Jump to content

Spider X5 2T

148 replies to this topic

#1 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 25 August 2017 - 21:27

Pozdarv drugari od skora sam u posedu navedenog skutera pazario sam ga od druga kome je stajao nekih 4 god imam par problemcica sa njim pa bi mi svaka pomoc dobro dosla.Zamenio sam semerig na strani magneta ispao je vukao fals vazduh stavio nove oprugice kvacila zelene tnt centralna opruga je sabijena na nekih 70 mm fabricka njegova problem je sto motor jedva ide max 30km/h mene od nekih 80kg ne moze iz mesta da izvuce uz manje brdo.Skonto sam da je neko cacko po karburatoru fabricka dizna je razbusena pa lemljena pa me interesuje koja fabricka dizna ide za njega oznaka motora na bloku je 1E40QMB lulica na airboxu je 16mm.Ono sto sam primetio je da kad ga na centralnim nogarama upalim i dam pun gas tocak se nekako sporo okrece pa me interesuje sta moze biti uzrok tome izvinajvam se na opsirnom postu :)

Attached Files

#2 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 25 August 2017 - 22:55

Pozz.Nisi napisao ni koje su trenutne postavke.Poslije stajanja kako je upalio i koliko je u mjestu odradio.Po lulici vjerovatno se radi o takei16japancu karburatoru
Da li je ciscen,kakva je svijeca i ostalo?
Skuter je lijep,daj jos malo informacija

Poslano sa mog GT-I8200 koristeći Tapatalk

#3 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 25 August 2017 - 23:08

Tako je fabricki na njemu je bio taj takei karburator ali kod njega je otisla iglica plovka i nikako sa njim nisam uspevao da ga upalim pa sam kupio ovaj sa slike.Znaci karburator je nov problem je sto ne znam koja dizna je posto nije oznacena ma da msm da je dosta veca motor jako dimi i nece da pali bez gasa.Mero sam mu i kompresiju ima nekih 7 bara.Znaci problem je sto masina nikako ne moze preko 30 km/h plus jako je slab iz mesta.Pa ako neko ima slicnu masinu znaci ovo je skroz serijala dosta bi mi pomoglo da mi kaze koja ide glavna dizna i ler dizna.Takodje sam zamenio filter novi tj ulozak filtera.

#4 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 August 2017 - 11:53

Karburator nije plug&play komponenta.
Taj novi karburator ima sigurno drugačiju (po opisu problema siromašniju) postavku.

Pročitaj temu o principu rada karburatora, pa ćemo nastaviti dalje...

Navedi još samo koji karburator je u pitanju tačno i ne bi bilo loše da slikaš i postaviš boju svećice.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

#5 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 August 2017 - 12:12

Da jasno mi je da nije plug&play karburator je neki kineski ima ih dosta na kupujem prodajem nema oznaku na sebi znam samo da je 16mm jako slican originalnom Tk.Uslikat cu svecicu ma da koliko se secam jako je crna i masna.Pitao sam za diznu iz razloga da znam neki okvir koji ide za njega tj za serisku masinu.

#6 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 August 2017 - 13:19

Slika svecice na punom gasu Posted Image

#7 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 26 August 2017 - 15:35

View Postcanibal86, on 26 August 2017 - 13:19, said:

Slika svecice na punom gasu Posted Image
Pokazuje prebogatu smjesu.Otvor lule je 16 a karburator je mozda 17,19...prilagoditi airbox precniku karba kako su rekli moderatori i adm.ima sve u temama.

Poslano sa mog GT-I8200 koristeći Tapatalk

#8 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 August 2017 - 17:25

Zar ne bi trebalo da se prilagodi dizna tj manja da se stavi ako je bogat na punom gasu?

#9 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 August 2017 - 18:09

Ne, ne. Ne treba prepravljati airbox ili lulicu. Otvor lulice od 16mm za karburator od 16mm je i vise nego dovoljan za serijsku masinu. Pogresan pristup u ovoj situaciji bi bio upravo prepravljati airbox i dovoditi vise vazduha.
Smesa se steluje kroz karburator, ne kroz airbox. Dovoljno je predvideti i izracunati dovoljan otvor na airboxu prema karburatoru radi optimuma potrosnje i snage.

