Jump to content

Yamaha Aerox

864 replies to this topic

#201 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 18 July 2017 - 19:08

U prvoj steli karba udari vise ulja,spasice ti novcanik,a pogotovo kod razrade...

#202 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 July 2017 - 14:21

Svakako sam sipao bar malo preko 1:40. Nastaviti cu dalje sa 1:33 mada mnogo dimi cak i sa 1:40.

Koja svjecica bi odgovarala za ovaj kit? Mislim da ide NGK osmica.
I dalj mora sa otporom jer imam digi termometar sada?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#203 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 July 2017 - 14:28

Izgleda da ide BR9ES, dali moze neko potvrditi da uzmem

#204 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 July 2017 - 15:19

Uzeta NGK BR9ES. Stara svjecica nije vise toliko crna koliko je bila sa starom postavkom ali jos uvijek bogato.

Sat za temperaturu je tu. Temperatura vrlo stabilna, vanjska temperatura 30ak+ stepeni a temperatura vode je 75 stepeni prosjek a max 80

Kako je igla sada u najdonjem polozaju i dizna 70 mnogo se promjenila potrosnja. Tacno nisam mjerio ali je malo vise od starog 50cc koji je bio pohaban.

Jos malo pa cu jednom na full gas pa da vidim svjecicu. Koliko otprilike treba drzati pun gas da boja bude mjerodavna?Posted ImagePosted ImagePosted Image

#205 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 July 2017 - 06:50

300-500m je dovoljno ako je mašina regularno zagrejana i ako svećica nije nova..

#206 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac
  • VozimKeeway Focus 70ccm

Posted 22 July 2017 - 01:41

View Postalentje, on 19 July 2017 - 14:21, said:

Svakako sam sipao bar malo preko 1:40. Nastaviti cu dalje sa 1:33 mada mnogo dimi cak i sa 1:40.

Koja svjecica bi odgovarala za ovaj kit? Mislim da ide NGK osmica.
I dalj mora sa otporom jer imam digi termometar sada?

Ja sam pre za Denso 27. Taj NGK počeli da prodaju skoro na svakoj trafici. Za rezistor je sad pitanje. U prodaji su lulice sa rezistorom ali su jako lošeg kvaliteta. Ja sam tri promenio ove godine jer vrlo brzo probiju. E sad, možda je kod mene to zato što imam Koso bobinu 31000V umesto fabričke koja baca 15000. Sada koristim samo obične lulice. U svakom slučaju moja preporuka je svećica sa rezistorom i mirna ti glava.

#207 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 July 2017 - 09:35

View PostKeta, on 22 July 2017 - 01:41, said:

Ja sam pre za Denso 27. Taj NGK počeli da prodaju skoro na svakoj trafici. Za rezistor je sad pitanje. U prodaji su lulice sa rezistorom ali su jako lošeg kvaliteta. Ja sam tri promenio ove godine jer vrlo brzo probiju. E sad, možda je kod mene to zato što imam Koso bobinu 31000V umesto fabričke koja baca 15000. Sada koristim samo obične lulice. U svakom slučaju moja preporuka je svećica sa rezistorom i mirna ti glava.
Neki su se zalili na te NGK ovdje, mada ja nisam imao problema. Ove su navodno made in japan, a neke su made in france.
Uzeo sam tu sa rezistorom i nema problema sa termometrom

#208 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 July 2017 - 15:10

Uzeo drugo ulje koje je bilo, umjesto 710 uzeo ovaj scooter power, isto full sintetik. Dali ko zna dali moze kao premiks i valja li sta, ilu da nastavim sa motulom 710Posted Image

#209 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 July 2017 - 15:16

Nasao sam na motul stranici, navodno se moze koristit kao premix. Ali ovo zadovoljava JASO FC standard a 710 je zadovoljavao FD. Potrositi cu ovu bocu pa cu sledecu uzeti 710ku opet

#210 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 28 July 2017 - 13:28

Danas uzet onaj novi tip filter na kinareliju sto dodje, sto ima oko citavog kucista sarafe.
Aerox ima ruckicu koja ima na donjoj strani krug, po kojoj sajla ide. Isto kao brzi gas sto se moze kupiti. Samo sto je ovdje dosta malen hod gasa, mozda taman dovoljan za 19mm. Tesko sam.ga ustimao da klipic dolazi i do dna i do vrha da ne remeti ler.

