi valjalo polirati kao i kompletan usis kao i difuzor karba. Pratimo te :)

#39 mako

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 44 posts
  • MestoKriževci (Cro)
  • Vozimrunner sp180

Posted 31 December 2016 - 19:41

Moram priznati da i mene malo kopka to da ostane serijska radilica, najrade bi stavio neku sa punim polutkama i da je sve slozeno kak treba, ali morat cu se malo porazgovarat sa bankovnim racunom :D a iskreno ni neznam koju bi uzeo, jer malossi radi samo radilicu sa promjerom 90mm, a u blok od SP-a ide radilica 92mm, tako da mi to opet ne odgovara, jer ostaje previse slobodnog prostora u blokovima, a sa BGM-om sam imao losa iskustva, pa nju nebi uzimao, tak da stvarno neznam kaj bi uzeo, jer je izbor puno manji nego za 50tke i nema bas previse iskustva oko radilica za 180 koja se pokazala dobrom ili boljom...
kaj se tice ovog zahvata da ugradivam teflonske umetke, malo me strah, nisam nikad tak nest radio, pa se ne smatram dovoljno strucnim za tak nest...a da nest krivo napravim, preskupo bi me mogla kostat ta proba.. :)

e sad, za blokove kolko sam u vise navrata razgovarao sa nekim majstorima i ljudima koji su radili motore za utrke, nisam dobio nikad siguran odgovor koje je bolje, dali poliranje ili fino pjeskarenje jer kazu da nije dobro ni previse polirati put goriva da se ne stvaraju kapljice zbog glatke povrsine,a kad je pjeskareno bolje se rasprsuje gorivo,ali opet svaka prepreka usporava tok smjese i stvara vrtloge, tak da ni sam neznam kaj bi... ja sam se odlucio uvijek za pjeskarenje jer trazi manje vremena, ali dapace, ako kazes da se poliranje pokazalo boljim, napravit cu to, imam vremena :0takoje:
difuzor na karbu je vec poliran :0takoje:

#40 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 31 December 2016 - 21:05

Jesi li bacio pogled na Top Racing radilice? Portugalski Jasil je u pitanju. Meni se na BB Tajfunku pokazala super. Naravno pune polutke. A cenovno je vise nego duplo jeftinija od Malossija i ostalih

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users