Jump to content

Yamaha Aerox

864 replies to this topic

#421 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 January 2018 - 19:21

Nabavljene konacno i te morini 123mm polutke. Stavljeno sa malossi remenom za fabricki prenos i ide dosta veselije u obrtaje i drzi ih gore, ne opadaju kao sa starim.
Zima pa se nije puno probavaloPosted Image

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#422 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 January 2018 - 13:43

A kakav ti je start? jel ti taj kajis izlazi do kraja u toj morini remenici?

#423 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 10 January 2018 - 14:23

View PostMiri, on 10 January 2018 - 13:43, said:

A kakav ti je start? jel ti taj kajis izlazi do kraja u toj morini remenici?
Start nije losiji sigurno, samo je mozda cak i bolji. Naravni da u startnoj poziciji nije na vrhu u zadnjim remenicama, tu ce biti sa remenom 765 od pezoa

#424 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 January 2018 - 14:30

View Postalentje, on 10 January 2018 - 14:23, said:

Start nije losiji sigurno, samo je mozda cak i bolji. Naravni da u startnoj poziciji nije na vrhu u zadnjim remenicama, tu ce biti sa remenom 765 od pezoa

Pa dobro onda, ja kad sam na kineza stavio morini sa fabrickim kajisem, nije imao lep start dok nisam stavio duzi, bio je jedno 5mm u remenici, zato pitam kako kod tebe stoji

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

#425 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 January 2018 - 14:49

Kinez u originalu nosi duži remen od minareli-ja pa to ne može da se komparira.. razmak između osovina radilice i osovine kvačila nije isti

#426 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 January 2018 - 15:00

View PostMario, on 10 January 2018 - 14:49, said:

Kinez u originalu nosi duži remen od minareli-ja pa to ne može da se komparira.. razmak između osovina radilice i osovine kvačila nije isti
Da da, znam da ima razlike u duzini remena, nisam poredio samo kazem kako je kod mene bilo xD al kontao sam da ima malo losiji start jer remen ne izlazi do kraja u remenici

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

#427 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 12:35

Ne mogu nigdje naci ko je imao multivar + 123 morini polutke na forumu. Zanima me koji bi bio najbolji remen za uzeti da dobijem max izlaznost. Znam da ide 765 od pezoa ali znamo i da razliciti proizvodjaci te mjere drugacije prave. Kao malossijev sto je svaki kraci

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

#428 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2018 - 12:41

izlaznost na variomatu ili na vrhu remenica?

#429 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 12:49

Zanima me koji se remen uopste najbolje pokazao, tj koji se inace koristi za ovu namjenu. Ima sigurno neko ko se igrao vec sa tim.

#430 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2018 - 12:58

ja iskreno nisam na minareliju, jesam na kini ali mogu ti reci da se morini 123 nesto sitno otvara vise i remen upadne dublje nego na stok mina remenicma. U takvoj kombinaciji fabricki remen izadje do vrha multivara (16x13rolnice) i krajnja je oke ali ostaju neiskoriscene visine velikih remenica jer je remen tada prekratak za tu aplikaciju. Ako pak juris jak start onda logicno trebas duzi remen.
na kina bloku umesto fabrickih 792 smo stavljali 804 ako ti to sta znaci za komparaciju, i tada kada je dobar remen u remenicama ne izlazi remen do vrha multivara na kranjoj.

Najsveziji u ovoj prici je Dacerovs sa Luna-minareli projektom, probao je puno razlicitih remena ali se iskreno ne secam koje remenice ganja, proveri u njegovoj temi.

#431 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 13:12

View PostRazredni, on 09 February 2018 - 12:58, said:

ja iskreno nisam na minareliju, jesam na kini ali mogu ti reci da se morini 123 nesto sitno otvara vise i remen upadne dublje nego na stok mina remenicma. U takvoj kombinaciji fabricki remen izadje do vrha multivara (16x13rolnice) i krajnja je oke ali ostaju neiskoriscene visine velikih remenica jer je remen tada prekratak za tu aplikaciju. Ako pak juris jak start onda logicno trebas duzi remen.
na kina bloku umesto fabrickih 792 smo stavljali 804 ako ti to sta znaci za komparaciju, i tada kada je dobar remen u remenicama ne izlazi remen do vrha multivara na kranjoj.

Najsveziji u ovoj prici je Dacerovs sa Luna-minareli projektom, probao je puno razlicitih remena ali se iskreno ne secam koje remenice ganja, proveri u njegovoj temi.
Kod mene sa morini polutkama vec na 70-75 krene dizati obrtaje dok je prije 75-80 i jos je imao snage za razvuci.

#432 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 09 February 2018 - 13:17

Ja sam sad na brzinu preleteo po njegovoj temi, i on ima polini hi speed vario sa morini 123mm remenicom i Malossi X Kevlar 746.5x16.5x30

https://svet-skutera...i/page__st__140 post 155, citaj dalje sta je radio, ne znam jel menjao kajis posle.

