Jump to content

Yamaha Aerox

• This topic is locked This topic is locked
864 replies to this topic

#141 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 08:34

View PostMario, on 08 July 2017 - 08:22, said:

Sve jedno je kako okrećeš ležajeve, podmazivanje je prozračno kroz kaveze i kuglice
Aha, cini mi se da sam procitao negdje da ide na odredjenu stranu, jer je na jednoj strani otvoreniji nego na drugoj

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#142 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 09:08

Stavio sam ih upravo sada. Kako je pisalo na scooter attack stranici pod artikal lezajevi, otvorene strane usmjeriti prema radilici.

Mada nema logike vidi se po slici ali je i zatvorenija strana opet koliko toliko prozracna pa ce biti podmazivanjePosted Image

#143 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 July 2017 - 13:05

A odakle dolazi podmazivanje ?

#144 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 15:11

View PostMario, on 08 July 2017 - 13:05, said:

A odakle dolazi podmazivanje ?
Pa moglo bi se reci sa obe strane. Jedan lezaj se podmazuje smjesom izmedju lezaja i radilice a drugi i preko kanalica malog gdje smjesa dolazi izmedju lezaja i semeringa.

#145 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 July 2017 - 15:13

Valda se oba podmazuju iz prostora od radilice prema kanalu, dakle prozračno je ?

#146 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 15:20

Aha, u pravu si. Dobro je onda :)

#147 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 July 2017 - 19:22

I onda u kom smeru ide podmazivanje ako je bitno kako su okrenuti kavezi ?

#148 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 22:24

Valjda iz pravca polutki, kucista prema semeringu?

Polirao sam kanale koje sam prosirio u bloku, dali valja ostali dio bloka polirati ili je to gubljenje vremena?

#149 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 08 July 2017 - 23:25

Dali je problem sto ima ovih jedno 2mm lufta ljevo desno? Iglicasti je Stage 6 12x16x16, sireg nije bilo uopste, 12x16x17 nema nabaviti.
Posted ImagePosted Image

#150 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 July 2017 - 08:37

Dali dali dali dali...

Da li si ti pročitao bar jednu temu u HE ili midrejs projektima? Da li uopšte čitaš teme na forumu? Odgovori na sva tvaja pitanja već su napisana.

Tema ti liči na jednu veliku pitalicu, a mi kao 988 samo javljamo informacije...

Naravno da postoji širi igličasti ali ga ne proizvodi i prodaje stage6 i to je zapravo tvoj najveci problem. Zašto sve mora biti od stage-a?

Neće predstavljati nikakav problem u radu ako igličasti ima po 1mm praznog hoda po bolcni sa svake strane.

#151 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 July 2017 - 10:16

View PostRazredni, on 09 July 2017 - 08:37, said:

Dali dali dali dali...

Da li si ti pročitao bar jednu temu u HE ili midrejs projektima? Da li uopšte čitaš teme na forumu? Odgovori na sva tvaja pitanja već su napisana.

Tema ti liči na jednu veliku pitalicu, a mi kao 988 samo javljamo informacije...

Naravno da postoji širi igličasti ali ga ne proizvodi i prodaje stage6 i to je zapravo tvoj najveci problem. Zašto sve mora biti od stage-a?

Neće predstavljati nikakav problem u radu ako igličasti ima po 1mm praznog hoda po bolcni sa svake strane.
Jesam, procitao sam i temu kako se momku rasuo lezaj zbog klapanja unutra..

#152 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 July 2017 - 12:50

Nece se rasuti zbog toga ali hoce ako je mala pesnica klipnjače pojedena ili ako je problem u staroj, pojedenoj bolcni. Ja nesto nemam poverenja u te srebrne kaveze ko god da ih proizvodi, malossi 12x17x17 trpi boga-oca...

#153 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 July 2017 - 16:18

Jesi li razmislio mozda I o athena delovima,prave zaista kvalitetne delove,a na trzistu su jako dugo,koliko I malossi,ako ne I duze,takodje proizvode I delove za stage 6.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#154 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 July 2017 - 16:48

Dakle sklopljena radilica i centrirana. Tu je tipicni C4 luft. Stavio sam semeringe prije centriranja tako da ne ulazi svasta u lezajeve, pa sada neznam dali radilica vrti ok. Ima malo otpora ali nisu stegnuti lezajevi, ima luft.

Evo i slike, nemam spijun listove pa ne mogu tacno izmjeriti izmedju polutki.

I kao da radilica ima kraci kroner. Podloska je stavljena iza variomata, to je sto je bilo na njemu, onaj sto drzi remen u osi. Ali kada stavim zvijezdu kurble hvata tek malo kronera i proklizala bi pri kurblanju sigurno
Remen je naravno opusten znaci ne smeta ventilvaruPosted ImagePosted ImagePosted Image

#155 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 July 2017 - 16:50

A i naravno da ne mora sve biti od stage 6, niti sam ikada rekao, na scooter-attacku taj lezaj ne postoji, koji je za 1mm siri. Isto sam mnogo puta cuo da malossijev lezaj nije neka sreca, cak je i neko sa foruma ovdje napisao cini mi se.

#156 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 July 2017 - 16:59

Sccoter attak je izmislio stage6 brand i oni ga distribuiraju. Proizvodi se prave svuda po svetu pa u pakovanje dodje sta ti zapadne, desi se i radilica iz Taiwna... Mi ovde nessto bas i nismo zadovoljni stage bradom, previse promasaja je bilo...

Malossi i Polini su vrhunski brandovi sa velikom tradicijom iz sebe, ako je neko imao problem bice da je do toga sto je kombinovao sa losim starim delovima, i ja sam to probao pa je zavrislo u djubretu... ali to su tek pojedini slucajevi medju hiljadu uspesnih.

Ti si u EU u odnosu na nas, imas ogroman izbor shopova odakle mozes kupovati, nemoj se ogranicavati samo na jedan shop ili jedan brand. Kada imas vremena pogledaj na internetu scooter takmičenja po Italiji, najveci svetski proizvodjači se takmiče, kao i vodeće svetske tuning kuće iz italije, spanije, francuske, nemačke. Voze se različite klase i sa piaggio i sa minarelli agragatima, medjutim stage-a nema nigde medju vodecima. Trenutno najjači otvoreni shampionat u skuterima je u prvenstvu Danske, sve je dozboljeno sem zapremine agregata, nije u pitanju cup-class jednog branda. Pa ni tu, nigde nema stage-a, niko ne vozi njihove radilice, OR prenos ili auspuh...

Stage6 se vozi po ulici, uglavnom mladi vozači do kojih je prodrla jaka marketing kampanja scooter attaka... nista manje nista vise.

#157 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 09 July 2017 - 17:18

Nisam u EU, u bih sam tako da mi i nije bas sve dostupno.

Od stage 6 dijelova imam samo iglicasti i cilindar, i uopste ne vazem na stage 6 varijantu ali znam par momaka koji su zadovoljni sa ovim cilindrom.

Zanima me dali da radilicu jos centriram spijunima ili da ovako ostavim, jer se cuje normalan luft lezajeva tj. nisu stegnuti

#158 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 11 July 2017 - 00:49

Znali neko dali su u sr50 ditecha morini linearne polutke?

#159 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 July 2017 - 06:44

Morini pakuje 123mm remenice sa linearnim kanalima

#160 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 11 July 2017 - 10:18

Morini ditech isto tako ima i 128mm verzije.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users