Yamaha Aerox
alentje
19 Mar 2018
alentje
22 Mar 2018
Veceras sam skinuo svjecicu i opet uocavam stvaranje "mraza" i taloga svuda po svjecici, ranije smo konstantovali da bi moglo biti zbog rashladne tekucine. Dugo vec vozim sa novim dihtunzima i nikada nije kapljica dosuta niti hvali tekucine, pa me zanima dali bi to moglo biti iz drugog razloga? Smjesa je svakako skoro stalno prebogata osim na punom gasu i malo ispod, za to cekam set igli, dali se mozda zbog smjese javlja talog?
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
alentje
25 Mar 2018
Danas malo ugrijalo pa cistio blok iznutra. Opet primjecujem da je semering malo vlazan, nema druge nego da ide vani. Kako je najlakse skinuti ga? Da zavrnem samorezac bojim se da ce uci spene unutra, ili da ga jednoatavno sa strane probam iscupati?

Lauda
25 Mar 2018
Jedan od nacina bez da se rasklapaju blokovi: https://svet-skutera...336#entry117336
Nije bas preporucljiv nacin, jer treba biti jako oprezan.
alentje
27 Mar 2018
Lauda, on 25 March 2018 - 20:40, said:
Jedan od nacina bez da se rasklapaju blokovi: https://svet-skutera...336#entry117336
To mi je za sada bitno da uradim rjesice se najvjerovatnije ovih dana. Nabaviti ce se peugeotov 765 remen za morini polutke pa cu vidjeti kako se ponasa.
Dalje cekam set igli i par pilotki sto sam narucio, ova sto je dosla uz karburator je ocajna, morao sam okaciti snimak. Mada je radila svoj posao nije previse lokao goriva ali srednji spektar je vrlo bogat. Sama od sebe je bogata W6 i jos je neko dodatno radio. Neko bi rekao da sam snimio ekser, ali ipak je igla karburatora

Edited by alentje, 27 March 2018 - 00:25.
Pita
27 Mar 2018
Auuu stvarno je katastrofa izlivena i obrađena, kao nogama da su vrh šmirglali...mada mislim da taj sam vrh i nema neki poseban uticaj...
alentje
27 Mar 2018
Pita, on 27 March 2018 - 21:54, said:
Auuu stvarno je katastrofa izlivena i obrađena, kao nogama da su vrh šmirglali...mada mislim da taj sam vrh i nema neki poseban uticaj...
alentje
28 Mar 2018
Dosao mi set igli, uz njih sam uzeo denso W27ESR sto bi trebalo odgovarati NGK-u BR9ES sto se preporucuje.
Set pilotki nije bilo pa sam uzeo jednu na komad, 40ku. Sutra probavam sa W7 prvo pa cu vidjeti sta dalje.

Edited by alentje, 28 March 2018 - 20:15.
Set pilotki nije bilo pa sam uzeo jednu na komad, 40ku. Sutra probavam sa W7 prvo pa cu vidjeti sta dalje.

Edited by alentje, 28 March 2018 - 20:15.
alentje
29 Mar 2018
alentje
29 Mar 2018
djomla, on 29 March 2018 - 10:12, said:
Dosta su jeftinije,na RP 18e set.
Kod mene nema pravila odakle narucujem, inace narucujem gdje mi sve ima na stanju ili gdje je jeftinije. Moj sport pro mk2 je na heavy tuned bio jeftiniji nego na scooter attacku za 15-20 eura, zadnji ostao, a stigao mi stari sa lagera, ja mislim da je pisalo 2014.
Najbolje poruciti citav set, nego se peglati na komad, moze sutra zatrebati a znas i sam da je to tesko nabaviti kod nas.
Djomla
29 Mar 2018
Pa da u pravu si. Ja sam za pocetak narucio karb pa cu opremu narucivati kasnije.Kostace me oprema kao i karb

alentje
29 Mar 2018
djomla, on 29 March 2018 - 10:24, said:
Pa da u pravu si. Ja sam za pocetak narucio karb pa cu opremu narucivati kasnije.Kostace me oprema kao i karb 

alentje
29 Mar 2018
Danas probavao i W7 i W9, pilotka 40. Glavnu diznu sam obovatio do trokiranja na punom gasu i isao polako ka manjoj. Muci me problem kada se naglo zavrne gas iz lera odjednom se zagusi, kao da zahvali goriva. Plovak nisam stimao a radilo je ranije, ugao karba nisam mjenjao. Ako ko napamet zna sta je otprilike neka javi
alentje
29 Mar 2018
alentje
29 Mar 2018
Pilotka 40 ostaje, igla je w9, valjda bogatija od w7. Srednji spektar me prepada, zuji ravnomjerno kao neki stock kinez, ja navikao na trokiranje. Probao sam je staviti na najbogatiji polozaj i javlja mi se trokiranje na pola gasa i malo na punom.
Znaci ustanovio sam da je gornja granica broj 88, konstantno trokiranje na pun gas, spustio sam na 85 za svaki slucaj, da budem siguran dok sutra uhvatim vremena. Na 82 je vrlo zivahan dok je bio hladan prenos dize se na zadnji na svako dodavanje gasa. Trebao bi probati 82 i w9 na najbogatiji polozaj.
Ono gusenje kada se naglo zavrne gas cini mi se da je prestalo. Odaziv gas je lud, bas je zivahan. Mada se mnogo bojim sada kada cujem ravnomjeran rad na pola gasa
vidjecu sutra dalje
Znaci ustanovio sam da je gornja granica broj 88, konstantno trokiranje na pun gas, spustio sam na 85 za svaki slucaj, da budem siguran dok sutra uhvatim vremena. Na 82 je vrlo zivahan dok je bio hladan prenos dize se na zadnji na svako dodavanje gasa. Trebao bi probati 82 i w9 na najbogatiji polozaj.
Ono gusenje kada se naglo zavrne gas cini mi se da je prestalo. Odaziv gas je lud, bas je zivahan. Mada se mnogo bojim sada kada cujem ravnomjeran rad na pola gasa

alentje
30 Mar 2018
W9 pomjerena na najbogatije, dizna smanjena sa 85 na 82, a motor sada vrlo zdravo ide u obrtaje, bas ono vesel. Mozda bi isla i 80ka, ali za sada ne diram. Ekstra voziv, blago trokiranje na 2/4, a na 3/4 ravnomjeran rad.
Ostaje da vidimo koja je potrosnja

Ostaje da vidimo koja je potrosnja