Jump to content

Cars pro EBC4000 inteligentni punjač

• This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 05 January 2017 - 20:03

Evo prvih slika, pre kačenja na aku.

Attached File  2017-01-05 10.39.43.jpg   1.49MB   18 downloadsAttached File  2017-01-05 10.40.29.jpg   1.91MB   19 downloadsAttached File  2017-01-05 10.40.53.jpg   1.69MB   21 downloadsAttached File  2017-01-05 10.41.53.jpg   1.81MB   18 downloads

Ovo se prikazuje na displeju bez prikopčanog akumulatora.

#22 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 06 January 2017 - 16:49

@goggyso
Jesi nakacio vec napunjen akumulator pa je proces trajao 10ak sekundi?

Sent from my Nexus 5X

#23 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 06 January 2017 - 20:54

Šta sam zanimljivo primetio: Kad sam nakačio novi punjač na auto aku, radio je nešto drugo, tj nije radio kao kad spojim krepali aku već je premerio Energizera, pa iako je u prvom momentu ispisao 11,8V (nije ni čudo kad je već danima dobar minus a nije paljen auto) krenuo je klasično punjenje, sa ikonicom auta, samo su trčale crtice u ikonici baterije i stojao je samo napon na displeju, kog je relativno brzo dovukao do 13V i sad ga lagano trpa, treperi samo zadnja crtica.

Probao sam da menjam modove, kad je na pahuljici, pokazuje ovo:

Attached File  2017-01-06 20.55.35.jpg   922.45K   24 downloads

Zatim sam prebacio na klasično, samo ikonica auto, opet je nešto premerio pa pokazao ovo:

Attached File  2017-01-06 20.55.55.jpg   715.45K   22 downloadsAttached File  2017-01-06 20.56.22.jpg   839.69K   25 downloads

Crtice stoje a treperi ikonica baterije. :blink:

Taman sam, drhčući hteo da pobegnem iz garaže, kad u zadnjem momentu spazim ovo:

Attached File  2017-01-06 20.58.12.jpg   2.02MB   33 downloads

Ostavio sam ga da se puni pa ću videti ujutro šta će reći.

Attached File  2017-01-06 20.57.53.jpg   1.98MB   33 downloads

#24 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 January 2017 - 22:26

Grale bice da su ga tunirali :D

#25 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 07 January 2017 - 23:18

apgrejdali su ga davno,kupil sam ga ja jos ljetos,stoji jos uvijek zapakovan :D

Posted Image

#26 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 11 January 2017 - 10:35

Ne znam šta je razlog pražnjenja kod mene, ali moj aku u autu je bio NULA Volti, ko parče siporexa, isti efekat, evo ga sad vrti ko popiz.io, šta mu je ovaj smart punjač uradio, jbemliga, ali vratio ga je u život. Čisto sumnjam da može baš sve krepale da vrati u život, ako je nekom jedna ćelija u kratkom spoju, tu ne pomažu ni vanzemaljci.
Kako god, sreća pa neke ipak oporavi, a za 3000din iliti 24E i da ne oporavi, makar pametno održava normalan ispravan aku na debelom minusu, i to je nešto, a mali, lagan, zgodan pa još sa displejom, vredi svaku paru.

#27 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 12 January 2017 - 14:48

Danas uzeo ovaj u Lidlu sa ekranom (imam prvu verziju bez ekrana vec 6 godina). Pretpostavljao sam da je ista stvar samo drugo pakovanje i nisam ga uzimao prethodnih godina, dok nisam vidio ovaj crni koji mi se ucinio boljim pa sam tu resio da ga pazarim, najvise zbog zavrsne faze punjenja gdje polako nadomiruje aku.

Medjutim radi se o potpuno istoj metodologiji rada i nisam odusevljen.

Prvo, ako imam aku kojem je napon manji od 11V (tu negdje nisam siguran), on uopce nece zapoceti punjenje i kaze da je aku za djubre. Dok evo ovaj crni punjac koliko vidim hoce puniti i one krepane. To mi je bitno kod akua koji je recimo naglo ispraznjen anlasujuci i u kratkom periodu ga mogu povratiti u zivot.Ali dobro ja ga zavaram da mu dovedem 12V "izvana" pa on krene puniti, i onda odspojim vanjsku pom

Drugo, kada hocu nadopuniti neki aku, recimo bude pun i ja anlasujem nekoliko puta i sad ga hocu nadopuniti, punjac izbaci FULL u 5 sekundi, jednostavno napon pretrci zacas do 14.5V i punjenje se obustavlja. Tu mi se ovaj crni cini boljim koliko sam shvatio, makar bi to sve trebalo biti iz iste kuhinje.

Dobra strana je sto nove akumulatore nakon formiranja duze puni, recimo male 4Ah, sigurno jedno 15min puni dok ne izbaci FULL.

#28 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 17 January 2017 - 22:22

Evo stigao i kod mene danas CarsPro punjac.

Attached File  IMG_20170117_213839.jpg   4.27MB   32 downloads Attached File  IMG_20170117_213923.jpg   4.44MB   31 downloads

Javicu utiske kada ga probam u akciji, a videcu ako budem imao vremena da uradim i prevod iz upustva sto sam dobio i navedem detaljnu specifikaciju.

