Jump to content

Yamaha Aerox

• This topic is locked This topic is locked
864 replies to this topic

#721 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2019 - 14:23

Nikako stati u kraj vibracijama, jednom se rjesi samo kada se skine dekl i stavi, pa dam sumnjao na poziciju dekla. Vibracije na malim obrtajima nema, na srednjim obrtajima 6-8k otprilike zuji sve toliko da je ne vozivo, a sve poslije toga pa i na 10 i 11k nema nikakve vibracije.

Auspuh nije ni malo nategnut izmedju cilindra i nosaca, proban je i sa popustenim sarafima, vibracije su i dalje tu.

Probao sam ga i bez dekla, pazljivo, vibracije su tada najizrazenije kako mi se cini.

Variomat je novi sada, do njega nije. Ovo mi stvara velike probleme a rjesenja izgleda nigdje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

#722 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 July 2019 - 14:30

Radilica ili magnet, ako je u sprezi sa obrtajima, ali 90% radilica u ekscentru

#723 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2019 - 14:47

View PostMario, on 13 July 2019 - 14:30, said:

Radilica ili magnet, ako je u sprezi sa obrtajima, ali 90% radilica u ekscentru
Dali tu ima rjesenja, centriranje radilice ili nesto?

#724 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 July 2019 - 15:00

Da da neophpdno je proveriti radilicu, imamo kako se to radi u teh odeljku

Ali zameni magnet preventivno

#725 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2019 - 15:04

View PostMario, on 13 July 2019 - 15:00, said:

Da da neophpdno je proveriti radilicu, imamo kako se to radi u teh odeljku

Ali zameni magnet preventivno
Stari smo zajebali i stavio sam vec novi, ali sto kazes nebi bilo lose da probam drugi. Cini mi se da je neko uspio snimiti kako radilica pravi osmice? Ja pokusavam pa cak i na usporeni snimak na 240fps nema nista.

#726 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2019 - 15:20

Mozda se malo i primjeti.

#727 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 13 July 2019 - 15:50

Koliko ja vidim ovo je u ekscentru. Nije puno,ali jasno se vidi.

#728 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 July 2019 - 23:00

Vidi se iz aviona, jbg to je

#729 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 July 2019 - 23:15

I ja na racunaru sada vidim. Ocito se vidi ekscentar, ali siguran sam da su mi vibracije totalno nestale bile u jednom trenutku prilikom skidanja/stavljanja prenosa, da tada nisam osjetio kakav je miran rad motora nebi ni ganjao vibracije. Sve do tada sam mislio da je to normalno.

Znaci slijedi skidanje radilice, nosi se u masinsku radnju na centrianje pa cemo vidjeti dali je samo ispala iz centra izmedju polovina ili su usukane osovine, sto nevjerujem da je slucaj.

Pravim alat za uvlacenje radilice, cekice pa cak i gumene cu izbaciti taj dan iz alata :) . Pri stavljanju ove radilice smo se malo sluzili cekicem preko drveta, jer nismo mogli dobiti radilicu u centru da se opuste lezajevi. A mislim da bi ovim alatom za izvlacenje mogao opusteno dotjerati obe strane jednake bez ikakvog udaranja.

Za lezajeve sam odlucen, ide koyo 6204 c4 sa poliamid kavezom, uspio sam ga naci u njemackoj. Iglicasti malossi, kako mi je prethodno preporuceno, i karika nova.

Kariku za Stage 6 MK2 nemaju na stanju na attacku, a nigdje drugo ne nalazim, ako neko ima ideju gdje jos traziti neka javi.

#730 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 14 July 2019 - 04:28

Ako si u mogucnosti da nadjes kariku za athena racing lc cilindar,trebalo bi da su iste...0.8mm debljine...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#731 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 14 July 2019 - 04:55

Ja kao sto znam klipove i karika sa MK1 ne odgovaraju na MK2 i obrnuto, karika je 1mm ako pamtim lepo na MK1.