Po boji svecice se vidi da je prebogata smesa. Treba ici sa diznom dole. E sad, moras da utvrdis koji precnik dizne imas i da vidis koji je navoj dizne (m5 ili m6).
Kada dobijes pun gas onda prelazis na pola (stelovanje igle), pa na 1/4 i ler (fino podesavanje pilot dizne).

I kada utvrdis precnik dizne, opet ce ti trebati neki manji set da bi mogao ustelovati fino. Nego, moje pitanje - Da li si pogledao kompatibilnost iglice plovka starog karba i ovog novog karba? Ako je na starom TK karbu samo to bio problem i ako je postavka bila dobra, onda ti je lakse i jeftinije samo prepakovati deo koji je upitan.

Ima li taj kineski karburator neko ime? Koja mu je ostala postavka? Da li ima oznaka na igli ili pilot dizni?

#10 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 August 2017 - 20:34

Nema druze nista jedino sto sam primetio je da pasu dizne iz Tk tako da sam prebacio pilotku isti je navoj i glavna dizna pase samo eto sto je razbusena pa posle lemljena neki majstori strucni pre mene cackali.Igla kod ovog karba koji je sad i kod tog Tk su iste potpuno.Mene interesuje da li bi tu odgovarala 68 dizna koju sam nasao u starom karbu ta razbusena samo da nadjem novu ili u kom sprektru da kupim dizne za stelovanje nesto okvirno za serijalu?

#11 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 August 2017 - 20:40

Druze ja sam totalno predvideo sta si me pitao mislio sam da pitas za iglu za stelovanje,uporedio sam staru iglicu plovka i novu razlicite su ova u novom karbu je dosta manja tako da ne pase to mi je prvo palo na pamet da pokusam samo da zamenim izvinjavam se jos jednom predvideo sam tvoje pitanje.

#12 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 August 2017 - 23:18

Kreni od 68 pa vidi da li treba veca ili manja dizna. Neka ti to bude pocetna tacka u stelovanju.

#13 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 27 August 2017 - 00:13

Hvala hocu moram samo da pribavim dizne posto u mom gradu ne mogu da se nadju.

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2017 - 06:50

Najbolje bi bilo da imaš nekoliko tipova dizni oko te serijske, sad za Teikin ne znam tačno koju su pakovali, u iste takve prečnike Mikuni karburatora su bile u seriji manje tipa 56 ali sa 12mm lulicom na airbox-u.. meri se otvor kraja lulice koji ulazi u airbox..

#15 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 27 August 2017 - 10:53

Onda ja nisam dobro merio ja sama merio krivinu lulice koja je napolju znaci trebam da izmerim onaj deo koji je u samom airboxu?

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2017 - 11:34

Da da

#17 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 27 August 2017 - 12:11

Evo slike lulice u airbox-u cini mi se da je neko ranije petljao i oko toga deluje mi da je rupa prosirivana na samom airboxu.Jel ovo previse za ovaj motor ako bi trebalo da je 12mm lulica?Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2017 - 15:52

A koliko ti je gore na ulazu vazduha kod krivine ?

#19 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 27 August 2017 - 16:12

Gore je oko 16mm na samoj lulici.Ubacio sam parce creva dole da bih dobio i dole oko 16mm jel to ok?Trenutno msm da je prebogata smesa nece bez gasa da upali i dok je sauh aktivan prvih mozda minut dva nece da radi na leru posle nekako radi al nema snage.

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2017 - 16:39

To je lulica od Yamaha Aerox tipa najverovatnije, ok za toliki ulaz vazduha ti neće raditi fabričks dizna, ali slabo ko može da prognozira koja će.. Zato bi morao imati neki komplet od recimo 10-ak dizni u spektru od 50-70 ili slično M6 tipa...

Ili da dovedeš sve na fabričke postavke

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users