Boja svjecice mi je skroz ne jasna, valjda sto je svjecica jos prilicno nova. Meni se cini da je dosta bogata, ali jos nije ofarbalo keramiku pa je boja malo blijeda. ( na slici mi se cini dosta tamnija)
Posted ImagePosted Image

Posto do sada gas nije otvarao do kraja, ustimao sam da otvara skroz. Cim sam probao osjetio sam kao da hoce malo vecu glavnu diznu, pa sam umjesto 70ke stavio 75, da bude na bogatijoj strani zbog vrucina, dok jednom ne nadjem vremena da ga definitivno ustimam.

#211 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 31 July 2017 - 12:46

Bogat je i uz to jaka mjesavina.

Jel to slika svjecice na punom gasu ili?
Ako nije onda probaj spustit iglu za zub.
Na kolko ti se javlja seraf smjese?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#212 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 00:57

View Postdacerovs, on 31 July 2017 - 12:46, said:

Bogat je i uz to jaka mjesavina.

Jel to slika svjecice na punom gasu ili?
Ako nije onda probaj spustit iglu za zub.
Na kolko ti se javlja seraf smjese?

Puni gas da. Igla spustena do kraja, i jos uvijek je sve ispod 2/4 gasa bogato. Saraf ler dizne je zavrnut skroz i opet je prebogat na malom gasu do nekih recicemo 3/8 mozda cak i vise. Ne brine me taj spektar toliko puno, hocu da full gas ustimam za sada, pa cu gledati ostalo kada nabavim set igli i pilotki.

Uglavnom pilotka je prevelika svakako jer se javlja trokiranje na malom gasu a saraf skroz zavrnut.

Glavna je 75, moram naci jaci pravac da opet pogledam boju, pa da spustim na 72 po potrebi.

Za mjesavinu mi nije jasno, neki govore da se drzim propisa 1:33, koje trenutno postujem, mada nevjerujem da je potrebno sa leo vince zx-om koji ne vadi mast kitu. Dihtung auspuha malo propustio, odmah je sve uspricano okolo i masno.

Potrosnja je nekih 4l/100km otvorene voznje sto me prijatno iznenadilo, to je sa #75 glavnom, dok je bila 70 bilo je primjetno manje, barem gradske voznje.

#213 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 August 2017 - 06:08

Piše ti na kutiji koji premix oni preporučuju. Ova nova sintetička ulja se mešaju na 1:50 odnosno 2%

#214 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 06:18

View PostMario, on 03 August 2017 - 06:08, said:

Piše ti na kutiji koji premix oni preporučuju. Ova nova sintetička ulja se mešaju na 1:50 odnosno 2%
Stage 6 preporucuje 1:33, neko mi je rekao da se strogo cuvam tog propisa, malo ranije u temi

#215 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 August 2017 - 06:32

Gde to piše da stage preporučuje

#216 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 August 2017 - 06:52

View Postalentje, on 18 July 2017 - 18:17, said:

Sa 75 je veoma lose radio pogotovo na full gasu. Probao sam manju nego sto je bila ranije, 70ku i igla skroz spustena.

Sada je vec voziv, bolji odaziv gasa, moze se voziti na malo manje od pola gasa bez trokiranja a na full gasu ide bolje nego na sa 72. Svjecica je motocraft ag12 koja je za 1 broj toplija nego sto bi trebala biti, uzimati cu ngk pa kada se jos malo razradi gledati boju svjecice.

Upustva su propisala 1:33 mjesavinu, sto smatram da je mnogo, barem u ovoj postavci sa zx-om, sipao sam 1:40 i mnogo dimi, na auspuhu gdje je malo pustio bukvalno kapa ulje, e sad je moguce i da je do prebogate smjese jer je premix pa samim tim i vise ulja dolazi. Sta vi preporucujete, da ostanem na 1:40 ili?

View PostRazredni, on 18 July 2017 - 18:41, said:

Ti si bas resio da sve radia napačke...

Drzi se propisane razmere smeše, takodje i toplotne vrednosti svećice. To što pljuje živo na auspuh je logično jer je karb podešen prebogato odakle ti ideja da smanjuješ razmeru premiksa, žao ti je što je cilindar nov i dobar?

Nema smisla ni voziti a kamo li štelovati ako svećica nije adekvatna. Sačekaj da stigne odgovarajuća toplotna vrednost pa onda polako u štelu...

