Jump to content

Yamaha Aerox

• This topic is locked This topic is locked
864 replies to this topic

#101 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 24 June 2017 - 01:05

Poruceno sve stize za koji dan.

Sta kazete dali da sastavljam i da napakujem postojeci zx ili da sacekam da skupim lovu za yasunia nekog?

Trenutno je masina u raspadu bukvalno, kompresije ni u prici.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#102 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 June 2017 - 05:56

Slobodno kreni sa zx-om, bar ćeš uvideti gde se nalaziš sa podešavanjima..

#103 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 24 June 2017 - 06:53

View PostMario, on 24 June 2017 - 05:56, said:

Slobodno kreni sa zx-om, bar ćeš uvideti gde se nalaziš sa podešavanjima..
Tako ce onda i biti ;). Upakovati ovo sto vec imam pa lagano, ganjam auspuh variomat vjerovatno novi jer je ovaj pohaban, kvacilo i getribu neku.

Za torque driver sam mislio onaj od motoforcea, neznam sto na SA nikad nije dostupan?

#104 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 June 2017 - 07:21

Mozes i taj a mozes i ako nadjes od nekog morini-ja 123mm, samo onda ide pug remen cca 760 duzine

#105 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 24 June 2017 - 12:40

View PostMario, on 24 June 2017 - 07:21, said:

Mozes i taj a mozes i ako nadjes od nekog morini-ja 123mm, samo onda ide pug remen cca 760 duzine
Znam taj morinijev sa se moze napakovati, vidjeti cu ako izleti svakako

#106 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 30 June 2017 - 00:21

I danas procuri vodena pumpa, to sam i ocekivao kad sam uzeo motor. Posao danas u radnju i uzmem dva lezaja i semering, neznam sta je u pitanju ali cijena jednog lezaja je bila 0.25e.
Donesem sve to kuci i vidim poznat mi odnekuda lezaj, uporedim sa lezajem od "fidget spinnera" kad isti, cak i po sifri 😂. Tako da ako nekome zatreba lezaj za glave a nema gdje uzeti, neka posudi od nekog klinca haha.
Citao sam mnogo raznih pretpostavki kako semering vodene treba biti okrenut, na MS forumu citam da je navodno cova rastavio par fabrickih pumpi i da je opruga semeringa bila okrenuta ka unutra, znaci da je tekucina dohvata. Kada se razmisli mozda je i u pravu, na radilici je semering okrenut na isti nacin.

Postavim ga sa oprugom u tekucini cisto da vidim koja je razlika i dali ce duze drzati, na lezaje malo loctite-a, novi zeger i spakujem sve. Vozan je danas a pustio nije, vidjecemo dokle ce trajati.
Narucen je koso satic za temperaturu, dobra je stvar u slucaju da se oko pumpe nesto pokvari, cesto zna spasti seger i bolcn mali kad se ne uradi kako treba.

#107 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 30 June 2017 - 00:23

.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 June 2017 - 05:23

Nema logike razmišljati da li treba unitra ili napolje sa aspekta opruge, već sa aspekta vrste semeringa, ja sam napisao da je problem bio u seriji RMS kompleta gde isporučuju semerig sa dodatnom usnicom koji je fizički malo širi, te ako ga okrenemo regularno, pomeraj osovine koji je planiran ume da izbaci zaptivni deo iz mesta glavne usne semeringa..

Ukoliko pakuješ regularni semering onda možeš staviti kako je i fabrika planirala, tu naravno nema problema.. ako.ne računamo da će opruga u vodi da zarđa.. jer ne sipa se voda to je jasno, pa neće biti ni rđe ;)

#109 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 30 June 2017 - 12:20

View PostMario, on 30 June 2017 - 05:23, said:

Nema logike razmišljati da li treba unitra ili napolje sa aspekta opruge, već sa aspekta vrste semeringa, ja sam napisao da je problem bio u seriji RMS kompleta gde isporučuju semerig sa dodatnom usnicom koji je fizički malo širi, te ako ga okrenemo regularno, pomeraj osovine koji je planiran ume da izbaci zaptivni deo iz mesta glavne usne semeringa..

