Jump to content

Yamaha Aerox

864 replies to this topic

#501 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 May 2018 - 18:33

Posted Image

Ipak pase ova od piaggiove prirubnice, oko 21mm je unutrasnji, uljepio sam citavo kuciste okolo jer iako je novo opet je pustalo svuda.

Sastavim pa cu vidjeti kako ce raditi

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

#502 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 May 2018 - 19:11

Ne treba ulazit unutar filtera, dovoljno je na ulazu rijesit suzenje.

Ee odlicno izgleda, sad se baci na steljanje karba!

Sent from my iPhone using Tapatalk

#503 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 May 2018 - 19:48

Hahaha,to je meni palo pod ruku kad smo dacerovsu slagali usisnu lulicu.Odrezao staru ispucalu prirubnicu i uglavio u airbox :D

#504 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2018 - 20:35

View Postalentje, on 03 May 2018 - 17:10, said:

I da, dali mora suzenje ulaziti unutar filtera ili je dovoljno samo na vrhu staviti cep ili nesto, jer prirubnicu sam staru sasjekao i ne pase nikako. Napravio bi od cepa ako ne treba ulaziti odredjenu duzinu

Duža cevka ti je audio prigušivač, dok je za protok i manja već dobitna.. Mada po zakonitostima fizike brzina protoka fluida je u sprezi i sa površinom preseka cevi kao i sa dužinom

#505 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2018 - 20:42

http://www.pyrotherm...ls/fact_309.jpg

#506 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 May 2018 - 21:47

View PostMario, on 03 May 2018 - 20:35, said:

Duža cevka ti je audio prigušivač, dok je za protok i manja već dobitna.. Mada po zakonitostima fizike brzina protoka fluida je u sprezi i sa površinom preseka cevi kao i sa dužinom
Aha.

Napravio sam to suzenje i sve predihtovao. Kako sam ocistio svjecicu jos nema boju pa cu stimati glavnu kasnije.

#507 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 June 2018 - 17:14

Narucio sam malo losiji primjerak Yasunia C16 trebao bi biti tu kroz koji dan. Sredice se okolo uglavnom nema udubljenja i slicno.

Nadam se da ce sport pro dati pun potencijal za c16. :)Posted Image

#508 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 27 June 2018 - 22:54

Kako sam stavio kit tesko mi pali na anlaser, akumulator je prije bio 12v 12Ah ispod sica a sada 12v 7Ah na fabrickom mjestu. Isto pali sa oba. Dok je hladan nema sanse, malo zavergla pa zastane kad potrefi takt kompresije pa malo melje escajg unutra, a vec dok se ugrije pa malo kompresija popusti pali dobro, mada i tu na dugme malo zastane na kompresiju i upali kad krene klip ka dole. Zamjenuo sam stari zupcanik kvacila koji je bio poderan ali opet nekad na hladno zamelje i ne pali.
Dali je to normalno sa jacom kompresijom? Neznam nikoga da je imao anlaser sa kitom jacim mada bi i ja najsretniji bio kada bi izbacio komplet kvacilo nazad.

Posted Image

#509 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 July 2018 - 01:40

Tu je C16. Prvo su sve gumice nove stavljene pa montirano. Diznu sam stavio dosta vecu, mada auspuh dobija plavu boju kao da je siromasan, stelanje preciznije ide kasnije. Izbacuje ulje na top a i dole na flansni mada su mekane opruge pa vjerovatno ne dihtuje gumica skroz.

Na zadnji iz starta ide na svako dodavanje gasa, izbacio sam sajbicu kod ventilvara jer je izvrtavao prenos u sekundi, pa sada sekund slabije poteze. Najveca brzina bez natezanja pribiljezena 100-105 mjereno pored R motora. Na toj brzini se osjeti preveliko brujanje iz getribe ili nazad negdje, cesto to cujem na stock skuterima kada izvrte prenos. Dali zato ima nekakvo rjesenje, da ne ganjam jedno po jedno.

Osjeti se da je ovo vec nesto ozbiljno, snaga je tu na velikim obrtajima a tek sad vidim da je 100gps ozbiljna brzina.

O brzini ne volim previse pricati jer je dobro poznata prica da stock 50cc sa rezom ide 110-115 :D Na kraju cu potvrditi svoj gps-om da se ne gata o brzini.

Dakle samo me brine to brujanje, dali je getriba, remenice ili je to normalno, jer nije prvi out da cujem to inace u skutera, samo sto je na ovim obrtajima posebno izrazeno

Attached Files

Edited by alentje, 12 July 2018 - 01:41.