Nisi shvatio poentu. Ne vozis uljnu pumpu, i sve sto napravis u premixu prolazi kroz glavnu diznu karburatora zajedno sa gorivom.

Ukoliko u steli karba omasis neki otklon pa osiromašiš, može doći do lepljnja, tu te jedino može spasiti adekvatno podmazvanje uljem.

Ako ti u razradi kroz stelu karba rešiš da smanjiš procenat ulja, neće se ništa pametno desiti sa viskom goriva.

Ako dimi, znači da ima višak goriva, nije podešen karb, neće da dimi od 3% mesavine.

Dakle, ja sam ti preporučio da dok traje razrada i dok ne nastimujes karburator vozis 3% mešavinu kojom ces sačuvati cilindar i klip dok eksperimentišeš sa setovanjem.

#217 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 06:58

View PostRazredni, on 03 August 2017 - 06:52, said:

Nisi shvatio poentu. Ne vozis uljnu pumpu, i sve sto napravis u premixu prolazi kroz glavnu diznu karburatora zajedno sa gorivom.

Ukoliko u steli karba omasis neki otklon pa osiromašiš, može doći do lepljnja, tu te jedino može spasiti adekvatno podmazvanje uljem.

Ako ti u razradi kroz stelu karba rešiš da smanjiš procenat ulja, neće se ništa pametno desiti sa viskom goriva.

Ako dimi, znači da ima višak goriva, nije podešen karb, neće da dimi od 3% mesavine.

Dakle, ja sam ti preporučio da dok traje razrada i dok ne nastimujes karburator vozis 3% mešavinu kojom ces sačuvati cilindar i klip dok eksperimentišeš sa setovanjem.
Aha, izvini onda, nisam te potpuno shvatio bio. Nastavim onda sa jacom mjesavinom dok ne ustimam kako valja

#218 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 August 2017 - 08:21

View Postalentje, on 03 August 2017 - 00:57, said:

Puni gas da. Igla spustena do kraja, i jos uvijek je sve ispod 2/4 gasa bogato. Saraf ler dizne je zavrnut skroz i opet je prebogat na malom gasu do nekih recicemo 3/8 mozda cak i vise. Ne brine me taj spektar toliko puno, hocu da full gas ustimam za sada, pa cu gledati ostalo kada nabavim set igli i pilotki.

Uglavnom pilotka je prevelika svakako jer se javlja trokiranje na malom gasu a saraf skroz zavrnut.

Glavna je 75, moram naci jaci pravac da opet pogledam boju, pa da spustim na 72 po potrebi.

Za mjesavinu mi nije jasno, neki govore da se drzim propisa 1:33, koje trenutno postujem, mada nevjerujem da je potrebno sa leo vince zx-om koji ne vadi mast kitu. Dihtung auspuha malo propustio, odmah je sve uspricano okolo i masno.

Potrosnja je nekih 4l/100km otvorene voznje sto me prijatno iznenadilo, to je sa #75 glavnom, dok je bila 70 bilo je primjetno manje, barem gradske voznje.

Samo ti i dalje radi mjesavinu 2.5-3% i nece bit nikakvih problema.
A sto se tice stele karba, kako ti motor radi na leru????, znaci ne mali gas, ne do po gasa nego ler?
Pa mora ti na serafu smjese spustit okretaje negdje. Koji ler diznu imas?

#219 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 August 2017 - 10:15

Jooooj....Mucis se jako radi igle!Koristis w6 iglu koja je jako bogata.Ona se koristi na gljivi i cak je nesto bogatija od popularne w16.
Zasto ne pogledas po forumu,imamo temu o karburatorima,stelanju i svu tehnicku dokumentaciju?

Vec sam ti pisao da nabavis w7 i w9 iglu pa krenes u stelu frge na airboxu.
W6 trazi sigurno izmedu 10 i 15 brojeva manju glavnu diznu od w7 i w9

#220 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 11:00

View Postdacerovs, on 03 August 2017 - 08:21, said:

Samo ti i dalje radi mjesavinu 2.5-3% i nece bit nikakvih problema.
A sto se tice stele karba, kako ti motor radi na leru????, znaci ne mali gas, ne do po gasa nego ler?
Pa mora ti na serafu smjese spustit okretaje negdje. Koji ler diznu imas?

Ler dizna je 48 cini mi se, poigrati su se malo sa sarafom.

@rade007
Trazio sam igle i nazalost ih ovdje nabaviti ne nogu... nista do sledexe narudjbe

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users