Ukoliko pakuješ regularni semering onda možeš staviti kako je i fabrika planirala, tu naravno nema problema.. ako.ne računamo da će opruga u vodi da zarđa.. jer ne sipa se voda to je jasno, pa neće biti ni rđe ;)
U njemu i jeste bio semering sa duplom usnom, onaj fulani, sto zna kaciti za impeler.

Znaci obicni semering nije ni bitno kako je okrenut dok god je unutra antifriz?

#110 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 June 2017 - 12:21

Da

#111 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 01 July 2017 - 13:39

Dali zna neko dali pasu lamelice sa piaggia na minarelli? Mogu uzeti ove malossi pise da pasu i na piaggio i minarelli horizontal.
https://www.olx.ba/r/17434360/742031

Imam i neke karbonske lamelice iz S6 big valve usisa, samo sto nisu rasjecene po sredini jer je S6 piramida sa dva velika prozora. Ako pasu rupe na minarelli piramidu dali bi smetalo to?

#112 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 01 July 2017 - 13:40

.Posted Image

#113 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 01 July 2017 - 14:35

Pase

http://www.malossist...40-27_7054_C0-P

#114 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 02 July 2017 - 00:43

A dali smetalo kada bi stavio ove karbonske sto su iz jednog dijela (nisu rasjecene po sredini), u obicnu piramidu? Kada ih gledam pasu na saraf.

#115 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 02 July 2017 - 00:48

Znaci kao sa slika, u standarda su lamelice koje su presjecene po sredini, jer piramida ima pregradu i 4 "prozora". A ove sto ja imam su za piramidu tipa malossi vl14 koji ima 2 prozora.Posted Image

#116 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 02 July 2017 - 07:14

Ne smeta to sto nisu rasecene lamelice

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#117 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 July 2017 - 08:45

Cekaj a zasto se onda proizvode ove sa 4 prozora, mnogo bi jeftinija izrada bila sa 2, i samo štancuj kvadrate... pa dobro je i to ? Ili nije ? Ako jeste zasto ako nije opet zasto ?

A zasto se proizvode ove sa 8 ?

#118 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 02 July 2017 - 16:58

View PostMario, on 02 July 2017 - 08:45, said:

Cekaj a zasto se onda proizvode ove sa 4 prozora, mnogo bi jeftinija izrada bila sa 2, i samo štancuj kvadrate... pa dobro je i to ? Ili nije ? Ako jeste zasto ako nije opet zasto ?

A zasto se proizvode ove sa 8 ?
Mozda si i u pravu, ganjacu onda original.

Moze mi samo neko reci koja je razlika izmedju AU i AN atomizera? Jesu samo one rupice razlika i dovoljno ih je zaliti lemilicom?

#119 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 July 2017 - 23:01

U cetvrtak najvjerovatnije stizu dijelovi, sutra se skida masina. Zanima me na koji nacin mogu odrediti koliko materijala ima u dijelu gdje nalijeze cilindar, kada ga budem turpijao da ne progulim ako je tanko?

#120 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 July 2017 - 07:24

Moraš to proceniti, kod izduvnog kanala meri sa strane gde je voda od gornje ivice, pa nakon tog meri u plaštu sam kanal, pa ćeš imati debljinu zida...

Ovo za lamelice ima dvojako delovanje, jedno je debljina materijala koja definiše brzinu titraja, a drugo je elastičnost i osetljivija reakcija..

Takoreći potrebno je da se brže zatvaraju za više tunirane cilindre ali je potrebna i osetljivost zbog reakcije na gas i uopšte brzog odziva...

Da ne tupim dalje 0,35mm su debljine neophodne da sa te velike lamelice dovedu u spregu sa agresivnijim cilindrima, 0,25mm su na serijali, kada pričamo o karbonu ili pvc-u, čelik je nešto sasvim drugo..

Onda je dakle jasno zašto se kupuje tassinari koji ima 8 malih lamelica-prozora a debljine su 0,30mm

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users