#433 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 13:19

View PostMiri, on 09 February 2018 - 13:17, said:

Ja sam sad na brzinu preleteo po njegovoj temi, i on ima polini hi speed vario sa morini 123mm remenicom i Malossi X Kevlar 746.5x16.5x30

https://svet-skutera...i/page__st__140 post 155, citaj dalje sta je radio, ne znam jel menjao kajis posle.
Pogledacu kasnije temu.

#434 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2018 - 14:00

View Postalentje, on 09 February 2018 - 13:12, said:

Kod mene sa morini polutkama vec na 70-75 krene dizati obrtaje dok je prije 75-80 i jos je imao snage za razvuci.

A proveri kakve su polutke, bile su i neke morini koje imaju jak var sa unutrasnje strane visoko postavljen i fakticki remen ne silazi skroz u remenice nisko a to znaci i da ne moze da izadje do vrha variomata. Ili si jos nesto menjao na prenosu kad si ugradjivao te 123mm?

brzina je subjektivna stvar, treba da se baziras na obrtajima agrgata. Stok polutke nisu linearne i ugao torqa je takav da pred kraj otvaranja polutki kanal je ravan i broj obrtaja motra tada opada jer previse brzo prebaci u krajnji stepen prenosa. Mi jurimo linearnost u ubrzanju, odnosno ciljane i uvek iste obrtaje. To je osnov da agegat pokaze pun potencijal i postignes najbolje ubrzanje i najvecu krajnju brzinu.

moguce da sa stok remenicama imas kasnije podiznje obrtaja ali se kladim da sa morinijem bez obzira sto ranije krene da podize obrtaje put koji prevalis bude mnogo kraci odnsno brze ubrzanje imas u jedinici vremena.

#435 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 14:11

View PostRazredni, on 09 February 2018 - 14:00, said:

A proveri kakve su polutke, bile su i neke morini koje imaju jak var sa unutrasnje strane visoko postavljen i fakticki remen ne silazi skroz u remenice nisko a to znaci i da ne moze da izadje do vrha variomata. Ili si jos nesto menjao na prenosu kad si ugradjivao te 123mm?

brzina je subjektivna stvar, treba da se baziras na obrtajima agrgata. Stok polutke nisu linearne i ugao torqa je takav da pred kraj otvaranja polutki kanal je ravan i broj obrtaja motra tada opada jer previse brzo prebaci u krajnji stepen prenosa. Mi jurimo linearnost u ubrzanju, odnosno ciljane i uvek iste obrtaje. To je osnov da agegat pokaze pun potencijal i postignes najbolje ubrzanje i najvecu krajnju brzinu.

moguce da sa stok remenicama imas kasnije podiznje obrtaja ali se kladim da sa morinijem bez obzira sto ranije krene da podize obrtaje put koji prevalis bude mnogo kraci odnsno brze ubrzanje imas u jedinici vremena.

U pravu si, svakako je digao obrtaje kroz ubrzanje kako sam stavio polutke, tako da bi to vjerovatno leglo kako treba sa malo tezim rolnicama. Start je agresivniji i od pocetka do kraja drzi iste obrtaje jedino se negdje na mozda 50kmh osjeti vrlo blag prelaz ali ne vise od mozda 200obr. To ce biti ok sa novim remenom i kada nabavim set rolnica.

#436 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 14:15

A i nisu bas u najboljem stanju. Ako budu jele remenje mjenjam ih. Ali za sad sam zadovoljan

#437 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 09 February 2018 - 22:10

Slabo ste vi to gledali.Dacerovs nikad nije imao morini polutku gore.Kupio je morini,ali krivu,za ditecha.
Probo je neke baotian i kina polutke i vratio se na orginal mina.
Setup prijenosa je bio i jos je: polini hi speed,mina polutke sa malossi zutim federom i remen bando 16,8x738(stvarna 752),nakon nekoliko proba,ovo je bio najbolji setup. 104gps/9600 okretaja uz odlican start

#438 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 09 February 2018 - 22:29

765 ide kais na morini i takav variomat , ja sam bio uzeo od ditecha morini 128mm prepravio sve al ne pase jer je osovina na minarelliju kraca.

#439 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 February 2018 - 22:30

View PostDamjan66, on 09 February 2018 - 22:29, said:

765 ide kais na morini i takav variomat , ja sam bio uzeo od ditecha morini 128mm prepravio sve al ne pase jer je osovina na minarelliju kraca.
Aha. Zanima me samo od kojeg proizvodjaca remen jer odstupaju dimenzije

#440 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 18 March 2018 - 23:47

Narucujem set igli za PHBG pa bi i neku centralnu. Pa me zanima dali ko zna koja je dimenzija na polutkama morini 123mm da znam koju oprugu uzeti?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users