Jump to content

Aprilia RS 125 2007

31 replies to this topic

#1 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 17 May 2017 - 19:55

Dva sata posle prodaje Aeroxa, došla je u moje ruke RS-ka😁 Prosto nisam mogao da sačekam..

Kupljena od drugog vlasnika koji ju je uvezo 2010 iz Slovenije od prvog vlasnika.. Prešla je 9300km, s' tim što je senzor brzine pokidan pre mesec dana i to me jako nervira.. Inače motor je kod mene u Novom Sadu, i prosto mami poglede iza svakog ćoška, prvenstveno izgledom a pored toga i jako brutalnim zvukom, za koji je zadužen Polini 154cc Big bore cilindar, uparen sa Gianelli kompletnim auspuhom, i standardnim dellortom 28 sa otvorenim filterom, gljivom polini.
Motor je u jako dobrom stanju, jedino mislim da su oba amortizera malo mekša nego što bi trebali biti..

Juče je skinuta uljna pumpa, ali na semaforu posle toga, pogledam ispod sebe kad ono bara ulja.. Tek sam posle skontao da kad se skine pumpa, ispadne osovinica koju ona pritiska, ta osovinica je povezana sa radilicom i obrce se sa njom, a ujedno koristi ulje iz menjača i podmazuje sa unutrašnje strane.. Tako da je ona vraćena na mesto, ali nema nikakvu ulogu sem čepa.😁 Gas je neverovtno lakši i dobio sam mesto za gepek umesto posude za ulje ili ako ništa drugo, preglednije je..

Usput da kažem i za potrošnju za ova tri dana vožnje po gradu i dva kruga po Mišeluku, ona je popila ne više od 3-4L.. Što je mene zaprepastilo u pozitivnom smislu. Svećica nije menjana odavno, elektroda je gotovo zapekla, pa smo strugali juče nožem kako bi je očistili. Ngk br10ex je u pitanju..Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Edited by KucevicStevan, 17 May 2017 - 19:57.

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 May 2017 - 22:43

Motor je prelep, a cilindar i auspuh itekako interesantan...
Za potrošnju bih se mogao opkladiti da si nešto pogrešio jer toliko troše 50cc serijski skuteri...

Svećicu kupuj novu a staru u smeće..

Sent from my iPhone using Tapatalk

#3 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 19 May 2017 - 06:07

Hvala Pita, ne znam, ja nisam mogao preći više od 50km, što znači da bih na 100km oko 8,9L potrošio što po meni ima logike. Ali dobro, Bože moj, leto je dugo, kilometri su preda mnom pa ćemo videti..

Usput za svećicu da pitam da li uzimati Denso, pošto sam čuo da je bolja od ngk, i ako jeste, koju bih mogao staviti na ovu termogrupu?

I da li treba opet prestelovati karburator posle skidanja uljne pumpe, kao da mi povećava broj obrtaja u leru sada, nije konstantan nikad.. Plašim se da ne vuče negde falš..

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 May 2017 - 07:35

Kada govoriš o potrošnji, onda isključivo govori parametar koji svi mogu da shvate, dakle pričamo o potrošnji na pređenih 100km..

Zamisli sad ti da ti ja kažem da moja aprilia troši tako 3-4 L, a vozio sam se tu malo po ulici i do trećeg ćoška.. Šta ovaj parametar treba da reprezentuje ? Možda ima tu do drugog ćoška, pa ja bih reko ne više od 50km, a možda ni toliko ?

Jbg moraš razmisliti o informacijama koje plasiraš... gledaj da ljudi shvate to što postuješ...

#5 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 19 May 2017 - 10:36

Problem je u tome sto mi ne radi senzor brzine, spomenuh već, pa je bila čisto odokativna informacija.. Ali eto, kad budem nahvatao senzor, biće i preciznih..

#6 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 19 May 2017 - 12:19

RS 125 na trkama trosi 5-5.5 L provereno na dva rs-a :)

#7 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 19 May 2017 - 12:58

Je l' je ovo fora neka, ili stvarno Salle? 😀

#8 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 19 May 2017 - 14:29

Stevan to vozi po miseluku,zato da ce pre biti oko 9,kad ga stisne(ako sme naravno) 😛

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Edited by vlayco85, 19 May 2017 - 14:29.

#9 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 19 May 2017 - 18:05

Nije nikakva fora , i moj i Urosev rs trose 5-5.5 L na stazi pod punim gasom . Mesavina 5%

Edited by .::SALLE::., 19 May 2017 - 18:08.