#29 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 January 2017 - 23:51

Uzeo ga i ja pre nekoliko dana. Auto je slabije verglao kad je bilo bas hladno prosle nedelje, nakacio aku na ovaj punjac i punio ga nekih 2 sata do punog kapaciteta (prikazivalo je 4 od 5 crtica na pocetku punjenja). Posle toga pali super, cini se kao dobra stvarcica za sad :).

#30 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 January 2017 - 15:55

View PostRazredni, on 18 January 2017 - 15:37, said:

Goggy, drzimo te za rec, placamo obavezno, al nemoj da se zalis za prvi sledeci skup da nemas zimske gume :D
Hehe, sledeći skup..zimske gume.. da nije Mario nešto zapržio u ovoj priči? Pa ja sam već postao redovan na svim skupovima, a kad smo već kod guma, sad sam tek skontao, od kako mi aprilia stoji ko princeza na ustakljenoj terasi, pa je često pogledam kroz balkon vrata, primećujem da se zadnja Contitwist dobrano skockala, znači traži novu.

A što se tiče aku i punjača, evo radosno saopštavam (PPP da ne čuju gremlini), već nedelju dana inteligent-punjač stoji na SRkinoj Varti i održava ga, namerno sam ostavio auto na ovom minusu bez nadzora ove spravice, juče predveče se setim pa trknem do garaže, ključ u bravu.. vrr vrr vruuum, malo kilavije nego posle skidanja punjača ali sasvim pristojno je zaverglao s obzirom na konstantni debeli minus svaki dan.

#31 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 January 2017 - 21:03

A ko bi drugi da se druzi nego dokone vodolije :)

Evo i mi smo porucili punjac za garazu, da imamo i taj inteligentni pored onog klasicnog 6/12v. Vremenom se nakupilo dosta razlicitih akumulatora, od skutera malih kapaciteta, moto pa i automobilskih, vecina je mrtva, videcemo sta moze da uradi ova carobna spravica.

#32 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 January 2017 - 21:30

Hvala hvala, snimicemo rezultate obavezno.

#33 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 January 2017 - 01:36

Ja sam već ubeđen da mi je taj inteligentni najpametnija investicija u zadnje vreme.. heh gde li je bio do sada. :D Zimi će održavati akumulatore a leti kao rođen za punjenje akumulatora za Mercury električni motor čamca na Korlatošu. Tamo je mreža 220v prilično opterećena pa zna da padne napon i ispod 200v gde klasičan punjač može samo da podboči vrata, ovaj mališa ima da puni u svim varijantama bez pardona. ;)

#34 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 19 January 2017 - 15:59

Prikljucio akumulator koji je bio pun. Pokazao je da je pun pa je onda krenulo sa dopunjavanjem do cepa.

#35 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 19 January 2017 - 18:53

Ne razumem zasto se displej pali - gasi stalno i zasto vrti razlicite cifre?

#36 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 19 January 2017 - 19:23

Valjda mu je to impulsno punjenje dize napon preko 15v pa ga spusti isto to radi i sa amperazom ide od 0.8A pa spusta.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#37 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 19 January 2017 - 21:57

Ne znam zasto se ono desilo na punjacu sad sam punio drugi stariji aku i do toga nije doslo. Verovatno sto sam prilikom punjenja setao kroz modove i nekako ga zaglupio.
Proucio sam malo uputstvo od punjaca i za motore odgovara sa Motor mod jer kad napuni aku do kraja 13.6V i struja punjenja padne ispod 200mA tada prelazi u mod za odrzavanje to jest kad napon aku padne ispod 12.8V ponovo pocinje sa punjenjem i tako u krug.
Mod sa pahuljom je za brzo punjenje vecih akua kada je temperatura ispod 0 stepeni.

Attached File  punjac.jpg   348.04K   33 downloads

#38 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 20 January 2017 - 15:25

Posted Image stigao I kod nas :)

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#39 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 January 2017 - 23:27

Ja sam zaista iznenadjen.. i oduševljen. Evo prođe desetak dana od kako sam skinuo pametnog sa auta koji ne mrda iz garaže jer nema roming za bele puteve, temperature i dalje u momačkom minusu, jutros "samo" -16°C, pade mi na pamet da prekontrolišem stanje Energizera, da nije opet nedaj bože izduvao u ovim sibirskim uslovima, možda je vreme da vratim malca pod haubu... ključ u bravicu, zaverglam, zuum iz cuga.. ma daaj ne mogu da verujem, kakvo se čudo desilo ovom akumulatoru pa radi kao od majke rođen.
Pošto SRka drema u mnogo miroljubivijim uslovima, rešio sam ipak da preselim punjač u garažu, gremlini ne spavaju, a meteorolozi najavljuju i dalje dobar minus.

Drago mi je da ste se, vi koji ste pazarili, odlučili na ovu extra pametnu investiciju, neka vas mali pametni služi dugo i da njegova čarolija reinkarnira što više akumulatora koji su bili na putu za reciklažu.

#40 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 January 2017 - 22:50

Videh na kutiji ko je uvoznik ovih pametnica...Andreja Temerin, a evo i njega

http://www.akumulato...12v-4a-detaljno

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users