#732 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 July 2019 - 10:58

Da ds tako je. Jedino MHR racing ima jos 0.8 a da ja znam. Nista moram cekati to, slao sam mail.

#733 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 14 July 2019 - 11:54

Ako mozes da dovuces sa athenaaftermarket store a...Posted Image

#734 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 July 2019 - 15:30

View Postvlayco, on 14 July 2019 - 11:54, said:

Ako mozes da dovuces sa athenaaftermarket store a...Posted Image

Ta je 47.6x1 a meni ide 0.8.

Ima na heavy tunedu ali je 25e, malo masnije ali sta raditi, taj cu morati poruciti

#735 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 July 2019 - 23:43

Ne vidim nigdje opisan rad sa alatom za stavljanje radilice. Ima od radomira ali nije detaljan dovoljno.

Lezaje na radilicu stavljam tako sto ih u ulju grijem i na zaledjenu radilicu, zatim zaledim komplet a blokove ugrijem. Najcesce sve ide super do zadnjeg 1cm gdje se sarafima blokovi pritezu. Tu se lezajevi bocno stegnu i nema okretanja, pa sam se sluzio malo cekicem preko drveta.

Moj je plan alatom za uvlacenje povuci radilicu u jednu stranu, zatim u drugu i onda opet u pravi smjer i mjeriti spijunima izmedju polutke i bloka. Dali se na ovaj nacin mogu osloboditi lezajevi?

#736 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 July 2019 - 06:54

U obe strane uvlačiš radilicu alatom, a blokove samo propratno pritežeš. Ja mislim da su ovi debalansi jer se radilica stegla prilikom sklapanja. Nije kuckanje na odmet, ja sam pre alata isto radio kao ti, ako su poliamidi, ako nisu onda prvo lezajeve u blok pa grejanje fenom..

Kod tog stezanja blokova bez alata bitno je simetricno stezati po pola kruga i posle svakog pomeraja ili po potrebi kuckati obe strane, bitan je osećaj da se ne pretegne u polutke ne uklješte previše..

#737 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 15 July 2019 - 11:12

U da,ovo je posteno u ekscentru.Ja odmah nakon sklapanja provjerim bacaju li krakovi radilice.
Ne mora biti da je do sklapanja,ali u vecini slucajeva je.Jednom prilikom sam kupio radilice na akcije i uredno sklopio blok sa jednom,pa sa drugom,obe su bacale posteno na krakovima.

#738 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 July 2019 - 11:44

Ja sam mislio cak i kada budem alat imao radilicu postaviti na toplo hladno, sve dok ne dodje do toga da ne ide vise, pa tu pritezati alatom, jer mi ne djeluje taj navoj na radilici najsigurniji za toliki jako uvlacenje.

A ako je vec sigurno i provjereno, dali prvo lezajeve staviti u blok pa uvlaciti radilice na obe strane ili lezajeve na radilicu? Prije bi rekao u blokove u ovom slucaju jer ce se lakse potrefiti ulaz, jer je manja osovina radilice a i sa strane magneta je konusna.

Edited by alentje, 15 July 2019 - 11:50.

#739 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 July 2019 - 13:00

Toplo hladno igra ulogu samo ako je zazor u meri da je osovina jača od ležaja 2/100 ako se ne varam.. Već preko 4 je muka a 6 je nemoguća misija..

Lezajevi su 100% u nuli, osovinu radilice proveri mikrometrom i ako treba pošmirglaj sa 400 - 600 - 800 do mere 2/100 preko

#740 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 July 2019 - 13:40

Nece biti problem to svakako nego me zanima dali je dozvoljeno sklapati alatom tako sto prvo lezajeve u blok stavim a zatim uvucem radilicu vez ikakvog grijanja.

Nemogu nigdje naci definitivan postupak po kojem svi rade sa tim alatom? Ovaj put hocu sve po propisu da radim.

Inace topli lezajevi su isli na hladnu radilicu bez ikakvog kucanja, samo su spali do kraja polutke.

Edited by alentje, 15 July 2019 - 13:44.

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users