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 May 2017 - 23:39

Pa dobro ok Salle, verujem...
Steva je napisao 3-3.5 lit i naravno da sam pomislio da je to izmerio na 100 kma a ne na krug vamo krug tamo...

Znači kada pričamo o potrošnji pričamo koliko troši na 100 kma...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 20 May 2017 - 11:52

Lepotica. Nek je sa srecom prinova i puno bezbednih kilometara da zajedno prevalite. Jbs potrosnju, sipaj i teraj.

#12 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 May 2017 - 13:34

Haha, hvala puno Nešo!
Danas stigle ručice, kojima nisam mogao odoleti, prava stvar! Kasnije će biti montirane, samo da skupim snage i ustanem iz kreveta.. 7 noći za redom radio na sajmu kao cuvar, od 6 uveče do 8 ujutru, preko dana nisam ni stizao kao čovek da se naspavam a kamoli navozam..

Sinoć sam iskoristio priliku i rasturio rave ventil, očistio ga, bio je jako masan, ali pogledao sam semering koji se nalazi unutra, nisam stigao da slikam, ali deluje mi kao da se malo razvakao.. Očistio sam sve, vratio na mesto, zatvorio srafic smese za 1/4 kruga i motor ide bolje za 20%.
Ostalo je da skontam gde jos mogu naručivati delova za nju, jos se plašim da rasturim sve i pregledam, jer mislim da za dosta toga neću imati zamenskih delova.

#13 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 May 2017 - 13:37

Evo ručica, a evo i ventila..
Izvinjavam se na oskudnosti slika, jer se nisam mogao skoncentrisati jutros u pola 4 ni na glavne stvari a kamoli jos i na slikanje🙄Posted ImagePosted Image

#14 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 21 May 2017 - 15:23

Ručice namontirane, izgleda jako ozbiljno sada.. 😀
Otišao u vožnju juče, i osetio sam da motor ima jako snage do nekih 10k obrtaja, posle toga kao da krene vrti u prazno i izgubi se snaga. Ventil sam očistio i radi, a i da se zatvara posle toga motor bi se gušio.. Medjutim nije, ista priča kao sa lakim rolnicama, tako se ponaša. Ciljam na potrošene lamele/kvačilo.. Recite ako znate uzrok.

Takođe su mi rekli da za ovaj cilindar ide i veći karb, 34mm koji fabrički ide na full power verzije.. A takođe sam merio krajnju brzinu, 144km/h gps-om, sumnjao sam na lančanike, ali ona ima 18 napred i pozadi 40, tako da mislim da bi po tome trebalo čak i brže ići od fabrickih, ali do 140 dodje jako brzo i posle toga kao da zabode i vrti u prazno.. Posted ImagePosted Image

#15 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 21 May 2017 - 18:59

Ne bi trebalo da opada snaga na 10000,taj bb je najjaci na 11000.Posted Image

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2017 - 20:17

View Postvlayco85, on 21 May 2017 - 18:59, said:

Ne bi trebalo da opada snaga na 10000,taj bb je najjaci na 11000.Posted Image

Sa kojim auspuhom?

Prelepa je rska, čestitke Stevo!
Mislim da je Salle vec negde pisao za snagu tog polinija, nemam iskustva sa rotaxom na rski ali cvaja kao i svaka cvaja ima tačnih stvari koji odredjuju powerband i obrtaje, prvenstveno mislim na spregu auspuha i cilindra.

Sp ili fullpower je priča za sebe, veći karb, veći stepen kompresije, drugačiji odlivak cilindra, povrsine kanala i narvano sprega cdi-a i power ventila...

#17 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 21 May 2017 - 20:24

Izneo sam fabricki podatak,koliko oni navode da daje 37hp na 11000.

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2017 - 20:26

Ma jasno ali ako je ovaj auspuh projektovan za niže onda ni cilindar neće ostvarti fabrički predvidjene obrtaje...

#19 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 21 May 2017 - 20:29

Naravno,vrv je ostao fabricki,posto je sam bb kit skup kao kasika otrova,od 450-600€ treba izdvojiti,mogu da zamislim koliko kosta dobar spuh za nju.

#20 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 22 May 2017 - 01:18

Hvala Aco!
Ovih 37hp zvuče tako primamljivo.. Šteta je sad ne iskoristiti potencijal cilindra, ali definitivno su lamele u pitanju. Sutra cu ići do servisa jednog, proveriti lepo, raspitati se i videti cenu nove sa verovatno i novim paknama kvačila ili šta već ide. Lanac je gotov za promenu, tako da je to jos jedan izdatak, poprilično veliki. I te dve stvari su mi sada prioritet, pa ćemo videti za dalje..

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users