#510 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 12 July 2018 - 03:14

Normalno je to vise su obrtaji a i izvrti ti prenos brzo kod mene je to ludnica nema ni 50metara izvrti sve....mislim i ja neko resenje verovatno cu produziti prenos hah.

#511 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 July 2018 - 08:57

View PostDamjan66, on 12 July 2018 - 03:14, said:

Normalno je to vise su obrtaji a i izvrti ti prenos brzo kod mene je to ludnica nema ni 50metara izvrti sve....mislim i ja neko resenje verovatno cu produziti prenos hah.

Kod mene su morini polutke a nisam brusio blok pa nisam ni veci remen stavljao..

#512 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 July 2018 - 12:31

Problem je to kod minareli blokova, motori koji se izvrte u kraju na 10k + obrtaja razvrte zadnju remenicu bar 3x više. Teško je pronaći koja komponenta oscilira, zvono , kvačilo ili remenica... Rešenje je produžiti prenos skladno snazi motora ili ubaciti ležaj u dekli aerox-a kao što to radi Polini. Kod HE setupa je to tek žestoko izražen problem, i ima nas koji se sa time borimo godinama

#513 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 12 July 2018 - 14:53

E pa i remen kraci ti doprinosi da jos brze izvrti.

#514 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 July 2018 - 18:30

Vidjecemo za neku getribu produzenu, dok stavim duzi remen pa da vidim.

#515 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 July 2018 - 20:18

Stavljanjem duzeg remena ces tek onda skratiti prenos...

#516 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 12 July 2018 - 23:28

Proveri kako leži centralna. Hoće i ona da se pomeri i da oscilira i pravi prepoznatljiv zvuk i vibraciju.

#517 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2018 - 00:10

View Postvlayco, on 12 July 2018 - 20:18, said:

Stavljanjem duzeg remena ces tek onda skratiti prenos...
Posto su morini polutke a fabrika remen hvali bar 1cm nazad za startnu poziciju, sa dužim bi trebao i veću izlaznost na variomatu imati pa samim tim i duži prenos, ako ja ne gresim?

View PostNesa BG, on 12 July 2018 - 23:28, said:

Proveri kako leži centralna. Hoće i ona da se pomeri i da oscilira i pravi prepoznatljiv zvuk i vibraciju.
Pa neznam koji fi tačno ide za Morini polutke ali je kod mene malo tijesnija ako se dobro sjećam, moguće da je i to onda.

A pored toga me i muči spoj izmedju flandže i auspuha, ne pusta ni malo izduvnih gasova na osjecaj, na zacepljanje na topu se odmah gasi i drzi pritisak odlicno. Ali kako je prebogata smjesa izbacuje mi na flandzi nenormalno puno ulja, citav blok je umazan dole. Na semi od yasunia nisam mogao pronaci da tu fabricki ide gumica, ali ja sam ipak stavio silikonsku tu, pusta bez obzira na to. Jedino da probam bez nje ako su oni to vec tako zamislili? Evo slike od fabricke seme, a ako je neko imao C16 ako moze da mi javi kako stoji to fabricki.

Attached File  Screen Shot 2018-07-13 at 1.05.30 AM.png   188.37K   19 downloads

Jedino jos moguce su opruge dole, koje nisu fabricke nego su neke dosta mekane.

#518 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 July 2018 - 01:50

Normalno je to kod svima pusta ja sam namotao teflon jednom malo zbutao ga pregore sad sam opet namotavao kad sam sklopio novi setup i nema gajle ne curi, drugi nacin ti je O-ring da nadjes koji trpi 800C ama to malo tjeze ja sam trazio kod nas nema ovaj telfon top drzi.

#519 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2018 - 10:36

View PostDamjan66, on 13 July 2018 - 01:50, said:

Normalno je to kod svima pusta ja sam namotao teflon jednom malo zbutao ga pregore sad sam opet namotavao kad sam sklopio novi setup i nema gajle ne curi, drugi nacin ti je O-ring da nadjes koji trpi 800C ama to malo tjeze ja sam trazio kod nas nema ovaj telfon top drzi.

Aaa jesu ga i projektovali sve ga hvalim kako su na sve razmisljali, o gumicama na svakom mogucem mjestu.. vidjecu i ja teflon trakom

#520 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 July 2018 - 19:59

Svi prljaju na tom sastavu, i Roost.. bez obzira na gumice i oprugice..

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users